GrubbaRybba Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Biedna Łatka... to okropne, że ludzie potrafia być tak bezdusznymi kreaturami. A dziś pewnie ta baba pobiegła do kościoła jajeczka poświęcić. To się nie mieści w głowie... Postaram się jutro porobić ogłoszenia. Mam nadzieję, że dorwę się do kompa. Na święta, jak się rodzina zjeżdża, to komp stale przez kogoś zajęty i trzeba się w kolejce ustawiać. Tymczasme jednak... Ciotki i Wujkowie oraz oczywiście psiaki ;-) Życzę Wam Wszystkim Wesołych Świąt!!! Quote
Masza4 Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Dzięki GrubbaRybba :loveu: Tobie też życzę spokojnych i pogodnych Świąt! Quote
Masza4 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Podnoszę, bo sunia nie ma już zbyt wiele czasu :shake: :-( Quote
Masza4 Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Nie. Jest na razie zdrowa, a w schronisku nie usypia się zdrowych psów. Ale jest stara. Ma 13 lat...Nie zostało jej zbyt wiele czasu, bo to staruszka. A teraz jeszcze te warunki schroniskowe...Zimno, mokro, wszędzie szczekanie psiaków, choroby...Dla psa, który 13 lat mieszkał w domu, który (chyba...)był kochany to szok, gdy znajdzie się nagle w schronie...:shake: Quote
GrubbaRybba Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Zrobiłam allegro. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=335255098 Jak możecie, wystawcie jak najwięcej ogłoszeń. Możecie oczywiście wykorzystać mój tekst. Postaram się też zrobić plakat. Dobrze bowiem, aby sunia trafiła do domku np: emerytów, a emeryci nie zaglądają raczej do internetu. Zrobię też alegratkę. Quote
GrubbaRybba Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Masza, wysłałam ci nowy plakat na maila. Nie umiem wstawić pdf na dogo. Jeśli jednak ktoś jest chętny do obklejenia Lublina, prześlę plakat mailem. Quote
GrubbaRybba Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Zrobiłam alegratkę: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1118944_nie_pozwolmy_jej_umrzec_w_blocie_w_rogu.html Quote
Masza4 Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Dzięi GrubbaRybba!!!! :loveu: Plakat dostałam na maila. Gdzieś go na pewno umieszczę. Kurcze taka suczka byłaby zupełnie nie kłopotliwa. Pogadajcie ze swoimi rodziacmi, dziadkami. Może przydałby im sie kanapowy psiak? Quote
GrubbaRybba Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Podnoszę bidulkę... kto się zlituje nad tą staruszką? Quote
Masza4 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Nikt z allegro na razie nie zadzwonił...Szkoda. Liczyłam, że allegro jest dobre jeśli chodzi o adopcje starszych psów. Wywieszę jutro plakat na weterynarii. Może studenci zmiękną jak przeczytają ten txt. Ja zmiękłam...Aż łza się z oku kręci, gdy pomyśleć o tym jak Łatkę potraktował ten baszytl :-( Quote
Masza4 Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 U mnie nadal cisza...:placz: Staruszeczka nie ma już wiele czasu...:placz: Quote
Masza4 Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Czy ktoś wywiesił plakacicki? Ja w paru miejscach, ale zastanawiam się, czy może txt nie jest za długi? Ludziom chyba nie chce się czytać, są leniwi. Może lepiej było skrobnąć parę zdań. Głupio mi, bo ten plakat jest superaśny a ja tu wybrzydzam. Ale tak pomyślałam, że skoro nawet 1 telefonu nie było, to może ludzie olewają takie ogłoszenia... Quote
GrubbaRybba Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Masza, jak znajdę chwilkę, poprawię. Nie ma sprawy. Biedna sunia... oby ktoś się zlitował i zabrał staruszkę do domu! Quote
Masza4 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Nie GrubbaRybba, ja poprawię, to nie jest problem. Chciałam tylko żeby nie wieszać tamtych 'długich' plakatów. Ja coś pomyślę nad innymi. Quote
BoWa Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Jaka ta psina jest do innych suk? Siedzi sama w boksie czy z innymi? To taki zmiksowany fox, dlatego po niej nie widać wieku. Biega, bawi się ? Można w tym schronie wyprowadzać psa na spacer? Sprobujcie cos o niej więcej napisać. Goni koty? Quote
GrubbaRybba Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Masza4 napisał(a):Nie GrubbaRybba, ja poprawię, to nie jest problem. Chciałam tylko żeby nie wieszać tamtych 'długich' plakatów. Ja coś pomyślę nad innymi. Już poprawiłam. Wyślę do ciebie mailem. Quote
GrubbaRybba Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Wklejam plakat, jeśli ktoś byłby zainteresowany link: http://th.interia.pl/10,g914abc212191298/i675496.jpg podgląd: Quote
Masza4 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 GoWa napisał(a):Jaka ta psina jest do innych suk? Siedzi sama w boksie czy z innymi? To taki zmiksowany fox, dlatego po niej nie widać wieku. Biega, bawi się ? Można w tym schronie wyprowadzać psa na spacer? Sprobujcie cos o niej więcej napisać. Goni koty? Już piszę :) W boksie siedzi na razie sama. Na razie, bo jest jeszcze na obserwacji-kwarantannie. Myślę, że niebawem, powinna zostać przeniesiona do boksów bytowych. Tak więc trudno powiedzieć coś na temat jej zachowania z psami w boksie, ale z tego co zaobserwowałam na spacerach, Łatka jest spokojna i cierpliwa wobec psów. Podchodziły do niej, machały łapami przed nosem, lizały ją, a ona nic! Co do kotów, to też trudno coś powiedzieć, ale jeśli znalazłby się domek z kotami, to wezmę numer telefonu do baby, która ja porzuciła i dowiem się czegoś więcej. Była 'właścicielka' powinna się orientować. GrubbaRybba dziękuję ślicznie za plakat :calus: Wydaję mi się, że taki meste lepszy. Czytelniejszy. Jutro wieszam:) wieszajcie i Wy! Quote
Masza4 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 GoWa skąd takie zainteresowanie? :cool3: Masz może kogoś, kto mógłby dać dożywocie naszej Bidulinie?... Quote
BoWa Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Szukam, pytam....serce mi pęka jak na nią patrzę... Masza, czy ta puszystość została sprawdzona, nie jest w ciąży? Jakbyś mogła porozmawiać z byłą , pożal się Boze, właścicielką, to by było super- im więcej informacji na temat psa, tym łatwiej namówić na adopcję. Dobrze,że można ją brać na spacerki.... Quote
Masza4 Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Jak bedę w schronie, to w takim razie poproszę kierownictwo o numer telefonu. Suńka faktycznie jest puszysta, ale jak dla mnie to taki kanapowy tłuścioszek był. Boczki ma całkiem całkiem :) Pewnie w schronie będze chudła nieprzystosowana do warunków, jakie tam panują :-( W schronie jest mnóstwo psów, ale Łatka jakoś siedzi mi w głowie. Jak można było oddać psa po 13 latach razem?! :angryy: Quote
GrubbaRybba Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Łatko, nikt do ciebie nie zagląda na dogo. Masz jednak obserwatora na allegro. Może to będzie coś poważnego. Tak bardzo chciałabym, abyś znalazła wspaniały domek. Quote
Recommended Posts