Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dobra, jest ustalone, ze Weronia jedzie w okolicy swiát.

Weroniu, podaj dokladná daté, zebysmy wiedzieli na kiedy psiak ma byc gotowy do wydania ze schronu.

Kto sié oferuje pojsc do schronu i umówic szczególy wydania psa?

I jeszcze sprawa dogrania dojazdu ze schronu do stacji - ktos Weroni pomoze, czy sama musi dojechac do schronu i osobiscie odebrac psa?

• Replies 268
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widzę, że został mi zarzucony brak doświadczenia...śmieszne, ale ok. Widać, że mnie nie znacie. Zajmę się jego adopcją. Przyjdę po Weronię na peron (jak juz wczesniej pisałam, a ktoś nie doczytał) i załatwimy wszystko w schronie! Pies bedzie kastrowany w przyszłym tygodniu, prawdopodobnie w poniedziałek!

Posted

Żaba 14 jesli jestes wolontariuszką w schronie to z widzenia na pewno sie znamy..i to nie jest pierwszy dom jaki załatwiam psu...sorry, ale troche sie wkurzyłam ( mam zły dzień i w dodatku tu jeszcze takie teksty)

Posted

jakie teksty?
co dalej w Łodzi? bo tam mam jechac, tak(co z nowymi właścicielami itd..)?
Niech mi ktoś sprawdzi połączenia pociągowe lub pks. bo ja nie umiem i nie mam czasu ani głowy do tego.
Jaki ten piesek jest(tzn czy sobie z nim w tym pociągu poradzę)?
Pojade tam jakoś koło Wielkiego Czwartku.
pamietajcie, że moze być tak, że pociągi nie będą paswać bardzo.. tak tez może się zdarzyc.
Może w międzyczasie spróbujcie załatwić kogoś, kto pojedzie samochodem, co?

Posted

W szpitali jest Justyna 85 a nie Justyna ze schroniska. Piesek jest mały i grzeczny...Napisze zaraz PW do Czarodziejki co z tymi włascicielami? ehh mam nadzieje, że Justyna szybko wróci...od początku nic nie było jasne z tym transportem...ale jakos sie to załatwi:)

Posted

zaba14 napisał(a):
Weronia nie denerwujcie się, ja Asty nie znam, może jeszcze nie ma w tym doświadczenia, ja jak zajmowalam sie jakims psem z Rudy Śl. to zalatwialam wszystko sama, z zapytaniem Justyny, bo wiadomo (kastracja jest wazne i musi byc wykonana na dany termin) pozniej informujesz Justyne o ktorej ktos bedzie po psa i aby wszystko było gotowe (ksiazeczka zdrowia) a widze ze Asta pisze ze Justyna w szpitalu wyladowala :( wiec troszke ciezej sie dogadac jesli w schronisku jest Pan Przemek (ale ja juz nawet nie wiem czy on tam jeszcze pracuje?) bo jak jest Pani Beata to tez da sie wszystko dogadac, to kobieta ktorej takze zalezy na losie zwierzat. Trzeba tylko podejsc do biura i porozmawiac, co i kiedy bedzie robione bo tego a tego pies wyjezdza.

Oj , ty faktycznie dlugo poza granicami :evil_lol: .Justyna jest zasteoca pani Beaty , czyli zastepca kierowniczki.
Pan Przemek nadal pracuje w schronisku .
Ania poswieca kazda wolna chwile schroniskowym psiakom , dosc czesto wlasnie ja w schronisku widze i zastanawiam sie gdzie ta reszta dziewczyn .Cos chyba zle terminy przyjazdu wybieram.

Posted

a może skupmy się na reszcie??? dowiem cokolwiek o ludziach, ktorzy mają go odebrac w Łodzi?
I czy ktoś założył wątek transportowy?????? Bo postarajcie się kogoś znalezc z Rudy, ja mowilam, że pojade, w razie tragedii.. jeśli nikt się nie znajdzie!
Co z tymi "włascicielami" ???

Posted

Czarodziejka napisał(a):

Dom jest na stałe - nie tymczas, a raczej dwa domy dla dwóch psiaków. Jeśli mogę pomóc, to piszcie. Pies będzie miał dobrze.

Kiedy zachwalałam im Zbysia z łódzkiego schronu, miałam pakiet zdjęć i różne miłe słowa, a w konsekwencji nagle bez zapowiedzi pojechał inny onkowaty i też go przyjęli z otwartmi rękami.
Piesek będzie w mieszkaniu w dwurodzinnym domku na piętrze. W małym miasteczku o nazwie Szadek, albo na wsi w domu wielorodzinnym z ogródkami wokół. Zależy, kto go weźmie - mama, czy brat ;)

Weroniu, Czarodziejka znalazla dom, w tym wypadku przypuszczam, ze musimy wierzyc ze jest to dobry dom, ale mozliwe ze Czarodziejka bédzie miala kontakt z nowymi wlascicielami?

Chyba nie wyklarowal sié zaden inny transport, bo wyszlo na to, ze Ty z nim pojedziesz - dziewczyny, jesli mówié bzdury, skorygujcie mnie zaraz.

Pies jest do odebrania w srodé, wiéc musimy wiedziec czy mozesz z nim pojechac czy nie.

