Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='diabelkowa']
tak zrobilam i nici moze niech ta troche powisi sama a potem ktos inny kto sie lepiej zna zrobi druga :)
[/quote]

To spróbuj zrobić odwrotnie czyli wkleić w EDYTOR TEKSTOWY.

Ja zrobiłabym ale w tym miesiacu nie dam rady z kasą. Już mam ponad 100 zł zapłaty za allegro za marzec...:shake:

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dziewczyny, które rozmawiacie z Panią Romą: czy jej się nie da wytłumaczyć, że te z byłego TOZu krzywdę jej robią i psom? Czy Pani Roma jest chętna do współpracy z wami?

Posted

najlepiej porozmawiac z ta starsza pania,ale rowniez nalezaloby obiecac ,ze dostarczy sie zdjecia z nowego domu,i informacje o osobach adoptujacych .Musi nabrac zaufanie.Bez zaufania nie bedzie mozliwosc wspolpracy:shake:
Moze ta pani bedzie informowana jacy ludzie pragna posiadac jej pieski itd.

Posted

Ona się boi, bo już kiedyś ktoś namówił ją do przekazania kilku psów do schronu i one trafiły do Orzechowców. Do dziś płacze, jak to sobie przypomni.

Posted

do schroniska nie powinno ,zadne zwierze trafic:-(wcale sie nie dziwie tej pani ,ze stracila zaufanie.Dlatego nalezy udowodnic ,ze jej pieski znajda dobre domy,dac kilka pieskow do internetu zbierac oferty ,przedstawic tej starszej pani i zapytac sie czy akceptuje ta ,czy ta adopcje,zrobic zdjecia z nowego domu.mysle ,ze gdyby byla dobrze informowana o adoptowanych psach ,nabralaby zaufania.

Posted

[quote name='xxxx52']do schroniska nie powinno ,zadne zwierze trafic:-(wcale sie nie dziwie tej pani ,ze stracila zaufanie.Dlatego nalezy udowodnic ,ze jej pieski znajda dobre domy,dac kilka pieskow do internetu zbierac oferty ,przedstawic tej starszej pani i zapytac sie czy akceptuje ta ,czy ta adopcje,zrobic zdjecia z nowego domu.mysle ,ze gdyby byla dobrze informowana o adoptowanych psach ,nabralaby zaufania.[/quote]

popieram,choc pewnie nie jest to łatwe do wykonania

Posted

[quote name='kikou']a dlaczego akurat poznanska fundacja zajmuje sie ta sprawa... przeciez to koszmarnie daleko, czy tylko zbiera pieniadze, czy jak to jest...?[/QUOTE]

Zaczelo sie to pare tygodni temu - pani Roma w jakis sposob porozumiala sie z poznanska fundacja, nie miala wogole karmy, i oni jej mieli troche przekazac.
Rozmawialam z pania Alina Kasprowicz, prezes fundacji, na zupelnie inny temat, i przy okazji dowiedzialam sie o pani Romie. Zadzwonilam do niej zeby sie dowiedziec jak to wszystko w praktyce wyglada - i opowiedzialam Gagacie, a ona postanowila pomoc pani Romie :-)

Narazie nie ma zaufanej fundacji ktora bylaby blizej Przemysla, a pieniadze trzeba w jakis sposob zbierac, wiec najlepiej jest jesli wplywaja one na konto, i stamtad beda placone wszystkie rachunki.

Tu potrzeba wspolpracy wielu osob - Gagata sama nie da rady :-(

Posted

Byłam kiedyś w Przemyślu i okolicach. Odniosłam wrażenie, że napływ ludności zza wschodniej granicy całkowicie dezorganizuje życie tego pięknego miasta i wpływa niekorzystnie na mentalności ludzi.
Chyba mało kto "ma głowę" do zajmowania się sprawami psów...
To widac było także po wystawach psów rasowych tam odbywających się - niska frekwencja w porównaniu do innych wystaw, zarówno w zgłoszeniach jak i odwiedzających.

Naprawdę nie ma tam żadnej fundacji? :shake:

Posted

Póki co, nie ma, ponoć teraz jakaś nowa czeka na rejestrację. Znam już kilka osób z nią związanych i mam nadzieję, że uda mi się wkrótce sprawy Romy przekazać w ich ręce. To wcale nie jest łatwe ani tanie koordynować przemyskie sprawy z Warszawy. Ludzie z Przemyśla naprawdę wykazują max. woli, by coś tam na miejscu zrobić, a żadne z nich nie jest finansowym potentatem.Po wczorajszym rozmowach z prezydentem otrzymali odp. że prezydent ustosunkuje się do sprawy pisemnie. A ztymi kontaktami z miastem też trzeba uważać, bo wpuszczą sanepid i psy wylądują w schronie albo i je pousypiają, a sama Roma albo umrze z rozpaczy albo szybko skompletuje następne. Dlatego tak staramy sie, by zwierzaki wysterylizować , niech chociaż nie będzie następnych

Posted

Szczeniak ze zdjęcia - wilkowaty, chłopak. Ponoć ma go zabrać niedługo na stałe jakaś nauczycielka. Zostały jeszcze 4 kundelki całkowite z ogonkami jak precle, nieduże, po małej matce , same dziewczyny. mam obiecane następne zdjęcia, może uda się zrobić parę portretowych, to dołączę opisy, może imiona i historię. Oni tam muszą pożyczać aparat fot,dlatego długo wszystko trwa.
Teraz szukam tam na miejscu jakiegoś stałego żródła karmy, może się uda z Sokołowem - oni tam mają swoje magazyny, czekam na odp. od nich

Posted

Niech się dzieje jak najwięcej i w Orzechowcach i u pani Romy!! W końcu Przemyśl nie jest dziurą i tam można coś robić dla zwierzaków fajnego. Popatrzcie, jak się ruszyły Siedlce w sprawie sterylek, a też zaczynali od niczego...