gops Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Onomato-Peja napisał(a):Też nie mam lustra, mam zwykłą cyfrówkę z dużym obiektywem i póki co za lustrzanką się nie oglądam, choć chciałabym, chciała. Ale to nie na moje umiejętności ;) muszę się jeszcze sporo nauczyć niestety. No to czekamy do weekendu, na szczęście to już niedługo. :D no ja nawet nie mysle narazie o lustrzance , poprostu nie pociaga mnie az tak mocno fotografia i starczy mi to :) do focnia psow i czasami ludzi styknie no jescze 3 dni , w niedziele wracam to wrzuce
gops Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Agnes napisał(a):eeee jak ja kupilam lustro robilam gorsze zdjecia niz gops:eviltong: lustrzanka a lustrzanka to roznica, ja kupilam ta prosta i tansza wtedy, nikt tu nie mowi o zakupie prof. aparatu;) Agnesowa TY zawsze lubilas robic zdjecia , chyba ;p
Agnes Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 W pewnym sensie tak, ale to bylo pstryk pstryk i tyle...dopiero potem cos wiecej zaczelam sie uczyc interesowac i wiedzialam w ktora strone chce isc z fotografia
konikowa Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Ja pierwszy raz, ale już od dawna chciałam Ci powiedzieć, że moja siostra ma identycznego prawie psa jak Twoja Zdzicha;) Tylko, że Buba ma krótszą sierść i bardziej oklapnięte uszy.
gops Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 [quote name='Agnes']W pewnym sensie tak, ale to bylo pstryk pstryk i tyle...dopiero potem cos wiecej zaczelam sie uczyc interesowac i wiedzialam w ktora strone chce isc z fotografia no wlasnie ;p [quote name='konikowa']Ja pierwszy raz, ale już od dawna chciałam Ci powiedzieć, że moja siostra ma identycznego prawie psa jak Twoja Zdzicha;) Tylko, że Buba ma krótszą sierść i bardziej oklapnięte uszy. ooo ja przyznam szczerze ze nie widzialam jescze jakos mocno podobnego psa do mojej suki ;p zapraszamy czesciej! zdjecia robione pzrez Vitke spzred kilku dni Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Luna Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
gops Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us popisowy skok jak zwykle heh Uploaded with ImageShack.us byl z nami rowniez Max Uploaded with ImageShack.us
gops Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Uploaded with ImageShack.us oraz jezyk Uploaded with ImageShack.us KONIEC
Onomato-Peja Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Co to za jeżyk ? :loveu: Też miałam jeża, przez 6 dni. Świetne zwierzaki ;)
gops Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Onomato-Peja napisał(a):Co to za jeżyk ? :loveu: Też miałam jeża, przez 6 dni. Świetne zwierzaki ;) evl napisał(a):O rany, co to za jeżyk? hehe jezyk nie jest nasz, miskowa chciala go pozrec ;/ jest kolezanki rasa : pigmejski jez afrykanski - mnie nie stac ;p
evel Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Boże i ona go trzyma w domu? :( Przecież to straszne, jeże w naturze mają ogromne terytoria... :( Czego to ludzie nie wymyślą, widziałam u nas w zoo też takie jeżyki, no masakra... Siedzą całe dnie w akwarium, bo są "nowym trendem" i ludzie kupują je za 4 czy 5 stów, bo modne :/
gops Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 evl napisał(a):Boże i ona go trzyma w domu? :( Przecież to straszne, jeże w naturze mają ogromne terytoria... :( Czego to ludzie nie wymyślą, widziałam u nas w zoo też takie jeżyki, no masakra... Siedzą całe dnie w akwarium, bo są "nowym trendem" i ludzie kupują je za 4 czy 5 stów, bo modne :/ no w domu , ja sie wcale na nich nie znam wiec nie wiem , moge ja wyslac do mojej galeri ;p napewno napisze co i jak bo na dogo rowniez jest kupila bodajze za 600zl wpisz sobie nazwe rasy jeza w google jest jedna hodowla w polsce stamtad go ma , poczytaj , to nie wyglada wcale tak targicznie :)
olekg89 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Chomiki w naturze mają też wielkie terytoria.Psy w naturze też mają wielkie terytoria ,koty też mają wielkie terytoria.Ptaki też mają swoje terytoria.A jednak trzymamy je w domu i mają się świetnie.
evel Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='olekg89']Chomiki w naturze mają też wielkie terytoria.Psy w naturze też mają wielkie terytoria ,koty też mają wielkie terytoria.Ptaki też mają swoje terytoria.A jednak trzymamy je w domu i mają się świetnie. Widziałeś kiedy "psa w naturze"? Bo pies domowy i wilk bardzo, bardzo się różnią. Te zwierzęta, które mieszkają w naszych domach są domowe nawet w swojej nazwie gatunkowej - o czymś to świadczy. Ja tam dalej twierdzę, że miejsce jeża jest w naturze a nie w terrarium, przecież każdy może mieć swoje zdanie.
Molli Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Ale to jest "inny jeż", którego trzyma się w domu i nie stanie mu się żadna krzywda ;)
Agnes Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 WYPUSCMY PSY BO SIE MECZA NA SMYCZY;) Nie szukajmy problemu tam gdzie go nie ma. Gdyby TEN jez zostal zlapany w lesie i wsadzony do akwarium to pewnie byloby to meczenie zwierzecia. Ale on sie urodzil w domowych warunkach i tak tez jest trzymany - on nie zna innego "miejsca zamieszkania" Psy czy tez konie tez nie rodzily sie w domu przy kominku na poczatku. Pochodza od dzikich zwierzat, to czlowiek je udomowil. Ja w tym zlego nic nie widze. Swoja droga u mnie "durne" jeze ciagle przychodza z lasu, a maja kawalek, musza przejsc przez ruchliwa ulice...to jest dopiero tragedia:shake:
evel Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Agnes, nadinterpretujesz ;) Może macie rację, jednak jakoś ja jak widzę te jeże czasem w hipermarketowym zoologu, w pełnym świetle i w przezroczystym akwa, gdzie wszyscy do nich pukają w szybkę i tak dalej... To im po prostu współczuję... :roll: Przeglądnęłam sobie stronkę tej hodowli, no rzeczywiście, mają normalne podejście... Ale boję się, że będzie tak, jak ze wszystkimi zwierzątkami z zoologa, jak tylko ceny trochę opadną - kupowanie jeżyków dla rozwydrzonej dzieciarni, zamiast chomika, bo fajniejsze :roll:
olekg89 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Evl-A dingo?To pies ,a lata se po buszu aż miło.A w domach trzymany też jest jako pies domowy.:cool3: Chomik też lata sobie w naturze ,a w domu siedzi w klatce. Pies jak zdziczeje też świetnie radzi sobie w lesie. Dziki kot też świetnie potrafi dać sobie rade bez pomocy człowieka. Więc co się uczepiłaś durnego jeża.Który urodził się w niewoli.To teraz według ciebie koleżanka gops ma wykupić wczasy w afryce i tam go wypuścić??:evil_lol::lol:
Agnes Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 evl troszke ;) ale tyle sie juz tez nasluchalam, jak to meczymy koniki, ze na nich jezdzimy...pfff Sprzedawanie w sklepie zawsze jest...hm malo humanitarne, ale nie mozna generalizowac i przenosic to na prywatne hodowle. To co innego, tez mialam myszki chomiki, swinki ze sklepu zoo - ale wtedy hodowle nie byly tak znane, o ile w ogole istnialy. Teraz inne czasy i wybor jest duzy
gops Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 ja od siebie moge zapewnic ze jezyk ma dobry dom :) dodam ze to zwierzak patyś_ z dogo , ostanie 2 foty jezyka Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
evel Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Oluś, "uczepiłam się durnego jeża" zanim gops powiedziała, że on jest z hodowli. A tak btw to świetny jest ;)
Onomato-Peja Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Jeże są świetne :loveu: a co do udomowiania itp. jeż z lasu trzymany w domu stanowczo nie, natomiast jeż z hodowli jak najbardziej tak i tyle. Chociaż przyznam, ze sama miałam zamiar trzymać w domu takiego dzikiego jeża, ale to już inna historia, bo ten 'mój' jeżyk został przeze mnie zabrany od bandy dzieci naparzających go kijami... Poza tym miał jeszcze zamknięte oczy i powinien być z matką, a że nie wiedziałam, gdzie jest gniazdo to go zatrzymałam. Niestety mimo usilnych starań nie udało się go odchować bez matki. ; (
Vitka Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Ja myślę, że nie dojdzie do tego, że jeże będą tanie i sprzedawane w zoologach... ponieważ kują. Żaden rodzic nie kupi swojemu 'kochanemu' bachorowi zwierzaka, który może zrobić mu krzywdę. Gdy Finnie (bo tak jeżynka ma na imię ;) ) się przestraszy lub źle się ją złapie to mocno kuje. Potrafi się dziewczyna bronić. ;)
Patyś_ Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 To może ja tez się w trącę ;) Ja uważam tak jak Vitka :) Na Finnie czekałam 2 lata, nie interesowały mnie zwierzaki z zoologów, czy allegro. Doczekałam się hodowli wymarzonego miotu, mrrau ;) Jeżyk to nie zwierzę dla każdego, kuje , tak jak Vitka sama poczuła, mocno. Obce ręce, obcy zapach, za szybki ruch, i zwijają się w kulkę. Poza tym ich utrzymanie nie jest takie tanie. Terrarium, odpowiednia temperatur, jedzenie, robaczki, świeże warzywka i owoce, parki rozrywki. No i ich tupanie i nocny tryb życia. No i szał - jeże gryzą! I to mocno, fakt,że to rzadkość. Ale np. moja jeżyna, nie "lubi" mojego taty i go gryzie. I to mocno! Zrobienie dziury w grubym jeansie zajęło jej sekundy. Powiem tez, że jest ona na tyle sprytna i przebiegła, że moje dwie suczki , dość słusznych rozmiarów, gania po pokojach. Nie raz nadziały nosy na jej igły ;) Na szczęscie prócz chwilowego swędzenia nic się im nie dzieje ;) Kurde, Gops nie chwiliłas się galerią! Może i ja machnę coś swoim zwierzakom :D
gops Posted June 5, 2010 Author Posted June 5, 2010 Patyś_ napisał(a): Kurde, Gops nie chwiliłas się galerią! Może i ja machnę coś swoim zwierzakom :D zaloz! napewno bd wpadac!
Recommended Posts