Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 385
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam wszystkich, zyczac milego dnia

Cale szczescie, ze Amisia nie jest tak wychudzona jak Filip i ze sie robi cieplo. A jak ona dlugo jest w tym schronisku ?

Posted

Fortuna napisał(a):
Bedzie dobrze, czuje to, niedlugo znajdziemy dla niej dom, szkoda tylko ze nie ma domku tymczasowego.

Witaj Fortuno, ja bym ją z miejsca wzieła na tymczas tylko daleko jest. :shake:

Posted

Potrzebna krew (każdej grupy) na tzw. wymianę (Wy dajecie np A Rh+, a Włodek dostaje tu A Rh-) !!!! Krew można oddawać w całej Polsce, z zaznaczeniem dla kogo!

Tu wszelkie info na temat oddawania krwi: http://www.rckik-katowice.com.pl/

Przy oddawaniu krwi trzeba zaznaczyć dla kogo. A oto dane:
WŁODZIMIERZ GWÓŹDŹ, Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. św.Barbary w Sosnowcu, oddział neurologiczny

Krew potrzebna jest dla Włodka, który miał jakiś czas temu wylew, leży cały czas w szpitalu i ciągle są jakieś komplikacje...

Posted

danka1234 napisał(a):
Witaj Fortuno, ja bym ją z miejsca wzieła na tymczas tylko daleko jest. :shake:

Tak myslalam Danusiu, ze ty chetnie bys ja wziela do siebie na tymczas. Ja tez bym ja chetnie wziela do siebie na stale, ale najpierw czekam jak sie sytuacja z Filipem rozwiaze. A poza tym my przyjezdzamy dopiero za cztery tygodnie, a ona w tym czasie powinna znalezc domek.

Posted

Miałam telefon od Pani zainteresowanej adopcją Amisi.

Pani chciałaby więcej informacji i dlatego dobrze by było aby porozmawiała z kimś kto ma bezposredni kontakt z Amisią.
Komu przesłac nr tel. tej Pani.

Posted

Ja tez, było by cudownie :) tylko ja telefonu nadal nie mam:hmmmm: jeszcze chciałam zapytac gdzie ten przypuszczalny domek jest bo przyznam ze tel mnie zaskoczył i zapomniałam sie zapytac:oops:

Posted

Isadora7 napisał(a):
Niekoniecznie młode. 12 letnia jamnisia "wisiała" u mnie na aukcjach nieco ponad tydzień. Mój tymczas Filipek (10 lat) ma już dom, ale aukcje tez a na niej już teraz 4 obserwujących i 600 wejść a aukcja. A 12 letni jamnik po niecałych dwóch dniach aukcji ma ponad 200 wejść i obserwatorów

Tylko pozazdrościć :-) Ale cały czas mówimy o małych psach, z dużymi, zwłaszcza takimi które wymagają terenu jest ostatnio tragicznie niestety...a stare duże to już kompletna porażka niestety...

Posted

Pani sie nie doczekała i zadzoniła sama:) sprawa ma sie tak Pani jest z Bielska Białej jamniczka zamieszkała by u siostry tej Pani w domku jednorodzinnym w domu jest pies ale biega za parkanem, w domu tez sa dzieci ale wychowane z pieskami, obie Panie czesto sie widują a Pani, ktora dzowniła ma znajde mix jamnika, bez ktorej nigdzie sie nie rusza, a wiec Amisia by miała kontakt z innymi pieskami, było tez pytanie o sterylke wyjaśniłam ze w schronisku jest to nie mozliwe, a wiec przeprowadzi ja we własnym zakresie. Moim zdaniem jest to dobre miejsce dla Amisi co Wy na to ????

Posted

KWL napisał(a):
Tylko pozazdrościć :-) Ale cały czas mówimy o małych psach, z dużymi, zwłaszcza takimi które wymagają terenu jest ostatnio tragicznie niestety...a stare duże to już kompletna porażka niestety...

Ja mam wilczkę ze schroniska do ktorej była przypieta łatka rzucającej sie na ludzi, a jakos zyje juz ponad rok :D drugiej takiej nie ma na całym swiecie:loveu:

Co z tym potencjalnym domkiem dla kaukaza??

Posted

Ja z Tą Panią miałam kontakt już wczesniej przy adopcji Lutusia i powiem że gdyby to odemnie zależało to bez cienia wątpliwości powierzyłabym tej Pani Amisie. To dobry i życzliwy domek dla zwierząt.

Posted

Wygląda dobrze ale sprawdzić tak czy siak trzeba. Sprawa sterylki jest poważna i musi być w umowie jeśli nie jesteśmy w stanie przekazać je psa wysterylizowanego. A w ogóle jak to wygląda z umowami w tym schronisku ?

Domek dla kaukaza dostał propozycje, ale ten domek ma własne widzimisie i bedzie problem, bo to co możemy zaoferować na dziś to głównie mixy i staruszki...

Posted

Lepiej nie pisac :-/ bo jest tak jak ze wszystkim :( Pani sama pytała o sterylke i to dla niej oczywiste ze sunia bedzie wysterylizowana, w umowie to bedzie. Dziekuje za głosy :)

No to wychodzi na to ze Amisia ma domek:multi::multi::multi:

Dziekuje wszystkim za pomoc:loveu::loveu::loveu:

Teraz pozostaje kwestia transportu, wstepnie rozmawiałam z Pania jezeli by sie nie udało nic zorganizowac, (chociaz czesci transportu) to sama przyjedzie ale sprawa sie ma tak ze mamy drugiego pieska do zawiezienia tylko ze do Wrocławia, a to po drodze.... ewentualnie Pani podjedzie tylko do Katowic- mowiła ze nie było by z tym problemu:)