Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

A nasza p. Roma coraz to słabsza i brakuje jej sił. Święta ledwie co przetrwała, skarzy sie na zimne nogi, bóle w okolicach węzłów chłonnych. Przy tym trochę przyziembiona. Nie wiem już jak jej pomóc. :shake:

Posted

Pewnie układ krwionośny rady nie daje. Najlepsze są masaże, ale nie wiem ile u Was to kosztuje. Moja koleżanka bierze za godzine 35 zł, ale to ponoć bardzo tanio :shake: No i nie wiadomo czy przy tarczycy jej wolno :shake:

Posted

Jakiś ANIOŁ a raczej ANIELICA zgłosiła nas do konkursu KRAKVET i właśnie otrzymałam meila ... słuchajcie wiecie że jesteśmy na 2 miejscu z szansą na pierwsze??? WAZNE głosować można jedynie do 31-12-2008 roku więc spróbujmy :smile:

Błagam o głosy słuchajcie :smile: wiem, że sucha karma się kończy więc jak najbardziej skoro już ktoś nas zgłosił kontynuujmy to :smile:

Forum o psach i kotach

Posted

Cytuję :
Na stronie sklepu weterynaryjnego Krak-Vet w każdym miesiącu odbywa się
konkurs, w którym jedna ze zgłoszonych placówek pomocy zwierząt wygrywa
środki pieniężne i karmę dla swoich zwierzaków. W zeszłym miesiącu było
to ok. 2500zł, więc jest to kwota niebagatelna. W tym miesiącu (grudniu)
*zgłosiliśmy schronisko w Orzechowcach* i mamy nadzieję, że uda nam się
wspólnie pomóc mu w wygranej, wiemy bowiem, że bardzo potrzebuje ono
pomocy. *Aktualnie mamy 255 głosów*. Wydaje się, że jest to dużo, ale
wciąż inne, bogatsze, ośrodki mają ich więcej. Robimy co tylko możemy,
wszystkich znajomych i rodzinę prosimy o głosy, jednak wydaje się, że
*sami możemy nie dać rady, dlatego też prosimy Was o pomoc*. Jako
wolontariusze schroniska wydajecie się nam być odpowiednimi osobami,
które bez wątpienia taki głos powinny oddać, a mamy nadzieję, że
powiadomicie również swoich znajomych. Może można by też umieścić na
stronie internetowej informację dla odwiedzających, aby oni również
głosowali na schronisko. Na pewno wiele osób chciałoby pomóc, a nie ma
odpowiednich warunków, a głos można oddać za darmo i może to bardzo
pomóc.Dlatego bardzo bardzo prosimy o pomoc, przecież nie
chodzi o nas tylko o zwierzaki!
Głosować można do 31 grudnia tutaj:
Forum o psach i kotach Aby zagłosować trzeba
się zarejestrować, ale wydaje mi się, że to akurat nie jest problem.

*Bardzo liczymy na pomoc!!!

Posted

żaba88 napisał(a):

Strasznie nie lubię tam chodzić, nie że mi się nie chce, ale ogarnia taka beznadziejna bezradność (przynajmniej mnie).
Pisarz ze mnie żaden, więc i treść kiepska. Ale napisać musiałem.

Ten opis to tak zamiast życzeń, bo za przeproszeniem do dupy z takimi świętami.

Zaba, to nie sztuka chodzic jak sie lubi :evil_lol:
Caly dowcip w tym, ze pomagacie mimo ze nie lubicie tam chodzic.

Bylam w kontakcie z pania Roma rok temu, kiedy jeszcze nie miala zadnej (w kazdym razie duzo mniejsza ) pomocy i widze co sie teraz tam dzieje, nawet jesli nic nie pisze (nie mam co) to czytam watek.

Codziennie dokonujecie cudu, pomogliscie pani Romie i jej psom nieprawdopodobnie, gdyby nie Wasza pomoc to pani Roma i jej psy nadal by "wegetowali", w tej chwili pani Roma czuje ze zyje, nawet jesli to nie jest takie zycie jakie ktokolwiek z nas by dzis wybral.....

Czapki z glow dla Was wszystkich, ktorzy - mimo ze nie lubicie - chodzicie tam.

Tak jak napisalam - nie sztuka "pomagac" jak to sie lubi....

Posted

Pani Romeczko - zdrowia!!!! oddaję swoje wszystkie otrzymane życzenia o zdrowiu i szczęściu dla Pani za serce, starania za bycie dobrym człowiekiem ZAWSZE!

Weroniko proszę ukochaj Panią Romę i jej męża - niech będą nadal tak samo dzielni i zawsze dla zwierząt i swoich przyjaciół ...

Zielony, jest nas dwoje z "klimatem" świątecznym ale wiesz co ... to się zmieni, dobrych ludzi dobre rzeczy spotykają więc Ciebie szczęście nie ominie. Jestem spokojna.

Dziękuję za każdy głos w Krakvecie - wiem, że czasem ankieta nie włazi więc tym bardziej wielkie DZIĘKI za to, że walczycie z tym tak dzielnie aby oddać głos.

Posted

Żabek a co to tak źle z Tobą , nie zjadaj potrzebnych rzeczy , ja Ci podrzucę coś do jedzenia.:eviltong:

Wracając do p. Romy , ktoś zgłosił się aby adoptować Kruszynkę , Pani Roma bardzo się ucieszyła , dzisiaj miał przyjść i nie przyszedł. :lol: Może przyjdzie jutro.

Żabek nie poddawaj się , przed nami jeszcze bojowe zadanie , musimy odpchlić i odrobaczyć całe towarzystwo.
Zapomniałam o najważniejszym , nie mogę dobrać słów ........za dobre serce, za łzy radosci Pani Romy, za ofiarność i miłość do ludzi i zwierząt
DZIĘKUJĘ BRUTUSOWI

Posted

Dla wszystkich wspaniałych osób pomagających Pani Romie, Panu Franiowi i ich psiakom, wszystkiego naj, naj w Nowym Roku. Oby nie było gorzej niż w Starym to przeżyjemy.

Posted

Brutus nie pisze, ale wierzę,że czyta...Brutusie, Tobie i innym,Weronice,Zabie, :loveu::loveu::loveu:Niech 2009 bedzie o wiele wiele lepszy niż ten, którego właśnie wspólnie wykańczamy...:evil_lol:

Posted

Kochani, życzę Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku, przede wszystkim zdrowia i dobrego samopoczucia, wielu radosnych dni, spełnienia choć niektórych marzeń, powodzenia w zamierzeniach i mnóstwa miłości wszelakiej :loveu: Niech nam się podopieczni zdrowo rozwijają, a Kryzys niech pójdzie śladem Ramzesa i odejdzie od naszych portfeli :eviltong:

Szampańskiej zabawy :smile: