Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Matusz'][COLOR=Navy][B]taaaa... ja jutro mam z gatunków dziennikarskich w a piątek z historii Polski XXw. :placz:[/B][/COLOR][/QUOTE]

Nikt nie obiecywał, że będzie łatwo :cool3::cool1:
Tak czy siak trzymam kciuki ! :multi:

• Replies 5.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To ja zapraszam;), chociazby przy okazji wystawy walentynkowej;)

Ona nie ma krotkiej brody, poprostu jak pies zarosnie przy oczkach i pysk staje sie okraglejszy i tez przez to wiekszy, to wtedy optycznie to skraca brode;), wiem po moim Scooby'm, ktory brody praktycznie wogole nie ma, a jak mu pysk ladnie przytne to wtedy wyglada jakby mial:diabloti:.

Posted

puzzle ma rację, jak łeb zarośnięty to broda zwykle wydaje się kiepska, a jak się ładnie policzki i szyjkę maszynką zrobi, wtedy się broda eksponuje :loveu:

Posted

[quote name='eria']puzzle ma rację, jak łeb zarośnięty to broda zwykle wydaje się kiepska, a jak się ładnie policzki i szyjkę maszynką zrobi, wtedy się broda eksponuje :loveu:[/QUOTE]
moje niewprawne oko dało się nabrać:evil_lol:

Posted

[quote name='LeCoyotte']moje niewprawne oko dało się nabrać:evil_lol:[/QUOTE]

Przy takiej brodzie jaka ma Samba to mnie nie dziwi, ze inne wydaja Ci sie krotkie;)

Posted

a ja wreszce do was znowu zawitałam:) Widze ze Galcia i takw porownanij do Denisa obrze wyglada (ten to zarosnięty ze ho ho) ale ty przynajmniej regularni prowadzisz galerie;) Gratulacje i rowniez zycze powodzenia podczas sesji i lacze sie z tobą Justa w cierpieniu dot egzaminu z chemi tez mnie tyakowy czeka;) Zamiast fizyki jednak w tym semestrze mam jeszcze z anatomi zaś biofizyka w drugim...

Posted

Coś mnie chyba trafi :placz:

Tak się cieszyłam, że Galina 1,5 roku na jednej karmie, że alergia jakoś nie postępuje dalej i mam.. :placz:
Od 2 tygodni usiłowałam dostać nasze żarcie (Trovet LPD), w sobotę skończyła się karma, a dzisiaj dzwonią do nas, że karmę mi wycofali z produkcji :placz:
A tak dobrze jej służyła..

Galinę brzuch boli, bo na samym ryżu z mięchcem jest od 3 dni, przelatuje przez nią i ledwo bidula do rannego spaceru wytrzymuje.. :shake:
W dodatku naszej doktor od testów alergicznych nie ma do czwartku.. Dopiero wtedy będzie można zobaczyć, co maleństwo może jeszcze jeść.. O ile wogóle coś może.

1,5 roku temu były robione testy i mogła jeść 3 karmy:
Troveta LPD
Troveta DPD
Hillsa z/d ultra

Trovet - oba rodzaje wycofane z produkcji, a na hills'a nie wiem czy w międzyczasie sie nie uczuliła.. :roll:

Zawsze coś, no zawsze k*** coś :angryy::placz:

Nie wiem czy było - szczęśliwa jaszczureczka
[IMG]http://img222.imageshack.us/img222/1431/dsc0807gz0.jpg[/IMG]

Posted

Uuuu biedny Galutek:-(, sprobuj moze kaszy zamiast ryzu, albo makaronu, sa troche ciezsze niz ryz, ale wiem po moich, ze ryzyko biegunki duzo sie zmniejsza. Co prawda nie sugeruj sie za bardzo moimi poradami, bo ja nie mam psa alegrika i to Ty przez jej zycie, nauczylas sie co moze, a czego nie. Scooby do 1 roku zycia mial problemy rzoladkowe (nie alergie) co chwile bylismy u wtea i jadal wlasnie Hills'a, nie samkowal mu, ale bylo coraz lepiej, no i teraz jest na karmie dla normalnych psow i nie mamy problemow:roll:.
Moze sprobuj zmienic troche proporcje, wiecej miesa mniej ryzu, i pilnuj zeby czarnula pila, bo przy biegunkach moze sie odwodnic, biedne malenstwo, tyle sie przez ta alergie wycierpi:-(.

Posted

[quote name='puzzle']Uuuu biedny Galutek:-(, sprobuj moze kaszy zamiast ryzu, albo makaronu, sa troche ciezsze niz ryz, ale wiem po moich, ze ryzyko biegunki duzo sie zmniejsza. Co prawda nie sugeruj sie za bardzo moimi poradami, bo ja nie mam psa alegrika i to Ty przez jej zycie, nauczylas sie co moze, a czego nie. Scooby do 1 roku zycia mial problemy rzoladkowe (nie alergie) co chwile bylismy u wtea i jadal wlasnie Hills'a, nie samkowal mu, ale bylo coraz lepiej, no i teraz jest na karmie dla normalnych psow i nie mamy problemow:roll:.
Moze sprobuj zmienic troche proporcje, wiecej miesa mniej ryzu, i pilnuj zeby czarnula pila, bo przy biegunkach moze sie odwodnic, biedne malenstwo, tyle sie przez ta alergie wycierpi:-(.[/QUOTE]

Oj żebyś wiedziała Ala, że się biedactwo wycierpi.. :shake:

To znaczy ona jest w dobrej formie - chce się bawić, jest wesoła, je chętnie.
Tylko ja się obawiam zmiany karmy, jakiekolwiek zmiany diety w przypadku psa alergika to droga przez mękę. Cieszyłam się, że udało nam się znaleźć karmę, która jej służy, która nie zaczyna uczulać po 6 miesiącach (jak to wcześniej było w przypadku Eukanuby i RC). A Trovet właśnie taki był - jadła go przez 1,5 roku i było w porządku. Pewnie byłoby dalej, gdyby dalej była w sprzedaży.. Ale na to niestety już nic nie poradzę.
Boję się, że z Hills'em może być podobnie jak z Eukanubą i RC :shake:

Trzeba jakoś wytrwać do tego czwartku i wszystko powinno się wyjaśnić.

Całe szczęście mała nie jest wybredna i zje wszystko, także jak już znajdziemy coś co nie uczula, to będzie dobrze, bo raczej bedzie chciała jeść..

Posted

Justa, a nie ma gdzies na necie, ja zawsze jak szukam to prosze zeby waznosc nie byla krotsza niz pol roku i chociaz zamawialam u roznych to jeszcze nikt nie przyslal mi karmy ktotko waznej, tylko trzeba to koniecznie uwzglednic. Gdyby udalo Ci sie zamowic karme wazna ok roku i byloby to z 10 kg to bylabys na pewien czs zabezpieczona:cool1:. Jak nie urok to sraczka:cool1:........

Posted

[quote name='malawaszka']cholera - czemu wycofali tego troveta? :shake:[/QUOTE]

Dobre pytanie.. :roll: Może im sie nie opłacało? Dieta jagnięcina + ziemniaki lub kaczka + ziemniaki nie jest chyba zbyt popularna..

Posted

[quote name='puzzle']Justa, a nie ma gdzies na necie, ja zawsze jak szukam to prosze zeby waznosc nie byla krotsza niz pol roku i chociaz zamawialam u roznych to jeszcze nikt nie przyslal mi karmy ktotko waznej, tylko trzeba to koniecznie uwzglednic. Gdyby udalo Ci sie zamowic karme wazna ok roku i byloby to z 10 kg to bylabys na pewien czs zabezpieczona:cool1:. Jak nie urok to sraczka:cool1:........[/QUOTE]

Te karmy nie maja tak dłygiego terminu ważności.. :shake: Wydaje mi się, że z tego względu, że nie są to zwykłe substancje konserwujące używane w normalnych karmach.
Pozatym - to tylko odwlecze problem. Tak czy siak czeka nas zmiana karmy.. :shake:

Posted

[quote name='Justa']Te karmy nie maja tak dłygiego terminu ważności.. :shake: Wydaje mi się, że z tego względu, że nie są to zwykłe substancje konserwujące używane w normalnych karmach.
Pozatym - to tylko odwlecze problem. Tak czy siak czeka nas zmiana karmy.. :shake:[/QUOTE]

Fakt, ale moze gdyby udalo sie to jeszcze troche preciagnac, to mialabys karme zeby powoli ja przeprowadzic na inna... Nie wiem co Ci poradzic mnie by chyba cholera wziela... Zeby tylko ta wetka w czwartek wrocila i zeby testy ladnie wyszly... Wymiziaj ode mnie cierpiacego Galutka:-(:loveu::loveu:

Posted

Biedna Gala:( trzymam kciuki za zmianę karmy...

[quote name='Justa']Wydaje mi się, że z tego względu, że nie są to zwykłe substancje konserwujące używane w normalnych karmach.[/QUOTE]

trovet jest konserwowany bht i bha.. ale pewnie mało tego dali skoro krótki termin ważności. W sumie dziwne, że taka droga karma a nie konserwują naturalny tokeferolami.. Chyba że one uczulają?

Posted

ojej Biedna Galcia.....:(;(;(c chyba powinnam zaczac doceniac ze Denis nie dosc iz wszystkozerny to jeszcze na nic nie uczulony.... ale mam nadzieje ze ten Hills będzie dobry a jak nie on to ze cos znajdziecie cos przeciez musi byc co jej nie uczula!!!

Posted

Dziękuję wszystkim za kciuki i wsparcie :loveu: Kochani jesteście !
Galina wymiziana.. dzisiaj cały ranek ze mną spała i rozpychała się niemiłosiernie :diabloti:

Jutro popołudniu mamy wizytę u weta, więc mam nadzieję wszystko się wyjaśni..
Z mamą wydedukowałyśmy, że być może jaszczurkę brzuch boli, bo przedwczoraj wieczorem karmił ją ojciec i może dał jej za ciepłe jedzenie, co podrażniło układ pokarmowy.. :roll: W nocy niespodzianek nie było i mam nadzieję, że wszystko jakoś się unormuje.
Na alergię mi to nie wygląda, bo ani się nie drapie, ani nie ma temperatury, nie wymiotuje - u niej objawy alergii są dośc ostre i nieco inaczej to wygląda.

Zaraz wezmę ją na piłęczkowanię i ocenię jej formę ;)

- - -

A póki co zmykam, bo w poniedziałek egzamin z fizyki i biofizyki i lece się uczyć do koleżanki :diabloti:
Nie wiem jakim cudem, ale zaliczyłam ćwiczenia z chemii :mdleje: W kolejny poniedziałek egzamin..

I semestr prawie do przodu..
Chcieć to móc jak to mówią :multi::loveu:

Posted

Już po weterynarzu jesteśmy..

Karma dobrana - maleństwo może jeść Hills'a z/d ultra. Dostałyśmy próbkę i Galina jest po pierwszej porcji, zjadła z chęcią (co akurat mnie nie dziwi) i czekamy na efekty (a raczej ich brak) ;)
Za to okazało się, że uczuliła się na wołowinę - czyli to co dostawała w jedzeniu gotowanym ! Dajemy jej w tej chwili indyka, bo może jeść.
Także mała rewolucja nastąpiła.

Ale mam nadzieję, że wszystko bedzie już w porządku ;)