Poker Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 [quote name='BIANKA1']Cała Piku .": jak nie będziecie sie mnie bali , to będziecie się śmiali " :evil_lol: Dużo zdrówka mała zołzo :lol:[/quote] świetnie powiedziane :evil_lol: Quote
ulvhedinn Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 Oby, oby... Pi na razie nie chodzi, łapki jej się zawijają :-( ale wet jest dobrej myśli, bo na przednich sie podnosi, a tylną może się podrapać w ucho, więc nie są bezwładne, tylo nieskoordynowane. no juz musimy ćwiczyć na razie wstawanie i stanie, potem chodzenie. Zastrzyki co dzień są kwitowane warkotem i wrzaskiem.... ale opracowaliśmy patent- biorę zołzę pod pachę i szepczę do ucha, a z tyłu wet robi zastrzyk ;) Quote
justynavege Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 a nie szepczesz jej czasem : " no Piku bierz go , nie daj się " ;):evil_lol: Quote
Poker Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 wpłaciłam za bazarki 100 zł, jeszcze coś potem dojdzie. Quote
ulvhedinn Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 [quote name='justynavege']a nie szepczesz jej czasem : " no Piku bierz go , nie daj się " ;):evil_lol:[/quote] Nie muszę ;) tak np. dr Piotr nie odważy się zbadac Pi bez kagańca.... :evil_lol: Z dobrych wieści- Pikunia stara sie wstawać i chodzi, chociaż nóżki jej na razie nie noszą. ale to twarda babka :loveu: Poker= dziękuję!!!!!!! to jest na pi, na wszystkie, czy na spłate długu...? Zakręconam.... :oops: Quote
BIANKA1 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 ULV , dałam kontak do Ciebie w sprawie adopcji świnki . Tylko dobrze dziewczyne przepytaj :cool3:Dzielna mała zołza :evil_lol: Quote
Poker Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 [quote name='ulvhedinn'] Poker= dziękuję!!!!!!! to jest na pi, na wszystkie, czy na spłate długu...? Zakręconam.... :oops:[/quote] wszystko jedno,przecież Pi tez generuje długi :roll: Quote
ecci Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Ulv, zanim Pi dojdzie do normy, to ja na twoim miejscu porządnie bym odpoczęła!!!:evil_lol::evil_lol: Quote
ulvhedinn Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 Piku chodzi!!!!!!!! Piku chodzi!!!!!!!!! :cunao: No nie powiem, że idealnie, zatacza się i przysiada, czasem jej się stópka podwija, ale chodzi na wszystkie cztery łapki :multi: wogóle to mnie zaskoczyła, zołza... Wyniosłam ją w transporterku, bo piszczała, że chce siku (w transporterku, bo na rękach za bardzo się wije, a jej nie wolno). I nastawiona, że tak jak wczoraj będę trzymała przewracjącego się psa w łapach otwieram transporter, tzn. zdejmuję górę... a ta jak nie wypryśnie na trawę :-o I dawaj ganiamy! Co z tego, że zawija ją jak pijanego na wietrze, ważne że wogóle chce i może się poruszać! Siku było pięknie, a potem sama sie wgramoliła do transporterka, oczywiście zamiast tam, gdzie są drzwiczki i niżej, to usiłowała sforsowac wysoki brzeg.... Ona się w 100% wdała w Pałka i Krę :stupid: Quote
BIANKA1 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Cieszę się , że Piku chodzi . Ona jest nie do zdarcia :evil_lol: Trochę łez Cie kosztowała , ale mówiłam , ze da radę :lol: Quote
Evelin Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 I jak się miewa Piku? Z tego co czytałam chyba sie udało..super-bardzo się cieszę...Oby tak dalej. Quote
ulvhedinn Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 Piku jest WŚCIEKŁA, OBRAŻONA i NABZDYCZONA nieziemsko :diabloti: Niestety ma ograniczać ruch do minimum, w związku z tym siedzi zamknięta w dużym transporterku i warczy i rzuca sie przez kratki na wszystko co się pojawia w pobliżu... poza tym jęczy, szczeka i skrzypi, szczególnie w nocy (bo jak to tak, pies nie w łóżku???? :mad:). Albo tłucze miskami..... Wypuszcaona na trawnik, mimo moich wrzasków (Piku spokój, Piku, wolniej!!!!!) lata jak głupia, choć jescze nie do końca pewnie ;) Quote
Edi100 Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 :loveu:[quote name='ulvhedinn']Piku jest WŚCIEKŁA, OBRAŻONA i NABZDYCZONA nieziemsko :diabloti: Niestety ma ograniczać ruch do minimum, w związku z tym siedzi zamknięta w dużym transporterku i warczy i rzuca sie przez kratki na wszystko co się pojawia w pobliżu... poza tym jęczy, szczeka i skrzypi, szczególnie w nocy (bo jak to tak, pies nie w łóżku???? :mad:). Albo tłucze miskami..... Wypuszcaona na trawnik, mimo moich wrzasków (Piku spokój, Piku, wolniej!!!!!) lata jak głupia, choć jescze nie do końca pewnie ;)[/quote] Piku, dzielna dziewczyna:loveu::loveu::loveu: Quote
fona Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Ulv, zrobiłam bazarek i sie mnie czepiają, help [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/psie-ksiazki-szczesliwy-pies-inne-do-ii-2009-a-125945/index3.html#post11376176[/URL] Quote
Evelin Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Fona,to ten nowy regulamin..ja też wystawiłam bazarek ( ten w podpisie) i od razu były problemy..ale jak zostałam uświadomiona Viris to bardzo miły mod bo ma prawo do zdjecia bazarku...Ona ostrzega,pisze co trzeba zrobić... Ale z tego co czytam-czy nie należałoby rozważyć opcji,że jesli ktoś adoptuje psa (czy jakiekolwiek inne zwierzę) nipełnosprawne-a takim jest Kraksa powinien mieć prawo do zbirania kasy na PWP? Dla ludzi jest PFRON a gdzie jest miejsce dla niepełnosprawych zwierząt? Quote
Poker Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 zgadzam sie z Eveliną ,jak nie będzie pomocy finansowej,to ludzie nie będą chcieli uszkodzonych psów brać nawet na Dt ,bo czasem z przymusu staje sie on DS. I co ? z braku pieniędzy DT/Ds mają psy wyrzucac na bruk? Quote
fona Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 [quote name='Evelin']Fona,to ten nowy regulamin..ja też wystawiłam bazarek ( ten w podpisie) i od razu były problemy..ale jak zostałam uświadomiona Viris to bardzo miły mod bo ma prawo do zdjecia bazarku...Ona ostrzega,pisze co trzeba zrobić... Ale z tego co czytam-czy nie należałoby rozważyć opcji,że jesli ktoś adoptuje psa (czy jakiekolwiek inne zwierzę) nipełnosprawne-a takim jest Kraksa powinien mieć prawo do zbirania kasy na PWP? Dla ludzi jest PFRON a gdzie jest miejsce dla niepełnosprawych zwierząt?[/quote] Evelin, o tym juz byla dyskusja w momencie tworzenia regulaminu wygladalo to tak, ze my, dogomaniacy, zglaszalismy zastrzezenia do nowego regulaminu, prosilismy o wykasowanie pewnych zapisów, o to, by bazarek sluzyl pomocy, a oni, modzi, nie dyskutowali o niczym ze nie wspomne o protekcjonalnym tonie Viris jest grzeczna, ale tak samo niezyciowa Quote
Evelin Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 no dobrze,ale przepis jest nieżyciowy..jak pokazuje zycie kazdy niezyciowy przepis da sie ominąć,bo nikt nie zabroni posiadania psa w DT np przez 20 lat... Polacy są mistrzami w nieprzestrzeganiu niezyciowego prawa...i wcale sie temu nie dziwię.. Quote
ulvhedinn Posted December 6, 2008 Author Posted December 6, 2008 Nowy regulamin bazarku jest kompletnie do kitu, ale cóz- z modami nie wygrasz :roll: ..a KrAksę normalnie adoptowałam, z chęci i dla rozrywki, nie? Dla niezorientownych przypomnę, że KrA miał być u mnie jedną noc, została, bo wycofał sie inny DT (i nie miał dokąd wrócić po operacji), a propozycji adopcyjnych miałam JEDNĄ, na która się nie zdecydowałam ze względu na odległość. ---------------------------------------------------------------- Pikulec niedobrulec :evil_lol: Strasznie sie wścieka o szlaban na szaleństwa, ale niestety, ryzykować nie zamierzam. Posiedzi jeszcze! Za to apetyt ma jak odkurzacz, no i z dna na dzień poprawia jej się koordynacja łapeczek. A - poza kosztami wet, Piku musi dostawać aescin, który też do najtańszych nie należy :diabloti: Quote
Evelin Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Pikulec niedobrulec hahaha...Ale najgorzej chyba Ci było jak Piku była grzeczna...Bo teraz im bardziej niedobry Pikulec tym weselsze twoje posty..:diabloti: Quote
ulvhedinn Posted December 19, 2008 Author Posted December 19, 2008 Nooo..... na razie boje się cieszyć, ale jak do tej pory Pi nie miała ani razu bolesnosci w karku, tzn. ani razu nie zapiszczała :p Chyba można ją już odklatkowywac powolutku :lol: Quote
oktawia6 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 [quote name='ulvhedinn'] Nowy regulamin bazarku jest kompletnie do kitu, ale cóz- z modami nie wygrasz :roll: [B]..a KrAksę normalnie adoptowałam, z chęci i dla rozrywki, nie?[/B] [/quote] o pewnie! to jeszcze nikt Ci tego nie powiedział? aż dziw!:evil_lol: gdzie Twoje salony, Twoje bogactwo-no Ulv i jeszcze bazarki prawda?:errrr: Quote
Recommended Posts