tamb Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Zadzwoniła do mnie kobieta, że jej koleżanka z pracy ma problem. Rodzice są bardzo chorzy, prawdopodobnie w szpitalu i nie będą mogli zajmować się swiom 2-letnim owczarkiem podhalańskim. Koleżanka prosząca o pomoc cały dzień pracuje a pies przebywa z jej bratem, który chce się go pozbyć. Oddał go już raz na wieś, gdzie jest podejrzenie, że biorą psy na smalec. Zdążyła go odebrać ale boi się, że następnym razem nie dowie się co brat zrobił z psem. Pies jest łagodny, lubi dzieci, ładnie chodzi na smyczy. Mam nr telefonu do tej koleżanki. Spodziewam się, że przyśle mi zdjęcia psa. Kto może pomóc? Quote
BasiaD Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Nie spadaj Niuniu, wracaj do góry pomoc potrzebna na cito! A może ta Pani, do której rodziców należy pies, zabrałaby go do siebe?? Przynajmniej na poczatek, żeby był bezpieczny i w tzw. międzyczasie próbować szukać domu dla niego?? Quote
tamb Posted March 21, 2008 Author Posted March 21, 2008 Oni wszyscy razem mieszkają (ta pani, jej brat i rodzice). Quote
BasiaD Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 A może trzeba napisać do kogoś, kto się zajmuje podhalanami?? Quote
BasiaD Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Piesio wracaj na 1 stronkę przypominać o sobie cioteczkom! Quote
Rafka Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Pilnie zdjecia i namiary na kogos kto będzie prowadził tą adopcję - wrzucę to na serwis adopcyjny podhalana. Quote
tamb Posted March 21, 2008 Author Posted March 21, 2008 [quote name='Rafka']Pilnie zdjecia i namiary na kogos kto będzie prowadził tą adopcję - wrzucę to na serwis adopcyjny podhalana. Najlepiej na mnie: [email protected] nr tel 510278239 Mam telefon do tej dziewczyny ale boję się, że źle oceni osobę zainteresowaną psem i da w złe miejsce. Quote
majqa Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 W głowę zachodzę skąd mam te wiadomości...coś mi świta, mniejsza o to ale...od podhalanów są: Camara i Patia. Mam nadzieję, że nic mi się nie pokićkało. Tamb napisz do tych dziewczyn. Quote
hop! Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 majqa napisał(a):W głowę zachodzę skąd mam te wiadomości...coś mi świta, mniejsza o to ale...od podhalanów są: Camara i Patia. Mam nadzieję, że nic mi się nie pokićkało. Tamb napisz do tych dziewczyn. Camara już tu zajrzała - post nr.9 ;) Quote
majqa Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 hop! napisał(a):Camara już tu zajrzała - post nr.9 ;) Istotnie tak, tylko najpierw zerknęłam w ostatnie posty z prośbą o pomoc kontaktową, potem znalazłam te kontakty i podałam. Wcześniej, czytając post Camary, jak i innych piszących, nie kojarzyłam osoby z kontaktem, a nie cofałam się już wątkowo. Mea culpa. Quote
dorota1 Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Piękny psiak. Trzeba mu koniecznie znaleźć dom!! Tytuł wątku pokazuje w jakim kraju my żyjemy. Podobno jesteśmy kulturalnym narodem!? Pusty śmiech mnie ogarnia. W traktowaniu zwierząt jesteśmy ciemnogrodem. Wstyd przed całą Europą. Quote
monita Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Na smalec :crazyeye: Co Ci ludzie wyprawiają :shake: Quote
BasiaD Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 To bardzo piękny i przyjacielski piesi i zasługuje na najlepszy domek pod słońcem! A na smalec, to Ci co chca to zrobić :mad::mad::mad: Quote
tamb Posted March 21, 2008 Author Posted March 21, 2008 W czasie świąt nic psu nie grozi, dziewczyna ma mój nr tel i Camary. Quote
hop! Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 tamb napisał(a):W czasie świąt nic psu nie grozi, dziewczyna ma mój nr tel i Camary. Chociaż tyle. :roll: Czy jest szansa na lepsze zdjęcia psiaka? Quote
tamb Posted March 22, 2008 Author Posted March 22, 2008 Jeśli możesz to bardzo proszę o to.:loveu: Quote
monita Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Szybko zrobiłam na Karusku i Gumtree - czekają na aktualizację. Quote
Recommended Posts