morisowa Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 o matko, który pies? pawilon przed Kręciołem, czyli VII jest mój; ale skąd ten pies był przeniesiony? numeru nie masz? Quote
magdyska25 Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='morisowa']o matko, który pies? pawilon przed Kręciołem, czyli VII jest mój; ale skąd ten pies był przeniesiony? numeru nie masz? Z portów lotniczych nr klatki 96 (?). Tutaj mam tylko takie zdjęcia (kiepskie) - nie wiem czy nadal jest u Ciebie bo widziałam Go w pawilonie jakieś 3 tyg. temu....:roll: Nie znam nr ani pawilonu w którym jest (?), ani klatki, ani nie mam Jego nr....:roll:. Pawilon przed spółką, klatka "wylotowa" po prawej stronie (jak się patrzy w stronę kociarni).......heh ja to umiem tłumaczyć:cool1:. Pamiętam że miał na sobie jakąś zieloną (?) obróżkę-> na pewno nie była czerwona.... Quote
justynaz87 Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 [quote name='magdyska25']... Co do suń- rzeczywiście nie jest zbyt ciekawie....no totalnie źleeeee.... Oczywiście tą małą co przeniosłyśmy do kontenerka z PL jeszcze jest w schronisku bo a to rekonwalescencja po sterylce (która trwała ponad 2 tygodnie:roll:) a to karteczka z napisem "NIE DO ADOPCJI" co było bzdurą... Dzięki takim zachowaniom i nieupilnowaniu sunia zamiast być w kontenerze parę dni (jest młoda- ok. roczna, malutka, oczywiście z ADHD) to tkwi tam ponad 3 tyg.(?) ... sunia opisywana przez Magdę tu na zdjęciu http://images30.fotosik.pl/279/e3b30462df77fcd0med.jpg znalazła dziś DOM :multi::multi::multi:. Nareszcie :p Quote
morisowa Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='magdyska25']Pawilon przed spółką, klatka "wylotowa" po prawej stronie (jak się patrzy w stronę kociarni).......heh ja to umiem tłumaczyć:cool1:. Tłumaczysz dobrze, ale samo zdjęcie wystarczyło :eviltong: To 1961/08 z VII J, dostałam go jakoś na początku października, Sebek mi go przyprowadził (dyrektorka kazała go zabrać z 13tki na ... wybiegi szpitalne :roll: ale on dał go mi, żeby te przenosiny miały sens.) Nie jest dziki, ale rzeczywiście ma "braki socjalizacyjne", taki trochę wypłoszony. Quote
magdyska25 Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Jutro się chyba widzimy z naszymi nieadopcyjnymi psami:loveu:. Strasznie się cieszę że Czika znalazła już swój dom:) Zostałam powiadomiona o adopcji telefonicznie:) (ale zaszczyt mnie spotkał:p) no i nowa Pani wie już że malutka została ochrzczona- imię oczywiście się spodobało i raczej zostanie. Co do tamtego psa-> nie mamy totalnie czasu na wyprowadzenie Go i "ułożenie", wymizianie.... fakt zapadł mi głęboko w pamięci:roll:. Morisowa doszły jakieś psiaki do spółki?:cool3: Quote
morisowa Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 magdyska25 napisał(a):Morisowa doszły jakieś psiaki do spółki?:cool3: póki co nie Quote
justynaz87 Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 Wszystkie sunieczki wyszły. Czas bardzo szybko minął i nawet nie widziałam jednej osoby, której mogłabym zaproponować nasze pociechy :shake:. Ogólnie widziałam dziś tylko adopcje szczeniaków. Wiadomo, potrzebują tego ale czy istnieją ludzie dla których dorosły (czy starszy) pies jest poszukiwanym przyjacielem. Dziś znów widziałam tylko skwaszone i nie pocieszone miny tych którzy nic nie znaleźli :angryy: :mad: :placz:. Rozumiem jakby było 5 takich samych psów ale tu jest ich ponad 2000. Od maleńkich (chociażby mikrusik u morisowej) po ogromniaste, kudłate, krótkowłose, młodsze, starsze, odważne, nieśmiałe. Wystarczy chcieć je zobaczyć. Przez ludzi siedzą w tym bagnie ale żaden człowiek nie chce ich z niego wyciągnąć. Quote
morisowa Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 justynaz87 napisał(a):Od maleńkich (chociażby mikrusik u morisowej) który? mam małe ale nie maleńkie! moje wszystkie są dla ludzi szukających małego pieska za duże :roll: no ale dziś dzwonił pan czy mamy u siebie goldena, najlepiej szczeniaka. Bo w hodowlach to takie drogie. "aaa, to u was się nie rodzą..? ech..." Quote
justynaz87 Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 nie pamiętam dokładnie gdzie chyba pawilon VII jest taki beżowy, trochę podłużny, słodziutki :loveu: nam się wydawał strasznie mały (chyba w jakiejś narożnej klatce). Po za tym Morisowa powinnaś wczuć się w ból tego człowieka. W hodowlach są drogie psy, a schronisko powinno mieć młode rasowe co by mniej majętni ludzie mieli w czym wybierać. Do Magdy też dzwonili z zapytaniem o shi tzu czy yorka (szczeniak!) więc jak widać zapotrzebowanie na psy jest. Quote
magdyska25 Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Ten "mikrus" to jest w klatce z tym białym co zdjęcia już wstawiłam;). (tzn. był jakieś 3 tyg. temu a teraz to nie wiem:roll:). No właśnie w schroniskach same brzydkie psy, nieadopcyjne, za wielkie...Przecież powinny być same szczeniaki no dobra max. roczne (a i te za stare:angryy:), oczywiscie najwięcej yorków, maltańczyków, shi-tzu no i jak widać również goldenów.....:angryy::angryy::angryy: Quote
morisowa Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 ok, tamta sunia to jest mikro, tylko, że jest już pod biurem miała by już dom, ale złapała gluta Quote
justynaz87 Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 W górę zapomniane śliczności :roll: Quote
magdyska25 Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Dzisiaj wszystkie sunie były na spacerze...nie ma żadnych dobrych wieści... Quote
justynaz87 Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 Jak wyżej. Dziewczynki wyszły. Szkoda patrzeć jak marnują się w takim miejscu. Na wolności każda miała by tyle do zaoferowania... A tak siedzą tam gdzie wszystko (co najgorsze) może zdarzyć... Quote
justynaz87 Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 W górę pieski. Jutro chyba czekają was spacerki ;) Quote
justynaz87 Posted November 15, 2008 Author Posted November 15, 2008 Suczki już po spacerkach. Wszystkie wyszły i były kochane jak zwykle. Szkoda, że chwilowo nie mamy aparatu. Beczka tak się roztyła, że trzeba to uwiecznić :roll: Quote
zonia Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Hmmm.....a ja jak zawsze....-chyba się domyślacie..:roll::eviltong: http://www.dogomania.pl/forum/f28/starsza-poczciwa-wdzieczna-urocza-sunka-blaga-o-dom-dgm-pomozcie-122184/ Tola-nr.4671/08 http://www.dogomania.pl/forum/f28/piekna-owczarkowata-suczka-nadal-czeka-czy-problem-z-okiem-odbierze-szanse-123368/ Mela-nr1835/07 Quote
magdyska25 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Suczydła wędrują na górę.......ogłoszenia niedawno odnawiałam ale jak na razie chętnych brak.....:roll:. Mam nadzieje że w piątek uda się znowu wyskoczyć na paluchowe spacery. [SIZE=2]Edit: Co do Beczki FAKTYCZNIE! Roztyła się STRASZNIE! Zawsze była okrąglutka ale teraz to jest przesada! Grubasek nasz kochany:loveu: Za patyka sprzedałaby samą siebie:eviltong: (zresztą tak jak Ibi za parówkę:evil_lol:). Quote
justynaz87 Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 Suczki dodam jak tylko znajdę więcej czasu. Teraz też piszę z biblioteki (zamiast się uczyć :cool1:). Ja mogę i chcę jechać w piątek, więc mam nadzieję, ze spacerki już ustalone :lol:. Suczydła do góry. Quote
magdyska25 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 justynaz87 napisał(a):Suczki dodam jak tylko znajdę więcej czasu. Teraz też piszę z biblioteki (zamiast się uczyć :cool1:). Ja mogę i chcę jechać w piątek, więc mam nadzieję, ze spacerki już ustalone :lol:. Suczydła do góry. Ty się ucz a nie na dogo siedzisz!:mad: (ja już tą nauką rzygam:roll:- na "rozruszenie" 250 str. zoologii). A ja mam nadzieję że pozwoli na to pogoda bo jakoś dzisiaj nie była zbyt fajna:shake: Quote
morisowa Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 magdyska25 napisał(a): A ja mam nadzieję że pozwoli na to pogoda bo jakoś dzisiaj nie była zbyt fajna:shake: a niektórzy i tak muszą tam jeździć... :roll: Quote
justynaz87 Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 Na szczęscie pogoda dopisała, może nie temperaturowo ale nie padało. Wszystkie sunieczki wyszły, obyło się bez przykrych niespodzianek i wydarzeń. Tylko nie można przywyknąć do tego miejsca. Tyle smutnych par oczu i niespełnionych nadziei. Kochamy te psy ale jadąc tam nie chcemy już ich oglądać. Mają być w domach. Każda z suń jest wyjątkowa i kochana. Szkoda, ze nie mamy czynnego aparatu, zdjęcia może trochę ożywiły by wątek. A tak to pozostają tylko słowa. Beka dziś, jak i każdego innego dnia, na spacerze dorwała patyka i udawała, że da radę przede mną uciec. Tak się spasła, że nie można patrzeć na nią i nie śmiać się. Sepi też dobrze wyglada, ale jest bardziej skoczna i zawsze doskoczy do Magdy żeby dać buziaczka. Jej koleżanka Sekwana ma świetną figurę i świetny charakter. Bardzo wesoły, inteligentny i przytulaśny pies. Ibi - moja miłość, mój ideał :loveu:. Safi to zywe srebro, uwielbia zabawy na spacerze i klepanie po zadku :cool3:. Suzi, wspaniała opiekunka Herkiego, czasem rozgląda się za przekąską na 4 łapach innym razem biega naokoło nas z patykiem w pyszku zapominając o swoich latach. No i Karina, coraz odważniejsza i weselsza. Cudna sunia, wspaniale, że możemy ją poznawać i uczestniczyć w jej przemianie. Dlaczego takie cuda nie mają jeszcze domu. Za parę dni mija 5 rok Ibi w schronisku :placz:, dlaczego, za co??? Quote
magdyska25 Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 No jasne że "nasze" sunieczki są wyjątkowe.:loveu: Sepi rzeczywiście zrobiła się bardzo otwarta, pięknie przybiega na zawołanie, dostając przy tym szału radości, skacząc do twarzy i dając buziaki:loveu: Karinka wczoraj bardziej się "otworzyła" (co mnie cieszy) w końcu nie bez powodu jest moim damskim ulubieńcem:loveu:. Boszzz jakbym mogła.....to już dwie doopcie grzałyby się na posłaniu w domu.....:shake: Aha Magda gdybyś miała chwilkę czasu oraz działający aparat prosiłabym Cię o pstryknięcie (może być nawet przez kraty) kilku zdjęć Sepi, Sekwany i Bonda. Sepi się troszkę już zmieniła:cool3: a Sekwana na zdjęciach które posiadam wygląda jak wypłoch zresztą tak samo jak Bond.:p Zdjęcia Kręcioła mam nawet w zapasie. Quote
magdyska25 Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Nawet nie mam już co pisać.......oprócz tego jakie to cudowne stworzenia, które muszą WRESZCIE otrzymać swoją szansę! Quote
Recommended Posts