Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

mam pytanko co to tych szczeniąt onkowatych czy wszystkie znalazły domki?? Miałabym dla owczarka domek .. w budzie na podwórku ale opieka super - to mogę zagwarantować

[B]Gagata [/B]moje gratulacje :D

Posted

[quote name='gagata']A ja mam nowe wieści:lol::lol:. Musia chyba czytała ten wątek, bo zrobiła numer,że hej! Wczoraj odwołałam jej wtorkową sterylkę licząc,że mam jeszcze trochę czasu na przygotowania do porodu i poszukanie domków dla dzidziusiów. Dziś rano wstaję, a tu spod stołu jakieś piski. Patrzę i oczom nie wierzę:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Moja Muśka ma szósteczkę ślicznych małych Musiek!!!
Na razie wychodzę z szoku...[/quote]
Gagatko-moje gratulacje,zostałaś babcią...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Teraz sterylka odwlecze się do czasu wykarmienia małych...Bo nie sądzę,że pozwolisz je humanitarnie przenieść za TM...:oops:
Musia-suńka na medal!:loveu:Masz sześć-osiem tygodni na szukanie domków...:lol:

Posted

[quote name='LiNa']mam pytanko co to tych szczeniąt onkowatych czy wszystkie znalazły domki?? Miałabym dla owczarka domek .. w budzie na podwórku ale opieka super - to mogę zagwarantować

[B]Gagata [/B]moje gratulacje :D[/quote]
[B]LiNa[/B], gdyby szczeniaków już nie było, to zawsze możemy Ci polecić śliczną, młodą suczkę ONka z Orzechowców ;)

Posted

[quote name='Neczka'][B]LiNa[/B], gdyby szczeniaków już nie było, to zawsze możemy Ci polecić śliczną, młodą suczkę ONka z Orzechowców ;)[/quote]

Hmm.. z chęcią tylko ja jestem z Olsztyna warmińsko - mazurskie. Psiak jest dla mojej babci ona się uparła na owczarka bo od zawsze takie miała ..:roll: teraz ma staruszka ok 15 lat i biedakowi robi się zanik mięśni w tylnych łapach .. vet powiedział, że już nic się nie da zrobić .. więc babcia chce szczeniorka do pół roku żeby się przy nim troszke oswoił ..

Posted

Dziwne...Coś mi się wierzyć nie chce...Nawet,jeśli by jej te szczeniaki uśpili,to nie kotka,że od razu wchodzi w ruję...Suczki mają cieczki dwa-trzy razy w roku,ale najczęściej dwa razy w roku...Więc chyba się coś p.Romie pomyliło...

Posted

No tak, ale potem szukać 6 domków, opłacić 6sterylek. I to w czasach, gdy schrony pękają w szwach od niechcianych zwierząt?

Nie wiem,***** :-(:-(:-(,one są bardzo słabe
lecę na konsultację do weta

Posted

Nie jest latwo nikomu z nas podejmowac takie decyzje :-( ale przeciez walczymy z nadpopulacja zwierzat jestesmy przeciez milosnikami zwierzat i rozsadek nakazuje nam postapic to, czego sie podjelysmy.

Posted

Kazdy zostawiony szczeniak to - dla suczki - potencjalne tysiace bezdomnych psow (za pare lat - kazda suka moze miec srednio 6 szczeniat 2 razy do roku, ich dzieci tak samo, moja znajomosc matematyki nie starcza do obliczenia), pies - jeszcze wiecej.

Jedynym sposobem na ograniczenie jest wydanie wykastrowanych szczeniat - ale w Polsce szczeniat sie nie kastruje (w Stanach tak).
Suka bedzie cierpiec przy rozstaniu, zarowno teraz jak i za 6 tygodni.
Jesli chodzi o odwapnienie - to sie calkiem z Gagata zgadzam.

My nie mamy dbac o nowy narybek - my mamy RATOWAC PSY ktore sa swiadome swojej egzystencji i rokuja nadzieje na ratunek.
Uspienie 5 czy 7 jest rownie przykre - uwazam ze powinno sie je uspic humanitarnie, eterem, i zajac sie rehabilitacja suki i ratowaniem tych pozostalych u pani Romy....

Posted

Osiolek wiem ze w Polsce nie sterylizuje sie szczeniat ale na to tez jest rada, jezeli my wydajemy szczenieta (sunie) to na umowie zaznaczamy sobie termin cieczki, pozniej wystarcza tylko telefon uzgodnienie terminu sterylki i sprawa zalatwiona. Jak do tej pory idzie nam to calkiem niezle. Nie dalej jak w ubieglym tygodniu robilismy wydanej przez nas suni sterylke bo byla szczeniakiem jak dalismy do adopcji a nowa wlascielka nie byla pewna czy upinowala wiec szybko na stol i miala tylko 10 szczeniat. :crazyeye: :angryy:

Posted

[quote name='gagata']Trzymaqjcie kciuki, żebym nie pękła w ostatniej chwili..:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-([/quote]
Gagatko, jestem z Tobą. Jak chcesz to spróbuję dziś do Ciebie podjechać.

Wet-siostro, nie 7, a 6

Majeczko, dziękuję :loveu:

Posted

[quote name='Ada-jeje']Nie dalej jak w ubieglym tygodniu robilismy wydanej przez nas suni sterylke bo byla szczeniakiem jak dalismy do adopcji a nowa wlascielka nie byla pewna czy upinowala wiec szybko na stol i miala tylko 10 szczeniat. :crazyeye: :angryy:[/QUOTE]

No wlasnie :-(
I o to chodzi - ze zamiast ratowac nowe psy Wy jestescie zmuszone koncentrowac sie na "starych" :-(