Majawrc Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Szukałam właśnie w przemyskich nowinach....na razie nie ma nic, tylko starsze artykuły [URL]http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/search?Category=weekend[/URL] ...może jutro coś sie ukaże. coś link nie pokazuje, więc dam tak: [COLOR=#9D9D9D]PRZEMYŚL, 25 Czerwca 2008[/COLOR] [URL="http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080625/PRZEMYSL/36625088&SearchID=73322584194041"][B]Czy urzędnicy zaopiekują się psami?[/B][/URL] Dwoje starszych ludzi wegetuje z pięćdziesięcioma psami. Nie mają już sił opiekować się nimi. Władze Przemyśla nie chcą zabrać czworonogów z ich domu. [COLOR=#9D9D9D]AKTUALNOŚCI, 24 Czerwca 2008[/COLOR] [URL="http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080624/AKTUALNOSCI/312826436&SearchID=73322584194041"][B]Przemyśl > Miasto weźmie psy od schorowanej kobiety[/B][/URL] W najbliższych dniach miasto powinno odebrać od Romualdy Osięgi część psów. Apelowaliśmy o to w środowym tekście. [COLOR=#9D9D9D]PRZEMYŚL, 18 Czerwca 2008[/COLOR] [URL="http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080618/PRZEMYSL/516107428&SearchID=73322584194041"][B]Schorowana kobieta błaga o pomoc dla swoich psów[/B][/URL] Pani Romualda Osięga nie ma już sił dalej opiekować się kilkudziesięcioma psami. Quote
gagata Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 Już są nowe nowiny; [url]http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080703/PRZEMYSL/321230777[/url] To był TVP Na celowniku - między innymi Quote
weronika1 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 To będzie na celowniku. Rozmawiałam z Panią Romą już dzięki Bogu po stresie, tylko nie wiadomo jak długo. Mówiła, że najbardziej denerwowała się przed programem, później stres przeszedł, ale nie wie czy wszystkim podziękowała za okazaną pomoc. Quote
Majawrc Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Witam, Margo...na ktorą mogę się spodziewać kuriera? Paczka już stoi pod domem a ja mam kilka spraw do załatwienia..... Quote
halcia Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Weronika,ponawiam pytanie.Wybierasz sie do Rzeszowa?Mam rzeczy do przekazania p.Romie. Quote
weronika1 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Halciu w Rzeszowie będę pod koniec lipca. Teraz jadę nad j. Białe do Okuninki. Quote
gagata Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 Weroniko, tylko zostaw nam nr konta :cool3: I wiesz? Weż mnie ze sobą, tam jest tak pięknie... Program "Na Celowniku" bedzie po niedzieli na 1 TVP zaraz po Teleexpressie - dokładnego terminu jeszcze sami nie znają Piotrze, panie Norbercie, dziękujemy:multi: Teraz już się miasto nam nie wywinie... Quote
weronika1 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 [SIZE=3]NR KONTA : Bank Zachodni WBK SA oddz Przemyśl 03109027500000000109476057[/SIZE] [SIZE=3]Stowarzyszenie Ochrony Zwierząt "Nadzieja"[/SIZE] [SIZE=3]37-700 Przemyśl ul. Piotra Kmity 4/11[/SIZE] [COLOR=red]Proszę uprzejmie przy wpłacie wyszczególnić na jaki cel( czy dla Pani Romy czy do Schroniska[/COLOR] Quote
gagata Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 Pierwszy post poprawiony, nr konta - aktualny podany. Zabo, dziękujemy, pomogłeś nam bardzo:lol: Quote
Saphira Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Nie widzę w spisie pralki. Czy udało sie coś zorganizować ? Quote
Majawrc Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Mam wreszcie dobre wieści...kurier wyjechał ode mnie z paczką o 15.55 :multi: trochę to wszystko dziwnie wyglądało gdyż był mojego wzrostu-taaaaki mikrusek! Gdy zobaczył pakę od razu zapytał o wagę...na to ja grzecznie że ok 16-18 gora 20kg, ok, tak więc zabieramy się za pakowanie paki do auta....a tu dogi się pod nim ugięły i krzyczy...czy pani zwariowała! ona ma chyba z 46-48 kg!...tak więc ja nadal bardzo grzecznie że zapewne o tej porze jest już przemęczony gdyż od rana z pewnością wiele już się nadzwigał....odparł po chwili że chyba mam rację! No coż, ja na prawdę nie miałam pojęcia ile mogła ważyć:shake: ale ledwo ją znieśliśmy! żabo przekochany:evil_lol: kurier mnie zapewnił iż paka powinna być już jutro na miejscu, przywiozą ją na adres p.Romy ale nr kontaktowy podałam do Ciebie, wydaje mi się jednak, że najlepiej będzie zorientowana Margo gdyż to właśnie Ona wszystko załatwiła :loveu: za co jeszcze raz bardzo gorąco dziękuję;)! Myślę ze będziesz przy jej rozpieczętowaniu gdyż sami mogą sobie nie poradzić, natomiast co do zawartości to pisałąm Ci już wcześniej na pw, doszły klapki i tenisowki dla p.Romy,worki na śmieci, trochę rzeczy i maszynka do mięsa(bez śrubki) przekaż proszę, że w następnej będą klapki i jakieś inne obuwie dla p.Franka. Nie zapomnij proszę o dywaniku(taki dosyć) na dnie paki, (no to się rozpisałam, hi) czekam jutro na DOBRE WIEśCI, że wszystko dotarło na miejsce-OBY NIE DNEM DO GORY! Gorąco na tę chwilę pozdrawiam :razz: Margo- bądzmy w kontakcie ;) Quote
gagata Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 Zdjęłam pralke z ogólnego spisu, bo jest szansa,że pozyskamy ją na miejscu i zaoszczędzimy na transporcie. Słuchajcie ,przyjaciele z Siedlec już wiedzą o nadchodzących zmianach i cieszą się razem z nami.Barrrdzo!:multi::multi: Quote
halcia Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Jak coś,ja zgłaszałam małą pralke typu "Frania" i to nadal aktualne.Mogę jeszcze przekazac wersalke,nie zniszczona,ale niestety kurzu i piachu/?/troche tam sie zebrało,bo moje psy na niej sie wylegiwały.Nie mam koncepcji na transport,ale jesli potrzebna,cos bede myslec. Quote
weronika1 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Majawrc Dziękuje w imieniu Pani Romy. :lol: Kochana koleżanko czy Ty przypadkiem nie dzwigałaś tej paczki? Bo ja juz drugi raz nie mam zamiaru pisać na czerwono:lol: Quote
Wet-siostra Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img231.imageshack.us/img231/4721/dsc00462pq3.jpg[/IMG][/URL] Cioteczki-byłam dziś z Weroniką1 u p.Romy,jeździłyśmy z psiakami na ściągnięcie szwów. I mam zgodę,a nawet prośbę P.Romy o szukanie Poziomce domu...:loveu: Także piszę to oficjalnie:POZIOMKA SZUKA DOMKU STAŁEGO... Do tego czasu zostaje u mnie na dt...(w przeciwnym razie poszłaby do schroniska...:oops:) Proszę Was o pomoc w poszukiwaniach-zwłaszcza Żabkę,bo ma ku temu dar...:lol: Mój tz typ nerwowy,nie chciałabym go zbyt długo denerwować...:evil_lol: Jak myślicie-czy zakładać Poziomce osobny wątek,czy"podpiąć"ją jako drugą do wątku z Sonią? Nie bardzo mam w tym doświadczenie...Wiem,że są potrzebne ogłoszenia i w ogóle...Która Cioteczka może mi pomóc?Może ktoś umie obrabiać zdjęcia?Przesłałabym mailem... :p Poziomeczka do domeczku...:loveu: Quote
