halcia Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Żaba był wczoraj z nami, w schr.rozmawiał z Arturem,podejrzewam,ze wie które,ja wiem tylko,ze mniejsze... Quote
weronika1 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Lejdi została u p. Romy, do schronu zabrano inne dwie.Żaba wie na pewno które. Irysku kiedy p. Roma brała kredyt w Providencie, nie zorientowała się że to takie odsetki, zrobiono jej wodę z mózgu i myślała, że to wspaniłe warunki. W dodatku nie miała wyjścia , były zaległe opłaty za prąd i nie było czym palić. Nas jeszcze wtedy nie było, zajmowało się Towarzystwo, oni co mogli to pomagali ale więcej dostarczali psów niż udzielali pomocy. Quote
basiapron Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 a ja czekam na wpłate za bazarek-po 3.09 będzie to wtedy jak wróce z kazimierza przeleję troche żabce,grosik do grosika:) Quote
AlmaMater Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 [B]Zróbcie bilans.[/B] Myślę, że p. Roma już ufa Wam na tyle, żeby powiedzieć, jak wyglądają sprawy finansowe. Oczywiście nie ma mowy o publikowaniu tego tutaj. Informacje tylko do osób pomagających p. Romie na PW. Musimy wiedzieć, jak duże są długi i jakie sama p. Roma ma możliwości ich spłacania. Przede wszystkim trzeba skończyć z tym Providentem :angryy: i nigdy więcej! Druga sprawa to opłaty za prąd - nie można dopuść, żeby im światło wyłączyli. Następna sprawa to opał - już musimy pomyśleć o zimie. Kolejna to telefon - nie wiem, jaki mają i do czego im potrzebny. Jeżeli dzwonią rzadko i długo nie rozmawiają, może warto byłoby ich namówić na zastąpienie stacjonarnego telefonem komórkowym na kartę, wtedy wystarczy 50 zł na kwartał, żeby utrzymać numer, odbierać telefony i od czasu do czasu zadzwonić. [B]Na razie najważniejsze: jaka suma kredytu do spłacenia, ile wynosi rata, do kiedy trzeba zapłacić, ile wynosi rachunek za światło i do kiedy trzeba zapłacić.[/B] Quote
gagata Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 To Weronika będzie musiała z Romą porozmawać w cztery oczy, bo to pewnie bedzie długa rozmowa...Dziś Roma bardzo się ucieszyła,że dostanie jutro te mięsne batony.Do schronu pojechały od niej dwa zwierzaki - te które uciekały jej na ulicę po płocie.Mówi,że jest spokojniejsza, bo przynajmniej pod samochód nie wpadną... Roma bardzo prosiła podziękować Mariolce C-S za przekaz -bardzo wzruszyły ją te słowa na przekazie... :Rose: Quote
weronika1 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Przepraszam, że na tym forum ,ale się juz pogubiłam. Proszę napiszcie mi czy te korki plastikowe są aktualne bo znowu pudełeczko uzbierałam i na dodatek zgubiłam adres. Quote
basiapron Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 [quote name='weronika1']Przepraszam, że na tym forum ,ale się juz pogubiłam. Proszę napiszcie mi czy te korki plastikowe są aktualne bo znowu pudełeczko uzbierałam i na dodatek zgubiłam adres.[/quote] to do mnie??kliknij w banerek w moim podpisie,aktualne aktualne,na wieki wieków,jak sie jedna akcja skończy to będzie następna-adres na wątku w pierwszym poście. Quote
Neczka Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Zapraszam na wąteczek Ciapka i Tofika z Przemyśla... :roll: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10756397[/url] Quote
MARCHEWA Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Zrobiłam 2 bazarki z czego połowa pieniędzy pójdzie na pomoc dla p.Romy,do tej pory jest 35 zł,zrobię jeszcze 2 bazarki i całość połaczę i wyslę na konto dla p.Romy. Oto następny bazarek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10762168#post10762168[/URL] Quote
gagata Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 Irysku,paczaka doszła z karteczka..:lol:Pani Roma długo wymieniała,jakie dobroci jej przysłaś ( paszteciki, kawa,chusteczki, ciuszki...) A najbardziej zachwycony był pan Franio, bo i ciuszki dla niego się znalazły i paczka była zaadresowana na oboje...Bardzo był dumny...Oczywiście serdeczne podziękowania...:Rose: Dotarły też mięsne batony,słyszałam jak się psy o nie kłóciły...:lol::razz:Dobrze by było taki transport załatwiać chociaż co dwa tygodnie... Quote
irysek Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 super, czy ubrania pasuja? te dwie sukienki na pania a na pana marynarka majty itd. bardzo czekam na odp. super, ze doszla, szykuje kolejna, przedostatnia juz :) Quote
żaba88 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Jakbym mógł to bym Was za te wszystkie paczki na rękach nosił... Quote
Margo05 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Irysku, jesteś niesamowita :loveu::loveu::loveu: [IMG]http://images6.fotosik.pl/221/bbd19f17748dacf8.gif[/IMG] Quote
żaba88 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Wszystkie jesteście niesamowite :modla::Rose::Rose::Rose: Quote
irysek Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 nie ma sprawy, z takim sercem sie juz urodzilam, a ludziom trzeba pomagac. Quote
gagata Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 Irysku,pani Roma to nawet dziwiła się,że wszystkie rzeczy są akurat na nich...:evil_lol:Mówiła taż, że wszystkie paczki, które dostała, są takie przemyślane...Ona naprawdę dużo o nich mówi,gdyby jej pozwolić, to wymieniałaby godzinami,co było w której...Powiem szczerze,że to tylko ja na wątku,jak piszę o paczkach, to staram się wymienić tylko niektóre rzeczy,takie, by nadawca zdołał zidentyfikować swoją...Ta Twoja,Irysku,trafiła w fajnym momencie - akurat zaczęło im się wszystko kończyć... Quote
irysek Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 super, czyli co im teraz potrzebne dokladnie? pojde i spakuje :) troche tego jest, a jak wymienisz co to bedzie mi latwiej, niz samej decydowac. (myslisz ze budynie i kisiele zjedza?) Quote
gagata Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 Pewnie! Można też pomyśleć o kawie dla Romci (ta ostatnia ponoć była taka akurat),herbatce, jakieś rybki - no nic zbyt drogiego i żeby mogło trochę poleżeć - to tak na wszelki wypadek...Może jakieś środki czystości...?Mydełka dostali od Cieibe;), a dla rozpusty może jakieś landrynki do ssania? Sama nie wiem... Quote
irysek Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 ok. pomysle i posle cos. mam olej, odswierzacz do powietrza. puszki tez mam i takie tam. pomysle i sie zorbi. Quote
gagata Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 Odświezacza nie wysyłaj - nic tam nie pomoże...:cool3: Quote
AlmaMater Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Co z długami, opłatami i opałem? Przepraszam, że jestem taka nudna, ale mamy już prawie wrzesień i chciałabym wiedzieć, na czym stoimy. Mnie nie będzie stać na wyasygnowanie nagle np. 500 zł na rachunek za światło, ratę kredytu i opał, a naprawdę bardzo źle bym się czuła, oglądając tv w ciepłym mieszkaniu ze świadomością, że ci państwo siedzą po ciemku w zimnie i czekają na wizytę komornika. Zróbcie proszę z ten bilans, bo musimy [U]już[/U] zacząć zbierać pieniądze. Quote
żaba88 Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Z rachunkami na bieżąco nie jest tak tragicznie, ale dobrze też nie jest. Prąd płaci od jakiegoś czasu pewna pani, telefon to moja działka. P. Roma powiedziała że na razie tylko to potrzeba do zapłaty. Ale jak tam z tymi ratami jest dokładnie to trzeba zapytać. Bo nie jestem pewny czy już się skończyły. Quote
gagata Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 O ile się orientuję, to Provident zabiera jej co miesiąc ok. 500 zł i ma tak być aż do grudnia....:shake: Quote
AlmaMater Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 [quote name='gagata']O ile się orientuję, to Provident zabiera jej co miesiąc ok. 500 zł i ma tak być aż do grudnia....:shake:[/quote] O q...! Słuchajcie, ponieważ termin spłacania już się zbliża do końca, należy się spodziewać, że wkrótce pojawi się u niej agent z Providenta i będzie jej wpierał pożyczkę na zakładkę - nie można do tego dopuścić, bo do śmierci się z tych długów nie wygrzebią. Porozmawiajcie z p. Romą - błagajcie, straszcie, obiecujcie, róbcie, co chcecie, żeby tylko nie wzięła następnej pożyczki. Powiedzcie p. Romie, że pomagamy tylko pod warunkiem niebrania następnych psów i niebrania pożyczek. Inaczej Provident nas wszystkich z torbami puści. Quote
Recommended Posts