Saphira Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Czy mozecie zajrzeć : http://www.dogomania.pl/forum/f28/2-ofiary-schroniska-zywe-trupy-blagaja-o-pilne-wsparcie-127622/ Quote
weronika1 Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Coraz więcej tych tragedii, aż ściska mi za serce:shake: Quote
weronika1 Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 A nasza p. Roma coraz to słabsza i brakuje jej sił. Święta ledwie co przetrwała, skarzy sie na zimne nogi, bóle w okolicach węzłów chłonnych. Przy tym trochę przyziembiona. Nie wiem już jak jej pomóc. :shake: Quote
Saphira Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Pewnie układ krwionośny rady nie daje. Najlepsze są masaże, ale nie wiem ile u Was to kosztuje. Moja koleżanka bierze za godzine 35 zł, ale to ponoć bardzo tanio :shake: No i nie wiadomo czy przy tarczycy jej wolno :shake: Quote
albiemu Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Jakiś ANIOŁ a raczej ANIELICA zgłosiła nas do konkursu KRAKVET i właśnie otrzymałam meila ... słuchajcie wiecie że jesteśmy na 2 miejscu z szansą na pierwsze??? WAZNE głosować można jedynie do 31-12-2008 roku więc spróbujmy :smile: Błagam o głosy słuchajcie :smile: wiem, że sucha karma się kończy więc jak najbardziej skoro już ktoś nas zgłosił kontynuujmy to :smile: Forum o psach i kotach Quote
Becia66 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Cytuję : Na stronie sklepu weterynaryjnego Krak-Vet w każdym miesiącu odbywa się konkurs, w którym jedna ze zgłoszonych placówek pomocy zwierząt wygrywa środki pieniężne i karmę dla swoich zwierzaków. W zeszłym miesiącu było to ok. 2500zł, więc jest to kwota niebagatelna. W tym miesiącu (grudniu) *zgłosiliśmy schronisko w Orzechowcach* i mamy nadzieję, że uda nam się wspólnie pomóc mu w wygranej, wiemy bowiem, że bardzo potrzebuje ono pomocy. *Aktualnie mamy 255 głosów*. Wydaje się, że jest to dużo, ale wciąż inne, bogatsze, ośrodki mają ich więcej. Robimy co tylko możemy, wszystkich znajomych i rodzinę prosimy o głosy, jednak wydaje się, że *sami możemy nie dać rady, dlatego też prosimy Was o pomoc*. Jako wolontariusze schroniska wydajecie się nam być odpowiednimi osobami, które bez wątpienia taki głos powinny oddać, a mamy nadzieję, że powiadomicie również swoich znajomych. Może można by też umieścić na stronie internetowej informację dla odwiedzających, aby oni również głosowali na schronisko. Na pewno wiele osób chciałoby pomóc, a nie ma odpowiednich warunków, a głos można oddać za darmo i może to bardzo pomóc.Dlatego bardzo bardzo prosimy o pomoc, przecież nie chodzi o nas tylko o zwierzaki! Głosować można do 31 grudnia tutaj: Forum o psach i kotach Aby zagłosować trzeba się zarejestrować, ale wydaje mi się, że to akurat nie jest problem. *Bardzo liczymy na pomoc!!! Quote
Osiolek Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 żaba88 napisał(a): Strasznie nie lubię tam chodzić, nie że mi się nie chce, ale ogarnia taka beznadziejna bezradność (przynajmniej mnie). Pisarz ze mnie żaden, więc i treść kiepska. Ale napisać musiałem. Ten opis to tak zamiast życzeń, bo za przeproszeniem do dupy z takimi świętami. Zaba, to nie sztuka chodzic jak sie lubi :evil_lol: Caly dowcip w tym, ze pomagacie mimo ze nie lubicie tam chodzic. Bylam w kontakcie z pania Roma rok temu, kiedy jeszcze nie miala zadnej (w kazdym razie duzo mniejsza ) pomocy i widze co sie teraz tam dzieje, nawet jesli nic nie pisze (nie mam co) to czytam watek. Codziennie dokonujecie cudu, pomogliscie pani Romie i jej psom nieprawdopodobnie, gdyby nie Wasza pomoc to pani Roma i jej psy nadal by "wegetowali", w tej chwili pani Roma czuje ze zyje, nawet jesli to nie jest takie zycie jakie ktokolwiek z nas by dzis wybral..... Czapki z glow dla Was wszystkich, ktorzy - mimo ze nie lubicie - chodzicie tam. Tak jak napisalam - nie sztuka "pomagac" jak to sie lubi.... Quote
