Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przywożąc mojego Oriona do domu bałam się bardzo o los mojej kotki. Orion gonił każdego kota. W domu okazało się, że to kotka rządzi. Od pierwszej chwili ustawiła mojego huskyego: po prostu dostał po pysku i tyle. Był baaaardzo zdziwiony, bo przywitał się z kotką merdając ogonem, ale kocie powitanie było znacznie mniej życzliwe. Po kilku dniach zwierzaki spały na wspólnym posłaniu. Nie, źle mówię. To kota spała na posłaniu psa, a ten, bywało, obok jeśli sie nie zmieścił. Bo koteczka, moje kochane, jest z takich co to nigdy nie odmawiają jedzenia, miska powinna być zawsze pełna, bo przecież nigdy nie wiadomo kiedy kotu zacznie się chcieć jeść. Blisko rok temu dostałam do utrzymania przy życiu pięć kociąt, które ktoś mądry odebrał dzikiej kotce i przywiózł do schroniska do uśpienia. Nasza "piwniczna" kotka właśnie odchowała swoją czwórkę i mogła zająć się podrzutkami. Chcąc nie chcąc Husky znalazł się w towarzystwie 7 kotów. I też się z nimi dogadał. Większy problem miałam z naszą kotką, bo nie za bardzo tolerowała konkurentkę w domu. Dziś nie mam już huskyego. Dwa tygodnie temu umarł. Ale zostały po nim najwspanialsze wspomnienia. A nasza kotka długo go szukała i chodziła spać na jego posłanie. Jak widać lepiej dogada się pies z kotem niż niejeden człowiek z człowiekiem.

• Replies 517
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

starlet piekna historia :placz:.

Z doswiadczenia wiem, ze pies goni kota, jak ten ucieka ;), jak kot stanie i przeciwstawi sie, to pies nic nie zrobi.
Spotkalam sie tylko z jednym, psem , ktory jak gonil to z celem uduszenia i byl to jamnik.

U mnie w rodzinie przewinelo sie wiele kotow i psow, nie kochaly sie, ale akceptowaly , a w razie biedy to spaly wszytskie na jednym poslaniu:evil_lol:.

Trzymam kciuki za Ralfika , moze sie uda tym razem :-).

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='GoskaGoska']podnoszé raflika a jutro bioré sié za ogloszenia, narazie allegro mu odnowilam
Ralfik ma sporo moich ogłoszeń, ale to już pisałam wcześniej. Znajdź sobie i nie powielaj- szkoda czasu ;)

Posted

Przecudowny :-( Świetnie wyszedł na tych zdjęciach, tak dostojnie. Tylko gdzie ten Twój domek, Ralfiku? :shake: A jakiej wielkości on jest? Husky'ego? Na zdjęciach wygląda na nieco większego niż husky, ale nie ma jak porównać do człowieka...

Guest zarzarrosa
Posted

ale on jest boski :)
na zdjęciach wyszedł super ale chyba nie mógłby wyjść inaczej :D

Guest zarzarrosa
Posted

ja niestety nie moge wziąć Ralfa :placz: tzn nie mogę wziąć żadnego.... :(
strasznie szkoda bo piesek jest booooooski :(