Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie muszę mieć najlepszych informacji, ale z tego co wiem to budy miały być wkładane do boksów gdzie jest więcej psów niż bud. Obecnie stare budy są remontowane, wpierw na wybiegach szpitalnych, potem na rejonie 13tym. O dodatkowych łańcuchach nie słyszałam.
[quote name='justynaz87']P. Dyrektor nam mówiła, że przed zimą małe pieski z portów lotniczych i innych zewnętrznych klatek będą przenoszone do pawilonów. Jeżeli to prawda zrobi się niezły młyn, bo chyba trzeba będzie parę klatek przegrupować.
oj tak
mają być długowłose "wyrzucane" z pawilonów a krótkowłose przenoszone z innych rejonów na to miejscep; bardzo ciekawi mnie jak to się będzie odbywać

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochane sunieczki nie wiadomo czy jutro się zobaczymy. Pozostaje tylko liczyć że w końcu ktoś wypatrzy z katalogu schroniskowego, ogłoszeń, strony palucha lub wątku. Kurczę tyle czekają i ciągle nic :placz:.

Posted

O tyle było wczoraj "dobrze" że wszystkie psy wyszły....:roll:
Adopcji oczywiście 0.....
No i wyszła "spółka" chociaż bałyśmy się że znowu będzie awantura ale na szczęście wszystko się udało.
Wyszłyśmy z Nimi po 16 a wróciłysmy za 10 17.....:eviltong:

Posted

Pieski kochane jak zwykle. Żal patrzeć na nie w tym bagnie. Herki coraz gorzej się czuje, ciężko mu ustać na łapkach, Grubcio niby trochę lepiej się czuje ale mam wrażenie, że zostanie tam dożywotnio (tak samo jak Czarek i Ares) i to mnie maksymalnie dobija, Kręcioł coraz gorzej widzi, Borys jakiś poturbowany, Kuba wybiedzony. POTRZEBA DOMÓW, ludzi gotowych przyjąć starsze psy, które wbrew pozorom nie chcą do końca życia siedzieć w schronisku :placz:.

Posted

właśnie, oczy Kręcioła, ciągle zapominam napisać...
byłam z nim u lekarza zaraz po tym, jak prosiłyście - dostaje teraz Vidisic czyli sztuczne łzy; nic się nie da zrobić więcej; to zmiany po urazie mechanicznym, po jakimś dawnym pogryzieniu (w schronisku); może mieć lepsze i gorsze dni co do widzenia.

Posted

morisowa napisał(a):
właśnie, oczy Kręcioła, ciągle zapominam napisać...
byłam z nim u lekarza zaraz po tym, jak prosiłyście - dostaje teraz Vidisic czyli sztuczne łzy; nic się nie da zrobić więcej; to zmiany po urazie mechanicznym, po jakimś dawnym pogryzieniu (w schronisku); może mieć lepsze i gorsze dni co do widzenia.

Tak myślałam że z Nim byłaś u weta bo nr ma poprawiony:eviltong:...
No ale nie o tym..."nic się nie da zrobić więcej" dotyczy tego miejsca(?), czyli w schronisku już nic nie poradzą czy ogólnie już nikt Mu pomóc nie może?.

Aha i jak to jest z konsultacjami/leczeniem poza schroniskiem?
Słyszałam o różnych przypadkach kiedy to psy jeździły na konsultację do specjalistów poza schron....
Będziemy teraz w schronisku w piątek(?) to pogadam sobie już z kim trzeba.......bo naprawdę z tygodnia na tydzień Jego oczy wyglądają coraz gorzej....a jeżeli da się iść do prawdziwego specjalisty to po co czekać?
Bidak mój.....:placz:
Najlepiej znaleźć Mu DS.......no ale kto się jeszcze sam "nadzieje" na koszty...:shake:

Posted

[quote name='zonia']A co ona ma z oczami...?

No właśnie niestety nie wiemy....:roll:.....By się przydała wizyta u jakiegoś specjalisty ale na to potrzeba wielu rzeczy....a przede wszystkim zgody dyrekcji....:cool1: (bo jak na razie marnie widzę chęć adopcji takiego psa.....)....nie wiem czy w ogóle kiedykolwiek znajdą się tacy ludzie, którzy sami "nadzieją" się na koszty leczenia psa.....skoro ma On swoje lata, strasznie długo przebywa w schronisku no i jeszcze jakby tego było mało trzeba Go leczyć z powodu oczu....A co ja mam na dodatnie? To wspaniały pies, który podbił moje serce....mimo że jest konfliktowy do innych psów i "fika" na spacerze do Bonda i Nowego to i tak jest jednym z moich faworytów...:roll:.

Justyna chyba będziemy musiały zajmować się tylko adopcyjnymi psami aby poprawić sobie humor. No wiesz podobne do yorka, maltańczyka i oczywiście młode.....:razz:

Posted

Apsa podała link do dawnego opisu i zjdęć... zdjęcia chyba z kwietnia czy maja. Wtedy jeszcze Tora wyglądała na adopcyjną. Nawet w czerwcu (?) miała iść do domu. Przy adopcji wykryto chorobę serca, ludzie zrezygnowali. Ale całe lato sunia wyglądała dobrze.
A potem "nagle" schudła, wyłysiała, zestarzała się, zmarniała... i to wystarczyło, by znalazła stały dom :laugh2_2: bo niektórzy ludzie myślą inaczej ;)

Posted

[quote name='KWL']Raczej posługują sie innym zestawem norm i standardów :-)
i mają swoje kryteria wyboru psa :evil_lol:

(no muszę to napisać: mam 1/3 psa!!! tak, jedną trzecią psa :loveu: )

Posted

Wszystkie sunie wyszły. Adopcji zero :flaming:
Chciałyśmy sprawdzić czy Ibi jest kastrowana ale w papierach nic nie ma. Mówią, że ze względu na fakt, że jest w schronisku tak długo w przeszłości mogli nie odnotować kastracji. Poszłyśmy do weta ją pokazac i zapytać się czy była kastrowana. Spojrzał na jej brzuch powiedział że nie widzi blizny (nie ma jakiegos innego sposobu na sprawdzenie tego). Sunia ostatnie 5 lat mieszkala z psami. Dlaczego Ci ludzi tak mi dzialaja na nerwy :angryy: 5 lat w schronisku i NIE WYKASTROWALI JEJ :tard:(sory za brak polskich znakow ale klawiatura wariuje).

Posted

Oj śliczna śliczna:loveu:. Do pulpetów jestem przyzwyczajona (mam taką całą zgraję w domu);).

Co do suń- rzeczywiście nie jest zbyt ciekawie....no totalnie źleeeee....
Oczywiście tą małą co przeniosłyśmy do kontenerka z PL jeszcze jest w schronisku bo a to rekonwalescencja po sterylce (która trwała ponad 2 tygodnie:roll:) a to karteczka z napisem "NIE DO ADOPCJI" co było bzdurą...
Dzięki takim zachowaniom i nieupilnowaniu sunia zamiast być w kontenerze parę dni (jest młoda- ok. roczna, malutka, oczywiście z ADHD) to tkwi tam ponad 3 tyg.(?)

Aha Morisowa do Ciebie pytanie. Oprócz tej suni w kontenerze (Cziki) razem z Nią w klatce był pies biały z ciemnymi plamami(?), młody(?). Myślałyśmy nad oswojeniem Go bo strasznie pyszczył przez kratki. Teraz jest chyba w "Twoim" pawilonie.Jeden pawilon bliżej niż Kręcioł i spółka. (nie pamiętam nr klatki:roll:)