Osiolek Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 gagata napisał(a):Ja tysz...:lol: gotuf mokotuf ;-) Rozeslane gdzie sie dalo, wiedziemy aktualnie jednym glosem :evil_lol: Quote
emilia2280 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Osiolek napisał(a):gotuf mokotuf ;-) Rozeslane gdzie sie dalo, wiedziemy aktualnie jednym glosem :evil_lol: To pewnie byl mój glos ;) :lol: Quote
Saphira Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Ja zapomniałam hasła i loginu, ale jakoś po kilku próbach też się udało :loveu: Quote
Margo05 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Ja nie mogę zagłosować, nie wchodzi mi ankieta :shake: Quote
Osiolek Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Margo05 napisał(a):Ja nie mogę zagłosować, nie wchodzi mi ankieta :shake: Trzeba sie zalogowac zeby weszla ankieta. A jak nie masz tam konta - zaloz je :-) Quote
albiemu Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Pani Romeczko - zdrowia!!!! oddaję swoje wszystkie otrzymane życzenia o zdrowiu i szczęściu dla Pani za serce, starania za bycie dobrym człowiekiem ZAWSZE! Weroniko proszę ukochaj Panią Romę i jej męża - niech będą nadal tak samo dzielni i zawsze dla zwierząt i swoich przyjaciół ... Zielony, jest nas dwoje z "klimatem" świątecznym ale wiesz co ... to się zmieni, dobrych ludzi dobre rzeczy spotykają więc Ciebie szczęście nie ominie. Jestem spokojna. Dziękuję za każdy głos w Krakvecie - wiem, że czasem ankieta nie włazi więc tym bardziej wielkie DZIĘKI za to, że walczycie z tym tak dzielnie aby oddać głos. Quote
Margo05 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Osiołku, konto to ja mam (już 1,5 roku :eviltong:), ale ankiety nie :shake: Widać ktoś już głosował z mojego IP :cool3: Quote
żaba88 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Poproszę na PW o login i hasło konta stow. na naszej klasie bo gdzieś zjadłem... :roll: Quote
weronika1 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Żabek a co to tak źle z Tobą , nie zjadaj potrzebnych rzeczy , ja Ci podrzucę coś do jedzenia.:eviltong: Wracając do p. Romy , ktoś zgłosił się aby adoptować Kruszynkę , Pani Roma bardzo się ucieszyła , dzisiaj miał przyjść i nie przyszedł. :lol: Może przyjdzie jutro. Żabek nie poddawaj się , przed nami jeszcze bojowe zadanie , musimy odpchlić i odrobaczyć całe towarzystwo. Zapomniałam o najważniejszym , nie mogę dobrać słów ........za dobre serce, za łzy radosci Pani Romy, za ofiarność i miłość do ludzi i zwierząt DZIĘKUJĘ BRUTUSOWI Quote
Saphira Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Szkoda, że juz nie pisze na dogo :roll: Quote
Saphira Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Dla wszystkich wspaniałych osób pomagających Pani Romie, Panu Franiowi i ich psiakom, wszystkiego naj, naj w Nowym Roku. Oby nie było gorzej niż w Starym to przeżyjemy. Quote
gagata Posted December 31, 2008 Author Posted December 31, 2008 Brutus nie pisze, ale wierzę,że czyta...Brutusie, Tobie i innym,Weronice,Zabie, :loveu::loveu::loveu:Niech 2009 bedzie o wiele wiele lepszy niż ten, którego właśnie wspólnie wykańczamy...:evil_lol: Quote
weronika1 Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Oj miałam bardzo ciężki rok i jeszcze się nie skończył, Dziękuję . Wszystkim DOGOMANIAKOM ,SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2009:drinka::B-fly::calus::knajpa::B-fly: Quote
Saphira Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 A do mnie dzisiaj dotarła kartka z życzeniami od Pani Romy i Pana Frania. Serdecznie dziekuję:loveu::loveu: :loveu: Quote
Margo05 Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Kochani, życzę Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku, przede wszystkim zdrowia i dobrego samopoczucia, wielu radosnych dni, spełnienia choć niektórych marzeń, powodzenia w zamierzeniach i mnóstwa miłości wszelakiej :loveu: Niech nam się podopieczni zdrowo rozwijają, a Kryzys niech pójdzie śladem Ramzesa i odejdzie od naszych portfeli :eviltong: Szampańskiej zabawy :smile: Quote
Recommended Posts