Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Miałam kilka telefonów w sprawie Atosa, dwa wyglądały na warte sprawdzenia. Jeden to dom z ogrodem pod Krakowem, poprzedni pies (umarł ze starości dwa dni temu) był zabrany ze schroniska, biegał po ogrodzonym podwórku, spał na ganku albo w przedpokoju. Pani chce łagodnego psa (w domu są dzieci) ale dużego o groźnym wyglądzie. W domu jest mały kundelek i cztery koty. Drugi dom to sympatyczni młodzi ludzie, którzy mówią, że to przemyślana decyzja. Wszystko zależy od człowieka a nie od stanu posiadania czy młodego wieku. Ja kiedy kończyłam studia miałam cztery uratowane psy i mimo lęku przed dorosłym życiem i różnych problemów psy nie ucierpiały. Ostatni z mojej studenckiej gromady odszedł za TM pięć lat temu w wieku 17 lat. Jak ElzaMilicz wejdzie na dogo, będziemy się zastanawiać co dalej robić.

• Replies 299
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Był trzeci telefon. Pani ma dwoje dzieci (15 i 11 lat), byłby to jej pierwszy pies, mieszka w bloku, bardzo przejęta jest jego losem. Mam nr tel i maila. Zapisałam te trzy nr tel, gdzie przez telefon wyglądało wszystko normalnie.

Posted

Co do ostaniego namiaru. Nie wolno przekreślać, w naszym odczuciu, nowicjuszy. Bywa, że mają więcej wyczucia, serca etc...niż tzw. starzy wyjadacze.

Posted

Cóż napisać ?
Atos to " owczarek podhalański " zakupiony, w przypływie uczuć, na Krupówkach w Zakopanem.:shake:
Jest chudy bo taka jego natura- to mix owczarka z wyżłem lub wilczarzem.
Na powitanie próbował mnie ugryść. Być może to skutek stresu w jakim żyje ostatnio. On nie wie dlaczego wciąż zmieniają się ludzie wokół.
Słabo reaguje na sygnały uspokajające. Raczej dogaduje się z suczkami.
Atos w zasadzie nic nie umie. To żywy młody chłopak, którego trzeba okiełznać. ;)
Zobaczymy po kilku dniach. :)

Transport jakoś uzgodnimy gdyby miał iść do DS.

Ps. [B]Majqa[/B] kim jesteś z zawodu ?

Posted

Elza Milicz, , myślę, że trzeba go poobserwować przed adopcją. Wszystkie informacje o psie mam od szefowej właścicielki i od właścicielki. Teraz w dt można racjonalnie ocenić do jakiego domu stałego się nadaje. Opisałam propozycje, jakie miałam po ogłoszeniu go w DP. Napisz, proszę co o tym myślisz.

Posted

[B]PIERWSZY DZIEN POBYTU ATOSA MIJA SPOKOJNIE [/B]
[B]ATOS TO PIES ZYWIOLOWY KTOREGO WSZEDZIE PELNO:lol:[/B]
[B]SPRAGNIONY PIESZCZOT[/B]
[B]NA SPACERACH ZACHOWUJE SIE SPOKOJNIE, TROCHE CIAGNIE ALE SA POSTEPY [/B]
[B]ATOS JEST BARDZO RUCHLIWY STAD ZADNEJ ( JESZCZE ) FOTKI...[/B]

Posted

Cudowne wieści.:loveu:Były jeszcze telefony bo wysłałam jego zdjęcie do programu tv "Kundel bury i kocury" Teraz Elza Milicz sprawdzi swoich chętnych (zrobili świetne wrażenie), ja swoich i będziemy działać. Po pobycie w dt piesek odkryje swój charakter i zobaczymy jaki dom jest mu potrzebny. ;)

