Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Biedna Łatka... to okropne, że ludzie potrafia być tak bezdusznymi kreaturami. A dziś pewnie ta baba pobiegła do kościoła jajeczka poświęcić. To się nie mieści w głowie...

Postaram się jutro porobić ogłoszenia. Mam nadzieję, że dorwę się do kompa. Na święta, jak się rodzina zjeżdża, to komp stale przez kogoś zajęty i trzeba się w kolejce ustawiać.

Tymczasme jednak...

Ciotki i Wujkowie oraz oczywiście psiaki ;-) Życzę Wam Wszystkim Wesołych Świąt!!!

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie. Jest na razie zdrowa, a w schronisku nie usypia się zdrowych psów. Ale jest stara. Ma 13 lat...Nie zostało jej zbyt wiele czasu, bo to staruszka. A teraz jeszcze te warunki schroniskowe...Zimno, mokro, wszędzie szczekanie psiaków, choroby...Dla psa, który 13 lat mieszkał w domu, który (chyba...)był kochany to szok, gdy znajdzie się nagle w schronie...:shake:

Posted

Dzięi GrubbaRybba!!!! :loveu: Plakat dostałam na maila. Gdzieś go na pewno umieszczę.
Kurcze taka suczka byłaby zupełnie nie kłopotliwa. Pogadajcie ze swoimi rodziacmi, dziadkami. Może przydałby im sie kanapowy psiak?

Posted

Nikt z allegro na razie nie zadzwonił...Szkoda. Liczyłam, że allegro jest dobre jeśli chodzi o adopcje starszych psów.
Wywieszę jutro plakat na weterynarii. Może studenci zmiękną jak przeczytają ten txt. Ja zmiękłam...Aż łza się z oku kręci, gdy pomyśleć o tym jak Łatkę potraktował ten baszytl :-(

Posted

Czy ktoś wywiesił plakacicki? Ja w paru miejscach, ale zastanawiam się, czy może txt nie jest za długi? Ludziom chyba nie chce się czytać, są leniwi. Może lepiej było skrobnąć parę zdań.
Głupio mi, bo ten plakat jest superaśny a ja tu wybrzydzam. Ale tak pomyślałam, że skoro nawet 1 telefonu nie było, to może ludzie olewają takie ogłoszenia...

Posted

Jaka ta psina jest do innych suk? Siedzi sama w boksie czy z innymi? To taki zmiksowany fox, dlatego po niej nie widać wieku. Biega, bawi się ?
Można w tym schronie wyprowadzać psa na spacer?
Sprobujcie cos o niej więcej napisać. Goni koty?

Posted

Masza4 napisał(a):
Nie GrubbaRybba, ja poprawię, to nie jest problem. Chciałam tylko żeby nie wieszać tamtych 'długich' plakatów. Ja coś pomyślę nad innymi.

Już poprawiłam. Wyślę do ciebie mailem.

Posted

GoWa napisał(a):
Jaka ta psina jest do innych suk? Siedzi sama w boksie czy z innymi? To taki zmiksowany fox, dlatego po niej nie widać wieku. Biega, bawi się ?
Można w tym schronie wyprowadzać psa na spacer?
Sprobujcie cos o niej więcej napisać. Goni koty?

Już piszę :) W boksie siedzi na razie sama. Na razie, bo jest jeszcze na obserwacji-kwarantannie. Myślę, że niebawem, powinna zostać przeniesiona do boksów bytowych. Tak więc trudno powiedzieć coś na temat jej zachowania z psami w boksie, ale z tego co zaobserwowałam na spacerach, Łatka jest spokojna i cierpliwa wobec psów. Podchodziły do niej, machały łapami przed nosem, lizały ją, a ona nic!
Co do kotów, to też trudno coś powiedzieć, ale jeśli znalazłby się domek z kotami, to wezmę numer telefonu do baby, która ja porzuciła i dowiem się czegoś więcej. Była 'właścicielka' powinna się orientować.

GrubbaRybba dziękuję ślicznie za plakat :calus: Wydaję mi się, że taki meste lepszy. Czytelniejszy. Jutro wieszam:) wieszajcie i Wy!

Posted

Szukam, pytam....serce mi pęka jak na nią patrzę... Masza, czy ta puszystość została sprawdzona, nie jest w ciąży?
Jakbyś mogła porozmawiać z byłą , pożal się Boze, właścicielką, to by było super- im więcej informacji na temat psa, tym łatwiej namówić na adopcję.
Dobrze,że można ją brać na spacerki....

Posted

Jak bedę w schronie, to w takim razie poproszę kierownictwo o numer telefonu.
Suńka faktycznie jest puszysta, ale jak dla mnie to taki kanapowy tłuścioszek był. Boczki ma całkiem całkiem :) Pewnie w schronie będze chudła nieprzystosowana do warunków, jakie tam panują :-(
W schronie jest mnóstwo psów, ale Łatka jakoś siedzi mi w głowie. Jak można było oddać psa po 13 latach razem?! :angryy: