Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Milo jest mi powiadomic ,ze grupe chartow i vice BIS wygral na wystawie w Dobrym Miescie piekny greyhound panstwa Kaminskich-Bokamaro KARLSBORG!Prezentowal sie nienagannie,dostal spore brawa,slychac bylo przychylne komentarze,a ja czulam wielka radosc,ze to CHART stoi tak wysoko na podium...

Charty sedziowala pani Malgorzata Rogozinska.

Milym akcentem byla pogoda-mialo straszliwie lac,ale tylko padalo i siapilo...chyba wiec nikt sie nie przeziebil!

Posted

Co do wilczarzy,to byly na tej wystawie tylko 2-oba w kl.mlodziezy.Pies-Calcara EASCA (GARRETT)ktory jest moim importem z Irlandii,dostal swietny opis,oc.doskonala,tytul Best Junior w rasie,zwyc,Rasy,2 miejsce w grupie chartow.Jest mlodocianym dzikusem ,uwazajacym na razie wystawy za wymysl szatana.Ale spisal sie dzielnie,troche "wylamywal"-prowadzony przez obca sobie handlerke(ja niestety jestem obecnie tylko do rozsmieszania sedziow swoim kulawym truchtem),generalnie jednak zrobil bardzo pozytywne wrazenie.(pani Rogozinska zafundowala mu nawet po ocenie wszystkich chartow specjalna sesje zdjeciowa)Zas na nim nie zrobily nijakiego wrazenia 2 ladne puchary ufundowane przez organizatorow...caly czas mial na mordzie napisane,ze nie dostal dzis sniadania!

Drugim wilczarzem byla wysoka i prawidlowa suka,ciemnoszara,o ladnym lbie i milym wyrazie,pogodnego charakteru CAYEN Czarna Ewa.Dostala rowniez oc.doskonala.Jest ona siostra "Malenstwa" Carragan.Zrobilam jej fotke,jesli sie udala,zamieszcze ja niebawem.

Dodam jeszcze,ze na tejze wystawie Duszka,moja stafficzka,ukonczyla championat .Wlasnie spi trawiac bardzo-spoznione-sniadanko,wtulona w futro Garretta.

Posted

Poczlapalam przekazac gratulacje.Obrzucono mnie nieprzytomnym spojrzeniem pt."Dawaj jeszcze zarcia!"

Chyba nie doczekamy sie podziekowania.

Ale ja dziekuje.

Zaraz ktos zjadliwie dopisze "Wersal , czy cus?"

Posted
Poczlapalam przekazac gratulacje.Obrzucono mnie nieprzytomnym spojrzeniem pt."Dawaj jeszcze zarcia!"

Basiu, jesteś zbyt wymagająca.

Myślałaś, że przypędzą do kompa i własnymi pazurami podziękowania napiszą? LOL

Posted

o rany gratulacje!!!!!! Dla Gosi, Romana i ich piękności greyka (będę miała kiedyś greyka, kieeedyś... ;) ) i dla wilczarzyków i dla stafficzki... :) :) :)

:drinking:

(a ja zgłosiłam Dru na wystawy bo ucho się goi a ona kuleje... :( )

Posted

Jeszcze dodam, że brat mojego Felka - Bokamaro FELIXTOWE skończył w Dobrym Mieście dorosły championat, natomiast młodziutka whippetka Bokamaro LONDON (10,5 m-ca) pokonała sukę z klasy championów, uzyskała tytuł Zwycięzcy Młodzieży, wygrała rasę, a na grupie była trzecia.

Posted

Gocha i Tomek :Borzoje byly nastepujace:

kl.ml.pies

Timur Bulatowicz Contra Lege

posrednia:

Graal z Bilmy

otwarta:

Fadiejev z Bilmy

Suki kl.ml.

Temida Bulatowna C.L.

Trawka Bulatowna C.L.

Tula Bulatowna C.L.

Tylko wstyd mi bardzo,ale nie potrafie powiedziec,kto biegal potem na grupie-ja mialam na glowie jeszcze wystawianie stafficzki i jestem przez to niedoinformowana.Nie wiem tez,ktory CP wygral,a bylo ich 7.Nieobecne totalnie byly afgany,widac ich wlasciciele maja konszachty gdzies wyzej,przewidzieli deszczysko i darowali sobie wystepy (konsystencja blota byla czyms,czym prawdopodobnie jest "wylozone" pieklo dla wystawcow )

Posted

Rase wziela Czeremcha Arcturus , cieszy mnie to niezmiernie . Tym bardziej ze wczoraj dostalam wiadomosc ,ze jej miotowa siostra Czarownica ( wystawiana pierwszy raz) wygrala rase w BUDAPESZCIE ( niestety bez konkurencji) ,ale wziela III BOG .

Posted

Tia...stare charciary bierzta okulary! Tomku,ja przeczytalam C L jako "Ci"...no obciach malutki.Poprawie sie albo wreszcie pojde po to cos brzydkie co potem na nosie uwiera i co tak latwo zgubic.

Posted

teraz jescze musze pogrtaulowac wszystim, przedtem byly tylko gratulacje dla greyka :lol: .

Przepraszam, że w tym temacie pisze, a czasu jeszcze dpooro do tej wystawy, ale ciekawa jestem, czy ktos z was wybiera sie na Warszawską w lipcu? :lol: