Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Tweety'][B][COLOR=Red]Alarm![/COLOR] W schronie mamusia z trzema puchatymi kuleczkami (dwa z przedłużanym futrem, trzecie bardzo fajnie umaszczone) Same już jedzą na szczęście. Chyba muszę wziąć towarzystwo, bo z kocim katarem cała rodzinka[/B]:shake:[/quote]

Tak... Dzień jak co dzień... Dlaczego by miało nie przybywać potrzebujących kocinek...
Rozpacz i tyle... Chore, połamane, skopane, rozjechane ...
Dlaczego to wszystko takie okropne...

[B]Pilnie potrzebna pomoc !!!! Domy dla kocinek !!!! Chociaż tymczasy !!!
Nie ma ich już gdzie zabierać !!!!![/B][B]
Nawet chorych, bo szpital pełny !!!![/B]

Posted

jestem wredota rodzinna:oops:, za godzinę u nas impreza, bo dwoje młodszych dzieci ma urodziny, mąż imieniny a właśnie pojechał po tę kocią rodzinkę. Kiedyś mnie wystawią za drzwi i chyba będą mieli rację

Posted

[quote name='Tweety']jestem wredota rodzinna:oops:, za godzinę u nas impreza, bo dwoje młodszych dzieci ma urodziny, mąż imieniny a właśnie pojechał po tę kocią rodzinkę. Kiedyś mnie wystawią za drzwi i chyba będą mieli rację[/quote]

Pamiętam, że moja Babcia zawsze mi powtarzała "z Rodziną to się tylko na zdjęciach dobrze wychodzi"...
Złóż Rodzinie najlepsze życzenia od Ciotki Przyjaciel koni !
Np. braku problemów z kotami...

Co do Twojego Męża - ja bym takiego chciała... Jak nie wystawił do tej pory, to już chyba nie wystawi, ale "przepełnienie" w łazience nieuniknione...

Oby tylko wszystkie kocinki szybko dały radę z katarem... Różnie bywa...

Posted

Ciotki, odebrałam bazarki od Green :) Tym razem bardziej w orange :evil_lol:
Jak kto co ma na te bazarki to proszę w miarę szybko, bo jakoś łatwiej mi opanować megabazarek :lol:
Przyjaciel koni, kiedy możemy się spotkać?
Ja jutro pracuję do 16, więc tak 16.30 bym mogła :oops:

Posted

[quote name='Tweety']jestem wredota rodzinna:oops:, za godzinę u nas impreza, bo dwoje młodszych dzieci ma urodziny, mąż imieniny a właśnie pojechał po tę kocią rodzinkę. Kiedyś mnie wystawią za drzwi i chyba będą mieli rację[/quote]

Dziewczyno, skąd Ty wzięłaś takiego faceta? To chyba jakiś wyjątek ;).
Ja bym też takiego chciała.........

Posted

Dobry TŻ to podstawa :)

Mój poprzedni nawet by nie chciał słyszeć o niczym takim, a obecny to by tylko zapytał "gdzie" :evil_lol:
Tweety, imprezj na spokojnie i odczytaj pm :)

Posted

Margo - ja niestety jutro pracuję do 16.30 (na Ochocie) i nie mam szansy na spotkanie.
Zadzwonię jutro i jakoś inaczej się umówimy.
Dziękuję Ci !!!!

Porażająca jest ta ilość koteczków w potrzebie !!!!
Niedługo wszyscy od przybytku zbzikują... Na czele z Tweety...

[B]Prosimy o pomoc Dogo !!!!
Tymczasy, domy stałe, bazarki.... Wszystko co tylko dacie radę !!!!
Kociny same nie poradzą sobie...[/B]

Posted

[quote name='GreenEvil']to gdzie mam szukac watku maluchow? Ciotka, zostaw juz tych gosci :cool3: gadaj o kotach :evil_lol:

pzdr
GreenEvil[/quote]

poczekaj, zaraz wstawię fotki, kiepskie, bo maluchy ruchliwe;)

Posted

To ja sobie pozwolę przypomnieć, że ten wątek powstał ze względu na bardzo trudną sytuację ciężko chorych i okaleczonych koteczków.

Zamiast być lepiej, wciąż dochodzą nowe problemy...
Kocinek niestety przybywa...

[B]Ponawiam więc apel do Dogo o wsparcie w postaci bazarków,wpłat, domów tymczasowych i stałych !!!!!![/B]
Te kociny nie mają nikogo oprócz nas...

Posted

Tweety, Pani Ania już się ze mną skontaktowała w sprawie rzeczy na bazarek. Teraz musimy ustalić szczegóły.

A ja ma zadanie bojowe. Muszę znaleźć dom dla tego jegomościa, zanim jego "Państwo" wyślą go na łańcuch :mad: [URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=ce8e5d11e23d90b5][IMG]http://images6.fotosik.pl/171/ce8e5d11e23d90b5m.jpg[/IMG][/URL] takie cudo na łańcuchu?

Posted

O mamusiu ! Jego na łańcuch :crazyeye: ??? Przecież on sobie zaraz krzywdę zrobi... Powiedz coś więcej, zakładamy oddzielny wątek, allegro ?

Posted

jak zadzwonili dzisiaj do mnie ze schronu to mi skóra ścierpła na tyłku, bałam sie, że coś następnego do ratowania na cito:shake: a tu nadal sie toczy sprawa Lusi, że kotka tylko przyszła na kastracje i jako mamka a potem ma wrócić. Ciekawe dlaczego ja mam podpisaną umowę adopcyjną ...:roll:

Posted

[quote name='Tweety']jak zadzwonili dzisiaj do mnie ze schronu to mi skóra ścierpła na tyłku, bałam sie, że coś następnego do ratowania na cito:shake: [B]a tu nadal sie toczy sprawa Lusi, że kotka tylko przyszła na kastracje i jako mamka a potem ma wrócić. Ciekawe dlaczego ja mam podpisaną umowę adopcyjną ...[/B]:roll:[/quote]

To może się Cioteczko Tweety dopytaj tych praworządnych..., gdzie są te małe, których nie ma...
Kocina ma mleko... Jest w marnym stanie psychicznym (i nie wiadomo, czy tylko)...
Czy przypadkiem ustawa o ochronie zwierząt nie została naruszona !!!
Postrasz (jeśli zajdzie potrzeba) wystąpieniem Fundacji w imieniu kociny do sądu za znęcanie się !!!!
No i... masz umowę adopcyjną !!!!!!
Ogólnie wyraź się tak - "spadajcie" !!!

Biedne te koty...
Wszystkie... I jeszcze ludzie wredni ponad miarę...

[B]Prosimy o Wasze wsparcie dla kocinków !!!![/B]

Posted

dowiem sie pewnie nie długo w czym rzecz. Bo na razie to wiem tyle, że kobieta ją karmiła i się nią opiekowała ale kot ma być ponoć dziki i mieszka na polu (na dworze kochani Warszawiacy;)) Ciekawe, że z tym dzikim kotem można właściwie zrobić wszystko:roll: Dziki kot bardzo lubi byc głaskany i skrobany pod brodą. Może pokażę jej Niusię jako przykład dzikiego kota.

Posted

Wobec tego to jakaś bardzo wyjątkowa dzikuska :evil_lol: Ja osobiście takiej nie widziałam. Ale może za malo w życiu widziałam :cool3:
Na polu... to bliższe prawdzie niż nasze "na dworze". Widać pańskie przyzwyczajenia zostały i na "pole" się nie chodziło, tylko "do dworu" :evil_lol: Proszę, jak to człowiek nieświadomie zarozumiały jest ;):diabloti: