Saphira Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Buty to nie sweter. Trzeba przymierzyć. Musi opuścić podwórko i tyle. Gagato! Chce wysłać paszteciki w opakowaniach po 130 g, tanie i smaczne, ale nie wiem czy jak tam jest napisane, ze pasztecik drobiowy to zjedzą ? Zarejestrowałam sie na allegro :multi: Niedługo będę mogła kupić cegiełki :multi: Quote
irysek Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 tez tak sadze, buty trzeba przymierzyc, wiec mozna sie zrzucic, najwyzej kupic w sklepie z mozliwoscia zwrotu. powiedziec, ze dla starszej osoby, ktora ma problem z chodzeniem. wziac na kwitek ze 3 pary, niech sobie ktores wybierze. a pan franek ma buty. wszyscy tylko o pani romie!!! panstwo osiega miesa nie jadaja, wiec watpie czy zjedza pasztet drobiowy. ja mam kilkanascie pasztetow sojowych i past itd. zalatwilam karton i walsnie zabieram sie za pakowanie, tylko z tobikiem na spacer musze jeszcze sie wybrac... Quote
weronika1 Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Pani Roma nie wychodzi na ulice tylko w okolicach swojego ogrodzenia . Jeśli chodzi o buty to mam w tym doświadczenie zawsze kupuje mojej mamci , poprostu biore na wymówienie i naszę aż dopasuje i są dobre. Znając p. Romę to ona ma bardzo skromne wymagania napewno lubi na płaskim obcasie i ciepłe na zimę. Quote
Margo05 Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Saphiro, masz piękny debiut na allegro :loveu::loveu::loveu: Quote
Margo05 Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Weroniczko, jak tylko wpłyną jakieś pieniążki z Allegro to daj proszę znać :) Quote
żaba88 Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Irysku słusznie zauważyłaś... Ciągle tylko P. Roma i P. Roma. A Pan Franek nie dostaje po dupie mniej niż ona... Może radzi sobie z niektórymi rzeczami lepiej ale to nie znaczy że mamy o nim zapomnieć. On by się zapłakał ze szczęścia jakby przyszła paczka zaadresowana tylko na niego ;) Cegiełki idą wg mnie głównie przez n-k. To był idealny pomysł! A jak tam wygląda sprawa z wydawaniem pieniędzy stowarzyszenia na psiaki Osięgów? Bezdomne one nie są, więc? Quote
irysek Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 ja ostatnio zaadresowalam paczke do panstwa osiega. moze teraz czas zaadresowac tylko do pana frania? ale tak na paczke to pan franciszek? tylko co mu wyslac, ostatnio poszly marynarka, koszulki i majty. moze jakies cieple kapcie, tylko musialabym wiedziec jaki nr. co poza tym mu sie przyda? skarpetki, no nie mam pojecia. podpowiedz zabo. czasem powiem cos madrego (tym razem z panem franiem, ze jemu tez sie cos od zycia nalezy) Quote
Saphira Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 O ile pamietam Pan franciszek miał nr 41, ale na zimę tochyba lepiej wziąść 42. Pani Roma, 38 ,ale zimowe to chyba też lepiej kupić nr większe. Quote
Margo05 Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 A czy ktoś odpowiedział na zapytanie na n-k od P. Nikoli Hołownia? Pyta jak można dostarczyć karmę. Nie chcę się powtarzać z odpowiedziami, stąd pytanie. EDIT: już wiem, znalazłam, przepraszam :) Quote
weronika1 Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Margo ja mam narazie wyciągi raz w miesiącu , musze iść do banku i sprawdzić bo moze coś wpłynięło. Zawarlismy umowe z bankiem na najprostrzych warunkach i nie płacimy 1 rok za utrzymanie konta. Dopiero w następnym roku będzie wariant elektroniczny i będziemy mogli na bieżąco sledzić przypływy. Ale nie ma zmartwienia bo zawsze można sprawdzic ile i kto wpłacił.Dam Ci znać. Narazie to mamy 100 zł dla p. Romy , 500 zł według uznania , ( 300 zł na sterylki już wykonane) i składki członkowskie. To było w sierpniu. Quote
Saphira Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Weroniko! Na tym nie pociągniesz. Szukaj stałych sponsorów w Przemyślu. Trzeba założyć stronke z adopcjami wirtualnymi. Ja policzylam, ze pewna fundacja z takich adopcji ma okolo 1600 na m-c. Tak wychodzi min. na psiaka to 40 zł razy ilość osób. Pomyślcie o tym. Wtedy jest na wszystko a przynajmniej na sterylki i odrobaczanie. Gagata pisala, ze Pani roma odzieży juz ma dość. To może cos z ciuchow dać tej drugiej Pani Zosi ? Quote
Margo05 Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Weroniko, będę Cię prosiła o trochę danych Stowarzyszenia. Rejestrujemy Nadzieję na Allegro :eviltong: Potrzebuje Twoje pełne dane: imię nazwisko i takie tam ;) Quote
weronika1 Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Saphiro licze na 1 % podatku i jakis sponsorów stałych , narazie to sama ryje jak osioł, bo zarząd nie wdrożył się i nie wszyscy umieją sobie radzić , ale taki jest początek. Jestem dobrej myśli i mam nadzieję że te problemy rozwiążę, jeszcze w tym roku. Zapomniałam dodać, że w Przemyslu jest słabe zaufanie . Niestety wiele poprzednich stowarzyszeń zapracowało na taką opinię i ludzie sa nieufni. Doskonale to rozumię dlatego większoś rzeczy załatwiam poza kontem , poprostu bezpośrednio podaje adresy i wtedy taki delikwent ma pewność że to trafi do odpowiedniego miejsca. Quote
irysek Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 mam nadzieje, ze ciuszki, ktore podalam panu frankowi i jego zonie, nie powedruja dalej, do jakiejs pani zosi. byly wysylane z przeznaczeniem dla nich. powiem wam, jak radzi sobie pani wanda, ktora ma dwa przytuliska kolo poznania. od firmy, ktora robi kanapki takiego typu holenderskiego, dostaje codziennie scinki wszystkich warzyw. miesa, z krotkim terminem waznosci, z cerfura, tesco (z jakiegos takiego marketu). co ktorys dzien jezdzli po biedronkach i zbiera stary chleb. kupuje kasze makarony, chociaz juz nie pamietam czy tez gdzies nie zalatwila. trzeba po porstu podzwonic po takich firmach spozywczych, czy z restauarcji jakies resztki i z jedzeniem bedzie problem rozwiazany. czy ktos ma pomysl co moge poslac panu frankowi? cieple kapcie, juz wymyslilam, ale co jeszcze? Quote
weronika1 Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Moga być skarpety , tez nie ma, może być ciepła koszula flanelowa, lub podkoszulka on jest bardzo szczupły i nie wysoki, rozmiar elka, zapinana 37 kołnierz, półbuty 41 zimowe 42 Quote
Saphira Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Weroniko! Słabe zaufanie w Przemyślu nie przeszkodzi w sponsoringu i adopcjach wirtualnych. Przy dobrej reklamie to bez znaczenia ! Ludzie z całej Polski i mogą adoptowac wirtualnie psiaki. [URL]http://www.afn.pl/adopcje.htm[/URL] Zajrzyj a sie przekonasz. Dlatego stronkę adopcyjna zróbcie dla Nadzieji a nie tylko dla samych Orzechowców. Quote
Wet-siostra Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 ja tam na facetach się nie znam...:eviltong: :evil_lol: Ale wydaje mi się,że każdy by się ucieszył z przyborów go golenia-pianki,kremy,golarka,żyletki,może jakiś dezodorancik,woda kolońska... A z ciuchów?Może kalesony-idzie zima...ciepłe podkoszulki,piżamka... Quote
elmira Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Ja jeszcze mam dla Pana Frania rzeczy. Na pewno koszule flanelowe i swetry. Postaram sie wysłać na dniach. Quote
Saphira Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 [quote name='weronika1']Saphiro licze na 1 % podatku i jakis sponsorów stałych , narazie to sama ryje jak osioł, bo zarząd nie wdrożył się i nie wszyscy umieją sobie radzić , ale taki jest początek. Jestem dobrej myśli i mam nadzieję że te problemy rozwiążę, jeszcze w tym roku. Zapomniałam dodać, że w Przemyslu jest słabe zaufanie . Niestety wiele poprzednich stowarzyszeń zapracowało na taką opinię i ludzie sa nieufni. Doskonale to rozumię dlatego większoś rzeczy załatwiam poza kontem , poprostu bezpośrednio podaje adresy i wtedy taki delikwent ma pewność że to trafi do odpowiedniego miejsca.[/quote] Weroniko ! Sprawdź w skarbówce czy nie musisz złożyć jakiegos formularza na ten %. w zeszłym roku się cos tam składało i kto nie złożył to nie przekazywali kasy. wiem bo mojej córki szkola wywinęła taki numer. Quote
MARCHEWA Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Pod koniec tygodnia wyślę pieniążki z bazarków dla p.Romy.;) Quote
weronika1 Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Saphiro wiem że w skarbówce trzeba zgłaszać, mam juz nawet druki ale najpierw trzeba zarejestrować w sądzie jako organizację pożytku publicznego. Mam nadzieję że zarejestruję jeszcze w tym roku. Co do datków to myslę że jak dobrze rozreklamujemy to zawsze cos na schronisko uzbieramy. Quote
gagata Posted September 2, 2008 Author Posted September 2, 2008 Irysku, wszystkie rzeczy od Ciebie trafiły do Romy a ona dopiero potem mówiła,że w zasadzie wszystko już ma, Składam zamówienie na te psie batony 2 razy w miesiącu po 25 kg narazie. Quote
Saphira Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Sprzedało sie kilka cegielek! :multi: Quote
Recommended Posts