Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oskar - to imię tak pięknie i dumnie brzmi... Czasami wydaje mi się jednak że jestem nikim... Moi właściciele traktują mnie jak piąte koło u wozu... Jestem sam... siedze w małym kojcu, gdzie spędziłem juz 7 lat swojego życia, które nie było i nie jest przyjemne...
Gdy byłem malutki mój Pan mnie mocno kochał. Opiekował sie mną gdy byłem chory, woził do weterynarza, głaskał, bawił się ze mną.
Gy musiał wyjechać za granicę, zajeła sie mna moja pani.. Zamieszkałem w kojcu w którym nikt mi nie sprząta.. Siedzę wdychając amoniak, cały skołtuniony, brudny w swoich odchodach... kiedys miałem piękną sierść... Tak bardzo chciałbym mieć znowu swoje piekne, lśniace futro zamiast pozbijanej odchodami sierści.
CHciałbym mieć więcej przestrzeni, niestety mój kojec ma wymiary ok 3x3m a ja jestem duzym psem.. Bolą mnie stawy i kosci.. Boje sie ludzkiej reki..

Pomózcie mi przywrócic wiarę, ze człowiek może byc dobry...... Że może sie mną zająć, karmić, kochać... - Oskar

Oskar jest wiejskim psiakiem mieszkającym w niezbyt ciekawych warunkach.Jego sierść sklejona jest jego odchodami, psiak niepewnie stawia nóżki, widać że chodzenie sprawia mu ból. Potrzebuje profesjonalnej kapieli, strzyżenia, a także witamin i leków które pozwolą mu spokojnie żyć. Trzeba go tez wykastrować.
Właścicielka Oskara nie ma żadnych dochodów - jedynie jej mąż pracuje za granicą i wysyła pieniążki na utrzymanie rodziny i psa.

Oskar do jedzenia dostaje tylko kosci.... ma poniszczone zeby. Jest bardzo nieufny, chudy... Potrzebujemy funduszy, aby pomóc temu psiakowi stanąć na nogi, aby pokazać mu że na świecie są jeszcze ludzie, którym los psów nie jest obojętny..
Kupując cegiełke pomagasz nam pomagać.... Dzięki Tobie Oskar bedzie mół dalej cieszyć sie zyciem...

Prosimy o pomoc.....

Prosimy o pomoc finansowa, bo same z emdziolkiem nie damy rady. Naparwde kazda zlotowka sie liczy.

Wplat mozna dokonywac:

Izabela Golub
16-400 Suwałki

13 1020 1332 0000 1902 0348 9192

Bazarki:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9735701#post9735701

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9736572#post9736572

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109404

Kto ma miejsce niech wstawi

Na Oskarka mamy narazie tylko 30zł

• Replies 417
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przecież to jest PRZEPIĘKNY OWCZAREK DŁUGOWŁOSY!!!:crazyeye: :placz::placz::placz::placz:

Jak tak można- sierść, jakby po niej walec przejechał- cholera może i pieniędzy kobita nie ma, ale do wyczesania psa potrzeba jedynie troszkę chęci i 3 minuty dziennie- ale tutaj i tego widzę zabrakło :angryy:
...odparzenia murowane :-(

A chodzić nie może lub słania się na łapach, bo za mało ruchu ma! Co to 3m na 3m?!?! PIĘKNY potrzebuje pomaszerować, nawet pobiegać po miękkim, a tak ma zaniki mięśni już...:shake:

Posted

Potrzebujecie tylko pomocy finansowej czy nowego domu również?

Co do jego właścicielki - rozmawiałyście z Nią? Chce pomocy dla Oskarka czy ma tego psa po prostu gdzieś?

Posted

[quote name='Koperek']Przecież to jest PRZEPIĘKNY OWCZAREK DŁUGOWŁOSY!!!:crazyeye: :placz::placz::placz::placz:

Jak tak można- sierść, jakby po niej walec przejechał- cholera może i pieniędzy kobita nie ma, ale do wyczesania psa potrzeba jedynie troszkę chęci i 3 minuty dziennie- ale tutaj i tego widzę zabrakło :angryy:
...odparzenia murowane :-(

A chodzić nie może lub słania się na łapach, bo za mało ruchu ma! Co to 3m na 3m?!?! PIĘKNY potrzebuje pomaszerować, nawet pobiegać po miękkim, a tak ma zaniki mięśni już...:shake:Tez nie mam slow na ta kobiete, ale mam nadzivje, ze po naszej interwensji przemysli swoje zachowanie i sie zmieni

[quote name='xxSweetGirl93xx']To ja moge zrobic banerek tylko powiedz mi jaki ma byc napis to chetenie sie tym zajme:)
Bo wymiery to 100x100 nie?Juz robilam, ale ty tez zrob

Posted

Kasia napisał(a):
Potrzebujecie tylko pomocy finansowej czy nowego domu również?

