Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oo widzę, że Basterek już może obroże nosić ;) A werdykt był szelki do końca życia, świetnie, że wrócił do takiej formy! Życzymy dużo zdrówka i żeby było juz tylko lepiej z tymi Twoimi pieskami ;)

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Oo widzę, że Basterek już może obroże nosić ;) A werdykt był szelki do końca życia, świetnie, że wrócił do takiej formy! Życzymy dużo zdrówka i żeby było juz tylko lepiej z tymi Twoimi pieskami ;)[/QUOTE]
....nie moze
ale zakladam bo nie zapinam go juz wcale na smycz a to chodzi o pociagniecie na smyczy
on nie daje rady juz nawet dojsc na pola wiec najczesciej jak go biore to polowa drogi na rekach . nie biore wcale smyczy
do weta w szelkach tylko a tak to lata w obrozy zeby adresowke mial jakby co :)

zalezy co oznacza lepiej ;p
Miska robi duze postepy w relacjach z psami , w kagancu i bez smyczy jest w stanie przywitac sie spokojnie z wiekszym psem a do niektorych nawet sie cieszy
teraz najiwkesyzm naszym problemem jest jej instynkt , nie odpusci zadnej zwierzynie , jak poczuje to po psie musze bardzo uwazac
a u nas pola i park to jedyne miejsce na wybiegania psa a tam tego pelno , na dzialce jeszcze wiecej ...bd skazana na linke chyba

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Infortune.']Ależ Ci zazdroszczę bawiącego się seniora! :placz:

no na ile moze na tyle lata :)
zazwyczaj takie zbawy koncza sie bolem lapek i kilku dniowym noszeniem po schodach ;/

Miska ostanio miala problemy ze stawami , bylam u weta i na sczescie okazalo sie ze to raczej nic powaznego , leki na stawy powinny starczyc , a jak nie bd widac zmian to za miesiac idziemy na rtg

macie jescze foty wieczorne

Posted

Przyszłam zatem do "ciut" większego klonika Zu :loveu: Ale czemu Zdzicha w tytule, na boga? :evil_lol:

Edit: właśnie się cofam i widzę, że Misia ma ogonek na króciutko ogolony - fajnie to wygląda :) Zu ma kitę, bo ma tak krzywy ogon, że szok... :shock:

Posted

[quote name='evl']Przyszłam zatem do "ciut" większego klonika Zu :loveu: Ale czemu Zdzicha w tytule, na boga? :evil_lol:

Edit: właśnie się cofam i widzę, że Misia ma ogonek na króciutko ogolony - fajnie to wygląda :) Zu ma kitę, bo ma tak krzywy ogon, że szok... :shock:
powodow jest kilka dlaczego Zdzicha
jeden znich to to ze Misia mi sie nie podoba, jak do nas pzryszla mialo byc inne imie lecz na te juz reagowala i nie chcialam jej mieszac
drugi powod to to ze Misia do niej nie pasuje , ona jest taka wiesz..wredna suka hehe

no ja lubie taka szable ;p
[quote name='Marta_Ares']http://images42.fotosik.pl/207/0187e63e04669494med.jpg

hahah swietne, to na pewno pies?? :P

wiewiorka ;p

Posted

A co jej się ze stawami dzieje? Kuleje? A po drzewach chodzić nie powinna przy problemach stawowych :mad:. Moje małe też po drzewach śmiga i dla niej to najlepsza zabawa :lol:.
Widzę że grubasek z niej jest ;).

gops napisał(a):
drugi powod to to ze Misia do niej nie pasuje , ona jest taka wiesz..wredna suka hehe

Misie potrafią być wredne :razz:.

Posted

*Monia* napisał(a):
A co jej się ze stawami dzieje? Kuleje? A po drzewach chodzić nie powinna przy problemach stawowych :mad:. Moje małe też po drzewach śmiga i dla niej to najlepsza zabawa :lol:.
Widzę że grubasek z niej jest ;).

Misie potrafią być wredne :razz:.

ze stawami wedlug weta narazie to brak jakis tam witamin , tak naparwde to do konca nie wiemy a nie chcial odrazu rtg robic , bo moze przejdzie po tych tabetkach co mi kazal kupic
objawy to tzresienie sie przednich lap po wysilku fizycznym
nie jest gruba ;p jest masywna hehe ma 17kg
co do imienia to mi sie nie podoba ;p no ale coz :)

Posted

Może nogę cielęcą gdzieś skombinuj, ugotuj i daj galaretkę? Kurze łapy odpadają to może noga/kolano cielęce będzie ok? To z metod naturalnych mi do głowy przyszło.
Mój kurdupel waży 18,5 i jest połowę chudsza ;).
Pewnie i tak imię jakoś zdrabniasz/zmieniasz jak ją wołasz :razz:. Moje małe jest Shinul/Shin i na spacerze jej inaczej nie wołam bo tak mi akurat wygodniej. A reaguje na wszystkie odmiany imienia ;).

Posted

*Monia* napisał(a):

a Twoj kurdupel nie jest znacznie mlodszy od Miskowej? To jednak moze byc roznica w wadze i wygladzie przede wszystkim.

Z tymi naturalnymi dodatkami to dobry pomysl, nie zaszkodzi, ale po co cieleca? To juz lepiej wieprzowa i mniej kasy zaplacic i galareta bedzie piekna ;)

Posted

No połowę młodsza jest, ale żre to to za dwóch :evil_lol: (jak oczywiście smakuje..).

Nie wiem czy Misia nie jest przypadkiem uczulona na wieprzowinę, wiem że na kurczaka na pewno.. A cielęce wcale nie takie drogie - ja za raciczkę płacę 2 zł, a za kolano 1-1,5 zł ;)

Posted

Masz dobre dojscie, ja takich nie posiadam, wszystko co cielece cene ma od 4 zl kg badz sztuke...nie na wieprzowine o ile ja wiem uczulona nie jest ;)

Posted

*Monia* napisał(a):
Może nogę cielęcą gdzieś skombinuj, ugotuj i daj galaretkę? Kurze łapy odpadają to może noga/kolano cielęce będzie ok? To z metod naturalnych mi do głowy przyszło.
Pewnie i tak imię jakoś zdrabniasz/zmieniasz jak ją wołasz :razz:. Moje małe jest Shinul/Shin i na spacerze jej inaczej nie wołam bo tak mi akurat wygodniej. A reaguje na wszystkie odmiany imienia ;).

a napewno skorzystam i zrobie jak tylko taka znajde
wolam ja Zdziś lub Miś reaguje na to i na to

Agnes napisał(a):
a Twoj kurdupel nie jest znacznie mlodszy od Miskowej? To jednak moze byc roznica w wadze i wygladzie przede wszystkim.

Z tymi naturalnymi dodatkami to dobry pomysl, nie zaszkodzi, ale po co cieleca? To juz lepiej wieprzowa i mniej kasy zaplacic i galareta bedzie piekna ;)

jak bd w rzezniku jakims to poszukam i kupei taka i taka ;p

*Monia* napisał(a):
No połowę młodsza jest, ale żre to to za dwóch :evil_lol: (jak oczywiście smakuje..).

Nie wiem czy Misia nie jest przypadkiem uczulona na wieprzowinę, wiem że na kurczaka na pewno.. A cielęce wcale nie takie drogie - ja za raciczkę płacę 2 zł, a za kolano 1-1,5 zł ;)

Miskowa ucuzlona jest na rybe i kuraka napewno a co jescze to pewnie wyjdzie nam z czasem

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...