Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]Sylwia[/B], wiem już mnie Ewcia przestrzegła.. dlatego zacznę od szyji i tyłka :mdleje:
Podobno tam sie nie da właściwie zaciąć.. ale znając moje zdolności :placz:

• Replies 5.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to ja rowniez gratuluje ze z praca sie udalo i trzymam kciuki za sesje! Ja myskalam ze mam juz tak zapchany kalendarz ze sie bardziej nie da a dzis mi kolejne zaliczenia doszly i to w terminach hm.. najmniej odpowiednich... no ale coz

A z maszynka wcale nie jest tak trudno wiec na pewno dasz rade;) Ja pamietam zaczynalam Denisa wlasnie od szyi i przedpiersia bo to najwieksze miejsca i najlatwiej a potem juz poszlo z gorki i nawet bez wiekszych problemow sie obeszlo za pierwsyzm razem:)

Posted

lepsza praca w MC niz...jak ja - na bezrobociu:eviltong: a fakt, ze chcesz tylko na miesiac - fakt wtedy chyba tak latwo nie jest

czekam niecierpliwie na zdjecia Galiny:multi:

Posted

[B]Mateusz[/B], no jak nie ma? A miłość? :loveu:

[B]Agnes[/B], szczerze mówiąc myślałam, że mnie nie wezmą - a tu taka miła niespodzianka, w poniedziałek tylko BHP, we wtorek książeczkę sanepidu muszę przedłużyć, podpisać umowę i do pracy rodacy :diabloti:
A, jeszcze w międzyczasie zdać sesję :evil_lol:

[B]madziorka[/B], nic mi nie mów.. jestem tak wykończona po mijającym tygodniu, a tu jeszcze wiecej roboty :mdleje: Całe szczeście udało mi się zaliczyć fascynujące przedmioty w stylu biostatystyka, łacina tudzież biochemia. Ale to tylko podstawa góry lodowej.. anatomia i histo :mdleje:

[B]Sylwia[/B], uważałam na newralgiczne miejsca, a jaszczurka nawet nie doprowadziła mnie do szału jak się spodziewałam.

Posted

Jestem PO :mdleje:

Wszystkie części ciała mam i ona i ja. I faktycznie, nie jest tak trudno ;)
W wielkim skrócie: Przedpiersie i szyja spoko, zrobiłam jej tylko łysolca przy wicherku. Uszy o dziwo najlepiej ze wszystkiego :loveu: Policzki - nie mam pojęcia jak jej tam to wyciąć i chyba się zagalopowałam i za daleko wycięłam.. Tyłek również spoko - no chyba.

Pewnie jak ją Ewa i Sylwia zobaczą to się za głowę złapią :evil_lol:
Jutro jakieś fotki może popełnię, to mi powiecie jak duży dramat popełniłam :eviltong:

Posted

[quote name='Justa']
[B]madziorka[/B], nic mi nie mów.. jestem tak wykończona po mijającym tygodniu, a tu jeszcze wiecej roboty :mdleje: Całe szczeście udało mi się zaliczyć fascynujące przedmioty w stylu biostatystyka, łacina tudzież biochemia. Ale to tylko podstawa góry lodowej.. anatomia i histo :mdleje:
[/quote]
OJ no własnie a ty to pewie jeszcze więcej i dokladniej tego wszystkiego masz niż ja, bo ja to mam wszystkiego po trochu i te medyczno-biologiczne przedmioty raczej z naciskiem na strone techniczną, ale i tak czeka mnie we wtorek zaliczenie z biochemi i wlasnie sciagam w PDFie biblie Stryer'a a kiedy to przeczytam to juz nie wiem;d Mi udało sie juz miec za sobą takie cuda jak etyka, ekonomia, materiały polimerowe, elektrotechnika, a zacznie się dopiero na biofizyce i matmie, tak naprawdę...:roll: ale ja nadal jestem dobrej mysli:)

Posted

[quote name='Justa']Nie no - Galina chyba ma cieczkę :placz: A ostatnio miała 5 miesięcy temu.. Martwić się?[/QUOTE]

jeżeli to pierwszy raz to nie ma po co ;) tak samo jak pies zwymiotuje raz czy dwa- to nic strasznego.

A co do sesji- rozmawiałam dzisiaj z siotrą, studentką I roku technologii żywności- to co ona opowiadała to masakra :shake: ona ma ze stresu nerwobóle żołądka, i możliwość powstawania przez to wrzodów... przez studia... a technologia żywności to nie weterynaria:roll:

Posted

[url]http://img2.imageshack.us/img2/6348/dsc0841y.jpg[/url]

troszku ciemno z prawej strony, ale bardzo podba mi się ta fotka:crazyeye::loveu::loveu::loveu:

uszka jej bardzo dobrze zrobiłaś(napewno lepiej niz ja:evil_lol:)

a co do reszty to czekam na zdjęcia:diabloti:

Posted

Nie mam suczki, więc nie poradzę w sprawie cieczki:razz: Ale może Twoje mądre veterynaryjne książki coś na ten temat wiedzą:diabloti:

