Jump to content
Dogomania

!!!!! Chrcynno !!!!!! - schronisko - niedaleko Krzyczek...

Recommended Posts

Posted

Pytanie trochę bez związku; Kto z Was był w Chrcynnem osobiście? Rozumiem, ze Zefirek2 i Ada-jeje tak, ale kto jeszcze? W jakim charakterze? Wolontariat? Adopcja?

• Replies 837
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zoja. napisał(a):
Pytanie trochę bez związku; Kto z Was był w Chrcynnem osobiście? Rozumiem, ze Zefirek2 i Ada-jeje tak, ale kto jeszcze? W jakim charakterze? Wolontariat? Adopcja?

Ja nie bylam, za daleko mam do Chrcynne, znam sprawe od TW z ktorym jestem w ciaglym kontakcie. Po za tym przy pomocy TW nadal prowadze Olkusz i korespondencje z gminami w Malopolsce.

Posted

Zaraz, zaraz, przecież cała dokumentacja , cała droga walki TW i Pani Ch. jest na stronie ARGOSU włącznie z zeznaniami świadków. Mnie nic na temat zdjęc nie wiadomo. powtarzam raz jeszcze Pan TW prosi o wsparcie przez nagłośnienie sprawy, możemy opierając sie na owych dokumentach, zeznaniach świadków, oraz tego co na własne oczy widziała Pani Ch. Zefirek i nie wiem kto jeszcze pisać petycje do WLW do GLW do MRIRW itd. podpisują organizacje prozwierzęce oraz wolontariusze. Zefirek z tego co wiem jest wolontariuszką nie zrzeszoną w żadnej organizacji , ale niech sama się wypowie. Dlatego poprosiłam Epe, Ciebie Ada-je, poprosze i Potter o wskazówki, poparcie. Namówiłam C.W z VIVY jest chętny do spotkania z innymi organizacjami i wolontariuszami Być może uda się zainteresować media. Kiedy będzie termin sprawy na subsydiarny akt oskarżenia nie wiadomo , ale licho nie śpi. Manifestacja owszem , ale raczej z haslami,bo czy sa zdjęcia ? Facet i jego zona cholernie cwani, przebiegli, psa chorego NIE WYDAJĄ , co to jest bardzo ciekawe bo niby jakim prawem , czy to fundacja p. Ł jest właścicielem tych psów ? a co do zdjęc generalnie czy ktos tam na miejscu robił? . Jednorazowo możemy pojechać , pewnie w końcu uda się skrzyknąć większa liczbę osób, ale ... Jak juz wspomniano, doba ma 24 h nie więcej , mamy prace ja nawet 2 plus fundacja i schronisko. My zamierzamy wesprzec działania już podjęte toczące się czyli Pan TW bo w tym widzę sens. Zastanawia mnie jeszcze jedno kim takim jest tamtejszy plw ,że ma w d...e wszelkie polecenia ? Ewa

Posted

Jutro jeszcze raz przesledze cala droge pism na stronie Argos, oraz sprobuje sie skontaktowac z TW gdzie i jakie pismo mozemy slac? Wydaje mi sie ze do GLW o wyciagniecie konsekwencji lacznie z odwolaniem PIW oraz WLW.

Posted

A tak z ciekawostek GIW stracił "głos" najwyraźniej, w lutym napisałam do niego pismo w sprawie Chrcynna z konkretnymi pytaniami w oparciu o jego protokoły i do dnia dzisiejszego CISZA zero odpowiedzi , burmistrzunio Nasielska taka sama olewka , zresztą już powiedział dziewczynie ,która do niego dzwoniła że " on płaci jednorazowo za psa i jego nie interesuje co on robi z tymi psami" :shake:

Posted

Zefirek2 napisał(a):
A tak z ciekawostek GIW stracił "głos" najwyraźniej, w lutym napisałam do niego pismo w sprawie Chrcynna z konkretnymi pytaniami w oparciu o jego protokoły i do dnia dzisiejszego CISZA zero odpowiedzi , burmistrzunio Nasielska taka sama olewka , zresztą już powiedział dziewczynie ,która do niego dzwoniła że " on płaci jednorazowo za psa i jego nie interesuje co on robi z tymi psami" :shake:

Moglam bym prosic skan Twojego pisma do GIW na adres [email protected]

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Moglam bym prosic skan Twojego pisma do GIW na adres [email protected]

Ada-jeje bardzo dziękuje. Jednocześnie mam propozycję równoczesnie lub nieomal kilka organizacji wysyła pismo ( uważam,że tej samet treści ) do GIW do WLW równiez do burmistrza Nasielska oraz gmin ,które podpisaly umowy z Chrcynnem. W/w urzędy zgodnie z k.p.a mają za....y obowiązek odpowiedzieć na pisma, sprawdzę czy to 30 dni, czy 14 . Przyznaję się bez bicia, jak dotąd nie pisałyśmy do w/w urzędów. Będę się opierała na materiałach Argosu . Czyli Ostatnia Szansa, VIVA, czy PRO ANIMALS też ? Dzisiaj wysyłam do kilku organizacji maile o udział jak wyżej. Ewa

Posted

ostatniaszansa napisał(a):
Ada-jeje bardzo dziękuje. Jednocześnie mam propozycję równoczesnie lub nieomal kilka organizacji wysyła pismo ( uważam,że tej samet treści ) do GIW do WLW równiez do burmistrza Nasielska oraz gmin ,które podpisaly umowy z Chrcynnem. W/w urzędy zgodnie z k.p.a mają za....y obowiązek odpowiedzieć na pisma, sprawdzę czy to 30 dni, czy 14 . Przyznaję się bez bicia, jak dotąd nie pisałyśmy do w/w urzędów. Będę się opierała na materiałach Argosu . Czyli Ostatnia Szansa, VIVA, czy PRO ANIMALS też ? Dzisiaj wysyłam do kilku organizacji maile o udział jak wyżej. Ewa

Wnosek o udzieleni inf. publicznej zgodnie z ustawa o dostepie powinno sie otrzymac odp. do 14 dni od otrzymania pisma przez odbiorce. Ja w chwii obecnej nie bardzo dysponuje czasem zeby skrobnac takie pismo. Dlatego prosilam Zefirek o dostarczenie swojego ktore mozna dopracowac i porozsylac do innych org. zeby tez wyslaly.
Jestem po rozmowie z TW dobrze by bylo zeby w dniu rozprawy pod sadem bylo zgromadzenie z transparentami, moze byc tez TV. Moze tez ktos przygotowal by petycje do rozeslania po dogo, fb, ktora mozna wreczyc sadowi w dniu rozpoczecia przewodu procesowego.

Posted

no a o czym ja do tej pory pisze ? :) Przeca i my byłyśmy osobiście u p. TW. Petycja do ministra sprawiedliwości ? jak Zefirek prześle swoje pismo ja coś pomodzę i prześlę Jolu na maila i np. do epe . Damy radę, jak my dałyśmy mimo gróźb ze strony znanej dziennikarki, że nas zniszczy , fakt artykuly w prasie były koszmarne , co przezyłysmy to nasze , ale... JESTEŚMY a nasze boguszki maja sie calkiem nieźle. Ewa

Posted

zoja. napisał(a):

bylam raz, w drodze z Krzyczek w 2008 roku. Jezdzila tam regularnie swego czasu Ziutka z dogo, bo niby dogadalismy siéze bédziemy pomagac w adopcjach, przez chwilé to niby trwalo, az 1 pies pojechal do domu, ale dobrze ze choc jeden. Potem psy udokumentowane fotograficznie po zapytaniu jak byl chétny ew. dom - okazywaly sié juz "wyadoptowane"... zaraz znajdé ten wátek.

EDIT:
To byl wátek adopcyjny... http://www.dogomania.pl/forum/threads/111889-CHRCYNNO-schronisko-w-lesie-k-Serocka-Kto-pojedzie-Zwrot-kosztów

Posted (edited)

Dostałam odpowiedź od Burmistrza Nasielska a właściwie od jakiegoś pomiotła Kierownika Wydziału Gospodarki Komunalnej pana Bogdana R., że " działalność schroniska jest na bieżąco kontrolowana przez Powiatowego Lekarza Weterynarii, który ewentualne niezgodności wynikające z z prowadzenia schroniska protokółuje i gdyby nastąpiły naruszenia ustawy o ochronie zwierząt .... powiatowy lekarz weterynarii podjął by działania w kierunku zamknięcia schroniska". Tępy tłumok nawet nie zadał sobie trudu ,żeby sprawdzić wiadomości , że Powiatowy od jesieni jest odsunięty od nadzorowania schronu a funkcję tę pełni w tej chwili WIW. Na moje drugie pismo ,gdzie po wizytacji 15.03. proszę o kontrolę bo brud, smród i ubóstwo ( Jaworowicz i dziewczyny świadkiem) pan Boguś R. pisze ,że została przeprowadzona kontrola przez przedstawicieli tutejszego urzędu w dniu 19/03 i kontrola nie wykazała uchybień. Dziś jestem zbyt wkur..... dlatego odpiszę temu burakowi jutro , muszę ochłonąć.

Edited by Zefirek2
Posted

Zefirek2 napisał(a):
Dostałam odpowiedź od Burmistrza Nasielska w właściwie od jakiegoś pomiotła Kierownika Wydziału Gospodarki Komunalnej pana Bogdana R., że " działalność schroniska jest na bieżąco kontrolowana przez Powiatowego Lekarza Weterynarii, który ewentualne niezgodności wynikające z z prowadzenia schroniska protokółuje i gdyby nastąpiły naruszenia ustawy o ochronie zwierząt .... powiatowy lekarz weterynarii podjął by działania w kierunku zamknięcia schroniska". Tępy tłumok nawet nie zadał sobie trudu ,żeby sprawdzić wiadomości , że Powiatowy od jesieni jest odsunięty od nadzorowania schronu a funkcję tę pełni w tej chwili WIW. Na moje drugie pismo ,gdzie po wizytacji 15.03. proszę o kontrolę bo brud, smród i ubstwo ( Jaworowicz świadkiem) pan Boguś R. pisze ,że została przeprowadzona kontrola przez przedstawicieli tutejszego urzędu w dniu 19/03 i kontrola nie wykazała uchybień. Dziś jestem zbyt wkur..... dlatego odpiszę temu burakowi jutro , muszę ochłonąć.

