Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 470
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozliczenie Piku:

220 zł było
42 zł Baffi
-----------
282 zł
+100
-----------
382 zł

WYDATKI:
26 zł szelki
ok. 100 zł karma (jeszcze mamy zapasik :eviltong:)
ok. 40 zł witaminy, glukozamina itp.
-----------------------------------
166 zł

zostaje 216 zł

Na szczęście dr Szxczypka nie kasował nas za konsultacje, a leczenie u Niedzielskich na razie "wisi" w długach... wpłacę teraz, skoro operacja na razie sie odwleka ;)

Posted

ALARM!!!!

Z Piku jest niedobrze :placz: Dwa dni temu biegając wpadła do dziury, okropnie zapiszczała, teraz ma kłopoty z chodzeniem, wstawaniem, cierpi... Leki p/zapalne nie dały efektu... :-(
Obawiam sie że wracamy do punktu wyjscia, czyli jednak bedzie konieczna operacja przynajmniej jednej łapki. W poniedziałek idziemy do doktora...

Strasznie sie martwie, bo wet nie ukrywa, ze bedzie trudno, może sie nie udac, w dodatku to bardzo bolesne leczenie...

A Piku z wesołego bezczelnego psiaka stała sie w jednym momencie przerażoną obolałą istotką :-( Boi sie nawet wzięcia na rece- chyba obawia sie że ja znów zaboli; siedzi w pudle i udaje że jej nie ma :-( albo sie trzęsie... Na dodatek na spacerze nastepnym po wypadku potwornie przestraszył ją pracownik MPO wyma****ąc w jej strone szeleszczacym, czarnym workiem na śmieci i to tez pogorszyło jej stan psychiczny wręcz dramatycznie :shake:

Posted

rozumiem Cię... wiem co to znaczy na co dzień patrzec w oczy psa, który płacze z bólu... moja Aza ma dysplazję i źle zrobioną operację za sobą, jedna noga jest dla niej praktycznie podpórką...

Kase jakoś zbierzemy, jakkolwiek, tylko żeby operacja była udana. U kogo będziesz robic jak już?

Posted

No co WY!!!!! Macie mnie za sadystkę????
Mała była u weta i wczoraj i przedwczoraj, dostaje leki p/zapalne i p/bólowe, a w poniedziałek to idziemy do chirurga pogadać o operacji.... Do Szczypki.

Żeby jej tylko tak nie bolało.... :-(

Posted

jak nie urok,to przemarsz wojsk :angryy:
Mozna jej podać jeszcze leki homeopatyczne Ruta CH 9 i Rhus toxicodenrdron CH 9,oba 2 x dziennie po 3 kulki do pysia albo rozpuszczone na łyżeczce wody.
Apteka na p.JPv II spytaj albo na Bajana albo na pl.Hirszfelda.

Posted

widziałam dzisiaj małą-masakra! Jak zawsze radośnie wybiegała, tak dzisiaj nic!!!

[SIZE=1]ps. przepraszam za offa, mój Pimek ma straszliwe odleżyny nie wiem co robic, pomóżcie[/SIZE]

Posted

Ecci, dam ja Ci w ucho, jak nic :mad: Byłaś i czemu nie zapytałas? O odlażyny znaczy, kurcze wiesz przeciez że mam niestety długie z nimi doswiadczenia.... Weź sie odezwij, powiesz mi co robisz do tej pory i cóś uradzimy...

Małą boli ciagle, chociaz i tak płacze jakby rzadziej, niz na poczatku... Pokerku, zaraz sobie zapisuje i dzisiaj kupię od razu, będę na pl.JPII. Dziękuję!!!!

Posted

Riwanol do przemywania, a smarować to najlepiej sudocremem, albo argosulfanem. Jakby sie zapaprało, to opatrunek hydrożelowy. To najprosciej i chyba najskuteczniej. aha, niezły jest też solcoseryl w żelu....

Posted

przyszedł mi do głowy pomysł!!!
- Ulv usługi lekarskie
- ja hotel
i biedne pieski mają jak znalazł a my kupę kasy w kieszeni:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='ulvhedinn']Kiedys się nei dostałam, ale rozważam powtórną próbę startu... ;)[/quote]
Jaka to by była oszczędność...:cool1: I szkoda, żeby Twoja wiedza się marnowała... Chyba ze skorzystasz z propozycji ecci i założycie spółkę usługi odpłatne sp. z o.o.

Posted

[quote name='maggiejan']Jaka to by była oszczędność...:cool1: I szkoda, żeby Twoja wiedza się marnowała... Chyba ze skorzystasz z propozycji ecci i założycie spółkę usługi odpłatne sp. z o.o.[/quote]
szczególnie to ZOO jest bardzo trafne :evil_lol:

Posted

Wiem, bardzo dobrze wiem, są psy, po 3 w każdym pokoju, koty, króliki, szczurki ostatnio, ptaszki, jeżeli o którymś istnieniu zapomniałam to przepraszam, acha! No i Ulv i Agnieszka!:diabloti:

Posted

Tia.... takie są skutki, jak się dziecko zaczytuje w Doktorze Dolittle... a potem wyrastają takie ulvy :p

Bazarek na Pi:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9982863#post9982863[/URL]