Posted

[quote name='slowiki_ak'][B]PIERWSZY DZIEN POBYTU ATOSA MIJA SPOKOJNIE [/B]
[B]ATOS TO PIES ZYWIOLOWY KTOREGO WSZEDZIE PELNO:lol:[/B]
[B]SPRAGNIONY PIESZCZOT[/B]
[B]NA SPACERACH ZACHOWUJE SIE SPOKOJNIE, TROCHE CIAGNIE ALE SA POSTEPY [/B]
[B]ATOS JEST BARDZO RUCHLIWY STAD ZADNEJ ( JESZCZE ) FOTKI...[/B][/quote]
Jeszcze raz dziękuję.:loveu::loveu::loveu:

Posted

[b]pierwsza Noc Byla Ciezka Dla Atosa Jak I Dla Domownikow[/b]
[b]pies Nie Mogl Sobie Znalezc Miejsca Cala Noc Spacerowal Po Mieszkaniu Popiskujac (mysle Ze To Z Tesknoty)[/b]
[b]nie Nedaje Sie Do Bloku, Robi Duzo Halasu...[/b]
[b]zobaczymy Jak Minie Nam Dzien.[/b]

Posted

Hm...z tym hałasem to się może jeszcze zmienić. Wszystko jest teraz dla niego nowe, poza tym cierpi, bo tęskni więc jakoś to uzewnętrznia.
Biedni jesteście z dzisiejszym niedospaniem...Eh...gdyby to psię wiedziało, ile dla niego robicie...:loveu:

Posted

Napewno się zmieni. U siebie w domu tak się nie zachowywał.
To dobry psiak tylko jak pisałam niczego nienauczony.
Ma bardzo dobry stosunek do dzieci, do dorosłych też, chyba, że uzna kogoś za zagrożenie. Ale sygnalizuje od razu więc to nie problem.
Nie może zostać sam bo szczeka nieprzerwanie- poprawa jest kwestią ćwiczeń. Trzeba go układać i tyle. :)

Posted

[IMG]http://img137.imageshack.us/img137/4199/p4270007ge1.jpg[/IMG]

Podczas powitania nie był do obcego świata zbyt pozytywnie nastawiony :)

[IMG]http://img259.imageshack.us/img259/7233/p4270011hk6.jpg[/IMG]

Posted

Atosowi "wyszły" szczepienia (wścieklizna) w tym miesiącu.

Szykuje się wspaniały dom dla Atosa. :)
[B]Tak coś przez skórę czuję, że Pan Bartłomiej zaraz sam się tu zaloguje i opowie nam jak ten dom będzie wyglądać.[/B] :)

Posted

[quote name='ElzaMilicz']Atosowi "wyszły" szczepienia (wścieklizna) w tym miesiącu.

Szykuje się wspaniały dom dla Atosa. :)
[B]Tak coś przez skórę czuję, że Pan Bartłomiej zaraz sam się tu zaloguje i opowie nam jak ten dom będzie wyglądać.[/B] :)[/quote]

:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:
ElzaM - wyślij na pw nr konta, podeślę parę groszy na szczepienie.

Posted

Witam!
Jestem Bartek razem z żoną,synem chcemy żeby do naszej rodziny dołączył Atos.Postaramy sie zapewnic mu odpowiednie warunki:mieszkamy na wsi,w domu z ogrodem,wszystkie nasze pieski mieszkają w domu! Mamy nadzieję,że zaakceptuje nas oraz resztę domowników(2 suczki i psiak). Nasz dom już niedługo stanie się również domem Atosa.:multi:

Posted

Nie miałam możliwości włączyć komputera przez cały dzień a tu takie wiadomości. Bardzo się cieszę.:loveu:Kiedy Atos jedzie do nowego domu? Liczę na zdjęcia.;) Pozdrawiam przyszłą rodzinę Atosa.:loveu:

Posted

Kombinujemy transport. [B]Słowiki dwa:evil_lol:[/B] mogą przejechać w tym tygodniu we wszystkie dni za zwrotem kosztów paliwa część trasy. Może do Opola ?

[B]Camara[/B] dziękuję, ale myślę, że ja nie zdążę dotrzeć do weta a pies będzie już w drodze do domu. :lol: