Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W poniedziałek odwiedziłam schronisko. Zobaczyłam to maleństwo.
W boksie z dużymi psami, błagająca o litość.
Wyszłam nie mogłam jej zabrać, nie mam gdzie. Teraz cały czas widzę jej wątłe ciało, trzęsące się z zimna. Błagam o pomoc, tymczas, ogłoszenia...mam nadzieję, że sunia została przeniesiona do innego boksu, ale ona jest taka maleńka, waży ok 3 kg, pewnie to jej pierwsza cieczka, nawet nie chce myśleć, ze już jest w ciąży...
http://www.wrzuta.pl/film/yK9IClauW8/gwal
http://www.wrzuta.pl/film/dlBEY3IdSg/gwalcon

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy ta kobieta serca nie ma?
Tak sie znecac nad tymi biednymi zwierzetami... Tyle juz lat...
Sama kiedys dostalam furii, widząc gwałt na suni w tym schronie.
Jak mozna byc tak podlym czlowiekiem i pracowac w takim miejscu?...

Sunia to jeszcze dzidzius... :placz:

Posted

ranyboskie

[SIZE=2] Agata coś więcej o tej suni, od kiedy w schronie? Czy rzeczywiscie jest taka malutka? Jaka jest możliwość sprawdzenia czy nie jest już w ciąży, czy ma ta cieczkę itd. Gdzieś tam myślę o tymczasie, ale muszę dużo wiedzieć mój pies ma padaczkę. Musze mieć informacje najdokładniejsze jak się da. Kiedy zauważono że jest gwałcona. Sorry ale mój psiak był gwałcony przez jednego z tymczasów (miał być na stałe). Stałam sie przewrażliwiona, gdyż skończyło się to dla niego serią ataków.

Jak będą potrzebne ogłoszenia to tez mogę porobić tylko dane poproszę. Cholera trzeba tą dzieciaczynę jak najszybciej wyrwać.

Posted

sunia musiała zostać przyjęta do schroniska kilka dni temu bo wcześniej jej nie widziałam. po mojej interwencji pracownik przeniósł ją do innego bosku ale wiem, że w tamtym zostać nie mogla z powodów proceduralnych (boks sterylkowy). Najpierw myślałam o zdominowaniu ale tego nie robił jeden pies i wydawało mi się, że to jest cieczkowe ale teza o dominacji może być absolutnie prawdziwa.. Jest naprawdę maleńka, chudziutka.

Posted

A ja mam wrażenie, że ludzie kompletnie nie wiedzą nic o zwierzakach. Dla nich to tylko "o patrz, bzykają się:evil_lol:" "robią sobie dobrze" i inne :-(Tak samo jak z kotkami. Jak ma rujkę to ma "chcice" i "trzeba jej kota dać, żeby jej dobrze zrobił". Ludzie odnoszą zachowania zwierząt do zachowań ludzi. A to przecież inna bajka... Dlatego wydaje mi się, że w tym schronie pracują nieodpowiedni ludzie, da których przecież "nic się nie stało". Koszmar...

Posted

Margo05 napisał(a):
A ja mam wrażenie, że ludzie kompletnie nie wiedzą nic o zwierzakach. Dla nich to tylko "o patrz, bzykają się:evil_lol:" "robią sobie dobrze" i inne :-(Tak samo jak z kotkami. Jak ma rujkę to ma "chcice" i "trzeba jej kota dać, żeby jej dobrze zrobił". Ludzie odnoszą zachowania zwierząt do zachowań ludzi. A to przecież inna bajka... Dlatego wydaje mi się, że w tym schronie pracują nieodpowiedni ludzie, da których przecież "nic się nie stało". Koszmar...

Też tak uważam. Ja natomiast mam przed oczami cały czas tą biedną kruszynę czepiającą się krat. Nóż w kieszeni się otwiera

Posted

Przeczytałam wątek i nie do końca zrozumiałam...

Sunia jest w schronie od kilku dni. Czy tak? Dlaczego zatem jest w boksie z psami, a nie na kwarantannie? Dlaczego w ogóle suka jest w boksie z psami?

Czy ona ma cieczkę? Czy ktoś to sprawdził? Czy ktoś może się dowiedzieć?

Jeśli ma cieczkę, pewnie jest w ciąży. Patrząc na różnicę wielkości miedzy nią a psem, ona nie przeżyje porodu. Trzeba ją zabrać jak najszybciej i zrobić sterylkę aborcyjną.

Czy sunie zmieniła boks? Przeczytałam, że tak, ale nie mogła tam zostać. Gdzie zatem przebywa sunia? Z psami, czy w innym boksie?

Czekam na odpowiedzi.

Posted

Czy naprawdę nie ma nikogo z okolic,kto mógłby zabrać sunię na dt???To śliczny maluch,domek na pewno szybko się znajdzie.
Ja nie mogę patrzeć na jej cierpienie,to taka drobinka:shake::-(