Galusi uszka pięknie zrobione:crazyeye::loveu:

Posted

ale suki maja cieczke dwa razy w roku tak? wiec po 5 m-cach to akurat tragedii chyba nie ma - to tylko miesiac roznicy wg "ksiazkowej" wiedzy. U kobiet tez roznie bywa z ta regularnoscia;) Jesli cieczka bedzie normalna i normalnie przebiegac jak zawsze - nie martwilabym sie

Posted

Dziękuję wszystkim za postrzymanie na duchu :multi: :loveu:
Przeraziłam się nieco, bo wcześniej miewała cieczkę rzadziej, ale wiadomo - mogło jej się coś tam rozregulowac - to żywy organizm, a nie maszyna.
Gaciochy póki co założone, pies lata jak opętany i ociera się o wszystko - hormony szaleją :mdleje: Ale dobrze, na wakacje będzie spokój ;)

[B]Martyna[/B], najgorszy jest chyba ten pierwszy rok - ale ludzie przez to przechodzą, więc chyba się da ;) Stresować za bardzo też się nie można, bo nie trudno o rozstrojenie psychiczne, a przecież uczyć się trzeba - nie ma czasu na lamenty :shake:
Weterynaria - u nas to wygląda trochę inaczej, bo człowiek uczy sie przez cąły semestr, a nie tylko w sesji, co za tym idzie - przez cały semestr jest zestresowany, a co za tym idzie przyzwyczaja się do stresu ;) Weterynarze po studiach to tacy spokojni i opanowani ludzie.. ciekawe czemu :diabloti: A nakręcony właściciel lata wokół zwierzaka i weterynarza i sie dziwi, czemu ten nie reaguje równie emocjonalnie :evil_lol: :eviltong:

A właśnie, powiem Wam że miałam ostatnio zaliczenie u pani doktor, która nam dawała lekcje przedsmakową przed rozmową z właścicielem zwierzaka. Pytała gdzie ten pęcherz moczowy leży i jak to i czemu tak a nie inaczej. I jak tylko usłyszała jakąś niepewnośc w głosie od razu alarm - trzeba być pewnym tego co się mówi, bo inaczej i właściciel będzie niepewny co się ze zwierzakiem dzieje.
Ogólnie po takim przemaglowaniu człowiek aż nabiera ochoty do nauki :razz:

[B]Ewa[/B], ISO chyba 800 albo 1000 więc wyobraź sobie jak mało światła miałam :evil_lol: A zdjęcie takie no, bez rewelacji, ale dokumentujące gorący czas :cool3:
Uszi mi wyszły, musze przyznać. Ale słuchaj ile się za nie zabierałam :mdleje: Nie wiedziałam z której strony je podejść i wziąć i czy ta mała kanalia się nie wyrwie i strumień krwi nie pocieknie. Z lewym poszło nadzwyczaj szybko, z nadmiaru emocji nawet zapomniałam do Galiny gadać :evil_lol: Prawe było małym dramatem, ale w końcu tez się udało - warunek, musze siedziec po lewej stronie, bo po prawej jakiś chyba zły ciek wodny jest :diabloti:
Reszta fotek po cieczce, czyli akurat jak trochę odrośnie wyłysiała klata :lol:

[B]weszka[/B], ktoś te nasze zwierzaki leczyć musi w przyszłości :multi:

[B]Sylwia[/B], moje weterynaryjne książki dotyczą tylko budowy na dzień dzisiejszy :shake: Po sesji skoczę do biblioteki weterynaryjnej to może coś mądrego wyszukam o zaburzeniach układu rozrodczego ;)

[B]Agnes[/B], 5 a 6 miesięcy spoko, ale ona wcześniej miała co 7-8 :shake:

[IMG]http://img265.imageshack.us/img265/2141/dsc0814.jpg[/IMG]

[IMG]http://img265.imageshack.us/img265/6258/dsc0819.jpg[/IMG]

No to wracam do nauki..:placz:

Posted

[quote name='weszka']Śliczna elegancka dziewczynka :)[/QUOTE]

Haha po prostu bardziej zadbana jak nieco ogolona, bo przedpiersie i tyłek i policzki - coś mi za dobrze maszynka jechała i ją ogołociłam :evil_lol:

Posted

[quote name='Justa'][B]Agnes[/B], 5 a 6 miesięcy spoko, ale ona wcześniej miała co 7-8 :shake:[/quote]

no tak...to jest roznica, ale jak sama napisalas - to zywy organizm...

[quote name='Justa']No to wracam do nauki..:placz:[/quote]

ja tez niedlugo bede...sleczec:roll:

Posted

wygląda na bardzo znudzoną tymi tomami książek;)

[quote name='Justa']

[B]weszka[/B], ktoś te nasze zwierzaki leczyć musi w przyszłości :multi:
[/QUOTE]

no to ja się juz ustawiam w kolejce do lek. wet. J. :cool1:

Posted

Ja też się ustawię w tej kolejce, ale pod warunkiem, że Pani Veterynarz poczyta coś o cieczkach u suczek:evil_lol:;):evil_lol:

Mam nadzieję, że znasz sie na żartach;)