Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Są jeszcze dwa bazarki :cool3:
Megabazar z różnościami (ciuchy, figurki, perfumy, pudełka i inne)
[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9823865#post9823865[/url]

Gry, muzyka, filmy [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107166[/url]

Posted

[quote name='Margo05']Są jeszcze dwa bazarki :cool3:
Megabazar z różnościami (ciuchy, figurki, perfumy, pudełka i inne)
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9823865#post9823865[/URL]

Gry, muzyka, filmy [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107166[/URL][/quote]

uzupełniłam, dziękuję za wskazanie:loveu:

Posted

[quote name='BeataSabra']W miare mozliwosci bede pomagać [/quote]

liczę na Ciebie! a raczej liczą na Ciebie nasze kociuszki

[quote name='BeataSabra'] Cioteczko wiesz ze bedzie dobrze najlepiej na swiecie ??[/quote]
da Bóg to będzie;)

Posted

No to Tweety - powodzenia !!!!
Musi być jak najlepiej !!!! Koty na Ciebie będą czekały...

Oby w tym czasie nic się nie wydarzyło...

Wszystkie wspomniane w pierwszym poście kociny, bardzo liczą na pomoc ze strony Dogomanii... tak bardzo kochającej (w większości jak sądzę !), również inne zwierzęta - w tym koteczki !!!!!

[B]Te najbardziej nieszczęśliwe, ciężko chore, kalekie wciąż proszą o Wasze wsparcie na leczenie, rehabilitację i jedzenie !!!!!!

Niektóre, jak Niusieńka, pilnie potrzebują DT - by można im było pomóc !!![/B]

Posted

ktory kocius teraz najpilniej potrzebuje wplaty? przelalabym juz jedan 50tke...
wypisz tweety mi tu w kolejnosci, ktory kociak najbiedniejszy i bede wg niej wplacac na afn ;)

Posted

[quote name='irysek']ktory kocius teraz najpilniej potrzebuje wplaty? przelalabym juz jedan 50tke...
wypisz tweety mi tu w kolejnosci, ktory kociak najbiedniejszy i bede wg niej wplacac na afn ;)[/quote]

Fruzia, Bacik, Mruczek, Borys i Maniuś na razie, nie w pełni co prawda ale na ten moment, mają wystarczająca ilość pieniędzy na pokrycie bieżących potrzeb, reszta kwot będzie potrzebna później.
Najgorzej z Niusią, która w tym momencie ma tylko 75 zł a operacja nie sadzę, żeby kosztowała poniżej 1000 zł, Mafią (są teraz w Warszawie na badaniach u dr Jagielskiego, Niziołka i ...tego magika od USG :oops: - Nala żyje na kredyt, serce spieprzone, tętniak, powiększona grasica i w ogóle koniec świata, potrzebna tomografia:shake: - nawet nie wiem ile to wszystko będzie kosztowało) i tą koteczką, która jest w schronie, pewnie też koło 500-600 zł jak u Mruczka, bo tam jakieś jajo z tą łapką

Posted

ok, czyli przelewam 50zl na Niusię i tak napisac w tytule przelewu, a na ta schroniskowa tez wplace tylko nie wiem jaki tytul przelewu?
wyciagniecie ja z tego schronu?

Posted

[quote name='irysek']ok, czyli przelewam 50zl na Niusię i tak napisac w tytule przelewu, a na ta schroniskowa tez wplace tylko nie wiem jaki tytul przelewu?
wyciagniecie ja z tego schronu?[/quote]

dzięki:-) a na tę drugą kićkę wpisz "koty Krk". Wyciągnę ją w piątek może, jak tylko koleżanka i kolega a może brat Niusi (bo chyba w jednym wieku) zostanie wywieziony ze szpitalika i wypuszczony. Nie mam miejsca a będzie jeszcze gorzej, są 4 klatki a tam Niusia, Borys i dojdzie ta ze schronu. A gdzie ja dam kociuchy po sterylkach?:shake: Jak będę zabierać po jednym to tam się rozmnożą na potęgę:-(

Posted

[quote name='irysek']jak wpisze koty krk to nie trafia do niej bo to zbyt ogolnie jest...[/quote]

trafi, trafi, bo to ja dysponuję tymi skarpetkami kocimi w AFN-ie (dotyczącymi Krakowa i Śląska)

Posted

[quote name='GreenEvil']A Borysek musi byc w lecznicy? Nie moze sie leczyc na DT?

pzdr
GreenEvil[/quote]

on ma co dwa dni zmieniane opatrunki, co u niego nie jest łatwe, bo broni się i załatwia się ...wszędzie. Kto go weźmie na DT?

