weronika1 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Gagatko coś mi sie wydaje , że jesteśmy spokrewnione. Wyglada na to że mój Finuś i Twoja Klusia mają tego samego tatusia. :lol: Quote
irysek Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 a jak stoi sprawa opalu u panstwa osiegow? Quote
Saphira Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Zamówcie węgiel ! Od środy ma być piękna pogoda. :multi::multi::multi::multi::multi: Quote
weronika1 Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Jak będzie pogoda to i będzie węgiel. Proszę zamówić pogodę:lol: Quote
Saphira Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Mówisz - masz. Zamówiłam od piątku bez deszczu. Sprawdż na interii :evil_lol: Quote
basiapron Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 [CENTER][COLOR=Red]dajcie mi znac jak dojdzie do Romy mała przesyłeczka z Sosnowca[/COLOR] bo wysłałam jako list zwykły ([SIZE=1]niestety poczta dośc dużo kasy ciągnie[/SIZE]) i martwię się czy dojdzie. [/CENTER] Quote
Margo05 Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Saphira, ufam CI :evil_lol: :loveu: Quote
weronika1 Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Saphiro ,wobec tego czekam do piątku :lol: Quote
Margo05 Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Pobudka wstać!!! Na atek zaglądać!!! Quote
Saphira Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Wstaliśmy :multi: Weroniko ! W czwartek będzie ryż , już bez makaronu. Udało mi się zmienić zamówienie. Zastanów się co zrobić z tym co został ? :shake: W październiku prześlę jakieś środki na kaszę. Na cały m-c to pewnie potrzeba ze 100 kg. Quote
weronika1 Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Saphirko , czy dużo wysłałaś tego makaronu? Bo jak więcej to wezmę do Pani Zosi albo do schroniska.:lol: Quote
Saphira Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Weroniko ! Tylko to co zostało Pani Romie. Więcej nic przyjść nie powinno. Na 25-go przyjdzie tylko ryż. Zajrzyj do kobietki i policzcie. To co sie Pani romie nie przyda z moich paczek mozesz spokojnie przekazać innym potrzebującym. Po co się ma zmarnować. Quote
gagata Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 No to Was wszystkich zaskoczę....Pani Roma oświadczyła,że psi makaron świderki jednak jej pasuje,bo nie trzeba go długo gotować - już wie, że wystarczy tylko 6 minut i że są to realne oszczędności,a ponadto nie musi długo stygnąć.Jednorazowo do garnka wrzuca po dwa opakowania tego makaronu tj. 4 kg....Psy też już nauczyły się go jeść, zwłaszcza z wkładką mięsną.... Co do innych rzeczy,Szczególne podziękowania Ewie,ona już wie za co... Lista podziękowań dużo dłuższa......Jak usłyszała,że będzie miała od nas węgiel, to się popłakała....;) Ostatnio z Franiem zagustowali w Sledzikach.Spryciula przysłała m Sledzie Babci i Sledzie dziadka...:evil_lol::evil_lol: Franio, jak dostał paczkę adresowaną na swoje nazwisko, to cieszył się jak dwulatek,oglądał i oglądał, a potem zabrał wszystko i pobiegł te skarby okryć...jakby Roma mogła mu zużyć krem do golenia..:lol: Chwilowo tyle, reszta PW. Sorki do końca tygodnia neta mam tylko gościnnie - uroki bezprzewodowego...:angryy: Weroniko, zdrowiej !!!! Aha llekarza ma poumawianego tj, okulista i internista na początku pażdziernika a ten pozostału niestety dopiero w listopadzie - takie tam są terminy... Quote
Saphira Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 No to ja też się cieszę, że oni się cieszą :evil_lol: Quote
weronika1 Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Cieszę się, że ten makaron w końcu psy posmakowały. Myślę , że zrobił to ten smalec i mięsko. Wiadomo, że jak jest dobrze doprawione to i lepiej smakuje. :lol: Quote
Margo05 Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Ja uwielbiam makaron z mięskiem :loveu: Może niekoniecznie z taki jak szykuje Pani Roma, ale ten ludziowy baaaardzo. Gagatka wie :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
żaba88 Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Psiaki jedzą makaron teraz bo mają z nim mięsko, a wcześniej to pewnie była bardzo okrojona wersja z makaronem. Dołączam się do podziękowań Gagatki. Śledzie to chyba ulubiony przysmak Pani Romy i Pana Frania. Wiedziałem że paczki dla P. Frania to będzie strzał w 10 ;) Poczuł się ważniejszy. Za niedługo będzie stawiany piecyk, tylko brakuje kilku szamotek do kompletu. Ogólnie wszystko jest na dobrej drodze, tylko jeszcze żeby to zdrowie bardziej podreperować... Quote
elmira Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Dzieki zaba88 za pomysl paczki tylko dla Pana Franciszka i dzieki Wet-Siostro za pomysl przyborow do golenia. To takie wzruszające, jak Ci ludzie się cieszą każdym drobiazgiem. Quote
weronika1 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Żabek to super gość:lol: Nie pochwalił się więc muszę Go pochwalić, był u Pani Romy i poprzynosił smakołyki. Pani Romie bardzo smakowały ogórki , nie wspomnę o kompocie z wiśni. Ostatnio bardzo często ma ochotę na coś kwaśnego.Duduś dziękuje za zabawki.Dzięki Ci Żabko:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Do Pani Romy trafiła paczka i nie mogła znaleść adresata , tylko jakaś firma wysyłkowa . Prosi mnie bardzo o podziękowanie, pozwolę sobie część rzeczy wymienić: buty 2 pary dla P. Frania i dla p. Romy,klapki, skarpety, pościel kpl, podkoszulki, rękawica do kuchni, reformy a więcej nie zapamiętałam. DZIĘKUJĘ ofiarodawcy w imieniu Pani Romy.:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Quote
Saphira Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 WSTAJEMY :multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Neczka Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [url]http://nasza-klasa.pl/profile/18205070[/url] Zapraszam na profil Orzechowskich psiaków na naszej-klasie ;) Quote
Saphira Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 A co z resztą psiaków ? Zostają u Romy ? Z adopcjami jakoś ciężko :shake: Quote
gagata Posted September 25, 2008 Author Posted September 25, 2008 Póki co, Roma twierdzi że na zimę nie odda już żadnego,że ponownie zacznie oddawać na wiosnę.... Quote
Saphira Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Może na wiosnę ruszą sie trochę adopcje. Na razie wszędzie zastój.:shake: Gagato ! Ile by kosztowało ogłoszenie psiaków w W-wie? Tam jednak najlepiej schodzą. Quote
Recommended Posts