No i Czarodziejka pewnie poda blizsze info odnosnie spotkania z ludzmi w Lodzi, jak bédzie juz wiadomo co i kiedy.

Posted

emilia2280 napisał(a):
Weroniu, Czarodziejka znalazla dom, w tym wypadku przypuszczam, ze musimy wierzyc ze jest to dobry dom, ale mozliwe ze Czarodziejka bédzie miala kontakt z nowymi wlascicielami?

Chyba nie wyklarowal sié zaden inny transport, bo wyszlo na to, ze Ty z nim pojedziesz - dziewczyny, jesli mówié bzdury, skorygujcie mnie zaraz.

Pies jest do odebrania w srodé, wiéc musimy wiedziec czy mozesz z nim pojechac czy nie.

No i Czarodziejka pewnie poda blizsze info odnosnie spotkania z ludzmi w Lodzi, jak bédzie juz wiadomo co i kiedy.

o wątku transportowym pisałam już wcześniej. Żeby ktoś go założył.
Ja powiedziałam,że z nim pojadę, tylko,że jeszcze nie wiem dokładnie którego dnia. Albo ja, albo Denis pojedzie. Tylko,że chyba jednak można byłoby postarać się poszukać kogoś z Rudy lub z okolic, bo to duże ułatwienie. Z Poz. do Rudy jedzie się chyba z 6 godzin.. Jeśli nie dałoby rady nic załatwić, to ja się zdeklarowałam. Oczywiście wtedy jakbyśmy my jechali, to większe koszta wyjdą(podróż dodatkowo do Poznania).
p.s. jeśli chodzi o nas, to w grę wchodzi chyba wyjazd najwcześniej w czwartek... ale to chyba już święto jest, prawda??:roll: I pociągi chyba inaczej jezdzą...
Wolałabym jednak wcześniej dowiedzieć się, co z ludzmi z Łodzi...

Posted

Do jakiej Łodzi, ciotki.....?
Jeśli z Katowic/Śląska, to po co jechać pociągiem kilkadziesiąt km więcej, skoro napisałam, że wcześniej psy odbiorę? ;)
JA osobiście we własnej osobie psiury odbiorę i dowiozę do sąsiadki, a z nią pojedziemy do domku doclowego. Umowy adopcyjne posiadam na fundację Niechciane i Zapomniane, ale jeśli dostanę inne - podpiszemy na daną instytucję :)

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Trzeba go ze Śląska pod Łódź dowieźć. Można do mnie, sąsiadka mieszka obok, sama go zawiezie do brata - mogę z nią jechać. Umowy adpocyjne mam z fundacji Niechciane i ZXapomniane z Łodzi, jeśli byłaby potrzeba ;)

Czyli sprostowanie - pod Lódz pies ma jechac.

Czy udalo sié zalatwic cos z transportem poza opcjá Weroni? Jest jeszcze kilka dni i moze ktos sié znajdzie, ale kto szuka- niech sié zglosi, zebysmy przynajmniej wiedzieli, ze ktos próbuje cos znalezc.

Posted

Weronia napisał(a):
a o co dokladnie chodzi?:crazyeye:

jak to o co, o to, ze jesli bedziecie potzrebowac pomocy w transporcie, moge popytac, bo wczoraj rozmawialam z kobeite, ktora przewozi psiaki, jak jezdzi sluszbowo po kraju, ale widze, ze jest tu kilkoro chetneych, wiec pewnei nie tzreba;) jak by co, jakis inny pies,dajcie znac

Posted

nie chcę zrobić zamieszania, ale może jeśli masz możliwość to dopytaj czy ta osoba ewentualnie pisałby się na taką podróż... zawsze lepiej jest mieć plan B, a poza tym jeśli ta Pani jeżdzi samochodem, to chyba lepiej, bo jeśli dobrze pamiętam to jakieś inne pieski by się wtedy też zabrały?

Posted

alekso napisał(a):
nie chcę zrobić zamieszania, ale może jeśli masz możliwość to dopytaj czy ta osoba ewentualnie pisałby się na taką podróż... zawsze lepiej jest mieć plan B, a poza tym jeśli ta Pani jeżdzi samochodem, to chyba lepiej, bo jeśli dobrze pamiętam to jakieś inne pieski by się wtedy też zabrały?

no pewnie!!!!! przecież lepiej,żeby ktoś bliżej się tym zajął, jesli jest taka mozliwosc!!! My nie będziemy musieli się pociagiem z Poznania tłuc w tłoku z psem. i do Poznania pozniej. I tak wyszloby o wiele taniej, mozna byloby tez wziac wiecej psow ...
to jak robimy???? decyzja

Posted

patch75 napisał(a):
jak to o co, o to, ze jesli bedziecie potzrebowac pomocy w transporcie, moge popytac, bo wczoraj rozmawialam z kobeite, ktora przewozi psiaki, jak jezdzi sluszbowo po kraju, ale widze, ze jest tu kilkoro chetneych, wiec pewnei nie tzreba;) jak by co, jakis inny pies,dajcie znac

no pytam, bo skąd mam wiedziec? ;)
pewnie , że potrzebujemy innej opcji, bo moja opcja jest awaryjna. (jesli nic innego się nie znajdzie) a tu niespodzianka- znalazło się cos:)
w takim razie prosimy o szczegóły...!!! :p