modliszka84 Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 zdjęcia boskie :loveu: mały czort jest boski :evil_lol: malutką próbkę miałam podczas zabierania jej ze schronu i w samochodzie, więc aż strach pomysleć co ona teraz wyprawia :diabloti: Quote
malawaszka Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 [quote name='kasia14']Wiem, że trudno w to pewnie uwierzyć, ale w schronie to było małe nieszczęście, zwinięte w kłębek w rogu boksu i nie reagujące na wołanie:shake: Aż serce płakało... Luna ma niezłe urwanie glowy z sunia:evil_lol: Świetne zdjęcie!;) http://img16.imageshack.us/img16/3069/dsc0250m.jpg nie trudno w to uwierzyć - bardzo dużo już było w schroniach sznaucerów, które tam dostawały totalnej depresji - i to bez względu na wielkość - a jak tylko opuszczały klatki to odzyskiwały energię i radość życia :loveu: Figa jest niesamowita - jest mądra! szybko się uczy, ale ma charakterek, który trzeba ukształtować bo ona może być albo świetną towarzyszką jak będzie dobrze wychowana, albo upierdliwą miniaturą bo poszczekać lubi, ale doskonale rozumie jak czegoś nie wolno i szybko się uczy :loveu: a Luna to mały snobek więc ona taka jest do każdego "nowego" - a Figa dodatkowo ją podkurza bo uważa za świetną zabawę oszczekiwanie Luny :lol: Quote
malawaszka Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 modliszka84 napisał(a): więc aż strach pomysleć co ona teraz wyprawia :diabloti: nie wyprawia nic ponadto co wyprawia większość sznupków :loveu: :lol: Quote
AMIGA Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 To cudownie, że mała już za kratami i że ją nie "zjadły" Twoje psiaczki malawaszko :loveu: Quote
kasia14 Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 Zapraszam na wątek Bumeranga, który w końcu doczekał się spacerów i miał szansę pokazać, jaki jest na prawdę ;) http://www.dogomania.pl/forum/f28/bumerang-mix-wyzel-sznaucer-6-lat-w-schronisku-czy-wystarczy-znalezc-dom-136526/ Quote
kasia14 Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 Taki psiak pojawił się u nas w schronisku... ok. 6 lat, nieduży (38cm w kłębie) Quote
malawaszka Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 no następny :placz: czy to już wakacje? :angryy: już po kwarantannie? może ktoś go szuka bo taki nawet obcięty:roll: Quote
zerduszko Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 malawaszka napisał(a):no następny :placz: czy to już wakacje? :angryy: już po kwarantannie? może ktoś go szuka bo taki nawet obcięty:roll: Ładnie obcięty :lol: ale moja nie lepiej :eviltong: A co z tym lejcem-gackiem :razz: jak ona miała?? :roll: Daje własicielom popalić?? :loveu: Quote
kasia14 Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 malawaszka napisał(a):no następny :placz: czy to już wakacje? :angryy: już po kwarantannie? może ktoś go szuka bo taki nawet obcięty:roll: W schronisku jest od 14 maja:roll: więc jakby ktoś szukał, to już dawno by pewnie znalazł... Ja nic o niem nie wiem więcej, miałam być dzisiaj w schronie ale niestety - siedze chora w domu. Quote
piechcia15 Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 miałam ostatnio zrobić mu pare fotek,ale padało:( jest strasznym pieściochem i bardzo smutno mu tam gdzie jest:( jak się ukucnie to pakuje się na kolana Quote
malawaszka Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 zerduszko napisał(a): A co z tym lejcem-gackiem :razz: jak ona miała?? :roll: Daje własicielom popalić?? :loveu: dopiero teraz zauważyłam pytanie :oops: lejek gacek = FIGA :evil_lol: ma się swietnie, wszystkie nadprogramowe ząbki już wypadły więc uff nie trzeba było ingerować wetowo, cieczki jeszcze nie było, więc sterylki też nie - czekam na fotki to wkleję jak przyślą, mała broi i muszą przyłożyć się do jej wychowania, ale dostali rady i będzie dobrze - jest kochana i już prawie nie sika w domu :lol: Quote
malawaszka Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 piechcia15 napisał(a):miałam ostatnio zrobić mu pare fotek,ale padało:( jest strasznym pieściochem i bardzo smutno mu tam gdzie jest:( jak się ukucnie to pakuje się na kolana może teraz się udało? Quote
zerduszko Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 malawaszka napisał(a):dopiero teraz zauważyłam pytanie :oops: lejek gacek = FIGA :evil_lol: ma się swietnie, wszystkie nadprogramowe ząbki już wypadły więc uff nie trzeba było ingerować wetowo, cieczki jeszcze nie było, więc sterylki też nie - czekam na fotki to wkleję jak przyślą, mała broi i muszą przyłożyć się do jej wychowania, ale dostali rady i będzie dobrze - jest kochana i już prawie nie sika w domu :lol: Pewnie posty przeskoczyły :angryy: To dobrze, że wsio u niej gut:loveu: Quote
piechcia15 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 niestety od tygodnia czasu pogoda nie jest dla nas łaskawa i za każdym razem jak idę to albo deszcze leje się z nieba wiadrami albo już mam coś innego do roboty i zapominam, ale już teraz pamiętam o nim i przy najbliższej okazji postaram się obcykać go:) Quote
malawaszka Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 :loveu::loveu::loveu:cudowności:loveu::loveu::loveu: a jak z kastracją? :razz: Quote
kasia14 Posted June 5, 2009 Author Posted June 5, 2009 dziś udało nam się poznać kawalera :) Umie chodzić na smyczy, jest psem wesołym, uwielbiającym pieszczoty, głaskanie i smakołyki :) Ciekawy świata. Kocha patyki, umie aportować. Jest żywiołowy i strasznie chętny do zabaw, uwielbia biegać. Nie jest jednak nadpobudliwy ;) Pies z ogromem optymizmu i chęcią życia. Oceniono go na ok. 6 lat, jest w bardzo dobrej kondycji. Nie jest jeszcze znany jego stosunek do innych psów. W boksie bardzo płacze gdy się odchodzi... :( Quote
piechcia15 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 jest już wykastrowany, przynajmniej tak pisze na stronie schronu. po jego sierści można sądzić że ma coś z jamnika szorstkowłosego,bo sierść jest bardzo szorstka, a u sznaucera jest milsza, ale psiak fajny, bardzo chętny do zabaw, od razu pakuje sie na kolana:) podobno z przyjaźnią z innymi psami bywa różnie,potrafi zaczepić. strasznie mu smutno samemu w tak dużym boksie,trzęsie się i płacze:( Quote
zerduszko Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 piechcia15 napisał(a):po jego sierści można sądzić że ma coś z jamnika szorstkowłosego,bo sierść jest bardzo szorstka, a u sznaucera jest milsza, A może o niego ktoś po prostu dbał, nie wiem na ile jest szorstki, ale ze sznaucera nie może być puchta kaczuszka, jak wchodzę z moim mixem do salonu, to zawszę opr. zbiorę za puch ;) Quote
malawaszka Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 może być mixem jamnika szorstkowłosego bo ma taki podobny pyszczek - jest cudny :loveu: Quote
piechcia15 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 ja też jak go od razu zobaczyłam na żywo stwierdziłam ze ma cos z jamnika szorstkowłosego, sądząc po sierści nawet. Bo sznaucery nie maja aż tak szorstkiej a jamniki tak Quote
kasia14 Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 Może i macie rację. Ale to nie zmienia faktu, że jest cudowny:) Byłam dziś z nim na spacerze, wyszalał się jak nie wiem. Kocha patyki, po prostu je ubóstwia. Ładnie aportuje, lubi się poprzeciągać nimi ale jak uszłyszy puść to zazwyczaj puszcza ;) Ma w sobie masę pozytywnej energii... W boksie oczywiście strasznie smutny jest...:( Quote
modliszka84 Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Kudłaty (teraz Maks) ma dom od kilku miesięcy :loveu: Quote
Recommended Posts