Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O to fajnie:cool3:
My Fryzi zrobiliśmy letnią Fryziurę też żeby zobaczć, co potem wyrośnie;) jak zarośnie.

A przy okazji się przypominam, że Kraków czeka. Czerwiec niedługo....:razz:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Witajcie Cioteczki:lol:

U nas wszystko dobrze. A nawet bardzo dobrze, tylko pada:shake:. Ale nie ma sie co przejmować, bo tylko z góry na dół;).

Ostatnio było duuuuuuuuużo mizianka, bo Ciocia A. ( mama mojej Pańci ) była często i po kilka dni ostatnio.
I czekam , bo przyjedzie na Boze Ciało znowu:multi: ( chociaż jak przyjeżdża, to ja jestem stróż że hohoho i jeszcze nie czując Kto idzie, to nawet poszczekam w domu:diabloti:, ale potem to buziaczków gość dostaje całe mnóstwo:evil_lol::loveu: ).

Pańcia robi doktorat, bo ja mam dwa materace pod dachami i budę, ale nie za bardzo chcę z niej korzystać:roll:.

Może za duża i na drugim podwórku, to ja tam nic nie widzę.
To po wypłacie Pańcia chce zaszaleć i na Dzień Dziecka zamówiła super nową z ociepleniem i może nawet tarasem:-o.

I jeszcze może zapodam jakieś zdjęcia, ale z portetowymi to nie za bardzo idzie........

Posted

No to bedzie willa z tarasem dla Fryzi :evil_lol: Ciekawe czy sunia bedzie sie chciala do niej wprowadzic :cool3:

Prosimy o zapodanie zdjec, wiadoma sprawa, ze z portretowymi przy tak ruchliwym psie, moze byc ciezko. Ale wazne zobaczyc Fryzie nawet na rozmazanych zdjeciach :lol:

Posted

Dobry wieczór Cioteczki:lol:,

no ja będę monotematyczna. U nas wszystko dobrze.

Pańcia będzie pracować w przyszłym tygodniu tylko trzy dni, to będę znowu pobijać rekordy w egzekwowaniu miziania:evil_lol:. ( Chociaż w poniedziałek przyjedzie na chwilę i potem ma spotkanie firmowo- integracyjne, to wróci późno....:roll: :eating:)

Pańcia poszła TAM i polewa się tą srebrną trąbą, to podkradnę swieżutkie filmiki

Tu był KOTECEK!!! Ale Ćwirki i Bociany też lubię gonić:razz:

YouTube - fr 002

Posted

Zdjęcia będą w przyszłym tygodniu, bo przeważnie jestem "Fryzia Bezogona" albo jakieś dziwne miny wychodzą:roll:.

Przesyłamy całuski wszystkim:loveu:

I niedługo bedzie już moje 2 miesiące w domu:multi:

Posted

Super Fryziolek :loveu: Fryzurka ladnie sie trzyma :loveu:
A kotecek musial byc, bo sunia zajęta węszeniem na 100% :evil_lol:

Luna, drugi filmik jest prywatny i nie mozemy go obejrzec, zmien prosze format ladowania, zebysmy mogli zobaczyc Fryzie :lol:

Posted

A jak mi się podoba:loveu: Taka laleczka:cool3:

Musze kiedys nagrać filmik, jak porządnie " odpala " z nocnymi rozmowami. Tu dała mały popis:eviltong:
Ale jak mnie widzi, to leci od razu kręcidoopka.

I widac tylko obroże i skarpetki:roll:

Za niedługo idziemy spac, bo sasiad robi kostkę. A ze nasze domy sa ok 2-3 metry od siebie, to przed 7-ma bedzie pobudka. Oj jak to boli.......

Posted

Witamy serdecznie

późno:oops: ale obiecane foteczki Fryziuni

Tu siedzimy i czekamy na smakołyki:cool3:

Tu węszymy

[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman]I z piłeczką ulubioną[/FONT]

Na straży wieczorkiem

Posted

Generalnie w jej zachowaniu nic sie nie zmieniło, apetyt ma super, wszystkie sprawy załatwia elegancko, pieszczoszka niesamowita a z drugiej strony struś pędziwiatr.

Dzisiaj ubierałam ogrodzenie na Boże Ciało i Fryzia zwinęła mi kordonek:mad:.
Ale nic to, bo zaczęła gryźć i wywaliła się łapkami do góry. Zaczęłam ciągnąć ale nitkę i musiałam jej wsadzić rękę prawie do gardła:roll:.

Ale Niunieczce namierzyłam ostatnio z boku jakieś zgrubienie:-(

Pojechałąm do wetek, kazali kupic altacet, że to powiekszony węzeł chłonny:roll:.

A że po dwóch dniach nie było poprawy , to się pszeprosiłam z moimi stałymi wetami w Wieliczce.

Na razie zeszło mniej więcej do 1/3 co było. około 4-5 cm - dzisiaj mierzyłam.
Ale byłyśmy już 3 razy i Fryzia dostała zastrzyki przeciwzapalne ( 1 długodziałający i 3 x antybiotyk).

Dostała tez do smarowania Bal-derm. " pachnie " kamforą, tak że spi przy otwartym oknie.

Jutro albo pojutrze mamy jechać na kontrolę.

A full badania krwi podobno za jakieś 2-3 tygodnie, bo ta kuracja może zaburzać wyniki.

Posted

Fryziunia w zeszłym tygodniu zakończyła kurację antybiotykowo - przeciwzapalną:multi:.

Teraz się smarujemy dalej tą maścią, co dają tez krowom na
zapalenie " piersi ".
Widzę, że się to sporo zmniejszyło, do ok. 2 cm, aczkolwiek ja wiem gdzie szukać i jest to jeszcze troszkę wyczuwalne.:roll:.

