iwona213 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 poszło, teraz się tylko zastanawiam czy nie powinnam wysłać wczoraj, bo przecież poniedziałek wolny :roll: napisałam jednak że ma 3 lata, może łatwiej znajdzie się ktoś, takie małe oszustwo dobrze zrobi Jasiowi :cool3: Jaś to 3 letni maluch... W schronisku jest 'od zawsze'. Jego przeszłość jest dla Nas zagadką... Jednak Jego oczka i ogólny stosunek do człowieka mówią "proszę... nie skrzywdź mnie więcej..." Jaś to taki 'niewidzialny piesek' - nie skupia na sobie uwagi ludzi odwiedzających schronisko... A jestem pewna, że osoba pozwalająca Mu zamieszkać w swoim sercu, dostanie w zamian nie tylko całe serduszko Jasia... Dostanie Jego dozgonny szacunek, miłość i wierność. Czy to mało? Przyjaciel na całe życie to największy Skarb! On tak bardzo potrzebuje miłości, której nigdy w swoim krótkim życiu nie zaznał... Quote
peate Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 no i jak tam? ogłoszenie się już ukazało? jest jakiś odzew? Quote
iwona213 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 niestety nie ukazało się, mam nadzieje że ukaże się teraz w środe. Prawdopodobnie ja nawaliłam, bo poniedziałek był wolny i numer zamykali w piątek, a ja jak zwykle puściłam ogłoszenie w piatek ok 14, jeśli nie ukaże się teraz w środe będe dochodzić dlaczego :cool3: Quote
iwona213 Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 dziś Jaś w Nowinach Gliwickich, wieczorem wrzuce skan. Quote
_bubu_ Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 było kilka telefonów o Jasieńka :cool3: na wiadomośc o wizycie nie każdy był zachwycony ale 3 osoby sie zgodziły i mają przesłac namiary. narazie nic nie dostałam ale zobaczymy :cool3: Quote
iwona213 Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 strasznie się cięszę... a zarazem jestem rozdarta... jestem strasznie "staruszkowa", a z tego co widze... ani jeden nie znalazł domu (cykor, tina, rejmo). rejmo po ogłoszeniu z 8 kwietnia co prawda pojechał do domu, ale po 2 dniach Pan go oddał spowrotem do schroniska. Nie wiem czy w takiej sytuacji nie ogłaszać jednak młodych psiaków. A z drugiej strony odbierać ostatnią szanse staruszkom... ech... nie wiem co myśleć... Wy macie większe doświadczenie więc proszę o rade... Quote
Klaudus__ Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Oby przysłali... :roll: Trzymam mocno... :kciuki: Quote
_bubu_ Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 z tym to jest różnie. teoretycznie młodszemu psiakowi łatwiej znalezc dom. Ale czasem nawet te młode czekają długo - tak jak Jasiu ogłaszany od 2 lat. Ale znalezc dom staruszkowi to ogromna radość. Czasem trzeba wiele ogłoszeń i wytrwałości zanim się uda. Każdemu psiakowi należy się szansa bez względu na wiek . Nie zrażaj się , że nie zawsze się udaje za pierwszym razem. Te ogłoszenia są skuteczne bo mimo że domki się nie znalazły jeszcze to ludzie reagują - dzwonią. Często ogłoszenia w ogóle nie są zauważane. A tu jednak jest reakcja. co drugi tydzien mamy ogloszenie psiakow z naszego schroniska w Kronice Beskidzkiej. Ludzie rzadko dzwonią. Ogłaszamy od dawna a dopiero jeden psiak znalazl w ten sposób dom. Ale za to jaki dom :) Było warto :) Quote
iwona213 Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 ooo a od kiedy zamieszczacie ogłoszenia?? czy jasiek też był w kronice beskidzkiej?? ze zdjęciem są ogłoszenia?? ja się strasznie ucieszyłam jak poszła pierwsza Zorda i było dużo telefonów, myślałam ze tak bedzie z kazdym psiakiem, ale niestety Zorda była mloda i ładna, potem się okazało że cykor 3 tel., tina 1 tel, rejmo 2 tel i dwa domki chętne. Po 2 dniach pan go oddał a pani która była wczesniej zdecydowana jednak zrezygnowała. Ech szkoda gadac, powroty dobijają najbardziej... Rejmo i Cykor to dwa psiaki które nie dają mi spać po nocach... mam nadzieje ze Jasieńkowi się uda, ale cieszyć się bedę dopiero jak już trafi do domu i nikt go nie odda po kilku dniach... Quote
_bubu_ Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 od kiedy tam sa ogloszenia nawet nie wiem.. chyba od zawsze :lol: Jest taka regula - pokazują na przemian psiaki z żywieckiego i bielskiego schroniska. Wczesniej ktos inny sie tym zajmowal. Od jakiegos czasu przesylam im swoje zdjecia z opisami . jasiek był ze zdjęciem. Quote
peate Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 iwona tak jak napisała bubu trzeba dać szansę każdemu psiakowi i kociakowi też :razz: i staruszkom i młodzikom ... a kciuki za Jasia trzymam z całych sił :thumbs: oj tak bym chciała, żeby mu się w końcu poszczęściło :roll: Quote
asiol Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Hej Jasiu :) Co tam u Ciebie?? Czegoś Wam dla niego brakuje? Karmy?? Quote
peate Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 o! czyżby to był .. Hannibal? ten od Jasiowego kubraczka? :cool3: Quote
Recommended Posts