Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Tweety']teraz dzwoniłam do schronu i [B]kićka ma odmę płucną i podskórną. Została ogolona do połowy aby sprawdzić którędy to powietrze się dostaje do płuc ale nic nie znaleziono.[/B] Pęcherz na szczęście cały, żebra całe. No i łapka złamana.[B] Nie mam jej gdzie już teraz wziąć, mam nadzieję, że doczeka jutra[/B]:shake:[/quote]

O rany... do jutra...
Mam poważne wątpliwości !!!!!

Wiem, że wyżej .... nie podskoczysz, ale to mi pachnie kolejną tragedią !!!!
Czy nie można jej zabrać w jakieś inne miejsce (do innej kliniki) już dzisiaj ????

[B]Ludzie pomóżcie !!!! Chociaż jeden tymczas !!!!!![/B]

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciotki, blagam, u Tweety w lecznicy sa potrzebne miejsca. Pomozcie mi prosze znalezc domy dla 4 pieknych, ale poldzikich kotow (2 zupelnie, 2 beda nakolankowe) Bede od niej mogla przejac cos wiecej :placz:tylko takie mam na stanie, ktore nie potrzebuja leczenia :placz:

pzdr
GreenEvil

Posted

Nie mając innej możliwości przypomnę...

[COLOR=Red][B]Pilnie potrzebne tymczasy !!!!
Są w tej chwili na wagę kociego życia !!!![/B][/COLOR]

Bardzo prosimy o pomoc Dogo !!!!

[U]Green ma u siebie zdrowe koty ! Może Ktoś weźmie od niej...[/U]
Wtedy na miejsce tych zdrowych będzie można zabrać wymagające dalszego leczenia ze szpitala od Tweety...
[B]Błagamy - pomóżcie !!!![/B]

Posted

Cioteczko Tweety te bazarki się już zakończyły :

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108683[/URL]

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9836571#post9836571[/URL]

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108326&highlight=bazyliah[/URL]

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108686[/URL]
=

Posted

[quote name='Isabel']Kinya oferuje DT

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106325&page=11[/URL][/quote]

dzięki, napisałam tam

W schronie została tak strasznie stareńka bezzębna (ale je wszystko, łącznie z chrupkami) kociczka, ma ze 20 lat, szkoda, żeby tam skończyła swoje życie. Może na nią macie jakiś pomysł?

Posted

Ja się zapłaczę... Taka biedna i stareńka...

Czy da radę ją Ktoś przygarnąć ???? Bardzo prosimy !!!!
To przekracza chyba wszelkie granice...
Tyle nieszczęść !!!!!

[B]Pomóżcie z tymczasami !!!! Bardzo są "na już" potrzebne !!!!

Niezbędne jest zwolnienie miejsc w szpitaliku !!!!
[/B]

Posted

Bez domów tymczasowych dalej nie pociągniemy....

[SIZE=3][COLOR=Red]Czy ktoś może przygarnąć którąś kocinę, dać dożywocie staruszce żeby nie zgasła w schronie ?[/COLOR][/SIZE]

Posted

Tweety, ja wiesz, że chciałabym pomóc, ale moje chłopaki tymczasowe siedzą i nigdzie się nie wybierają...
stareńka kotka, bożesz....

ale nie mam miejsca....
kto chce zdrowego superowego czarnego kota?

Posted

dla przypomnienia, ja się jutro bunkruję w szpitalu i liczę, że nie trafi w czasie mojej operacji prądu jak w Szczecinie;) Jak będę miała jakieś wieści to przekażę BeacieSabrze aby mogła tutaj przekablować.
Bardzo proszę o podnoszenie bazarków i ogólne trzymanie ręki na pulsie

Posted

[quote name='Tweety']dla przypomnienia, ja się jutro bunkruję w szpitalu i liczę, że nie trafi w czasie mojej operacji prądu jak w Szczecinie;) Jak będę miała jakieś wieści to przekażę BeacieSabrze aby mogła tutaj przekablować.
Bardzo proszę o podnoszenie bazarków i ogólne trzymanie ręki na pulsie[/quote]

Co za bunkruje ??
Cioteczko myk myk i do domu ......
Bo jak nie to łapię dzikie koty przywożę do szpitala i wypuszczam na oddziale....
Wszystkim powiem że to koty tej Pani.....

Posted

Beatka, dostałaś upoważnienie do kontaktów z lecznicą więc będziesz dzwonić i dopytwyać się jak kociuchy. Poza tym gdybyś pojechała z Robertem odebrać Łapkę z Krakvetu byłabym wdzięczna, bo przemaglowałabyś ich o wszystko, co jej robili, jak i po co, bo wiesz jak to z facetami - odbierze kota i powie, że jest ok;)

Posted

[quote name='Tweety']Beatka, dostałaś upoważnienie do kontaktów z lecznicą więc będziesz dzwonić i dopytwyać się jak kociuchy. Poza tym gdybyś pojechała z Robertem odebrać Łapkę z Krakvetu byłabym wdzięczna, bo przemaglowałabyś ich o wszystko, co jej robili, jak i po co, bo wiesz jak to z facetami - odbierze kota i powie, że jest ok;)[/quote]

Dobrze Cioteczko.

Posted

Tweety - zdrowiej szybko...

Cały czas myślę o tej staruszce...
[B]20 letnia kocina bardzo potrzebuje chociaż tymczasu !!!!

Prosimy - pomóżcie !!!!
Ten schron jest niebezpiecznym miejscem...
Tam nikt o nią nie zadba, nie przypilnuje by jadła, nie będzie leczył...
I....to będzie koniec....[/B] Tak niesprawiedliwe jest to wszystko...

Posted

Tweety, wyraż zgodę na operację pod warunkiem, że mają agregat. Nie no żartuję, muszą mieć ;).
A tak poważnie to wyrzucaj szybko co Ci niepotrzebne i wracaj do tych biedaków i oczywiście do nas.
Podliczyłam mój bazarek, jest ponad 100 zeta. Jak zbiorę wszystko to razem przeleję.
Trzymaj się, będzie dobrze. Proszę o przekazywanie wiadomości nie tylko o kocinkach, ale i o sobie.

Posted

dziękuję za wszystkie życzenia:loveu: Pewnie, że szybko będę wracać, bo strasznie nie mam czas na chorowanie jak tu w koło tyle nieszczęść kocich. teraz najważniejsze, żeby Niuśkę wyprawić a starowinka ze schronu trafiła do kogoś na (nie oszukujmy się:shake:) dożywotni tymczas. Borys ma opiekę, Zojka też, o Mruczku, Fruzi i Sheridanie nie wspominając. Nad Mafią czuwa Beata, Wandul niańczy Maniusia. Na razie w takim razie sytuacja jest w miarę opanowana i ogarnięta. Pieniądze jakieś spływają, na razie jesteśmy na bieżąco z opłatami za leczenie za co ogromne podziękowania wszystkim zaangażowanym, robiącym bazarki i wpłacającym. Jak odnajdę to podam tutaj adres mail'owy osoby z Warszawy, która licytowała na allegro na nasze kociuchy i chce przekazać różne rzeczy na bazarki.
Acha, zadzwoniła dzisiaj do mnie jedna z krakowskich radnych, z którą juz wczesniej miałam kontakt odnośnie jakichś kotów, że bardzo poruszył ją artykuł w Wyborczej (sama ma chyba 7 ogonków w domu) i tego tak nie zostawi. Przekazałam kontakt do opiekunów Boryska i mam nadzieję, że coś się będzie działo w tym zakresie.