Posted

[quote name='Tweety']on ma co dwa dni zmieniane opatrunki, co u niego nie jest łatwe, bo broni się i załatwia się ...wszędzie. Kto go weźmie na DT?[/quote]
a do klateczki? :oops: da rade? :oops:

pzdr
GreenEvil

Posted

[quote name='GreenEvil']a do klateczki? :oops: da rade? :oops:

pzdr
GreenEvil[/quote]

teraz on siedzi w klateczce ale z tymi ranami to średnio nadaj się jeszcze do DT:shake:, myślę, że jeszcze z tydzień musiałby posiedzieć. poza tym nie wiadomo dlaczego wyłysiał

Posted

[quote name='Tweety']teraz on siedzi w klateczce ale z tymi ranami to średnio nadaj się jeszcze do DT:shake:, myślę, że jeszcze z tydzień musiałby posiedzieć. poza tym nie wiadomo dlaczego wyłysiał[/quote]
zeskrobiny pod katem grzybkow itp ma zrobione?

pzdr
GreenEvil

Posted

Green -
Ta skóra raczej nie wygląda na "zagrzybioną"...
On wygląda jak "sparzony" wrzątkiem kurczak (by pióra łatwiej wychodziły...fuj...).
To bardziej jest jak odparzenie (wtedy też by włoski mogły wyjść), ale jakim cudem tak rozległe ? Co prawda leżał bardzo długo w moczu, kale... Ale aż taka powierzchnia ???
Może go czymś wysmarowali, lub w czymś wymyli, a on może na to zareagował alergicznie... chociaż to najmniej prawdopodobne... Bo i od góry by tak wyglądał...
Chyba, że jest jakiś szczególny rodzaj grzyba, którego do tej pory nie widziałam w takiej postaci...

Tak można się długo zastanawiać. Bo zastanawiające są prawie wszystkie te przypadki !!!!

[B]Wszystkie te kociny potrzebują natychmiastowej pomocy !!!!
Finansowej, domów tymczasowych, bazarków...
Prosimy Dogo o pomoc !!!! Bardzo prosimy...[/B]

Posted

oj, tymczasy by sie przydały, bo zaraz zatkam szpitalik definitywnie:shake: Musiałam zostawić malusią Finkę w schronie, bo nie mam jej gdzie wziąć:shake: mam nadzieję, że doczeka do przyszłego tygodnia:-(

Posted

Te łapinki moga rzeczywiscie być odparzone, a ze nazwa podobna do "poparzone" to dlatego, ze podobnie wyglada obraz kliniczny.

Tweety, niestety z moich rozmów ze znajomymi rolnikami o domach dla dziczków nici - każdy ma kilka kotow, one moga nie przyjać obcych, a nowe moze gdzieś zginą i kobiecina będzie sie musiała przede mna tłumaczyć i takie tam... :shake:

Posted

malagos, dzięki za zapytanie:loveu:
A ja "wrobiłam" ciotkę Green (ciotko Dorotko, olbrzymie podziękowania :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:) w socjalizowanie Niusi:oops:. Także myślę, że łatwiejszym będzie załatwienie transportu do Warszawy:loveu: niż tymczas z funkcją oswajania;)
Jak ktoś będzie coś wiedział o takim transporcie niech głośno krzyczy, bo ja we środę mam się dzikim świtem stawić na operację i kiedy wrócę nie wiadomo więc, żeby kociątku nie przeszła możliwość transportu koło noska:shake:

Posted

Już się "odniosłam" na wątku Niusi do tego postu powyżej...

[B][SIZE=3]Jednak pozostałe kociny pilnie szukają DT !!!!!![/SIZE]

Nie ma ich dokąd zabierać !!!!
A wciąż przybywa tych w bardzo złym stanie !!!!

Szybko należy im pomóc !!!!!
By nie były w takim strasznym stanie jak Borysek...
[/B]