Co do jego właścicielki - rozmawiałyście z Nią? Chce pomocy dla Oskarka czy ma tego psa po prostu gdzieś?
Narazie potrzebujemy pieniedzy. Tak rozmawialysmy, chce z nami wspolpracowac, naszczescie:roll:

Posted

xxSweetGirl93xx napisał(a):
Jak sie zmiesci to do chętnie dodam:)
Dzieki

xxSweetGirl93xx napisał(a):
Wstawiłam oskarka:):) mam nadzieje ze sie nie doczepią do mojego podpisu bo za długi..;/
papa;*:* może potem wpadne:)
Wcalv nie jest za dlugi, jest w sam raz

Posted

O Matko! Jaki on podobny do mojego Krystiana /w avatarku/!
Ja też chciałabym dołożyć się na karmę,ale mam jedno pytanie do dziewczyn: czy ta pani za zebrane pieniadze sama kupi karme,czy to Wy jej przywieziecie?
I drugie pytanie: jaka jest szansa,że ona zajmie sie psem? Wyczesze i choć raz dziennie wyprowadzi na spacer?
Mój Krystian jest kaleka,bo nawiał z kojca i wpadł pod auto! Jeśli był w takich warunkach jak ten,to teraz rozumiem jego ucieczkę!

Posted

epe napisał(a):
O Matko! Jaki on podobny do mojego Krystiana /w avatarku/!
Ja też chciałabym dołożyć się na karmę,ale mam jedno pytanie do dziewczyn: czy ta pani za zebrane pieniadze sama kupi karme,czy to Wy jej przywieziecie?
I drugie pytanie: jaka jest szansa,że ona zajmie sie psem? Wyczesze i choć raz dziennie wyprowadzi na spacer?
Mój Krystian jest kaleka,bo nawiał z kojca i wpadł pod auto! Jeśli był w takich warunkach jak ten,to teraz rozumiem jego ucieczkę!

My kupimy karme i pojedziemy z nia i psem do weta, bedziemy ja co tydzien odwiedzac i sprawdzac czy pies jest nakarmiony i zadabny

Posted

OK! Jesteście bardzo kochane!
Proszę o nr.konta na PW! Trzymam kciuki za psa!
A swoja drogą,żeby kobita była nieczuła na los psa?:mad: Gdzie u niej uczucia opiekuńcze? Myślałam,że tylko faceci bywaja tacy!

Posted

epe napisał(a):
OK! Jesteście bardzo kochane!
Proszę o nr.konta na PW! Trzymam kciuki za psa!
A swoja drogą,żeby kobita była nieczuła na los psa?:mad: Gdzie u niej uczucia opiekuńcze? Myślałam,że tylko faceci bywaja tacy!
Widac to nie zalezy od plci. A nr konta jest na pierwszej stronie:p

Posted

Nie obrazcie sie ale jesli dobrze zrozumialam, to psiak ma wlascicieli.Pan siedzi za granica tak? Dziwi mnie, ze nie stac go na zapewnienie godnych warunkow psu.Mozecie mnie zlinczowac, ale ja tu nie widze szansy na poprawe losow tego biedaka.Bedzie dobrze dopoki bedziecie dawac kase, potem znowu to samo.:shake: Zobaczcie jakie warunki ma ten psiak, kupa goowien lezy niesprzatana, pies caly zakoltuniony.Do tego nie trzeba pieniedzy:mad:.Jakos ciezko mi uwierzyc , ze pani zapala do niego nagla miloscia :-( Zal psiaka.
Nieraz sie slyszy jak ktos biedny czy bezdomny ma psa, dba o niego bo mu zalezy.A tu ? Ten psiak jest traktowany gorzej niz rzecz. Jemu to nowy kochajacy wlasciciel jest potrzebny , tylko skad takiego wziasc?:-(