przyjaciel_koni Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 [quote name='Tweety']teraz dzwoniłam do schronu i [B]kićka ma odmę płucną i podskórną. Została ogolona do połowy aby sprawdzić którędy to powietrze się dostaje do płuc ale nic nie znaleziono.[/B] Pęcherz na szczęście cały, żebra całe. No i łapka złamana.[B] Nie mam jej gdzie już teraz wziąć, mam nadzieję, że doczeka jutra[/B]:shake:[/quote] O rany... do jutra... Mam poważne wątpliwości !!!!! Wiem, że wyżej .... nie podskoczysz, ale to mi pachnie kolejną tragedią !!!! Czy nie można jej zabrać w jakieś inne miejsce (do innej kliniki) już dzisiaj ???? [B]Ludzie pomóżcie !!!! Chociaż jeden tymczas !!!!!![/B] Quote
GreenEvil Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Ciotki, blagam, u Tweety w lecznicy sa potrzebne miejsca. Pomozcie mi prosze znalezc domy dla 4 pieknych, ale poldzikich kotow (2 zupelnie, 2 beda nakolankowe) Bede od niej mogla przejac cos wiecej :placz:tylko takie mam na stanie, ktore nie potrzebuja leczenia :placz: pzdr GreenEvil Quote
Margo05 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 I tak w koło... Cholera jasna, żadnej możliwości... Ech... Quote
przyjaciel_koni Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Nie mając innej możliwości przypomnę... [COLOR=Red][B]Pilnie potrzebne tymczasy !!!! Są w tej chwili na wagę kociego życia !!!![/B][/COLOR] Bardzo prosimy o pomoc Dogo !!!! [U]Green ma u siebie zdrowe koty ! Może Ktoś weźmie od niej...[/U] Wtedy na miejsce tych zdrowych będzie można zabrać wymagające dalszego leczenia ze szpitala od Tweety... [B]Błagamy - pomóżcie !!!![/B] Quote
BeataSabra Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Cioteczko Tweety te bazarki się już zakończyły : [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108683[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9836571#post9836571[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108326&highlight=bazyliah[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108686[/URL] = Quote
Tweety Posted April 7, 2008 Author Posted April 7, 2008 artykuł o Borysie [URL]http://miasta.gazeta.pl/krakow/0,0.html[/URL] Quote
Margo05 Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Co można zrobić z tym "schronem"? Przecież musi być jakiś sposób!!! Quote
Isabel Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Kinya oferuje DT [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106325&page=11[/URL] Quote
Tweety Posted April 7, 2008 Author Posted April 7, 2008 [quote name='Isabel']Kinya oferuje DT [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106325&page=11[/URL][/quote] dzięki, napisałam tam W schronie została tak strasznie stareńka bezzębna (ale je wszystko, łącznie z chrupkami) kociczka, ma ze 20 lat, szkoda, żeby tam skończyła swoje życie. Może na nią macie jakiś pomysł? Quote
przyjaciel_koni Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Ja się zapłaczę... Taka biedna i stareńka... Czy da radę ją Ktoś przygarnąć ???? Bardzo prosimy !!!! To przekracza chyba wszelkie granice... Tyle nieszczęść !!!!! [B]Pomóżcie z tymczasami !!!! Bardzo są "na już" potrzebne !!!! Niezbędne jest zwolnienie miejsc w szpitaliku !!!! [/B] Quote
KWL Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Bez domów tymczasowych dalej nie pociągniemy.... [SIZE=3][COLOR=Red]Czy ktoś może przygarnąć którąś kocinę, dać dożywocie staruszce żeby nie zgasła w schronie ?[/COLOR][/SIZE] Quote
noemik Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Tweety, ja wiesz, że chciałabym pomóc, ale moje chłopaki tymczasowe siedzą i nigdzie się nie wybierają... stareńka kotka, bożesz.... ale nie mam miejsca.... kto chce zdrowego superowego czarnego kota? Quote
Kasie Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Tweety, opróżnij sobie skrzynkę, nie mogę przesłać Ci pw Quote