Poinformuj burka o tym ze PIW jest odsuniety od nadzorowania schroniska, UM nie jest upowazniona do przeprowadzania kontroli schroniska nad dobrostanem zwierzat, bo nie ma o tym zielonego pojecia, chyba za sprawdza czy sa gasnice itp. Tez mi sie adrenalina podniosla. Kaz sobie przyslac kopie protokou pokontrolnego. A zreszta pisz co chcesz, zeskanuj mi tez ta odpowiedz prosze i podaj adres mailowyl a my tez sobie z burkiem pokorespondujemy.

• 2 weeks later...
Posted

Diabli by to nadali, zaginęło mnóstwo postów :(
Opierając się na wieloletnich danych , opinii pokontrolnych WIW i GIW z przekonaniem powiem Chrcynne to kolejna mordownia psów przy wykorzystaniu publicznych pieniędzy. Nie ma żadnych adopcji nie ma strony internetowej, nie ma żadnych ogłoszeń ani w prasie ani na portalach internetowych i nie ma tu żadnych złudzeń. Ewa

Posted

Podobno w ciągu 3 miesięcy nastapiła transformacja ba! cud i wedle wieści GIW na podstawie sprawozdań PLW - w Chrcynnem jest... wręcz wspaniale . Ja znam zgoła odmienne wieści wręcz napawające przerażeniem ale i wstrętem . Cóż czas na zmianę taktyki. Niewątpliwie pochłonie to może i setkę psów bogu ducha winnych ( my jesteśmy winni im opiekę i humanitarne traktowanie , ale osoby pokroju Pana Ł, weterynarki P. M jak i PLW mają zgoła odmienne opinie ) Ewa

Posted

Pewnie zgładzili wszystkie psy i mają świeżą partię na pokaz.Papierki wyprostowane i gotowość bojowa:diabloti:.
A tu jakoś emocje chyba po awarii opadły a może to zejście do podziemia?

Posted

wolf122 napisał(a):
Pewnie zgładzili wszystkie psy i mają świeżą partię na pokaz.Papierki wyprostowane i gotowość bojowa:diabloti:.

Albo kontrola Powiatowego wygladala jak 90% kontroli .... /Agnieszka

Posted

wolf122 napisał(a):

otóż nie nie wymienili wszystkich , ale GIW opiera się na peanach PLW, notabene mijających się z prawdą w sukurs idzie też weterynarka oraz pracownik UG . A emocje cóż najlepsza metoda skoro inne zawodzą to kałasznikow..., ale żem ludzia cywilizowane , przestrzegające prawa i norm... insza metodę trzeba zastosować ot co. Ewa

Posted

[quote name='ostatniaszansa']otóż nie nie wymienili wszystkich , ale GIW opiera się na peanach PLW, notabene mijających się z prawdą w sukurs idzie też weterynarka oraz pracownik UG . A emocje cóż najlepsza metoda skoro inne zawodzą to kałasznikow..., ale żem ludzia cywilizowane , przestrzegające prawa i norm... insza metodę trzeba zastosować ot co. Ewa

Al Capone też siedział za inne sprawy;-)

Posted

ostatniaszansa napisał(a):
otóż nie nie wymienili wszystkich , ale GIW opiera się na peanach PLW, notabene mijających się z prawdą w sukurs idzie też weterynarka oraz pracownik UG . A emocje cóż najlepsza metoda skoro inne zawodzą to kałasznikow..., ale żem ludzia cywilizowane , przestrzegające prawa i norm... insza metodę trzeba zastosować ot co. Ewa

masz racje, trzeba zastosowac inna metode i zejsc do podziemia, ale to my zejdziemy do podziemia.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
masz racje, trzeba zastosowac inna metode i zejsc do podziemia, ale to my zejdziemy do podziemia.

Może powoli, ale systematycznie i od środka. Dzisiaj i to za moment zmykam na nocny dyżur
jutro Ada-je odezwę się na skypie . Bardzo nęci mnie propozycja epe... Wszelkie kontakty tylko na prywatne maile i telefony. A wątek nalezy podtrzymywać, podobno zagląda tu wcale nie mało osób domniemywam,że niektóre z nich bądź są z innych organizacji/stowarzyszeń bądź z nimi współpracuja , nie da się dłużej udawać umarłego niedźwiedzia . Ewa