amikat Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 A co! A oze wszystki przywiozzę - w tym Dikiego?:razz::angryy: Quote
Meeaw Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Czy można się jeszcze dopisać na akcję i czy można przyjść tylko w niedziele (30.01)? Jestem wolontariuszką w katowickim schronie, mam identyfikator. Co ewentualnie mogłabym robić? Najchętiej zajęłabym się jakimś pieskiem. Quote
JOMA Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Oczywiście, zapraszamy ! - Z pieskami to zawsze trochę problem bo jednorazowo wolno nam mieć tylko 5 - ale za to można jeszcze kwestować i rozdawać ulotki ;) Wiem, większość wolontariuszy woli zajmować się zwierzakami ale bez kaski ani rusz :shake: Quote
JOMA Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 Akcja trwa od [B]11.00. do 18.00.[/B]- a jak są chętni do adopcji to i dłużej. Quote
JOMA Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 No to dotarłam do domku. Dzisiejsza akcja całkiem udana. Domki znalazło sporo zwierzaków: 4 koty ze schroniska 3 szczeniaki ze schroniska 2 pieski fundacyjne 3 kotki fundacyjne, w tym mój jeden niedowidzący 2 latek -świetny domek - już odwiedzony :loveu: Quote
JOMA Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 I dzień drugi. Domki znalazły: - 2 koty ze schroniska - 2 koty zaprzyjaźnione, którym udało się uniknąć schronu - 1 3-miesięczny niedowidzący kotek fundacyjny - 1 szczeniaczek schroniskowy Akcja kocia ! - chyba pierwszy raz od kilku lat takie słabe zainteresowanie psami ! Quote
henikar Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kochani uważajcie przy spisywaniu umów na akcjach w Silesi i nie tylko. Pół roku temu miałam problemy i całkiem uzasadnione wahania co do wydania szczeniaka pewnym kolesiom. Przyjechali po psa niby dla córeczki jednego z nich. Mimo, że wiedzieli wcześniej o spisaniu umowy adopcyjnej, w momencie spotkania stwierdzili, że to nie transakcja kupna samochodu, tu nie ma co oglądąc biorą psa i tyle. Potem opisali mnie i nie tylko mnie w internecie, aby uważac na oszustkę, która zbiera psy ze schronisk, a one są z pewnością chore itp. Zresztą mogę potem podac wątek tej sprawy. Otóż w piątek miałam telefon. Po telefonie miałam dziwne uczucie. Z jednej strony pełna swidomośc i odpowiedzialnośc, co do adopcji psa, a z drugiej strony splot wydarzeń i pytań. Zadzwoniła kobieta, która nie wiem dlaczego przedstawiła się ile ma lat (okazało się, że jest z mojego wieku). No może to miało odnieśc dla mnie pozytywne wrażenie. Stwierdziła, że bywała na akcjach w Silesi, ale nie ma dobrego zdania co do tych psów. Uświadomiłam ją, że ja też korzystałam z pomocy fundacji i bywałam z psiakami na takich akcjach. Ponadto wszystkie psy, które tam trafiają są zdrowe i zaszczepione. Kolejne pytanie to czy ja mam te pieski ze schroniska. I tu moje zdziwienie, bo sprawa dotyczyła jednego psa Rubika, a w ogłoszeniu jest wyraźnie napisane, że pies został znaleziony i jest w dt. Ponadto identyczne pytanie padało ze strony kolesi. Poinformowałam też panią o wizycie adopcyjnej i oczywiście spisaniu umowy. Miała jeszcze zasięgnąc porady córek, w sobotę zadzwonic, a w niedzielę miałyśmy jechac z Rubikiem do Katowic. Niestety żadnych telefonów nie było. Ponieważ mam małe kłopoty z telefonem i są problemy z połączeniem wczoraj złamałam regułę i to ja zadzwoniłam, zresztą kilka razy. I co telefon był automatycznie wyłączany. Dzisiaj przekazałam informacje i nr telefonu mojej koleżance Ewelinie. Niestety jest to telefon, z którego dzwonili kolesie. Trzeba coś z tym zrobic, bo to śmierdząca sprawa.[/SIZE][/FONT] Quote
sosiczka Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='JOMA']I dzień drugi. Domki znalazły: - 2 koty ze schroniska - 2 koty zaprzyjaźnione, którym udało się uniknąć schronu - 1 3-miesięczny niedowidzący kotek fundacyjny - 1 szczeniaczek schroniskowy Akcja kocia ! - chyba pierwszy raz od kilku lat takie słabe zainteresowanie psami ![/QUOTE] Tytusek-ślepotek znalazł domek?!:loveu: Gadaj coś więcej! Quote
JOMA Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 Tytuska-ślepotka adoptowała pani okulistka - przyglądała się, przyglądała a jak się dowiedziała, że niedowidzący a ona okulistka to już nie miała wątpliwości, że jest to kot dla niej :loveu: Quote
ANETTTA Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]p[/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]ILNE BESTIALSTWO NA BENKU JEST JUŻ PETYCJA W SPAWIE BESTIALSKO ZAMORDOWANEGO BENKA. PROSZĘ O PODPIS!!!! DZIĘKUJĘ W IMIENIU OFIARY!!!! [url]http://www.petycje.pl/petycja/6490/k...aprobate_.html[/url] [url]http://www.dogomania.pl/threads/133903-B...st16227429[/url] cytuje post 3032 Dziś parę godzin temu koło Lublińca w miejscowości Kochcice mężczyzna w wieku ok.35 lat zamordował siekierą pięknego benia . Waga ponad 80 kg. Sprawca wraz z kolegami miał dziś wyjechać do niemiec.To chyba miał być sposób na pozbycie się psiaka.miał Kolesie oprawcy przywiązali psiaka do płotu a ten gnojek zatłukł Go na śmierć. Była policja...powiatowy. My piszemy też [/FONT][/COLOR] Quote
