Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 334
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
boże a nie da się jej jakoś wyprowadzić? czy ona je w ogóle???? :placz: :-(

raczej je, ona jest sama w boksie

zreszta jak dziewczyny przechodziły obok jej boksu z miskami, to wyszła, ale jak tylko podeszłam to od razu się schowała, nawet zdjęcia nie zdazyłam zrobic:shake:

Jak się ma smakołyki i woła, tez nie wychodzi....

Może Modliszka ma lepsze zdjęcia, bardziej widoczne

Posted

dziewczyny proszę postarajcie się ją wyciągnać z budy - widział ją wet? może jej coś dolega? ona nie może tam umrzeć w tej budzie :-( może się da ją na smycz zapiąć i porobić zdjęcia, zobaczyć w jakim jest stanie, wieku...

Posted

Ja widziałam w jakim jest stanie... masakrycznie wychodzona i zaniedbana. Ona nie reaguje na wołanie ani na kiełbaske, a ja nie chce ryzykować palca wsadzając jej łapy do budy i grzebiac przy obroży...

Posted

Byłyśmy u suni...
hym.. wyszła z budy, na chwilę, po kiełbasę, ale to jakis postęp zawsze...
jest strasznie zaniedbana, skołtuniona... nie wiem ile moze miec lat... nie wyglądała, zeby miała jakieś rany...
udało mi sie zrobic jakieś zdjęcia, postaram sie je tu wrzucic.

sunia jest strasznie wystrszona, nie pewna, nawet jak wyszła to zaraz sie schowała...
ja osobiscie nie zaryzykowałabym zapiecia jej na smycz...

Posted

zdjęcia nie wyszły zbyt ładne, za szybko się schowała do budy...

Czy może ugryźć? Nie wiem, niech Modliszka sie wypowie;) Ona chyba jeden kawałek wzięła nawet z ręki, ale przez kraty... Jak byłyśmy w boksie, wychylała łepek strasznie ostrożnie (widać, że się bała) i nie wyglądała jak dla mnie zbyt przyjaźnie... może się mylę... ale nas nie zjadła, więc nie jest źle;) Myślę, ze gdyby ją wyciągnąć chociaż do dt, to byłaby dobrą suczką... Ona w tej budzie zginie jeśli nikt jej nie weźmie:shake: A na adopcje schroniskowa nie ma szans:shake:

Posted

jezu uszka cięte ma czy mi się wydaje? jakbym mieszkała już na wsi to bym ją wzięła na DT a tak nie mam gdzie :placz: ani kasy na hotel - zrobię jej osobny wątek, ale postarajcie się jak najwięcej o niej napisać - modliszka? :modla:

bida straszna - widać, że przerażona :-(

Posted

to co widać na zdjęciach to jest super....
w rzeczywistości sunia to obraz nędzy i rozpaczy, jedna wielka tragedia :shake:

Jest bardzo chuda, z budy ledwo wyszła, chwiejnym krokiem, boi się ludzi, wzięła kiełbasę przez kraty ale gdy tylko zobaczyła aparat to się schowała. Wygląda tak jakby od bardzo dawna żyła na ulicy/podwórku bez żadnego schronienia. Budę uznała za swój azyl, że nawet po jedzenie nie chce wyjść. Myślę, że mogłaby złapać ze strachu, ale agresywna to nie jest. Jest bardzo wycofana, strasznie zabiedzona, żyła chyba w jakiś koszmarnych warunkach, ma obcięte uszy... w uszach taki syf że aż czarno.
Ma dredy na całym ciele, ran nie ma, choroby skóry też nie zauważyłam raczej, ale nie można wykluczyć.

Jednym słowem, na zdjęciach wygląda lepiej niż jest naprawdę. W oczach nie ma nawet nadziei, raczej tylko zrezygnowanie i strach...

Aha, jest większa od sznaucera średniego, ale mniejsza od olbrzyma. Nie wiem ile ma lat, zęby ma mocno zniszczone, ale i cała jest mocno wyniszczona...

• 3 weeks later...
Posted

Jest jeszcze taki pies (albo suka?) - nic więcej niestety o nim nie wiem, oprócz tego, ze jest strasznie zestresowany schroniskiem, więc na spacer go nie wyciągałam - zreszta i tak ode mnie uciekał. W sobote się o niego zapytamy...

Posted

Lesio - zawsze szczeka, nigdy nie był na spacerze, ale jak dostanie smakołyka to jest ok, da sie pogłaskać przez kraty. Może Modliszko spróbujemy kiedyś wziąc go na spacer i tego drugiego, prawie identycznego?

Kora - to bardziej średniak według mnie... przytyła niestety, jest w boksie z wieloma psami wiec nie wychodzi na spacery (zawsze nas za mało, zeby wziąć cały jej boks:( ) Bardzo towarzyska i łagodna sunia, raczej mało szczeka, podchodzi, prosi i pieszczoty

Ten http://www.schronisko-pabianice.eu//images/rsgallery/display/1928.jpg.jpg nigdy nie był na spacerze, zawsze szczeka, nie garnie się do człowieka, ale może to tylko pozory?