Majawrc Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 [quote name='weronika1']Majawrc Dziękuje w imieniu Pani Romy. :lol: Kochana koleżanko czy Ty przypadkiem nie dzwigałaś tej paczki? Bo ja juz drugi raz nie mam zamiaru pisać na czerwono:lol:[/quote] :evil_lol::evil_lol::evil_lol: z domu na doł nie, ale jak już przyjechał kurier to męża nie było, tak więc musiałam pomoc bo sam nie dałby rady za nic w świecie-ona prawie taka wielka jak my :shake: zresztą sami sobią pakę jutro zobaczycie :diabloti: ...ale bardzo serdecznie dziękuję za troskę, prawie nic się nie stało-chodzi mi o duszność, bo to był kawalątek, spędziłam natomiast następne 20 min pod wiatrakiem w odległości 5 cm:cool3: Quote
Margo05 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Maja z całym szacunkiem dla Ciebie, jesteś wariatka :evil_lol: :loveu: Oszczędzaj się dziewczyno :mad::loveu: Majeczko, nie dzwoń czasem na ten numer co dzwoniłam do Ciebie, bo to firmowy ;) Dzwoń na ten z pw. Acha, i podaj mi nr listu przewozowego. I Żabie też. Bo bez numeru nie będziemy w stanie ustalić kuriera w Przemyślu :) Próbuję dociec na ile nas podliczą, ale bez w miarę dokładnej wagi nie jestem w stanie. Nic to, poczekamy na fakturę :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Neczka Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 [quote name='Wet-siostra'] Jak myślicie-czy zakładać Poziomce osobny wątek,czy"podpiąć"ją jako drugą do wątku z Sonią? Nie bardzo mam w tym doświadczenie...Wiem,że są potrzebne ogłoszenia i w ogóle...Która Cioteczka może mi pomóc?Może ktoś umie obrabiać zdjęcia?Przesłałabym mailem... :p Poziomeczka do domeczku...:loveu:[/quote] Lepiej założyć osobny wątek ;) Z tego, co pamiętam, potrafisz ładnie pisać, np. wiersze. Wymyśliłabyś jakiś tekst na ogłoszenie suni ? Ja mogłabym założyć wątek i dodać zdjęcia:roll: Quote
Saphira Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Żabo ! Pytałam fachowców o termę bo widzę, że najbardziej potrzebna. Problem w tym, że trzeba wiedzieć ile KW wytrzyma instalacja Pani Romy? Czy masz jakiegos fachowca, który by to określił ? A co do prześlicznej Soni to myślałam, że pojedzie do Krakowa ? Teraz ciężko będzie o adopcję - wszyscy starają się pomóc w Krzyczkach i trudno się dziwić. Taki rozmiar zbrodni na niewinnych zwierzętach przeraża. Quote
weronika1 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Halci jesteś kochana:lol: Ja teraz wyjeżdżam ale jesli do mojego powrotu nie bedzie transportu to bedę załatwiać po powrocie.:lol: Wersalka tez sie przyda , zwłaszcza że tam taka zgraja szybko niszczy wszystko co sie napatoszy. Quote
gagata Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 Zgraję będziemy ograniczać -najlepiej przez adopcje:cool3: Quote
Neczka Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 [quote name='Saphira']A co do prześlicznej Soni to myślałam, że pojedzie do Krakowa ? [/quote] ee... a dlaczego ma nie jechać ?:eviltong: jedzie oczywiście:roll: Quote
majqa Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 [B]Pod kątem allegro cegiełką, jak sądzę, będzie dana fotka zwierzaka.[/B] [B]Danymi do wpłaty są więc:[/B] [COLOR=blue][B][SIZE=3]Bank Zachodni WBK SA oddz Przemyśl [/SIZE][/B][/COLOR] [B][SIZE=3][COLOR=blue]03 1090 2750 0000 0001 0947 6057[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=blue]Stowarzyszenie Ochrony Zwierząt "Nadzieja"[/COLOR][/SIZE][/B] [B][COLOR=blue][SIZE=3]37-700 Przemyśl ul. Piotra Kmity 4/11[/SIZE][/COLOR][/B] [COLOR=blue][B]tytułem: "psy Pani Romy"[/B][/COLOR] [COLOR=black][B]Kontakt do podania w aukcji: Pan Rafał 0 - 608777255[/B][/COLOR] [EMAIL="[email protected]"][COLOR=black][B][email protected][/B][/COLOR][/EMAIL] [B]Tekst str.90 wątku.[/B] Quote
Recommended Posts