Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie,Wet,nie jedna jest Lusia, pani Roma też ma taką suczkę, którą po wypadku podrzuciła jej swego czasu Iga ,a zamiast na leczenie parę groszy ,to dała jej woreczek z sucha karmą i to ten mały 3 kilowy Aha, no i zaszczepiła jej cztery szczeniaki ,ale też nie ze swoich pieniędzy...tylko Animalsów...
Wet, co Cie obchodzi, co mówi o Tobie taka W czy inna...Ty rób swoje, bo wszystkim i tak gęby nie zamkniesz, a w tym środowisku kolejna rozróba naprawde nie jest potrzebna i niczemu nie służy..

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Daje Wam moje kochane dobrą receptę, najlepiej się nie przejmować i robić swoje, na miarę możliwości i umięjętności.
Wnosek jest prosty, jesli gadaja to znaczy ze człowiek jest coś wart i coś robi. Bo jeśli nie jest nic wart i nic nie robi to o nim nie będa gadali.

Gagatko, jestem pewna, że te 50 szt u p. Romy to efekt kontaktów i presji Pań wyżej wspomnianych. Jeśli będziemy czujni to wszystko się wyprostuje.

Posted

P. Romie marzą się puszki z karmą dla psiaków z dwóch powodów, psy to uwielbiają i nie trzeba palić w kuchni w upały... A i kasza jak jest to jej zaraz nie ma. Jak myślicie, kupować kaszę czy karmę w puszkach?

Posted

ja mysle tak. same puszki nie sa zbyt zdrowe. najlepiej jakby pani roma gotowala jakis makaron kasze albo ryz i mieszala w misce z puszka. wtedy efekt bylby optymalny. a dla psow najzdrowiej. ile ja bym dala, zeby tobik jadl puszki... :(

Posted

Zabko,myślę,ze puszki byłoby lepiej, bo puszek poza nami nikt psom Romy nie kupi, a kasze czasem ktoś może podrzucić...Szukam teraz możliwości załatwienia dla nich jakiegoś stałego żródła mokrej i taniej karmy...Niestety z Jarosławia do dziś nie mam odpowiedzi..Szukam dalej..

Posted

Kiedyś na giełdzie w Falenicy znajomi kupowali dla swoich 7 psów taki makaron, jak w zupkachh chińskich. Wystarczało zalać gorącą wodą i zostawić na kilka minut. Potem ten makaron łączyli z puchami, albo z gotowanym mięsem w kostkach takich jak masło. Wychodziło im całkiem tanio :cool3:

Posted

No to karma znaleziona...Jest firma,która w każdy poniedziałek wysyła do Przemyśla swój towar i jest gotowa podrzucać karmę też do Romy dla jej piesków..W ofercie z najniższej półki mają kostkę mrożoną po 1 kg za 1 zł (10 sztuk w opakowaniu) i batony tzw.kaszanka też po 1 kg za 1,50 zł w opakowaniach po 25 kg.Tych batonów gotować nie trzeba, wystarczy zdjąć osłonkę i kroić na porcję albo mieszać z tym, co się ma.Na początek zamówiłam opakowanie tych batonów (25kg),zobaczymy jak to się sprawdza.Dostawa na adres domowy Romy Warunek jest jeden - pierwsza płatność gotówką przy odbiorze..Tak więc ukłon w stronę Weroniki albo Zaby -dostarczcie jej na poniedziałek te 40 zł,żeby kobiecina miała czym uregulować rachunek.Zobaczymy, na ile to starczy,a w przyszłości będzie mozna zamawiać większe ilości z dostawami rozłozonymi w czasie...

Posted

W naszym stowarzyszeniu p. Danel kupuje dla p. Romy takie batony i raz w tygodniu we wtorki wozi,( podobno część finansuje p. W) ale nie ma sprawy jak trzeba ,to trzeba dam 40 zł p.Romie i zapłaci za przesyłkę.

Posted

To może za mało? bo teraz upały i Roma nie jest w stanie gotować.Lodówka jest,to się nie zmarnuje:lol: Zabce też już mówiłam o kasie, to się dogadajcie

Posted

[quote name='weronika1']W naszym stowarzyszeniu p. Danel kupuje dla p. Romy takie batony i raz w tygodniu we wtorki wozi,( podobno część finansuje p. W) ale nie ma sprawy jak trzeba ,to trzeba dam 40 zł p.Romie i zapłaci za przesyłkę.[/quote]

Ja mam pieniądze to podam P. Romie.

Posted

Niech p. Roma weźmie od firmy fakturę na stowarzyszenie. Będziecie mogli rozliczyć to z pieniędzy zbieranych na koncie stowarzyszenia, a prywatna kasa przyda się na "ludzkie" wydatki.

Posted

AlnaMater,te faktury będą możliwe, gdy już nawiązemy stałą współpracę z tym dostawcą...Będziemy mniej więcej wiedzieć, ile tych batonów tygodniowo schodzi i raz w miesiącu będzie można składać zamówienia np. na cotygodniowe dostawy...

Posted

Ja p.Rome lubie,nie mam nic przeciw temu,a p.Roma tez mnie chyba nie przegoni,bo ostatnio mówiła,ze Ją nieżle wyposażyłam.Ona kojarzy co od kogo,czym mnie zaskoczyła.

Posted

O,to prawda, Roma naprawdę kojarzy co od kogo dostała i zawsze bardzo prosi, by podziękować w jej imieniu...Margo ,Roma twierdzi,że jej psy makaronu to nie za bardzo chcą jeść,zresztą tak musiałaby zagotować sporo wody, a więc i rozpalić pod kuchnią...

Posted

[quote name='gagata'] musiałaby zagotować sporo wody, a więc i rozpalić pod kuchnią...[/quote]

Pani Roma ma węglową kuchnię? I gotuje na niej w te okropne upały? :-(
Nie da się zrobić gazowej? Choćby na butlę? Pomyślmy coś :hmmmm:

Posted

ja pani romie dzisiaj poslalam cala mase ciuchow, dla niej (2 super sukienki, koszulki, spodnice, bluzki) i dla meza (super marynarka, majtki, bluza, koszule). zostala mi jeszcze druga tura, tu bedzie kilka ubran, ale za to duzo jedzenia i chemii.

Posted

Jak wymyślicie,to moga byc 2,bo w schronisku tez wola mała dwupalnikowa, zamiast duzej kuchni ,kierownik woli brodzik lub wanienke do kapieli psów zamontowac, a pomieszczenie kuchenne maleńkie..Nie wiem czy ktos moze mieć jeszcze na zbyciu take płaskie dwupalnikowe.Butla nie wiem czy bezpieczna dla starszej pani.

Posted

[quote name='halcia']Jak wymyślicie,to moga byc 2,bo w schronisku tez wola mała dwupalnikowa, zamiast duzej kuchni ,kierownik woli brodzik lub wanienke do kapieli psów zamontowac, a pomieszczenie kuchenne maleńkie..Nie wiem czy ktos moze mieć jeszcze na zbyciu take płaskie dwupalnikowe.Butla nie wiem czy bezpieczna dla starszej pani.[/quote]

Halcia, a jaką dwupalnikową? Na gaz, czy na prąd?