Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

chodzę do technikum handlowego ale profil logistyka ;)
tak czy siak obojętnie czy zdam tą matme na maturze czy nie chcę iść na policealną na logistyke i do matury podejdę jeszcze raz pewnie , chyba że mi sie zmieni to poszukam pracy ale do matury będę podchodzić tak długo aż zdam :lol:.

a u nas wiosna i gorąco! dziś było 18 stopni w cieniu , później burza i grad , a teraz znowu ładnie i ciepło .
na majówkę oczywiście działka tyle że z książkami ;)

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Boże, jak dobrze że nie musiałam pisać matmy na maturze :modla: Tzn. nie była obowiązkowa. Inaczej bym leżała i kwiczała; dla mnie to czarna magia. Nigdy nie umiałam matmy, nigdy, nigdy. Nie mam pojęcia jak przechodziłam z klasy do klasy :lol:

Posted

agaciaaa napisał(a):
Ja zdawałam matmę na maturze z własnej nieprzymuszonej woli :diabloti:

SAMOBÓJCA!!! :diabloti: :evil_lol:

Posted

ja już nic nie mówię :evil_lol: dla mnie to czarna magia i pewnie zawsze tak będzie , gdyby nie matma to bym mature zdała bez żadnego problemu .

pierwsza matura 4 maja polski to na luzie :lol:

a u nas jakoś nudno i spokojnie ostatnio :diabloti: żadnych podbiegaczy , żadnych przygód nuda .

Posted

vege* napisał(a):
SAMOBÓJCA!!! :diabloti: :evil_lol:

Czy ja wiem? Zdałam :diabloti: Byłam w klasie mat-inf i tak naprawdę nic innego nie wchodziło w grę, a matmę miałam rozszerzoną - to dopiero byłby dla was hardkor :evil_lol: Ja miałam wczesniej same piątki ale w LO już przestałam sobie tak swietnie radzić. Ale maturę zdawałam oczywiscie na podstawie tylko ;)

Jak nuda to rób jakies fotki i wstawiaj :cool3:

Posted

fotki będą dopiero po majówce , pogoda zdradliwa raz słońce i 20 stopni a zaraz deszcz z gradem i burza :)
za duże ryzyko wziąć aparat.

na majówkę jedzie z nami Asia i Kleo więc fotek będzie na pewno trochę .

• 2 weeks later...
Posted

wróciliśmy , pogoda bardzo dopisała upały takie że ani psy ani my nie miałyśmy ochoty na spacery , jedynie nad wodę i wieczorami na pola .
suka sie wypływała za wszystkie czasy , na działce mieliśmy sporo gości o dziwo zachowywała się dobrze, żadnej akcji tylko z początku szczekanie wiadomo , byli tez znajomi rodziców z maltańczykiem ale nie puścili go ze smyczy bo się bali że inne psy go zjedzą oraz Asi brat z Lulkiem na jeden dzień (pokazywałam 2 lata temu fotki malucha kremowego z działki może ktoś kojarzy) .

29 kwietnia sucza skończyła 4 lata i stwierdzam że im starsza tym głupsza, no cóż bywa .
włączył jej się owczarek na działce i ciągle darła morde przy płocie, do psów po powrocie jest okropna bo nie miała tam żadnego kontaktu no i nie używałam 5 dni wcale smyczy więc pięknie ma mnie w du*** teraz , muszę znowu jakiś czas chodzić z ciasteczkami .

u Basterka trawa zarosła , nie widać nic ehh nie wiem dokładnie w którym miejscu leży a chcieliśmy mu zasadzić jakiegoś kwiata/drzewko , Asia dała pomysł na jabłoń bo Baster kochał jabłka , zobaczymy .
minęło już ponad 5 tygodni odkąd go nie ma , bardzo nam go brakuję .
brakuję mi drugiego psa , ciężko mi się przyzwyczaić że wita mnie tylko Miśka , że tylko z nią muszę wyjść , tylko jedna miska stoi w kuchni a w pokoju jest jedno legowisko, Miśka odkąd jest sama jest okropna bo wszyscy tylko ją miziają tylko na nią zwracają uwagę .

nie mam dużo zdjęć , wrzucę trochę zaraz .

Posted

dOgLoV napisał(a):

ona :lol: dzieki
Unbelievable napisał(a):
nooo schudła Miśka w końcu trochę, ale jeszcze by się przydało ;) szczególnie że ona dość aktywne życie ma, im mniej tym lepiej

nie schudła , waży 16,5kg ;) kwestia tego że na fotkach jest mokra i w ruchu , waga trzyma ciągle to sama .
a no życie ma raczej aktywne , ale i żreć dostaję bardzo mało bo powinna k.200-210g a je 150-160 od jakiegoś roku , pewnie jakbym do tego co powinna podwyższyła to by mi ważyła z 1 kg więcej .

Posted

dOgLoV napisał(a):
Ops :oops: Ona :loveu::loveu::loveu::loveu:

spoko , zadziwiająco często jest brana za samca ;)

Posted

gops napisał(a):

nie schudła , waży 16,5kg ;) kwestia tego że na fotkach jest mokra i w ruchu , waga trzyma ciągle to sama .
a no życie ma raczej aktywne , ale i żreć dostaję bardzo mało bo powinna k.200-210g a je 150-160 od jakiegoś roku , pewnie jakbym do tego co powinna podwyższyła to by mi ważyła z 1 kg więcej .

może się zmienił tłuszcz na mięśnie :diabloti: wygląda o wiele szczuplej, i to nie tylko kwestia sierści
jaką karmę je? pamiętam że TOTWa ale którego? mi się wydaje że nie powinno się w ogóle patrzeć na tabelki i nie sugerować się nimi, tylko dawać tyle ile pies potrzebuje

Broom z kolei w górę, waży 10kg i zjada 250g a i tak czuć jej kręgosłup :evil_lol: Grami dostaje teraz jakieś 120g i jest tyle grubaskiem, z tym że on nie biega tyle ile u mnie

Posted

Unbelievable napisał(a):
może się zmienił tłuszcz na mięśnie :diabloti: wygląda o wiele szczuplej, i to nie tylko kwestia sierści
jaką karmę je? pamiętam że TOTWa ale którego? mi się wydaje że nie powinno się w ogóle patrzeć na tabelki i nie sugerować się nimi, tylko dawać tyle ile pies potrzebuje

Broom z kolei w górę, waży 10kg i zjada 250g a i tak czuć jej kręgosłup :evil_lol: Grami dostaje teraz jakieś 120g i jest tyle grubaskiem, z tym że on nie biega tyle ile u mnie

to na pewno kwestia zdjęcia :evil_lol: nie no może i trochę wyszczuplała ale waga ciągle ta sama , ja nie jestem obiektywna bo mam ją na codzień i tego nie widzę .
totwa je od ponad roku z jedna przerwą 2 miesięczną , je w zime-jesień rybke i jadła jeden worek jagnięciny nie służyła jej i więcej nie kupię a teraz jak ma więcej ruchu to dostaję bizona na zmiane z przepiórką ale teraz zamawiam canidae bo kręci nosem przy totwie już ,zrobię jej jeden worek przerwy , canidae ma też dobry skład tez jest bez zbożowy ale ma aż 40% białka i ciut się boję ale nie znalazłam nic lepszego w średnich workach i podobnej cenie .

no to Broom je za dwóch :lol: wygląda na większą na fotkach .

Posted

gops napisał(a):
to na pewno kwestia zdjęcia :evil_lol: nie no może i trochę wyszczuplała ale waga ciągle ta sama , ja nie jestem obiektywna bo mam ją na codzień i tego nie widzę .
totwa je od ponad roku z jedna przerwą 2 miesięczną , je w zime-jesień rybke i jadła jeden worek jagnięciny nie służyła jej i więcej nie kupię a teraz jak ma więcej ruchu to dostaję bizona na zmiane z przepiórką ale teraz zamawiam canidae bo kręci nosem przy totwie już ,zrobię jej jeden worek przerwy , canidae ma też dobry skład tez jest bez zbożowy ale ma aż 40% białka i ciut się boję ale nie znalazłam nic lepszego w średnich workach i podobnej cenie .

no to Broom je za dwóch :lol: wygląda na większą na fotkach .

to ciekawe jak jej będzie służyć ta wysokobiałkowa, Gram raz miał orijena i chyba nigdy nie jadł lepszej karmy :evil_lol: z tym że on jest drogi potwornie

sama się zdziwiłam :evil_lol: ale nie mam na co narzekać, chciałam małego psa :)

Posted

Wszystkiego najlepszego dla Misi :multi: spóźnione ale szczere :oops: :evil_lol:

To już 4 lata? :crazyeye: Nuka w marcu też 4 lata skończyła i wgl nie wiem kiedy to minęło, ten czas tak szybko leci :lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):
to ciekawe jak jej będzie służyć ta wysokobiałkowa, Gram raz miał orijena i chyba nigdy nie jadł lepszej karmy :evil_lol: z tym że on jest drogi potwornie

sama się zdziwiłam :evil_lol: ale nie mam na co narzekać, chciałam małego psa :)

no obawiam sie że łupież wyjdzie ale zobaczymy , pies zaczyna się od 15kg :eviltong:

vege* napisał(a):
Wszystkiego najlepszego dla Misi :multi: spóźnione ale szczere :oops: :evil_lol:

To już 4 lata? :crazyeye: Nuka w marcu też 4 lata skończyła i wgl nie wiem kiedy to minęło, ten czas tak szybko leci :lol:

dzięki , tak 4 lata , też nie wiem kiedy to minęło , jeszcze niedawno była szczeniakiem . jeszcze nie dawno bawiły się z Basterem , czas zbyt szybko leci stanowczo.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...