Tweety Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 dla przypomnienia, ja się jutro bunkruję w szpitalu i liczę, że nie trafi w czasie mojej operacji prądu jak w Szczecinie;) Jak będę miała jakieś wieści to przekażę BeacieSabrze aby mogła tutaj przekablować. Bardzo proszę o podnoszenie bazarków i ogólne trzymanie ręki na pulsie Quote
BeataSabra Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 [quote name='Tweety']dla przypomnienia, ja się jutro bunkruję w szpitalu i liczę, że nie trafi w czasie mojej operacji prądu jak w Szczecinie;) Jak będę miała jakieś wieści to przekażę BeacieSabrze aby mogła tutaj przekablować. Bardzo proszę o podnoszenie bazarków i ogólne trzymanie ręki na pulsie[/quote] Co za bunkruje ?? Cioteczko myk myk i do domu ...... Bo jak nie to łapię dzikie koty przywożę do szpitala i wypuszczam na oddziale.... Wszystkim powiem że to koty tej Pani..... Quote
Tweety Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 Beatka, dostałaś upoważnienie do kontaktów z lecznicą więc będziesz dzwonić i dopytwyać się jak kociuchy. Poza tym gdybyś pojechała z Robertem odebrać Łapkę z Krakvetu byłabym wdzięczna, bo przemaglowałabyś ich o wszystko, co jej robili, jak i po co, bo wiesz jak to z facetami - odbierze kota i powie, że jest ok;) Quote
BeataSabra Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 [quote name='Tweety']Beatka, dostałaś upoważnienie do kontaktów z lecznicą więc będziesz dzwonić i dopytwyać się jak kociuchy. Poza tym gdybyś pojechała z Robertem odebrać Łapkę z Krakvetu byłabym wdzięczna, bo przemaglowałabyś ich o wszystko, co jej robili, jak i po co, bo wiesz jak to z facetami - odbierze kota i powie, że jest ok;)[/quote] Dobrze Cioteczko. Quote
przyjaciel_koni Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Tweety - zdrowiej szybko... Cały czas myślę o tej staruszce... [B]20 letnia kocina bardzo potrzebuje chociaż tymczasu !!!! Prosimy - pomóżcie !!!! Ten schron jest niebezpiecznym miejscem... Tam nikt o nią nie zadba, nie przypilnuje by jadła, nie będzie leczył... I....to będzie koniec....[/B] Tak niesprawiedliwe jest to wszystko... Quote
EVA2406 Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Tweety, wyraż zgodę na operację pod warunkiem, że mają agregat. Nie no żartuję, muszą mieć ;). A tak poważnie to wyrzucaj szybko co Ci niepotrzebne i wracaj do tych biedaków i oczywiście do nas. Podliczyłam mój bazarek, jest ponad 100 zeta. Jak zbiorę wszystko to razem przeleję. Trzymaj się, będzie dobrze. Proszę o przekazywanie wiadomości nie tylko o kocinkach, ale i o sobie. Quote
Tweety Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 dziękuję za wszystkie życzenia:loveu: Pewnie, że szybko będę wracać, bo strasznie nie mam czas na chorowanie jak tu w koło tyle nieszczęść kocich. teraz najważniejsze, żeby Niuśkę wyprawić a starowinka ze schronu trafiła do kogoś na (nie oszukujmy się:shake:) dożywotni tymczas. Borys ma opiekę, Zojka też, o Mruczku, Fruzi i Sheridanie nie wspominając. Nad Mafią czuwa Beata, Wandul niańczy Maniusia. Na razie w takim razie sytuacja jest w miarę opanowana i ogarnięta. Pieniądze jakieś spływają, na razie jesteśmy na bieżąco z opłatami za leczenie za co ogromne podziękowania wszystkim zaangażowanym, robiącym bazarki i wpłacającym. Jak odnajdę to podam tutaj adres mail'owy osoby z Warszawy, która licytowała na allegro na nasze kociuchy i chce przekazać różne rzeczy na bazarki. Acha, zadzwoniła dzisiaj do mnie jedna z krakowskich radnych, z którą juz wczesniej miałam kontakt odnośnie jakichś kotów, że bardzo poruszył ją artykuł w Wyborczej (sama ma chyba 7 ogonków w domu) i tego tak nie zostawi. Przekazałam kontakt do opiekunów Boryska i mam nadzieję, że coś się będzie działo w tym zakresie. Quote
Isabel Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Wszystkiego dobrego Tweety - czekamy na Ciebie!!! Quote
GreenEvil Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Ciotenko, ja niezmiennie powiem jedno - nie wyglupiaj sie i wracaj predziutko, bo robota czeka :loveu: pzdr GreenEvil Quote
Recommended Posts