Jump to content
Dogomania

Iwcia - w nowym domu.MOPCIA zostaje u cioci Camary na zawsze!

Recommended Posts

• Replies 344
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Alicja']

[FONT=Arial]Malgosiu :loveu::loveu:ty Nasz psi janiołku stróżu :loveu:[/FONT]

heheh, strasznie śmieszne :watpliwy: tylko mi powiedz jeszcze kiedy ???
na razie nawet nie udało mi się żadnego ogłoszenia zrobić :roll:

nie spodziewałam się podwójnej ilości kałuż i qupek w rozmaitych miejscach :diabloti:
ale reszta czasu upływa nam dość przyjemnie :p

Posted

[quote name='Camara']heheh, strasznie śmieszne :watpliwy: tylko mi powiedz jeszcze kiedy ???
na razie nawet nie udało mi się żadnego ogłoszenia zrobić :roll:

nie spodziewałam się podwójnej ilości kałuż i qupek w rozmaitych miejscach :diabloti:
ale reszta czasu upływa nam dość przyjemnie :p

[FONT=Arial]
no już nie fochaj :glaszcze: może po pampersie ;)....no ale tak bez żartów to wiem ze jest się przy czy uwijać ...
[/FONT]

Posted

[quote name='Alicja']
[FONT=Arial]no już nie fochaj :glaszcze: może po pampersie ;)....[/FONT]

po pampersie dla szczyli a ja proszę kielonek nalewki z wiśni :evil_lol:

Posted

A tu część Pchełkowej rodzinki, szczeniorki z mamusią, oprócz dwóch.
Zabrałysmy je dzisiaj do nas.

Ta duża czarna, to już nasza sunia, Tori.

Posted

Pchełkę zwaną Mopcią wykąpię dziś w specjalnym szamponie dla szczeniąt z problemami skórnymi. Biedna mała nadal się drapie, ale jej skóra jest cała w strupkach i rankach. Za to jest już wesolutka, biega i bawi się. Musze jej wydzielać jedzenie, bo apetyt ma OGROMNY i przypomina radziecki tank. Sunie na tych króciutkich łapkach, pomagając sobie machaniem ogonka... i zawsze znajdzie coś do zatankowania, na ogół w cudzej misce :evil_lol:
Polecam do małych mieszkań - wszędzie wejdzie i wypucuje parkiet okrągłym brzusiem :cool3:

Iwa - ta to jest nie do zdarcia :roll: nie wiem skąd tyle energii w tak małym psie :lol: przechodzi mały kurs dobrych manier - strasznie gryzie, więc troszkę ją tego oduczamy :mad:

Ogólnie oba bąble są w znakomitej formie :p

Posted

Ooo jak fajnie zobaczyć znowu malenstwa w akcji :loveu::loveu::loveu:

Pchełka vel Mopcia ukradła mi serce. Chyba właśnie tą swoją bezradnością, tym zabiedzeniem. Bo Iwcia to półdiable weneckie od początku było :)

Mopcia to mi trochę przypominała małego hipopotamka, z tym brzuszkiem prawie na ziemi, krótkimi nóżkami i malutkim merdającym ogonkiem :)

Szkoda, ze domek okazał się nieodpowiedni, ta psina bardzo potrzebuje miłości..
Zapomniałam napisać, ze rzeczywiście Mopcia u mnie jak zobaczyła miskę to chciała ze skóry wyjść. Wydzielałam jej po małych porcjach ale częsciej, bo ona jedzenie dosłownie WCIĄGAŁA jak odkurzacz, więc bałam się, ze jak zje za dużo na raz to zwymiotuje. Ale i tak za każdym razem (chyba co godzinę) nie było różnicy w pochłanianiu - tak samo łapczywie. Bidulka.

Posted

hmmm...

trzymajcie kciuki :cool3: bo Iwie szykuje się dom :p Jest już "zaklepana". Państwo właśnie pojechali po psiowy ekwipunek - jedzenie, posłanie i zabawki :p przeprowadzka chyba w poniedziałek, ale mała już jutro pójdzie w odwiedziny. Musi zaprzyjażnic się z kotką ;)

Posted

Camara napisał(a):
hmmm...

trzymajcie kciuki :cool3: bo Iwie szykuje się dom :p Jest już "zaklepana". Państwo właśnie pojechali po psiowy ekwipunek - jedzenie, posłanie i zabawki :p przeprowadzka chyba w poniedziałek, ale mała już jutro pójdzie w odwiedziny. Musi zaprzyjażnic się z kotką ;)

Hehe to chyba kotka musi sie zaprzyjaźnić z Iwą :) U mnie chciała na głowę wejść kocicy, ale ta ją ignorowała, natomiast Gem (kotecek) chętnie się z nią zabawiał, ale on jeszcze młody :)

Wielki kciuki za domek :multi::multi: (ps. ja wiedziałam, że tak będzie.. :diabloti:)

Posted

[quote name='Camara']hmmm...

[FONT=Arial]:kciuki: zaciskam z całej siły ... za chwilkę pewnie i małe okragłe Cię opuści ;)[/FONT]

Posted

Trinity36 napisał(a):
Hehe to chyba kotka musi sie zaprzyjaźnić z Iwą :)

otóż, to :roll:
ja się boję, że Iwcia pogoni kotecka :diabloti: i będzie :flop: przecież to taka zadziora, że moje biedne psy do domu nie chcą wchodzić :roll:
no nic, zobaczymy jak wypadnie zapoznanie :kciuki:

Posted

Camara napisał(a):
otóż, to :roll:
ja się boję, że Iwcia pogoni kotecka :diabloti: i będzie :flop: przecież to taka zadziora, że moje biedne psy do domu nie chcą wchodzić :roll:
no nic, zobaczymy jak wypadnie zapoznanie :kciuki:

Camara, myślę, że o koty nie ma się co bać, one sobie poradzą, w ostateczności zwieją :D:D:D
U mnie jedna zwiewała własnie a drugi się interesował i bawił :)
Będzie dobrze :happy1::happy1:

Posted

I co z Iwcią malutką? Ja już w miarę wróciłam do żywych i nawet na kompie czasem posiedzę. Cały czas myślałam o malutkiej. Będę miała zdjęcia, tylko niestety jeszcze kiepsko u mnie z chodzeniem i nie mogę znaleźć adaptera do mikroSD karty.