niuka Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Związek Kynologiczny w Polsce Oddział w Łodzi oraz KS HoPsA zapraszają na: ZAWODY KWALIFIKACYJNE DO MISTRZOSTW ŚWIATA AGILITY 2008. Informacje oraz link do zgłoszenia Pozdrawiam serdecznie, Niuka Quote
Sajko Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Bardzo jestem ciekawa sędziego, więc się cieszę. I mam zapytanie (łatwiejsze od tego Flaire o zerówkach;))- czy jest możliwość, aby zacząć w niedzielę zawody o 8 (a idealnie o 7...)? I tak wszyscy gdzieś tam w Łodzi czy okolicach nocują, a im wcześniej zaczniemy tym większa szansa wrócić do domu... niestety niedziela to koniec długiego weekendu, więc na drogach pewnie będą dantejskie sceny a w poniedziałek większość do pracy. Bardzo proszę o rozważenie postulatu i z góry dziękuję za pozytywne ustosunkowanie się do sprawy:evil_lol:. Quote
niuka Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 licze na Mie. mi sie bardzo podobala w 2006 roku :) jasne, ze jest taka mozliwosc. pojdzie do obgadania z p.Niciewicz w przyszlym tygodniu jak tylko wyzdrowieje :) Quote
Magda i Saga Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Coś mi chyba umknęło z tymi zerówkami. Jak nie ma zerówek to i mnie nie będzie, ale życze wszystkim udanej zabawy. Quote
tulasy Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Magda i Saga napisał(a):Coś mi chyba umknęło z tymi zerówkami. Jak nie ma zerówek to i mnie nie będzie, ale życzę wszystkim udanej zabawy. W takim przypadku szpica też nie będzie. My też tylko w zerówkach. Michał i Unga Quote
Klaudia :-) Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 jak nie ma zerówek to też nie startujemy:-( a szkoda,bo w Łodzi liczyłam na fajne zawody Quote
Torzysława Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Szykuje mi się debiut i oficjalne wejście w zaawansowany świat Agility..:razz: Quote
tulasy Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Ale boli mnie to, że Unga nie będzie biegać u siebie, czyli w Łodzi. Tym bardziej, że Ungi i tak nie będę wystawiał - a jedynie jej matkę. W takim razie Unga przyjeżdża towarzysko na teren wystawy i zawodów - a ja chociaż trochę będę zaglądać co się dzieje na zawodach. Michał i szpice Quote
Guest ajsonowa Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 zerowek nie ma ze wzgledu na brak czasu... :shake: Nie wiem czy pamietacie, ale przez to w zeszlym roku zawody trwaly bardzo dlugo. ale nie ma co sie martwic, dla nas zerowkowiczow jest duzo zawodow :) Quote
tulasy Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Ale na zeszłorocznej łodzi ja i Unga mieliśmy debiut na zawodach. I już myślałem że uda mi się rocznicę mieć też na zawodach. A dziś wiem, że warto zostać do samego końca zawodów - rok doświadczeń. M & U Quote
Guest ajsonowa Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 tulasy napisał(a):I już myślałem że uda mi się rocznicę mieć też na zawodach. Przeciez mozesz byc biernym uczestnikiem zawodow :lol: ewentualnie mozesz przeskoczyc do jedyneczek :eviltong: Quote
Flaire Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 ajsonowa napisał(a):ewentualnie mozesz przeskoczyc do jedyneczek :eviltong:Akurat Unga chyba raczej nie powinna... ajsonowa napisał(a): zerowek nie ma ze wzgledu na brak czasu...Ja tego w ogóle nie rozumiem. Przecież na innych zawodach nie tylko zerówki się mieszczą w czasie, ale jeszcze czasem i dodatkowe przebiegi! Może wystarczy się bardziej sprężyć? ;) Ale nic - to Wasza decyzja, nie moja. Nas w związku z tym nie będzie - zawsze to dwa zgłoszenia mniej, więc robię, co mogę, żeby pomóc zmieścić się w czasie. ;) Quote
martynkao Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Nie rozumiem Flaire tych uwag , wczesniej problemem było ze zawody tak sie ciagna . To sa zawody na wystawie gdzie mamy problem z mikrofonem , gdzie trzeba przerwac bo cos dzieje sie na ringu honorowym itd. i mysle ze nasze prezenie i latanie na pelnych obrotach non stop nic by nie zmieniło bo nie wszytkie "rozciagniecia" sa uzaleznione od nas . Sami "mamy " duzo zerowek... ale zawodow dla zerowkowiczow jest moim zdaniem wytarczajaco duzo . Wiec nie musza one odbywac sie akurat przy wystawie razem z kwalifikacjami. Quote
Flaire Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 martynkao napisał(a):ale zawodow dla zerowkowiczow jest moim zdaniem wytarczajaco duzo . To jako powód - rozumiem. Kwestionowałam ten podany poprzednio. martynkao napisał(a):wczesniej problemem było ze zawody tak sie ciagnaW zeszłym roku mnie chyba nie było, ale pamiętam problem sprzed dwóch lat, gdzie zawody rzeczywiście się ciągnęły - rozpoczęły się w oba dni z dużym opóźnieniem, były długie przerwy pomiędzy przebiegami, itd. To nie miało nic wspólnego z zerówkami, tylko z organizacją. ;) Wyeliminowanie zerówek może zawody skrócić, ale nie zapobiegnie problemom organizacyjnym. ;) martynkao napisał(a):mysle ze nasze prezenie i latanie na pelnych obrotach non stop nic by nie zmieniło bo nie wszytkie "rozciagniecia" sa uzaleznione od nasNa pewno nie wszystkie - ale niektóre są. ;) Więc latanie na pełnych obrotach choć trochę pomogłoby na pewno. Ale - jak pisałam wcześniej - to całkowicie Wasza sprawa. Mnie to pikuś, ja tylko zrobię swoje, żeby pomóc skrócić te zawody, jeśli o to chodzi. ;) Quote
Anulka Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Czasem tak jest, że trzeba z czegoś zrezygnować i organizować imprezę na miarę możliwości. Gdybyśmy na ringu byli całkiem sami to znalazyłby się i czas na zerówki i na jakieś dodatkowe "zabawowe" przebiegi. A tu trzeba pogodzić i wystawę i zawody. Z dwojga złego lepiej, żeby nie było zerówek niż gdyby zawody miały się ciągnąć do późna powodując irytację zawodników i niepotrzebne nerwy.;) Quote
Flaire Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Anulka napisał(a):trzeba z czegoś zrezygnować i organizować imprezę na miarę możliwości. Z tym się całkowicie zgadzam. ;) Anulka napisał(a):Gdybyśmy na ringu byli całkiem sami A nie będziecie? :shock: Co jeszcze będzie się odbywać na ringu agility :shock: ? Quote
Anulka Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 A nie będziecie? :shock: Co jeszcze będzie się odbywać na ringu agility Pamiętam, że ostatnim razem trzeba było zrobić przerwę bo była jakaś runda honorowa czy jak to się tam nazywa. Nie pamiętam czy wtedy na naszym ringu się coś działo czy to była kwestia tego, że trzeba było oddać mikrofon. Ale na jadno wychodzi. Quote
Guest ajsonowa Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 [quote name='Flaire'] Wyeliminowanie zerówek może zawody skrócić, ale nie zapobiegnie problemom organizacyjnym. ;) i własnie o to każdemu chodzi :) Quote
Flaire Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 ajsonowa napisał(a):i własnie o to każdemu chodzi :) Jeśli rzeczywiście chodzi tylko o to, jak zawody skrócić, to ja mam kilka pomysłów, jak skrócić jeszcze bardziej... Nawet maksymalnie. ;) Dobra, wyłączam się już. Moje plany mocno pochrzanione przez to, że tak późno ogłosiliście taki drobny szczegół, że nie będzie zerówek, ale nic już na to nie poradzimy. Bawcie się dobrze. :) Quote
Guest ajsonowa Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 [quote name='Flaire']Jeśli rzeczywiście chodzi tylko o to, jak zawody skrócić, to ja mam kilka pomysłów, jak skrócić jeszcze bardziej... Nawet maksymalnie. ;) Flaire, nie rozumiem Twoich ironicznych zlosliwosci.:hmmmm: Wiekoszosc zawodnikow nie ma zamiaru siedziec na zawodach po nocy, wiec jesli poparlas zdanie Anulki: Napisał Anulka trzeba z czegoś zrezygnować i organizować imprezę na miarę możliwości. Z tym się całkowicie zgadzam. ;-)to o czym my tu jeszcze dyskutujemy?? :shake: Quote
Mokka Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Ja nie widzę tu jakichś specjalnych złościwości, raczej sporo rozczarowania... Quote
Klaudia :-) Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 szkoda,bo wiele osób zaplanowała swoje debiuty w zerówkach na tych zawodach i zrezygnowało ze zgłoszenia na inne Quote
martynkao Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Klaudia nie uwazam aby kwalifikacyjne zwody ktore odbywaja sie przy wystawie(ktora chcac nie chcac przelduza zawody) byly najlepszym miejscem na debiutanckie przebiegi. Mysle jednak ze duzo wieksze rozczarowanie byłoby po tych zawodach gdyby byly zerowki. Zawody ciagnace sie nie sprzyjaja ani psom ani zawodnikom a nie oszukujmy sie sa to zawody wazne . ( ja w ogole uwazam ze zawody kwalifikacyjne powinny odbywac sie bez zerowek dlatego podziwiam Dorotke ) Quote
Klaudia :-) Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 ale zawody w Łącku nie ciągnęły się w nieskończoność i dało się zrobić zerówki,a zawody jak każde inne są dobre do debiutów,zwłaszcza jak tak czy tak się ma zamiar być na wystawie Quote
Recommended Posts