sugarr Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 [quote name='BlackSheWolf']ja tez cala instrukcje przeczytalam :D jakos mi idzie to robienie zdjec lustrzanka. Ale i tak wybieram sie na "doksztalcenie" do znajomego fotografa xD[/quote] [quote name='BlackSheWolf'] wiem, ze rozmazane troche... ale coz takie sa uroki KITA xD[/quote] Przepraszam, ale muszę... "Jakoś" ale chyba jakoś średnio :cool1: nieostre, ciemne, brzydko skadrowane Bo ja nie lubię jak się sprzęt obwinia, jak ma się lustro to już w ogóle (bo rozumiem że jakiś tam grat 3.2 MP można obwinić, chociaż wszystkim można dobrą fotę zrobić) Quote
ariss Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 [quote name='eria']oooooooo [B][SIZE=4]Ariss :crazyeye::cool3::cool3: [/SIZE][/B] Olusia - SUPER !![/quote] o jaka Ty spostrzegawcza:evil_lol:a jeden obiektywik będziesz miała taki jak ja-jestem bardzo zadowolona:razz: Quote
Olusia Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Racja, ponoć b. dobry jest- jasny, dosyć krótki, czyli dobrze nadaje się do robienia zdjęć w domu ;) Ten drugi to do śmigających psów na torze agility i biegającej Diany na spacerze :) Quote
ariss Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 [quote name='Olusia']Racja, ponoć b. dobry jest- jasny, dosyć krótki, czyli dobrze nadaje się do robienia zdjęć w domu ;) Ten drugi to do śmigających psów na torze agility i biegającej Diany na spacerze :)[/quote] fajnie robi też psa w ruchu:razz:tylko trzeba wiedzieć kiedy pstryknąć,większość gasskowych fotek w ruchu jest nim robiona:razz: Quote
Justa Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 [quote name='ariss']fajnie robi też psa w ruchu:razz:tylko trzeba wiedzieć kiedy pstryknąć,większość gasskowych fotek w ruchu jest nim robiona:razz:[/QUOTE] kolejny dowód na to, że do psa w ruchu nie trzeba tele ;) ja też wszystkie fotki robię stałką. Quote
ariss Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 [quote name='Justa']kolejny dowód na to, że do psa w ruchu nie trzeba tele ;) ja też wszystkie fotki robię stałką.[/quote] no pewnie,że nie trzeba:razz:ale jest też minus,bo czasem fajne rzeczy dzieją się za daleko,a zbliżyć nie możesz:shake: ja miałam tak ostatnio:angryy:wziełam na spacer 50 i trafiłam na zawody psiaków i co fotki może byłyby fajne jakbym miała dłuższy obiketyw:roll: Quote
dog_master Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 [quote name='Justa']kolejny dowód na to, że do psa w ruchu nie trzeba tele ;) ja też wszystkie fotki robię stałką.[/quote] A stalka nie moze byc tele? ;) Kwestia tego, co kto lubi... Poza tym, zdjecia w ruchu sa niezalezne od ogniskowej. Swojego psa robie na ok 100mm, frisbee na 400mm, a jakbym robila skateboard to zapewne na <20mm ;) Tez duzo zdjec z frisbee / agility robie stalkami, 50mm f2, bo jasno ;p Po prostu, czasem 2.8 nie starcza ;) Quote
Justa Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 [quote name='dog_master']A stalka nie moze byc tele? ;)[/QUOTE] w domyśle 50mm - bo do tego obiektywu się odnosiłam. Quote
bognik Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 [quote name='BlackSheWolf']wiem, ze rozmazane troche... ale coz takie sa uroki KITA xD[/quote] ''Trochę bardzo'' rozmazane. Ty się z samym kitem do makro nie zabieraj. [quote name='Tinka:)']tak samo jak zasłanianie sie kompaktem, a zwykłym lumixem da się zrobić coś takiego: [URL]http://images27.fotosik.pl/32/f095939d02b91c9c.jpg[/URL] jeśli chodzi o muchę ;)[/quote] Kompaktem prędzej sfotografujesz muchę, niż kit'em :razz: Co do Nikkor'a 50/1.8 - świetne szkło! Do ruchu też super, tylko trzeba się nieraz nabiegać (bliżej, dalej) :lol: Ale to dobrze, bo uczy kadrowania. Zdjęcia na rajdzie robiłam właśnie tą stałką - wyszły nieźle ;) Pozdrawiam! Quote
dog_master Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 Czyli 75mm... OMG ja sie na takie cos nie pisze ;) Nienienie ;) 50tka [100 po kropie] musze w miare blisko podchodzic, a czyms krotszym to by mnie stratowali ;) Quote
Unbelievable Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 [quote name='bognik'] Kompaktem prędzej sfotografujesz muchę, niż kit'em :razz:[/quote] kitem też się da, ale nie w takim wielkim powiększeniu ;) Quote
dog_master Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 Hmm kitem tez sie da robi z trybun zawody sportowe na hali... No da sie :D ;) Quote
BlackSheWolf Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 [quote name='LeCoyotte']kit nie ma tu nic do gadania:cool3: fotograf sie raczej nie popisał[/quote] hihi lustrzanke mam od 4 dni dopiero :evil_lol: bede szla za niedlugo do znajomego fotografa... moze mnie czegos nauczy i wytlumaczy ... bo jak narazie to cieeezko mi to idzie samej ... Quote
bognik Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 [quote name='Tinka:)']kitem też się da, ale nie w takim wielkim powiększeniu ;)[/quote] Dlatego piszę, że [B][U]lepsze[/U][/B] zdjęcie zrobi się chociażby aparatem kompaktowym niż [B][U]samym[/U][/B] kit'em ;) Pozdrawiam! Quote
Apbt_sól Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 [IMG]http://i300.photobucket.com/albums/nn4/halfini/jh/drag/DSCF6878.jpg[/IMG] da sie przezyć? minus takie ze sie fotografi pchali jak opetani;/ Quote
Unbelievable Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 [quote name='bognik']Dlatego piszę, że [B][U]lepsze[/U][/B] zdjęcie zrobi się chociażby aparatem kompaktowym niż [B][U]samym[/U][/B] kit'em ;) Pozdrawiam![/quote] i to prawda;) Quote
Rinuś Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 [I][B]Nie było robione przeze mnie,bo jak widac ja jestem na zdjęciu :evil_lol: ale moim aparatem robiła to osoba juz lekko podpita :evil_lol: ale chyba wyszło calkiem fajnie nie ? [IMG]http://pl.fotoalbum.eu/images1/200807/42320/131628/00000006.jpg[/IMG] [/B][/I] Quote
LeCoyotte Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 trudno żeby automat zrobił inaczej:evil_lol: 13to latek [IMG]http://i283.photobucket.com/albums/kk308/vertobi/PICT6015x640.jpg[/IMG] Quote
Rinuś Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 [I][B]No właśnie chodzi o to że to chyba nie było automatem zrobione...[/B][/I] Quote
Unbelievable Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 [quote name='LeCoyotte']sprawdź w exifie:)[/quote] mi się w exifie pokazuje że dane są zablokowane:razz: Quote
Rinuś Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 [quote name='LeCoyotte']sprawdź w exifie:)[/quote] [I][B]w czym?........[/B][/I] Quote
Rinuś Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 [B][I][url]http://www.camino.pl/opis.php3?ID=30125[/url] co myślicie? pasuje do EOSa ? [/I][/B] Quote
dog_master Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 Ja mysle, ze mi sie to nie otwiera.... Co to? Edit: o, weszlo, Sigma 50-150/2.8. Vectra ją ma ;p Fajna, tylko osobiscie kupuj, bo C sie z Sigmami nie lubi ;) No i zdarza sie, ze zle ostrza. Hmm, ale to krotko troche, ja bym dozbierala do 70-200/2.8 Quote
Recommended Posts