Ra_dunia Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 [quote name='Tola']Fryzia nie ma ogłoszeń. Poprosze o ogłoszenie na emirowskiej stronie, zaraz wysle zdjecia i info. Ale przydałoby się allegro... Kto pomoże i ogłosi sunię?[/quote] Póki co Fryzię tylko podniosę... Quote
Tola Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Dałam info o Fryzi na strone emir, moze bedzie i allegro... Trzymajcie kciuki, zeby domek szybko sie znalazł. Quote
Tola Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Fryzia na dwukropek.pl [URL="http://www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,23565801,Lublin_Zwierzaki___Adopcja,1-192.html"]www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,23565801,Lublin_Zwierzaki___Adopcja,1-192.html[/URL] Quote
funia Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 FRUZIULA jesteś super!!!:multi::multi::multi: Quote
Ra_dunia Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 [quote name='funia']FRUZIULA jesteś super!!!:multi::multi::multi:[/quote] :) Super psina szuka domku! Quote
MagYa^^ Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Napisze malej allegro i zrobie banerek, tylko dajcie mi troche czasu, bo w tej chwili nia dam rady. Mam nadzieje, ze do jutra sie wyrobie, postaram sie! Quote
funia Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 dlaczego nikt jej nie chce ,ona jest wspaniała odda całą siebie temu kto ją pokocha....Fryżka idz już do tego domku. Quote
Ra_dunia Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Fryzia na pewno już niedługo znajdzie swojego człowieka ;) Quote
MagYa^^ Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Ktoś kiedyś powiedział: [B]"Kochaj by być kochanym"[/B]... Fryzia - kochała, miała swój dom, swoją panią a jednak... Co się stało? Co stało się z miłością, która była obdarowana? Umarła? Czy po prostu się skończyła, tak jak między dwojgiem ludzi potrafi skończyć sie uczucie? Jeśli umarła oznaczałoby to, że ktoś się Fryzi pozbył. Stała się zbędna, niepotrzebna.. Z domu, ze swojego kocyka, od swoich misek została wygnana. Gdzie? Na bruk! Jak najgorszy śmieć stała się niczym. Jeśli skończyła się ta miłość z dnia na dzień.. Co powiedzieć psu? Jak jej wytłumaczyć? Przecież ta mała istotka nie rozumie.. Nie wie dlaczego tak się stało.. Ona siedzi i czeka, czeka i płacze za tym, który wychował ja od małej czarnej kuli. Czeka na codzienną porcję jedzenia, na ciepły dotyk, na zabawę. Dlaczego już tego nie ma? Może została wyrzucona na ulicy, może porzucono ją w tłumie, by nie zorientowała sie co się dzieje. Możemy gdybać... A ona pyta DLACZEGO? Fryzia lgnie do ludzi, cieszy się na widok przechodzących nóg. Jest spokojna, bardzo łagodna i delikatna. Nie rozumie dlaczego nikt jej nie chce. Nie rozumie dlaczego teraz musi dzielić swoje posłanie z innymi psami, dlaczego jedzenie nie jest tak dobre jak w domu, dlaczego nikt nie chce stanąć, pogłaskać? Dlaczego wciąż słyszy skowyt współbraci.. Dlaczego pomimo swej miłości do człowieka ten ją odtrącił..? Fryzia mieszka w tej chwili w hoteliku, dzięki czemu można było lepiej poznać jej charakter. Swoim wyglądem przypomina wyżła szorstkowłosego, ale jest dużo drobniejsza. Jest delikatna i bardzo.. bardzo łagodna. Myśląc o jej przyszłości została wysterylizowana. Jeśli dasz jej dom, znajdziesz przyjaciela na resztę jej życia - oddanego, który pokocha Cię całym swoim sercem i całym drobnym, psim ciałem. Nie pozwól by pewnego dnia nie obudziła sie zimą zamarzając.. Nie pozwól by to jedno małe serce pękło z bólu.. Pamiętaj, że ratując jej życie, nie uratujesz całego świata.. Ale ocalisz świat tej jednej, małej, kruchej istotki. Quote
sacred PIRANHA Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 monisiu zmien tylko info dotyczacego tego gdzie Fryzia przebywa...napisz ze przebywala w schronisku a aktualnie zostala zabrana do hoteliku dla psow dzieki czemu mozna bylo lepiej poznac jej charakter...napisz ze jest wysterylizowana... i teraz pytanko do reszty dobrych ludkow do kogo podac kontakt w allegro? Quote
MagYa^^ Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Ok poprawilam, ale zawsze tekst moze ulec jakiejs modyfikacji osoby, ktora bedzie go wykozystywala na allegro. Quote
