weronika1 Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Dzwonił dziasiaj facet mówił że wylałpodmurówkę , przepraszał, że mu pogoda przeszkodziała i w środę ma montować. Jeszcze nie przywiozłam siatki, jest zapłacona tylko bałam się aby u Romy nie zginęła. Quote
Wet-siostra Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Uff...Przynajmniej jeden problem się rozwiąże...Potem może i adopcje ruszą... Quote
gagata Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 No , w końcu ruszy ku dobremu, będzie jakiś początek w Przemyślu Quote
weronika1 Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Zamówcie na jutro pogodę. Będzie robiony płot u Pani Romy.Dzisiaj strasznie lało ale przez chwilę, grad z deszczem i wichura.Może jutro będzie pogoda. Quote
halcia Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Zamawiamy,bo i Wam i psiakom w schronisku przy takiej pogodzie łatwo nie jest.Tyle,ze do miski troche wody wpadnie. Quote
Becia66 Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 [quote name='halcia']Zamawiamy,bo i Wam i psiakom w schronisku przy takiej pogodzie łatwo nie jest.Tyle,ze do miski troche wody wpadnie.[/quote] I własnie po to deszcz w Orzechowcach potrzebny....:roll: Quote
gagata Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 Zaba ma kłopoty z wejściem na dogo,przekazuję więc w jego imieniu stan rachunków z jego konta:Wpłaty na płot - 400 zł +200 zł wpłaty na sterylki: 100 zł +200 zł Z uwagi na prośby o anonimowośc, nie podaję bliższych szczególów. Kto chce potwierdzenia, prosimy o priv. Z całego serca dziękujemy przyjaciołom z Siedlec. Quote
weronika1 Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Oj smutno bez Żaby. Pogoda dopisała, słupki zamontowane, podmurówka zrobiona, teraz potrzeba spawacza aby dospawał zawiasy do bramki i dwa prety , w poniedziałek zaciągają siatkę i drut będzie fajrant. Quote
weronika1 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 We wtorek zakończymy prace ogrodzeniowe znalazłam pana i będzie musiał pospawać druty przy bramce i zawaisy do bramki oraz zrobić jakies zamknięcie przyzwoite. Trochę mało pieniązków ale jakoś sobie poradziłam.Żaba jest niezbędny do posprzątania i do malowania . Żabka w srodę zdaje ostatni egzamin i już będzie do dyspozycji to porządny facio może by się udało zawieść parę suczek do sterylki mamy 300 zł. Ja sama nie daje rady i kierować i trzymać psiaka ale jak będzie nasza Żabka to myślę że zawieziemy od Romci do Weta. Quote
SZPiLKA23 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Aha czyli robota jest ja mam chyba piatek wolny chciałam jechac z Zaba ale stwierdził ze chyba nie ma po co:mad: Quote
Neczka Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 a co się dzieje teraz z psami, kiedy ogrodzenie jest robione ? Quote
gagata Posted May 19, 2008 Author Posted May 19, 2008 Psy razem z Romą siedzą w domu i płaczą, bo im i ciasno i duszno. Czekają dziejszego spawania i zaciągania siatki jak zbawienia. Weronika pomyśl o tej blasze falistej na siatkę od ulicy,żeby dzieciaki nie drażniły psów a sąsiedzi się nie czepiali, że ich tak dużo na podwórku. kAsę wysyłam na żabę Quote
weronika1 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Szpilko zawsze jest po co jechać chociażby popieścić małe aby nie zdziczały. Ile mnie ta siatka zszarpała zdrowia, deszcz jakby się uwziął na mnie, teraz dwa dni szukałam spawacza, ale nareszcie udało się i umówiłam się na wtorek rano. Quote
SZPiLKA23 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Jak dam rade to bede w piatek narazie nie obiecuje bo zawsze moze mi cos wyskoczyc w domu albo w pracy... Mam pytanie czy ta blacha falista jest konieczna, zrobi sie z tego taki bunkier a dodatkowo bedzie mocniej grzało i bedzie bardziej duszno, jakos trzeba by zabezpieczyc teren od ulicy ale moze nie blacha, nie wiem jak to tam wyglada jak bede w piatek to zobacze... Quote
weronika1 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Ja też nie jestem zwolennikiem tej blachy, nie będzie miał gdzie wychodzić smród. Myślałam że wykopię parę krzewów na swojej działce i zasadzę, przy tej nowej siatce. Otrzymałam informację ( pomysł Pana Rabki) że najlepiej byłoby zamontować na to blachę falista. Pani Romie zależy na tym aby nic nie było widać od ulicy, nie wiem czy będzie przewiew? Zrobi się bunkier . Tam niedaleko jest takie ogrodzenie z blachy ale nikt nie trzyma psiaków-to fatalnie wygląda. Gdyby nas było stać to osobiście wolałabym inne ogrodzenie ale zrobiliśmy to na co nas stać, lepiej przeznaczyć pieniążki na sterylki, bo za dwa lata trzeba będzie budować nowe schronisko, Romci zabraknie podwórka. Quote
Margo05 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Pomyślałam o takich drewnianych płotkach jakich pełno w marketach. Takie płotki lamelowe o wymiarach 180x180. Można już kupić po 40 zł. za sztukę, ale to będzie koszt rzędu 400-500 zł. :roll: Quote
halcia Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Ja z ogrodu mogła bym podać ukorzeniony bluszcz,dzikie wino,ale takie sadzonki trzeba regularnie podlewać /młode w okresie letnim/a poza tym psie sikanie jest często pod płotem i mocz spali.Pomyslałam o kombinacji.Troche blachy,krzaki/tuje nie sa drogie,ale na poczatek tez musiały by byc chronione przed moczem/potem znów kawałek blachy.Te przerwy dały by efekt przewiewu. Quote
SZPiLKA23 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Ja tez mam troche krzakow ale wiem ze nawet jeden pies moze to zniszczyc a co dopiero taka zgraja... moze jednak ten płotek drewniany ... Quote
halcia Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 On też z czasem zgnije od deszczu i moczu,szukajmy pomysłow. Quote
Recommended Posts