Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='clumsy']Hej ho! tu nowi, ostateczni właściciele Atosa
Szkoda, że to były tylko słowa... :shake:
Szkoda, że Atos/Karol nie może zostać tu gdzie jest do czasu znalezienia nowego domu...

• Replies 299
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moja wetka może go wykastrować "po kosztach" za 100zł. Jest świetna. Tylko trzeba mieć dom tymczasowy, w którym byłby ktoś z nim po zabiegu. Kiedy znajdzie się nowy dom sprawa kastracji znowu się odciągnie.:shake:

Posted

A czy obecni właściciele, ci co to mieli być już na zawsze, nie mają nikogo, kto miałby dobre warunki dla takiego psa jak Atos i zechciał dać mu dom?
Czy nie próbują sami szukać Atosowi domu?
Przecież zabranie psa po przejściach to szczególne zobowiązanie. Szkoda, że nie wszyscy potrafią mu sprostać :shake:

Posted

ElzaMilicz napisał(a):
Tytuł. Trzeba go zmienić na brzmiący bardziej tragicznie.
Pomysłu nie mam. :shake:

Śnieżnobiały Książę. Piękno i parszywe życie.
Uroda jego atutem, skąd więc ta samotność?
Cuda uroda i okrutna tułaczka. Pomocy!

Posted

Majga, zmieniłam tytuł po Twoim poście.;) Pierwszy raz nie trzymałam się swoich zasad przy adopcji. Dałam psa ludziom o ogromnym uroku osobistym ale bardzo młodym i nieustabilizowanym. Przekonał mnie ich wegetarianizm i miłość do zwierząt. Nie udało się, praca, studia, nie podołali ... :oops::shake:

Posted

Czekałam Elzo na link do aukcji. Mniejsza...znalazłam ją.
Zmieniłabym coś na zdanie przewrotne ale może by chwyciło.

Pierwotne jest takie:
NIE OBSERWUJ - NIE LICYTUJ
jeżeli nie jesteś zainteresowany przygarnięciem Białego Psa

Ja dałabym takie:

NIE LICYTUJ ALE...OBSERWUJ, OBSERWUJ PROSIMY!!!
MOŻE WŁAŚNIE TWOJE SERCE DGRNIE NA TYLE MOCNO, ŻE ZAPRAGNIESZ ODMIENIĆ LOS TEGO PIĘKNEGO STWORZENIA. NAWET JEŚLI TYLKO ZECHCESZ SIĘ WŁĄCZYĆ W POMOC, POLEGAJĄCĄ NA SZUKANIU DLA NIEGO DOMU
I TAK BĘDZIE TO DZIAŁANIEM, ZA KTÓRE POZOSTANIEMY GŁĘBOKO WDZIĘCZNI!

I dalej...

[SIZE=3]Piękny! Cudowny! Wspaniały! - zachwycają się ludzie i...na zachwycie się kończy.

Chcę/ Muszę go mieć! Żadna wielka sprawa...Gorzej jeśli słowa wprowadzone zostaną w czyn ale nie stoi za nimi przemyślana, odpowiedzialna decyzja...

Będziemy o niego dbać! Oby nie były to puste deklaracje!
Będziemy go kochać! - Przekonują, nie psa za to głównie siebie samych...

Niestety, po jakimś czasie okazuje się, że... to nie jest pies dla nich... nie mają warunków, czasu, co jest tylko delikatną przygrywką do litanii usprawiedliwień. Smutne ale prawdziwe.

[SIZE=3]Atos? Karol? Tyleż imion ile rozstań ma ten pies za sobą...Ile jeszcze przed nim?
Ile imion jeszcze dostanie? Ile domów zmieni? Ile będzie cierpiał przez fanaberie?

On na to nie zasługuje... Tylko...jak przekonać o tym kolejnych chętnych? Jak wytłumaczyć, że oddany będzie cierpiał, tęsknił,
a w jego głowie zagości niezrozumienie, zawód, ból?

Nikogo nie trzeba chyba przekonywać, że to piękny pies.
Może w tym tkwi właśnie sedno jego dramatu? Zachłyśnięcie się jego urodą jest początkiem i końcem uczuć, jakie wzbudza?
Ma około 2 lat. Jest zaszczepiony i odrobaczony. Ładnie chodzi na smyczy. Na spacerach nie zwraca uwagi na inne psy. Swoją żywiołowość i energię stara się spożytkować intensywnym ruchem w towarzystwie człowieka. To typ psa, który ponad wszystko przedkłada obecność kochanego mu człowieka.
Pozostawiony sam w domu nie niszczy i zachowuje czystość. Wymaga konsekwentnego prowadzenia i doświadczonego właściciela, a co najważniejsze serca.

[SIZE=3]Prosimy, nie pozwólcie temu niesamowitemu czterołapkowi czekać...Jeśli straci wiarę w odmianę losu, wraz z nią straci wszystko to, co jest mu siłą napędową.

Więcej informacji o zwierzaku:

Kontakt:

zadzwoń: : 510-278-239

Aukcja ma na celu znalezienie psu dobrego domu.

Złożenie oferty nie jest jednoznaczne z nabyciem.

Zastrzegam sobie możliwość zakończenia aukcji przed czasem, jeśli pies znajdzie ten jedyny, kochający, wymarzony, własny dom poprzez inne ogłoszenia.

Posted

tamb pisałam smsa do red. Hejdy o sytuacji Twojej.. moim zdaniem niech właściciele zamiast zrzucać wszystko na Ciebie opłacają mu hotel.. lepszy hotel niż nic :shake:

Posted

Agnieszko, nie ma szans :shake:. Jakby moje psy nie szczekały na jego widok jak opętane i nie bałabym się sasiadów, wziełabym go. Niestety nie mogę. mam 13 zwierząt w mieszkaniu i same kłopoty, które usiłuję rozwiązać. W złym momencie to się stało, jeśli już musiało się stać.

Posted

Zróbcie alternatywne allegro, koniecznie wyróżnione, z tytułem jednym z podanych przeze mnie, a jednocześnie ze zmodyfikowaną nieco treścią (tę również wrzuciłam stronę wcześniej). Od przybytku głowa nie boli.

Posted

przesledzilam watek, co sie stalo ze go jednak oddaja? byl tam pare miesiecy takie piekne zdjecia i co?
o co tu chodzi? za bialy czy jak? za duzy? znudzil sie? meble zmieniaja i do tapicerki nie pasuje?
szlag by ich trafil:angryy::angryy::angryy:, zeby tych ludzi tez tak potraktowano, pies mial tymczas, inneopcje a teraz to... dziady jedne:mad::mad::mad: