morisowa Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 justynaz87 napisał(a):Magda trzeba było się przebrać w strój schroniskowy, porządnie wybrudzić, rozczochrać i dopiero by sobie przypomniała z kim ma do czynienia :evil_lol:. :evil_lol: Quote
magdyska25 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 justynaz87 napisał(a):Magda trzeba było się przebrać w strój schroniskowy, porządnie wybrudzić, rozczochrać i dopiero by sobie przypomniała z kim ma do czynienia :evil_lol:. Suuper że u niej super.:multi: Że o tym wcześniej nie pomyślałam.....:roll::evil_lol: Quote
magdyska25 Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Dzisiaj nikt do suń nie zaglądał......:roll:..... Quote
justynaz87 Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 Ja zaglądam. Wysłałam psy na Paluchową (wolontariuszową) stronę. Niedługo (chyba w niedzielę już będzie) pojawi się katalog z psami, mam nadzieję, że naszymi też :mad:. Jak wtedy nic nie ruszy to :grab: Quote
magdyska25 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Wszystkie sunie były na spacerze (niektóre nawet stwierdziły że chcą szybciej wyjść-> Sepi i Sekwana:evil_lol:).[SIZE=2] Kochane, słodkie i takie "niewidzialne" wśród tłumu innych bid....:shake: No ale dosyć z tym moim optymizmem....:roll: Coś pozytywnego: Karinka robi ogroooooomne postępy. Dzisiaj już nie schowała się do budy tylko czekała przy samym wyjściu z klatki i nawet miałyśmy problemy żeby nam nie czmychnęła.;) Ślicznie dała się zapiąć (już nie w budzie a na wybiegu:multi:). Jest uroczą sunią, jedyną "moją" sunią więc wielki sentyment do dziewuchy mam. Ehh gdyby nie mój zwierzyniec......:oops: Spacerowe zdjęcia: Quote
justynaz87 Posted August 31, 2008 Author Posted August 31, 2008 Gdzie te zdjęcia :mad:? Dzień o tyle dobry, że jak już Magda wspomniała wyszedł Grubcio :loveu:. No i oczywiście Morisowa nam zapewnia atrakcje bo jakże by inaczej. Szkoda, ze nikt nie poszedł do adopcji ale spacerowo dzień udany (pomimo upału :cool1:). Quote
morisowa Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 magdyska25 napisał(a):Wszystkie sunie były na spacerze (niektóre nawet stwierdziły że chcą szybciej wyjść-> Sepi i Sekwana:evil_lol:). justynaz87 napisał(a):No i oczywiście Morisowa nam zapewnia atrakcje bo jakże by inaczej. przepraszam, dziewczyny! zakręcona dziś byłam :p głupawka w pełni od rana do nocy :eviltong: Quote
justynaz87 Posted September 6, 2008 Author Posted September 6, 2008 Już jutro na spacerki. Może w schronisku uda się kogoś zaczepić i namówić na adopcję, oby trochę skuteczniej niż poszło z Safi :shake:. Quote
justynaz87 Posted September 8, 2008 Author Posted September 8, 2008 Wczorajszy dzień w schronisku był beznadziejny. Nie wyszły psy z geriatrium, Ibi i Łatek. Było gorąco. Brak adopcji za to nadmiar ludzi przychodzących i pracujących którym los zwierząt jest obojętny :angryy:. Quote
magdyska25 Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Na pocieszenie wklejam fotki Bianki (teraz Biała)-> tej to się poszczęściło:-o:loveu:. Problem z nadwagą chyba Ją dosięgnął:evil_lol:: :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
justynaz87 Posted September 10, 2008 Author Posted September 10, 2008 http://images31.fotosik.pl/359/b5751381c6cca8e7.jpg CO TO JEST? :evil_lol: Ależ grubasek się zrobił. Ostatnio chciałam wejść i napisać, że potwornie smutno się zrobiło na wątku, a tu taka niespodzianka. Jejku oby więcej takich szczęśliwych zakończeń było. Widać, że dziewczynka zmieniła się na buźce. Widać, ze jest szczęśliwa :multi:. Quote
magdyska25 Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Jak tylko będę miała trochę czasu to wstąpię do Bianeczki w odwiedziny:cool3:. Właśnie- oby więcej takich szczęśliwych pyszczków w prawdziwym domu!!! Quote
magdyska25 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Wszystkie sunie wyszły, Sepi, Sekwana i chłopaki również. Sepi jest strasznie słodka:loveu:. Rozdaje buziaki i uwielbia biegać (tylko chyba już za gruba się zrobiła:eviltong:).[SIZE=2] Ibi strasznie smutna.....chyba do klatki nie chciała wejść....:shake:. Suzi jak zwykle chciała się "zaprzyjaźnić" ze wszystkimi pieskami a małe chętnie by schrupała ale jest przekochaną sunią dla Herkiego. Karinka robi ogromne postępy. Już dała się zapiąć przez kraty i nawet na nasz widok ogonkiem majtała:cool3:..... Safi jak zwykle urocza........no ale.....domków jak nie ma tak nie było......szkoda bo to naprawdę wyjątkowe sunie, różne charaktery, ale wszystkie kochane i potrzebujące ciepła domowego, którego jak nie było tak nie ma.....:-(......[SIZE=1](zawsze po niedzieli mam załamkę...). Quote
justynaz87 Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 Ja też mam super humor :chaos: bo tyle nieszczęśliwych zwierząt w jednym miejscu przerasta. Wkurzają mnie Ci ludzie, którzy przyjeżdżają, obchodzą schronisko w 30 min (przypominam oglądają 2000 psów :-o - ja bym tak szybko nie umiała chociaż trochę znam to miejsce i część psów) i wychodzą niezadowoleni i rozczarowani, bo nic nie ma :mad::angryy:. Nasze suczydła i psiska takie boskie i nikt się o nie nie ubiega, pff, nie wiedzą co tracą (w dodatku piszę te słowa do siebie albo do Ciebie Magda). Oby kiedyś zdarzył się cud i ktoś adoptował te stare kundle bo one w najmniejszym stopniu nie zasługują na to więzienie, myślę, że niektóre mają już tego cholernie dosyć. Oczy Ibi dzisiaj mnie dobiły. Najpierw nie chciała wejść do pawilonu a jak już ją zmusiłam to miała najbardziej przestraszony i smutny wyraz oczu jaki widziałam :placz:... tak nie powinno być... Quote
justynaz87 Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Podnoszę suczki. Pustka na wątku. A dziewczyny nadal w schronisku :-( Quote
magdyska25 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 I jeszcze raz......:roll:.......w niedziele spacery....ciekawa jestem czy dla jakieś będzie to szczęśliwy dzień....:roll:. Może tym razem znajdą się osoby dla których ważniejszy jest charakter a nie metryczka....:razz: Quote
justynaz87 Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 może... :razz: Ja jak zwykle mam w planach wypatrzeć kogoś porządnego i zagadać ale jakoś kiepsko mi to idzie. Ja bym chciała wreszcie wyjść z tym małym czarnym pieskiem i tą malutką sunią i tą kudłatą co siedzi w budzie. Pytanie tylko czy ten biały pozwoli na to :p Quote
magdyska25 Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 justynaz87 napisał(a):może... :razz: Ja jak zwykle mam w planach wypatrzeć kogoś porządnego i zagadać ale jakoś kiepsko mi to idzie. Ja bym chciała wreszcie wyjść z tym małym czarnym pieskiem i tą malutką sunią i tą kudłatą co siedzi w budzie. Pytanie tylko czy ten biały pozwoli na to :p Ja się Go boję......:roll:....Jakoś wolę większe psy-> może dlatego że wydaje mi się że są bardziej złośliwe i nieprzewidywalne. Poza tym od zawsze miałyśmy duże psiaki ale za każdym razem co się pytam ludzi jakiego psa chcą słyszę "mały młody"....:oops: Edit: Więc zaprzyjaźnienie się z białym małym chyba młodym zwiększy Jego szansę na adopcję....ale nie chce stracić kawałka nogi...;) Quote
magdyska25 Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Allegro jednak daje wyniki...dzisiaj dzwoniła do mnie Pani. Pytała się o Sepi. Mieszka 100km. od Warszawy, pytała się czy dogaduje się z psami i suniami bo w domu ma 3 psy (1 pies-podobno ogromny, 2 sunie-małe). Chce aby Sepi była bardziej psem "podwórkowym" bo tamte 3 wolą kanapę. Nie wiem czy ta sunia nadaje się w roli stróża....jak dla mnie zbyt milusińska jest i delikatna (raczej dostępu do domu nie będzie miała:roll:). Wrażenie po telefonie miałam pozytywne....Pani ma przemyśleć, zobaczyć jak się do schroniska dojeżdża i umówić się ze mną.... Wypowiadała się bardzo czule o swoich czworonogach i pow. że jeżeli Sepi z Nimi zamieszka coś myśli że jednak nie pozostanie długo na podwórku.....pies olbrzym miał pilnować a śpi z Nimi w łóżku...:diabloti: Z jednej strony fajnie a z drugiej........no sama nie wiem:roll: Aha chciałabym wznowić allegro-> tym razem wyróżnione i podświetlone...jeżeli jedna osoba się zgłosiła to może kolejne również będą.... Przy pierwszym allegro zrobiłam błąd bo nie napisałam które sunie są wysterylizowane ( o to również się Pani pytała). Quote
justynaz87 Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 magdyska25 napisał(a):Ja się Go boję......:roll:....Jakoś wolę większe psy-> może dlatego że wydaje mi się że są bardziej złośliwe i nieprzewidywalne. Poza tym od zawsze miałyśmy duże psiaki ale za każdym razem co się pytam ludzi jakiego psa chcą słyszę "mały młody"....:oops: Edit: Więc zaprzyjaźnienie się z białym małym chyba młodym zwiększy Jego szansę na adopcję....ale nie chce stracić kawałka nogi...;) Ja boję się maluchów ale duże też bywają nieprzewidywalne i złośliwe :mad: a do tego są chyba bardziej niebezpieczne. No nie wiem dasz radę Magda wejść i się zaprzyjaźnić przecież mówisz, że lubisz złośliwe psy :evil_lol: Co do Sepi mam nadzieję, że się powiedzie, choć nie wyobrażam sobie jej jako psa podwórkowego. W domu ok ale posady stróża bym jej nie dała. Quote
Recommended Posts