Weci stwierdzili, ze jaki węzeł ( to był chyba " lekarz nieludzki :evil_lol: "). Bo było by bliżej łapki ( to mogłam smarować altacetem.....:roll: ). Stawiali na odczyn prawdopodobnie po zastrzyku.

Za ok 2 tygodnie robimy badania krwi i ew. usg.

A jak będę na urlopie, to jeszcze porządek z zębami, bo Niunia ma oprócz osadu troszkę kamienia na górnej szczęce.

A to się robi w narkozie?:nerwy:

Dzisiaj miałyśmy sądny dzień:placz:.

Kurier przywiózł posłanko, karmę, budę i ocieplenie:multi:

Buda ma wejście po prawej stronie i ocieplenie na zdjęciu z pokrowca tez jak najbardziej.
Tylko , że jak rozpakowałam, to się okazało, że dziura w ociepleniu jest po lewej:bad-word::flop:. No nijak to przewrócić na lewą strone, do góry " kołami : ani nic.:mad: Jak mi moja krawcowa nie zrobi, to muszę odesłać:shake::angryy:.

Ale nic to. zapodałam filety kurczakowe do gotowania i poszłam montować budę pod budynek gospodarczy.

Dzięki Bogu, ze miałam otwarte dzrwi wewnętrzne i na podwórko, bo po ok. 1, 5 godzinie poczułam na polu swąd:roll:.

Normalnie siwy dym, dalej wietrzę i mam już chyba z 17 stopni w domu:shake:.
I w nocy będą wszystkie okna uchylone.

jak to mówi moja mama, 6 dorodnych filetów i garnek " poszło się paść ":cool1:. Jeszcze nigdy mi sie tak nie zdarzyło, przypalić owszem , ale spalić:shake:

Ale widzę, że Fryzi posłanko ( 70x100 cm ) pasuje , nad budą robi doktorat;).

Pozdrawiamy ciepło Cioteczki:loveu:

Posted

Luna jesli pies nie da inaczej to raczej pod narkozą się zdejmuje kamień...ja Ci powiem tak mój york miał pod narkozą bo kłąpała zębami a mój wyżeł nie był usypiany do tego...ale wet stwierdził że pierwszy raz mu się zdarzyło żeby psa nie usypiać do zdejmowania kamienia...on miał leciutki i był ze mną więc jakos lekko poszło i sprawnie:-)
a co do guzów po zastrzykach to nie wiem czy u Fryzi to to samo ale mój wyżeł bardzo często ma takie jakby guzy po zastrzykach mniej wiecej do 2 tygodni się pojawiają (przy dotykaniu to wygląda jak taki przesuwalny woreczek z galaretką)...wyżły tak mają dość często jak dostaną zastrzyk podskórnie a nie domięśniowo (te domięśniowo są niestety bardziej bolesne) my to smarujemy maścią ichtiolową...śmierdzi, brudzi ale działa zawsze:lol:

Posted

Witamy:lol: i sie pochwalimy budą de lux.

Zobaczymy, czy Fryzia będzie korzystać. ja planowałam co by Niunia korzystała jak będzie padać i w zimie, bo generalnie i tak śpi w domu.

za 1,5 godziny sie przekonam, czy sunia będzie sucha:eviltong:

I bliższe ujęcie

Posted

No nie bardzo sucha:roll:.

Fryzia ma materac na schodach, to z niego korzysta bardziej:eviltong:.
Tez ma widok na ulice, ale tu jest tylko daszek i to od strony południowo - zachodniej.

Dlatego budę postawiłam w dobrym miejscu, bo we wnęce przed stodołą - prosto na ulice też ma pogląd, nie zacina tam:roll:. Nawet tarasik suchutki.

Mieszkanko po Santusi
[*] nie pasowało. Może dlatego, ze jest na drugim podwórku ( na zdjęciach gdzie widać siatkę ogrodzeniową to po prawej stronie ) i tamta buda to faktycznie trochę duża, bo robiona była dla ONka.

jak będzie juz całkiem pogoda do kitu, to mam nadzieję, ze będzie częściej korzystać. Bo dzisiaj nawet weszła ( patrzyłam z okna ), ale i tak teraz drzemankuje na schodach;).

Posted

Kaaasiaaa napisał(a):
moze czeka na pania? albo chce do domu wejsc ze na schodach lezy? :P

Ale Niunieczka ma drzwi cały czas otwarte i się nie krępuje:eviltong:.

Jak jest ładna pogoda, to trzeba ją zapraszać, bo woli poleżeć na trawce, rowerzystów poobszczekiwać.

Posted

Ale każdy ma swoje upodobania.:p

Santa
[*] byla z nami 10 lat i wzięta została bezpośrednio z krakowskiego azylu w Wigilię 99r. Ale jak tylko mogła, to wysypiała się na wszystkich mozliwych sofach albo fotelach.

Wcześniej mielismy 10 lat Onka krótkowłosego Bandziorka
[*] ( przyszedł do nas po prostu jak robilismy ogrodzenie - miał ok. 1-2 lata ). Ale on był po przejściach, łagodny był bardzo ale strachliwy szczególnie do mężczyzn i podczas burzy. W budzie miał firanki i w stodole też zrobilismy mu specjalnie dziurę we wrotach. Miał materac przy drewnie i w lecie tam lubiał przebywać. I do tej pory nie wiadomo, co sie z nim stało:-(. Pewnego dnia w listopadzie 99r. po prostu zniknął:-(. Inna rzecz, że łaził po siatkach i ogrodzeniach i codziennie ok. 6 rano robił sobie spacerek.