Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ech ta Fryzia to rzeczywiście ma dobrze :loveu: Raj za życia :lol: Życzę Fryzi, pańci i reszcie miłego końca tygodnia, bo ja jutro wyjeżdżam i wracam dopiero w niedzielę. :diabloti:

Posted

:oops::oops::oops: eee tam,

to dzięki Wam Cioteczkom świat jest lepszy.

Kochana,:loveu: ja z psem nie śpię ( ma osobną sypialnię:eviltong: ). Uważam, że jednak serce i rozum trzeba mieć, jak się człowiek decyduje.
Ja mam albo nie ( moja mama mówi, jak nie ma chleba kromkowanego to nie kupuj:evil_lol: ).

[SIZE=1]Ja tam jestem spod Byka i charakterek mam:evil_lol:, negocjowałam ( żartobliwie ;) ) z moimi pracownikami urlopy. Pytam się o plany, słyszę, że nie ma. To ja na to: to po co Pani urlop, w pracy jest fajnie, szefowa jest:eviltong:. [/SIZE]

Myślałam, że się trochę drzemnę jutro przez dzień, bo specjalnie zarezerwowałam Fryzi termin, jak będę na urlopie. A tu d..a, juz drugi tydzie tynkuja u mnie parter, a mieli przyjść pod koniec czerwca:roll:. To pobudka o 7-mej:placz:.

Tak,ze pewnie majstrowi powiem jutro bezpodstawnie po imieniu - pryśnie komplement o fajnej Lunie:evil_lol:.
A zwalę na Szefa, bo On mówi, ze z kobietami trzeba uważać - są zawsze przed, w trakcie albo po:evil_lol:.

A się chciałam przypomnieć o kawie poadopcyjnej Kochanej Jednej z Matek Chrzestnych Fryzi Założycielce Wątku:loveu:

Posted

A kołdry to są megastare nasze ściągnięte ze strychu, robine hoho lat temu przez zakonnice z wełny owczej.

Przetestowane na Once mojej siostry. Bo ona miała koce po sterylce. Jak zobaczyłam, że próbuje wstawać i sruuuuuuuuu bezwładnie leci na podłogę, to ja biegusiem pojechałam do domu właśnie po te kołdry, bo miałam wizje niefajne:shake:

Posted

[quote name='izzie1983']Ech ta Fryzia to rzeczywiście ma dobrze :loveu: Raj za życia :lol: Życzę Fryzi, pańci i reszcie miłego końca tygodnia, bo ja jutro wyjeżdżam i wracam dopiero w niedzielę. :diabloti:[/quote]

[B]izzie[/B], życzę miłego wyjazdu ( kartkę dostanę?:eviltong: )

Posted

[quote name='izzie1983']Thx :diabloti: A daj na PW adres to przyślę. Serio :evil_lol: Tylko do jutra do 11 bo nie przeczytam :eviltong:[/quote]

I poooooszło, dziękuję:p

Normalnie potem zeskanuje widoczek:multi:

Posted

[quote name='Luna123']
A się chciałam przypomnieć o kawie poadopcyjnej Kochanej Jednej z Matek Chrzestnych Fryzi Założycielce Wątku:loveu:[/quote]
pamiętam pamietam tylko tak jakoś mnie w domciu dzidziuś uziemił... ale w najbliższym czasie (hmm kiedy? może za 2 miesiące) jak będę to się odezwę napewno...

Posted

Witajcie Cioteczki:loveu:

Fryzia ma się bardzo dobrze:p

Poszłyśmy spać na dobre ok. 4 rano. ale robotnicy się plątali tez od rana:-(

Fryzia nie chrapie:multi:, grzecznie spała u siebie, do mnie nie podchodziła ( chyba;) ).

Tezraz zjadła trochę puszeczki z ryżem, ale jest nieszczęsliwa, bo na polu gorąco, Pańcia zarządziła areszt i siedzi piesa w domu.

Trzeba przyznać, ze teraz to oddech ma super.
Wcześniej mi się przypomniała Osioł ze Shreka, htóry mówił: ".... stary zainwestuj w tik-taki, bo Ci jeeee....."

Pozdrawiamy:hand:

Posted

Ulka, dziękuje:loveu:, u nas wszystko elegancko.

Fryzia od wtorku chodzi ze mną do pracy, bo mam demolkę podwórka, Fryzia wystraszyła sie w poniedziałek koparek ( chyba wibracji ) i popracowała w domu:evil_lol:,

Potwierała drzwi, w dwóch pokojach firanki i story poleciały na podłogę, ziemniaki chciała Pańci obrać, wyspała się na moim łożku.
I przypuszczam, ze trochę sioo. Bo strasznie dużo popiła wody ( pewnie piszczała pod dzwiami ) i szmata była mokra ( chyba, że woda sie wylała ).

A teraz jesteśmy po spacerku i śpi ślicznotka moja:loveu: pod biurkiem.

Posted

Koparki, smieciarki czy tego typu stwory to straszna sprawa dla psow. Moje tez nie cierpia. Chyba halas tez sie daje we znaki wrazliwym psim uszom. Dobrze, ze masz mozliwosc, zeby psa do pracy zabrac. Szefa masz super, to pamietam z watku :p
Pozdrawiamy Pancie i dekoratorke wnetrz :hand:

Posted

Witamy weekendowo:hand:

U nas wszystko dobrze.

Od poniedziałku planuję zostawić już Fryziunię na podwórku.

Będą już układać kostkę, to nie będzie zagrożenia, że wejdzie pod koparkę.

Nie wiem jak będą ubijać na końcu.
Ale mam odgrodzone drugie podwórko, to może będzie sobie siedzieć - zastanowię się jeszcze, najwyżej wezmę na jeden dzień do pracy:p.

Mam nadzieję, że Fryzia się przyzwyczai znowu, że będzie sama na polu, jak ja będę w pracy.

Pamiętam, ze jak Ją zostawiłam w maju - pierwszy miesiąc była w domu, to sąsiad mówił,że w poniedziałki piszczy albo wyje trochę:roll:.

Ostatnio miała towarzystwo, bo mama przyjechała na urlop, potem ja byłam, teraz jeździła ze mną do pracy a generalnie cały czas są robotnicy , to też miziali sunieczkę:p.

Zobaczymy, trochę się będę denerwować, co tam Fryzia porabia;)

Pozdrawiamy Cioteczki:-)

Posted

[B]izzie[/B], Fryzia dziękuje za widoczek Płocka:Rose:.

A z Niunią latamy po wetach:-( i to nie w celach profilaktycznych.

Fryziuni spuchła trochę przednia lewa łapka, pod wygolonym śladem po kroplówce, więc dostała zastrzyk przeciwzapalny i przeciwbólowy.
Trochę się zasugerowałyśmy, że może taka różnica jest między wygoloną łapką a sierścią ( nóżki to Niunia ma jak sarenka - zgrabne, ale owłosione ;) ). I troszkę piszczała przy badaniu.
Jutro jedziemy na kontrolę.

Ale inna rzecz mnie zmartwiła.

Fryzia załatwia spawunki 2, 3 x dziennie: rano i popołudniu i/lub wieczorem.

Wczoraj popołudniu i wieczorem zrobiła jak najbardziej, tylko, że się pomęczyła trochę biedulka a dość spory kawałek się przykleił ( czy nie wyszło całkiem:roll: ).
I potem siadła na zadku i pojeździła. To wieczorem wziełam ręcznik, wodę i umyłam ale nie za bardzo mi to szło.

I dzisiaj rano powtórka.
To pojechałyśmy do wetek, wzięły nożyczki, powycinały z sierścią.
I jednak Laleczka miał też przytkane trochę gruczoły.
To też zrobiły porządek. Oj nieprzyjemne to było dla Fryzi:shake:.
I mamy tylko dawać wodę dzisiaj.
Wetki się pytały, czy czasami nie jadła kości.

Ja jej nie daję, ma suchy RC i tez raz dziennie dostaje :wcześniej filety z kurczaka z ryżem lub ostatnio puszeczkę psiową z ryżykiem albo makaronem.
2.3 x w tygodniu dostaje ser biały z żółtkiem i tyle.
Fryziunia ma dostawac łyżkę oleju parafinowego. Tylko nie wiem jak i ze z czym:roll:
Ale może robotnicy Ją karmili:mad:. Już zapowiedziałam, zeby im czasem nie przyszło do głowy:mad:.

Pozdrawiamy i prosimy o ciepłe myśli.

Posted

To jest okropne uczucie:placz:

Fryziunia chodzi powolutku albo poleguje, patrzy się na mnie swoimi bursztynowymi oczami i wypatruje jedzonka.

Troszkę bym dała. Po narkozie było co innego, bo jeszcze leki działały, a teraz:shake:. Tak mi Niuni żal... nawet nie pije za dużo.

Ale pójdziemy szybko spać, wstaniemy wcześnie i damy skoro świt pół porcyjki.

Posted

Luna a spróbuj dawać jej może oliwy - polewać nią nawet suchą karmę. Dobrze jest dawać również warzywka. Mój Karmelek też miał już 2 czy 3 razy czyszczone. Może tu poczytaj:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f31/gruczoly-okoloodbytowe-106703/?highlight=oodbytowe[/url]

Posted

[quote name='anciaahk']Luna a spróbuj dawać jej może oliwy - polewać nią nawet suchą karmę. Dobrze jest dawać również warzywka. Mój Karmelek też miał już 2 czy 3 razy czyszczone. Może tu poczytaj:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f31/gruczoly-okoloodbytowe-106703/?highlight=oodbytowe[/URL][/quote]

Dziękuję za radę:lol:

Mam kupić olej parafinowy, raz dałam kukurydziany, to jej nie posłużyło:roll:

Ale i tak biorę Fryzię znowu do pracy.
Nie podoba mi się ekipa ( zmieniła się od wczoraj ). Nie mówię, ze krzywdę robią, ale zostawiłam Fryzię na drugim podwórku ( tam jest tylko wc ), a jak przyjechałam to było pootwierane, Niunia na normalnym podwórku.
poza tym ma obroże na trzeciej dziurce, trochę lużną ale ok. Zauważyłam wieczorem, ze była na pierwszej - czyli któryś zapiął ciaśniej:mad:.
może faktycznie czymś podkarmiali, bo nie miałą dotąd problemów.

Jutro dzwonię i tak do kierownika.

A mówiłam, że ze schroniska i fundacja, i zeby uważali.