Tola Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 [quote name='MagYa^^']Ktoś kiedyś powiedział: [B]"Kochaj by być kochanym"[/B]... Fryzia - kochała, miała swój dom, swoją panią a jednak... Co się stało? Co stało się z miłością, która była obdarowana? Umarła? Czy po prostu się skończyła, tak jak między dwojgiem ludzi potrafi skończyć sie uczucie? Jeśli umarła oznaczałoby to, że ktoś się Fryzi pozbył. Stała się zbędna, niepotrzebna.. Z domu, ze swojego kocyka, od swoich misek została wygnana. Gdzie? Na bruk! Jak najgorszy śmieć stała się niczym. Jeśli skończyła się ta miłość z dnia na dzień.. Co powiedzieć psu? Jak jej wytłumaczyć? Przecież ta mała istotka nie rozumie.. Nie wie dlaczego tak się stało.. Ona siedzi i czeka, czeka i płacze za tym, który wychował ja od małej czarnej kuli. Czeka na codzienną porcję jedzenia, na ciepły dotyk, na zabawę. Dlaczego już tego nie ma? Może została wyrzucona na ulicy, może porzucono ją w tłumie, by nie zorientowała sie co się dzieje. Możemy gdybać... A ona pyta DLACZEGO? Fryzia lgnie do ludzi, cieszy się na widok przechodzących nóg. Jest spokojna, bardzo łagodna i delikatna. Nie rozumie dlaczego nikt jej nie chce. Nie rozumie dlaczego teraz musi dzielić swoje posłanie z innymi psami, dlaczego jedzenie nie jest tak dobre jak w domu, dlaczego nikt nie chce stanąć, pogłaskać? Dlaczego wciąż słyszy skowyt współbraci.. Dlaczego pomimo swej miłości do człowieka ten ją odtrącił..? Fryzia mieszka w tej chwili w hoteliku, dzięki czemu można było lepiej poznać jej charakter. Swoim wyglądem przypomina wyżła szorstkowłosego, ale jest dużo drobniejsza. Jest delikatna i bardzo.. bardzo łagodna. Myśląc o jej przyszłości została wysterylizowana. Jeśli dasz jej dom, znajdziesz przyjaciela na resztę jej życia - oddanego, który pokocha Cię całym swoim sercem i całym drobnym, psim ciałem. Nie pozwól by pewnego dnia nie obudziła sie zimą zamarzając.. Nie pozwól by to jedno małe serce pękło z bólu.. Pamiętaj, że ratując jej życie, nie uratujesz całego świata.. Ale ocalisz świat tej jednej, małej, kruchej istotki.[/quote] Pięknie:loveu: MagYA - wielkie dzięki:Rose: Jak Murka pozwoli to podam kontakt do niej, teraz najbardziej zna Fryzię:lol: Quote
Murka Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Kontakt oczywiście może być do mnie ;) Jeśli chodzi o tekst do allegro: jest piękny, ale wydaje mi się nieco za długi i giną w nim podstawowe informacje o suni, których szuka każdy zainteresowany. Przede wszystkim dużym atutem suni jest jej młody wiek, czyli 1-1,5 roku. Poza tym zachowuje bezwględnie czystość. Umie chodzić na smyczy, jest bardzo towarzyska i nie przejawia żadnej agresji ani do zwierząt, ani ludzi. Można ją polecać do dzieci, bo ma dużo cierpliwości i nigdy nie reaguje agresją przy żadnych zabiegach. Czasem zdjęcia przekłamują wielkość psa, więc dobrze by było dać info, że jest to pies średniej wielkości, mniej więcej do kolana. Tyle mojego wymądrzania :oops: Quote
Murka Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 [B]bianka0 przekazała na Fryzię 100 zł![/B] ;) Quote
agusiazet Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 I Fryzią z ogłoszeń też nadal zero zainteresowania? Quote
Murka Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Jak na razie cisza... Miejmy nadzieję, że z allegro będzie jakiś odzew :roll: Tymczasem doszła jeszcze [B]wpłata 50 zł od Ra_duni[/B] :loveu: Quote
Tola Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Połączyłam część tekstu od MagYa i Murki, dodałam trochę swojego; osoba wystawiajaca allegro zrobiła to tak - moze być? [URL="http://www.allegro.pl/item475745726_fryzia_sznaucer_mix_sunia_bez_bad.html"]Fryzia sznaucer mix - sunia bez bad ! (475745726) - Aukcje internetowe Allegro[/URL] Podalam tel do Murki, ale widzę ze jest mój - wszystkich dzwoniacych będe kierowała do Ciebei Murka:cool3: Czy Fryzia jest jeszcze gdzies ogłaszana? Quote
Tola Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 To jest ten tekst - moze ktos jeszcze zechce zrobic Fryzi ogłoszenie i go wykorzysta:cool3: Mozna tez wykorzystać piękny tekst, który napisała MagYa [CENTER][B][U][COLOR=black][FONT=Times New Roman]Fryzia – sunia bez wad[/FONT][/COLOR][/U][/B][/CENTER] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Fryzia – na pewno kochała, miała swój dom, swoją panią, a jednak...[/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Co się stało? [/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Może została wyrzucona na ulicy, może porzucono ją w tłumie, by nie zorientowała się, co się dzieje…[/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Możemy gdybać...[/COLOR][/FONT] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]A ona pyta DLACZEGO?[/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Ona nie wie dlaczego tak się stało..[/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Ona siedzi i czeka, czeka i płacze za człowiekiem i bliskością, którą utraciła…[/COLOR][/FONT] [B][COLOR=black][FONT=Times New Roman]Fryzia jest średniej wielkości, młodziutka, ma ok. 1,5 roku.[/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=black][FONT=Times New Roman]Wiele przeszła, ale mamy nadzieję, że wszystko co złe jest już poza nią.[/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=black][FONT=Times New Roman]To bardzo towarzyska sunia, trzyma się zawsze blisko człowieka.[/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=black][FONT=Times New Roman]Świetnie nadaje się do domu z dziećmi, bo ma dużo cierpliwości [/FONT][/COLOR][/B][B][FONT=Times New Roman][COLOR=black]i nigdy nie reaguje agresją przy żadnych zabiegach. [/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Times New Roman][COLOR=black]Uwielbia pieszczoty, zabawy, wszelki kontakt z ludźmi.[/COLOR][/FONT][/B] J[B][COLOR=black][FONT=Times New Roman]est bardzo łagodna wobec psów oraz kotów; nie przejawia agresji ani do zwierząt, ani ludzi.[/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=black][FONT=Times New Roman]Dobrze czuje się w mieszkaniu, umie zachować czystość, potrafi chodzić na smyczy.[/FONT][/COLOR][/B] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Fryzia mieszka obecnie w hoteliku, dzięki czemu można lepiej poznać jej charakter; jest wysterylizowana. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Potrzebuje tylko człowieka, który ją pokocha. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Jeśli dasz jej dom, znajdziesz przyjaciela na resztę jej życia - oddanego, który pokocha Cię całym swoim sercem. [/FONT][/COLOR] [CENTER] [B][COLOR=black][FONT=Times New Roman]Nie pozwól, by to jedno małe serce pękło z bólu…[/FONT][/COLOR][/B] [B][FONT=Times New Roman][COLOR=black]Kto pokocha sunię bez wad?[/COLOR][/FONT][/B][/CENTER] Quote
Tola Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 [quote name='Murka']Jak na razie cisza... Miejmy nadzieję, że z allegro będzie jakiś odzew :roll: Tymczasem doszła jeszcze [B]wpłata 50 zł od Ra_duni[/B] :loveu:[/quote] Dziękujemy wszystkim za wpłaty:lol: Quote
Murka Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 O, teraz dużo lepiej :cool3: Proponuję jeszcze dodać lub podmieć zdjęcie na to: [IMG]http://www.adopcje.org/images/adopcje/sup2/18412.jpg[/IMG] Bo jest tu skumulowany cały charakter suni, no i widać mniej więcej jej wielkość ;) Ja mam Fryzię na adopcje org i mam jej plakaty rozwieszone w lecznicy w Stalowej Woli i Janowie. Quote
sacred PIRANHA Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 ogłoszenia poszly...no moze wreszcie cos sie ruszy i domki olsni ze to fajowa sunieczka:cool1: Quote
bianka0 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Przedwczoraj nareszcie udało mi się poznać osobiście Fryzię.Kawał z niej baby,na zdjęciach wydaje się mniejsza i drobniejsza.Bardzo lgnie do ludzi,widziała mnie po raz pierwszy a natychmiast przykleiła się do mnie.Jest zazdrosna o inne pieski ,tak wsuwała się pomiędzy mnie a Cindi żebym nie mogła jej pogłaskać i pieściła tylko ją.Jest bardzo żywiołowa,próbuje zwrócić na siebie uwagę wyskakiwaniem na człowieka i wtedy czuje się jej wagę,jest teraz znacznie okrąglejsza niż na zdjęciach.Ogólnie robi wrażenie wulkanu energii i radości,nie widać po niej tych wszystkich nieszczęść które ją do tej pory spotkały.To młoda ,urocza sunia. Quote
Ra_dunia Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 No to komu młodą i uroczą suczkę? :cool3: Quote
danka1234 Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Bardzo proszę banerek dla Fryzi(od biankaO) [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/fryzia-pilnie-potrzebuje-pomocy-zbieramy-na-leczenie-hotelik-107202/"][IMG]http://img78.imageshack.us/img78/7759/ff5xo4sr0.jpg[/IMG][/URL] Jeśli potrzebujecie jeszcze ogłoszeń, mogę pomóc,tylko proszę napisać co już ma zrobione by nie powielać.;) Quote
Recommended Posts