klaudiaaa Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='_Kamila']Która psina schroniskowa poszła? :)[/QUOTE] 6-cio tygodniowy szczeniak Quote
Guest _Kamila Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Która psina schroniskowa poszła? :) Quote
sosiczka Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='JOMA']Tytuska-ślepotka adoptowała pani okulistka - przyglądała się, przyglądała a jak się dowiedziała, że niedowidzący a ona okulistka to już nie miała wątpliwości, że jest to kot dla niej :loveu:[/QUOTE] Super, a daj znać na fundacyjnym jak tam Ferduś i ta kotka z oczkami- daj znać jak ją nazwałaś i czy możesz jej pstryknąć jakies fotki? Quote
Guest _Kamila Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='klaudiaaa']6-cio tygodniowy szczeniak[/QUOTE] Mało mi to mówi, ale dzieki ^^ Quote
maciaszek Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [SIZE=3][COLOR=red][B]PILNA SPRAWA !!! Ogromna prośba o pomoc! [/B][/COLOR][/SIZE] Od Amikat. [B]7 siedmiodniowych szczeniaków boksera, kruszynek maleńkich szuka NA JUŻ jakiegoś kochającego lokum. Ich mama zmarła, one zostały...[/B] Amikat zapewnia wyżywienie, czyli mleko, ale potrzebny BARDZO jest ktoś, kto się zajmie maluchami. Jest szansa, że 3 pojadą na dt do Bydgoszczy, zostałyby 4. Kontakt (telefoniczny, bo amikat dziś poza kompem): [B]722 394 982 [/B](amikat) [B]lub 722394522 [/B](Jarek, mąż amikat). Quote
JOMA Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 [B]_Kamila[/B] - taki czarny malentasowaty co prawie na jednej ręce się mieścił - Vannes wzięła go na noc do domu - z sob na niedź - był noszony w zielonym kocyku. A koty cóż, na razie się leczą [B]Ferdek[/B] miziak kochany i żarłok - obecnie na obserwacji ze względu na oczko - w piątek idziemy się wetowi pokazać i czeka go czyszczenie oczodołu i zaszycie oczka - na razie zdrowy. [B]Pręguska[/B] - z takim imieniem już do mnie przybyła i tak zostało. No ona mnie niepokoi - ma temperaturę, nie chce jeść, koopki ma śmierdzące ochydnie i chore oczęta. Pije i siusia - to plus. Miziasta okropnie - traktorki pracują nawet przy dawaniu zastrzyków. Chodzimy codziennie do weta na zastrzyki. Jutro czeka ją pobranie krwi i zobaczymy co dalej. Zdjęcia najwcześniej będą w sobotę / niedź. - niestety. Quote
Korciaczki Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='maciaszek'][SIZE=3][COLOR=red][B]PILNA SPRAWA !!! Ogromna prośba o pomoc! [/B][/COLOR][/SIZE] Od Amikat. [B]7 siedmiodniowych szczeniaków boksera, kruszynek maleńkich szuka NA JUŻ jakiegoś kochającego lokum. Ich mama zmarła, one zostały...[/B] Amikat zapewnia wyżywienie, czyli mleko, ale potrzebny BARDZO jest ktoś, kto się zajmie maluchami. Jest szansa, że 3 pojadą na dt do Bydgoszczy, zostałyby 4. Kontakt (telefoniczny, bo amikat dziś poza kompem): [B]722 394 982 [/B](amikat) [B]lub 722394522 [/B](Jarek, mąż amikat).[/QUOTE] Miałyśmy kiedyś na dt taką małą "bokserkę", dwutygodniową, podobna historia... Szkoda ich. W jakim są mieście? :( Quote
maciaszek Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Chyba w Katowicach, ale głowy nie dam. Musisz dzwonić do amikat. Quote
JOMA Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 [INDENT] [CENTER][SIZE=5][COLOR=blue][URL="http://www.silesiacup2010.pl/silesiacup.html"][B][I]Kolejna Akcja Adopcyjna w Katowicach[/I][/B][/URL][/COLOR][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=5][COLOR=blue][B][I][U]Silesia City Center[/U][URL="http://www.silesiacup2010.pl/silesiacup.html"] !!!![/URL][/I][/B][/COLOR][/SIZE] [/CENTER] [CENTER][COLOR=red][I][B][SIZE=5]19 - 20 lutego 2011 r [/SIZE][/B][/I][/COLOR]Tradycyjnie ZAPRASZAMY do kwestowania i opieki nad zwierzakami wszystkich chętnych WOLONTARIUSZY- koniecznie z identyfikatorami ;-) Proszę o wpisywanie się chętnych na wątku silesiowym [URL="http://www.dogomania.pl/threads/106922-DZIE%C5%83-PSA-quot-Psiejsko-Czarodziejsko-w-Silesia-City-Center-quot"]http://www.dogomania.pl/threads/1069...ty-Center-quot[/URL] [/CENTER] [/INDENT] Quote
JOMA Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 [URL="http://www.silesiacup2010.pl/silesiacup.html"][B][COLOR=green][FONT=Arial]Podczas akcji adopcyjnej obędzie się zbiórka zużytych tuszy i tonerów. Kontener na puste pojemniki będzie znajdował się przy stoisku adopcyjnym[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=teal][FONT=Arial]. [/FONT][/COLOR][/B] [/URL][URL="http://www.silesiacup2010.pl/silesiacup.html"] [/URL] Quote
JOMA Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 Grafik się zapełnia - dziękuję :loveu: Quote
Recommended Posts