Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rotek_ napisał(a):
http://i68.photobucket.com/albums/i28/punia/tymczasowy/IMG_5144.jpg
mogłybyscie cos o nim powiedziec?

Mały, waży (na oko) z 7 kg. Trafił do schroniska z jakimś urazem (nie znam szczegółów). Kilka miesięcy spędził w szpitalu, ostatecznie łapę ucięto. Wesoły, kontaktowy, przyjacielski do ludzi. Lubi głaskanie, cieszy się z zainteresowania człowieka. Łagodny do ludzi i innych psów. Raczej spokojny, ale wesoły. Młodziak. Jakieś pytania?

Posted

dopiero w nastepnym roku(najprawdopodobniej) będę się wyprowadzać od rodziców więc na razie moge pomarzyć o psiaku:roll:

ale moze założyć mu wątek pomoge w szukaniu domku

Posted

Morisowa!! Masz zapchaną skrzynkę!! :diabloti:
A ja szukam na Paluchu psiaka!
Osoba która dała mi info o koteczce przeznaczonej do uśpienia szuka na Paluchu psiaka. Pies został zawieziony do schronu przez straż miejską z ulicy Ogińskiego w Warszawie. Miał numer na kwarantannie "1957". Kwarantanna skończyła się chyba 2 dni temu. Psiak był bezdomny, ale zauroczył Basię i bardzo chciałaby mu pomóc. Był podobny do jej Kajtusia
[*] :-(. Niestety ma 6 kotów i 2 psy i nie może go wziąć.
Jakbyś go namierzyła to może założymy mu wątek i znajdziemy mu dom. Basi baaardzo na tym zależy!
Pomożecie ? :modla:

Posted

Dodałam Karinkę na pierwszą stronę, jest naprawdę słodka :p. Ostatnio z Madgą jak głupie cieszyłyśmy się, że wreszcie poczuła się na tyle pewnie, że zaczęła załatwiać się na dworzu (zamiast ciągle oglądać się i wyszukiwać zagrożenia) :roll:.

Posted

No od razu głupie:roll::evil_lol:

Suczydła no i gdzie Wasze domki....:roll:.

Oczywiście kciuki za Azę zaciśnięte bardzo mocno.

Coś domków na horyzoncie nie ma a coraz wiecej podopiecznych.....:shake:

Posted

Myślałam nad zbiorowym allegro......postaram się dzisiaj nad nim posiedzieć...[SIZE=2]ale jak na razie uczę się go robić bo nie bardzo wiem jak ma ono wyglądać dla hmmm kilku suń (7).....:roll:.....Mam tylko nadzieję że konto chłopaka nie zablokowane bo coś wyróżnionych trochę było....:cool1:.

Posted

Dziewczyny były dziś na spacerkach. Wszystkie :cool3:. Niestety zdjęć brak. Karinka robi małe postępy. Dziś nie schowała się do budy jak Magda weszła do klatki tylko wąchałla jej nogę :razz:. Niestety później przestraszyła się wizji zapinania smyczy i schowała się do budy. Na spacerku coraz odważniej się zachowuje ale jeszcze brakuje pewności siebie. Będziemy nad tym pracować.

Dzisiaj widziałyśmy też super 4 małe pieski, przestraszone. Trzy pochowane po budach, tylko jedna maleńka, młodziutka suczka (z wystającymi ząbkami :loveu::loveu::loveu:) przymilała się do nas. Mam nadzieję, że Magda wrzuci zdjęcia. Nie widać całego jej uroku ale jest boska :loveu:. I znowu kusi nas żeby kolejną czwórkę wziąć pod nasze skrzydła (:saint1:) ale brak czasu :placz:.

Posted

Oj kusi kusi:roll:.

Od 6 siedziałam nad allegro bo w końcu obiecałam sobie że mam się za to zabrać....:roll:
Jak to nic nie da to ja już nie wiem co robić......:cool1:.

Mój talent do robienia czegokolwiek w komputerze sprowadza się do wchodzenia na fora...:evil_lol:....więc genialnie nie ma ale to zawsze "coś"....

http://allegro.pl/show_item.php?item=426005580

A to właśnie ta kruszyna:

Gdyby wszystkie 4 pieski były w kontenerkach wzrosłaby szansa na adopcję a tak to....gniją w zapomnianym sektorze PL....(porty lotnicze)....

Posted

Fajnie, że mają allegro :p.
Oby to coś dało, chociaż jedna adopcja żebyśmy mogły pomyśleć, że te wyjątkowe psy mają przed sobą jakąś pozytywną przyszłość. Tyle lat w schronisku, spora ilość ogłoszeń i NIC :-(.

Posted

A czy takie zbiorowe allegro nie są usuwane....? Ja psiaki spróbuję niedługo poogłaszać ale zara znowu jadę na działkę a tam kompa brak....
Acha....no i mam kolejne psiaki pod opieką....:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119309 -Beza,Staffordshire Bull Terrier, jej nr:3003/07
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119307 -Buba, jej nr:3168/07

Bardzo proszę cioteczki o wstawienie ich do głównego wątku..:roll:

Posted

A ja dzisiaj byłam u Bubsztala-> no dobra u Bubi:eviltong:.
Wygląda śliiiiiiiiiiiiiicznie:loveu::loveu::loveu: i nawet fałdy tłuszczu zniknęły oraz da się już wyczuć żebra:cool3:.

Ogólnie nie cieszyła się na mój widok ( w końcu się nie dziwię-schronisko Jej przypomniałam).[SIZE=2] Ale potem na spacerze przekupiłam parówkami i nawet przybiegała do mnie:cool3:.
Jest straszną pieszczochą, zaczepia łapką żeby Ją głaskać i rzeczywiście chrapie:evil_lol:. Suuuuuuuuper dziewczynka.

Zdjęcia na moim wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10785047#post10785047

Posted

Magda trzeba było się przebrać w strój schroniskowy, porządnie wybrudzić, rozczochrać i dopiero by sobie przypomniała z kim ma do czynienia :evil_lol:. Suuper że u niej super.:multi: