agata-air Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 W poniedziałek odwiedziłam schronisko. Zobaczyłam to maleństwo. W boksie z dużymi psami, błagająca o litość. Wyszłam nie mogłam jej zabrać, nie mam gdzie. Teraz cały czas widzę jej wątłe ciało, trzęsące się z zimna. Błagam o pomoc, tymczas, ogłoszenia...mam nadzieję, że sunia została przeniesiona do innego boksu, ale ona jest taka maleńka, waży ok 3 kg, pewnie to jej pierwsza cieczka, nawet nie chce myśleć, ze już jest w ciąży... http://www.wrzuta.pl/film/yK9IClauW8/gwal http://www.wrzuta.pl/film/dlBEY3IdSg/gwalcon Quote
fona Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Czy ta kobieta serca nie ma? Tak sie znecac nad tymi biednymi zwierzetami... Tyle juz lat... Sama kiedys dostalam furii, widząc gwałt na suni w tym schronie. Jak mozna byc tak podlym czlowiekiem i pracowac w takim miejscu?... Sunia to jeszcze dzidzius... :placz: Quote
lothia Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 może być gwałcona nie dlatego że ma cieczkę,tylko dlatego że chcą ją zdominować,kurcze taki maluszek powinien być chyba z psami jej wielkości Quote
Isadora7 Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 ranyboskie [SIZE=2] Agata coś więcej o tej suni, od kiedy w schronie? Czy rzeczywiscie jest taka malutka? Jaka jest możliwość sprawdzenia czy nie jest już w ciąży, czy ma ta cieczkę itd. Gdzieś tam myślę o tymczasie, ale muszę dużo wiedzieć mój pies ma padaczkę. Musze mieć informacje najdokładniejsze jak się da. Kiedy zauważono że jest gwałcona. Sorry ale mój psiak był gwałcony przez jednego z tymczasów (miał być na stałe). Stałam sie przewrażliwiona, gdyż skończyło się to dla niego serią ataków. Jak będą potrzebne ogłoszenia to tez mogę porobić tylko dane poproszę. Cholera trzeba tą dzieciaczynę jak najszybciej wyrwać. Quote
Hotel KADIF Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Boże.... Dlaczego ona przebywa w boksie z takim dużym psem???? :angryy: Czy to, że ma cieczkę jest pewne? Jeny.... jak malusia i tak traktowana :placz: Quote
pati-c Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Jakiś KOSZMAR!! I nikogo w schronie to nie obchodzi?? Quote
majqa Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Ja się zastanawiam, czy nie bawi! Jak można przechodzić obojętnie, widzieć to i nie przenieść tego maleństwa do jej równych!!!:angryy: Quote
pati-c Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Schronisko= OCHRONA!! :angryy::angryy: To się w głowie nie mieści co się w tym kraju wyrabia.. Quote
BasiaD Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 O Boziu szkoda takiej malizny! Wskakuj Niuniu do góry prosić cioetrczki o pomoc! Quote
agata-air Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 sunia musiała zostać przyjęta do schroniska kilka dni temu bo wcześniej jej nie widziałam. po mojej interwencji pracownik przeniósł ją do innego bosku ale wiem, że w tamtym zostać nie mogla z powodów proceduralnych (boks sterylkowy). Najpierw myślałam o zdominowaniu ale tego nie robił jeden pies i wydawało mi się, że to jest cieczkowe ale teza o dominacji może być absolutnie prawdziwa.. Jest naprawdę maleńka, chudziutka. Quote
majqa Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Maleństwo pędź na górę, może trafią się ręce, które zechcą Cię wyrwać z Twojego piekiełka! Quote
Isadora7 Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Witaj sunieczko - uff dobrze, ze chociaż boks zmieniony Quote
Margo05 Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 A ja mam wrażenie, że ludzie kompletnie nie wiedzą nic o zwierzakach. Dla nich to tylko "o patrz, bzykają się:evil_lol:" "robią sobie dobrze" i inne :-(Tak samo jak z kotkami. Jak ma rujkę to ma "chcice" i "trzeba jej kota dać, żeby jej dobrze zrobił". Ludzie odnoszą zachowania zwierząt do zachowań ludzi. A to przecież inna bajka... Dlatego wydaje mi się, że w tym schronie pracują nieodpowiedni ludzie, da których przecież "nic się nie stało". Koszmar... Quote
Isadora7 Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Margo05 napisał(a):A ja mam wrażenie, że ludzie kompletnie nie wiedzą nic o zwierzakach. Dla nich to tylko "o patrz, bzykają się:evil_lol:" "robią sobie dobrze" i inne :-(Tak samo jak z kotkami. Jak ma rujkę to ma "chcice" i "trzeba jej kota dać, żeby jej dobrze zrobił". Ludzie odnoszą zachowania zwierząt do zachowań ludzi. A to przecież inna bajka... Dlatego wydaje mi się, że w tym schronie pracują nieodpowiedni ludzie, da których przecież "nic się nie stało". Koszmar... Też tak uważam. Ja natomiast mam przed oczami cały czas tą biedną kruszynę czepiającą się krat. Nóż w kieszeni się otwiera Quote
majqa Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 To pewnie niejedna taka kruszyna, tyle, że o tej wiemy.:-( Quote
agusiazet Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Biedna malizna, czy istnieje możliwość sprawdzenia, czy nie jest w ciąży? Quote
fizia Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Oby jak najszybciej udało się Ją zabrać z tego miejsca... Quote
GrubbaRybba Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Przeczytałam wątek i nie do końca zrozumiałam... Sunia jest w schronie od kilku dni. Czy tak? Dlaczego zatem jest w boksie z psami, a nie na kwarantannie? Dlaczego w ogóle suka jest w boksie z psami? Czy ona ma cieczkę? Czy ktoś to sprawdził? Czy ktoś może się dowiedzieć? Jeśli ma cieczkę, pewnie jest w ciąży. Patrząc na różnicę wielkości miedzy nią a psem, ona nie przeżyje porodu. Trzeba ją zabrać jak najszybciej i zrobić sterylkę aborcyjną. Czy sunie zmieniła boks? Przeczytałam, że tak, ale nie mogła tam zostać. Gdzie zatem przebywa sunia? Z psami, czy w innym boksie? Czekam na odpowiedzi. Quote
MARCHEWA Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Czy naprawdę nie ma nikogo z okolic,kto mógłby zabrać sunię na dt???To śliczny maluch,domek na pewno szybko się znajdzie. Ja nie mogę patrzeć na jej cierpienie,to taka drobinka:shake::-( Quote
GrubbaRybba Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Ja się zastanawiam, ale muszę mieć odpowiedzi na pytania. Bez tego nie przekonam rodziny. Quote
GrubbaRybba Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Agata-air, napisz w tytule wątku, że poszukiwany DT na już!!!! Quote
Recommended Posts