Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 417
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aha i zapomniałam napisać - tak jak byłam umówiona z tą babeczką tak wiec do niej poszłam. po drodze miałam jakieś głupie przeczucie, jakas nie pewna byłam.
ZAchodzimy do niej (ja z kolegą) a ona do nas z krzykiem, ze ona zasiegnęła porady i ze pies był od niej zabrany bezprawnie, ze wszystko odbywało sie przy dziecku, ze pies nei był zaniebany, nei miał złych warunków a my im psa zabraliśmy, wyzwała naszą droga EMIR, wybaczcie ale nie chce powtarzać tych wyzwisk jakie leciały w Jej jak zarówno i w moim kierunku, powiedziała ze "bedziemy mieć koło doopy i że Emir stracie tę swoją posadke" a mi " że gówniarze w szkole narobi tak ze mnei z niej wyrzucą"
Jak dla mnie ona jest śmieszna , tymi obelgami niech se rzuca w swego mężulka a nie w ludzi którzy starali sie pomóc i pomogli!

Tak więc psa od nas nie dostanie:roll:

Posted

[quote name='emdziolek']Aha i zapomniałam napisać - tak jak byłam umówiona z tą babeczką tak wiec do niej poszłam. po drodze miałam jakieś głupie przeczucie, jakas nie pewna byłam.
ZAchodzimy do niej (ja z kolegą) a ona do nas z krzykiem, ze ona zasiegnęła porady i ze pies był od niej zabrany bezprawnie, ze wszystko odbywało sie przy dziecku, ze pies nei był zaniebany, nei miał złych warunków a my im psa zabraliśmy, wyzwała naszą droga EMIR, wybaczcie ale nie chce powtarzać tych wyzwisk jakie leciały w Jej jak zarówno i w moim kierunku, powiedziała ze "bedziemy mieć koło doopy i że Emir stracie tę swoją posadke" a mi " że gówniarze w szkole narobi tak ze mnei z niej wyrzucą"
Jak dla mnie ona jest śmieszna , tymi obelgami niech se rzuca w swego mężulka a nie w ludzi którzy starali sie pomóc i pomogli!

Tak więc psa od nas nie dostanie:roll:
Chyba powinnam zostac wróżką:roll::evil_lol:

Posted

[SIZE=4][SIZE=2]Ze strony Emira:
Aktualizacja 14.05.2008:

Oskar - zabrany z Suwałk w trybie interwencji; owczarek niem. ok 6-7 letni o dredach uniemożliwiających mu poruszanie się i oddychanie. Już ostrzyżony (6 kg dredów) i wyjęto mu 43 kleszcze. Badanie lekarskie - podejrzenie babeszjozy; pobrano krew, otrzymał kroplówke, leki i antybiotyk. Ma też problemy z sercem - zakłócenia rytmu. Czekamy na wynki; leczenie rozpoczęte. Pies jest niepewny, ale nie wykazuje agresji; Boi się wychodzic z boksu.

Oskarku trzymamy kciuki aby wszystko było dobrze!
Jak wiać dobrze tam nie miał. Ci ludzie nie powinni mieć już nigdy żadnego psa. 43 kleszcze!!! :shake:

Posted

43 kleszcze?:crazyeye: 6kg dredów?:roll::crazyeye: NAprawde dziwie sie ze ten pies jeszcze zyje, EMIR uratowałaś temu psu życie, stokrotne Ci za to dzięki, i dozgonna wdzieczność:modla:

Posted

Kasia napisał(a):

Aktualizacja 14.05.2008:
Oskar - zabrany z Suwałk w trybie interwencji; owczarek niem. ok 6-7 letni o dredach uniemożliwiających mu poruszanie się i oddychanie. Już ostrzyżony (6 kg dredów) i wyjęto mu 43 kleszcze. Badanie lekarskie - podejrzenie babeszjozy; pobrano krew, otrzymał kroplówke, leki i antybiotyk. Ma też problemy z sercem - zakłócenia rytmu. Czekamy na wynki; leczenie rozpoczęte. Pies jest niepewny, ale nie wykazuje agresji; Boi się wychodzic z boksu.

[SIZE=2]Oskarku trzymamy kciuki aby wszystko było dobrze!
Jak wiać dobrze tam nie miał. Ci ludzie nie powinni mieć już nigdy żadnego psa. 43 kleszcze!!! :shake:

czy takie szuje poniosą karę za to co zrobili?

================================================

Posted

Kasia napisał(a):
Aktualizacja 14.05.2008:

Oskarku trzymamy kciuki aby wszystko było dobrze!

A chciałyście podarowac tym ludziom kolejnego psa:shake::shake::shake:

Teraz czekamy na zdjęcia, ciekawe jak teraz Oskar wygląda:cool3:

Posted

Wobec zaistniałej sytuacji Fundacja EMIR kieruje przeciwko właścielom Oskara zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestepstwa okrutnego traktowania psa , które zagrażało jego zyciu.
EMIR

p.s jesli potwierdzi się diagnoza ( cukrzyca) to Oskar jest b. chorym psem a jego lecznie ( bez szans na wyleczenie) będzie bardzo kosztowne i będzie musialo trwać do końca jego życia)

Posted

:crazyeye::crazyeye: Masakra!

Oczywiscie jak najbardziej trzeba dać sprawe do prokuratury.

Postaram sie pomóc finansowo, zaraz zrobie jakis bazarek, wystawie portreciki:razz:

Posted

emir napisał(a):

Wobec zaistniałej sytuacji Fundacja EMIR kieruje przeciwko właścielom Oskara zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestepstwa okrutnego traktowania psa , które zagrażało jego zyciu.
EMIR

p.s jesli potwierdzi się diagnoza ( cukrzyca) to Oskar jest b. chorym psem a jego lecznie ( bez szans na wyleczenie) będzie bardzo kosztowne i będzie musialo trwać do końca jego życia)

Dziękujemy Ci jeszcze raz EMIR!