Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szarlotka jest bardzo dzielna. Serce mi się rozpada na kawałki jak widzę, jak rezolutnie maszeruje po ogrodzie i jak tęsknie patrzy jak idę z psami do lasu, dla niej jest jeszcze za wcześnie na takie eskapady.
Dzisiaj brzuszek wywalała do głaskania niemal bez przerwy, była odprężona i wyluzowana. Usmiechnięta tak po psiemu, rozczulająco.
Może nie powinnam (kontrolujemy wagę), ale ucho wieprzowe wędzone zostało pożarte ze smakiem i ciamkaniem :)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze troszke a Szarlotka pójdzie z wami na taki spacerek i nie będzie tęsknie patrzeć tymi swoimi oczętami, które od razu chwytają za serducho. Musi być cierpliwa. Widze, ze ją rozpieszczacie do granic możliwości, a jej to pasuje. Ale z drugiej strony, czy ktokolwiek z nas by sie sie oparł?
Od takiego uszka nie przybędzie jej kilogramów, przynajmniej miała radochę.

Posted

:multi::multi::multi::multi::multi: o ludzie!!!:multi::multi::multi:
ASIU MIMO ZE SZARLOTTA JEST JUZ W DOMU STAłYM TO SPOGLąDAJąC NA AKCJE CEGIEłKOWE MA ZAPEWNIONE FINANSE NA OPERACJE I REHABILITACJę
MAM NADZIEJEJ ZE NIE BEDZIESZ KRECIłA GłOWą LUDZIE WPłACALI NA SZARLOTTKE I ONA POWINNA MIEC DZIEKI TEMU WSZYSTKO CO NAJLEPSZE
JESTEM CI BARDZO WDZIECZNA ,TO JUZ DRUGI PIES URATOWANY PRZEZ CIEBIE ,KTóRY JEST BLISKI MOJEMU SERCU :loveu:

Posted

Rachunek za samą operację.

[IMG]http://images26.fotosik.pl/191/e0efab0e986835d2.jpg[/IMG]
Zdjęcia łapki (operacja była od strony pachwiny). Mało co widać, ale Szarlotka ma masę wiszącej na brzuchu skóry i trochę ciężko jest się dokopać. Trzeba odchylić łapkę, odchylić skórę, odchylić mordę, bo próbuje od razu wylizywać i czwartą ręką pstryknąć zdjęcie :)

[IMG]http://images27.fotosik.pl/190/c143319f3789b5cb.jpg[/IMG]

[IMG]http://images27.fotosik.pl/190/3885e2ffed65ba0e.jpg[/IMG]

Nie wiem, czy niemieckiej fundacji takie wystarczą, czy mam zrobić inne.
Rachunek przekażę Hani.

Posted

Super, że tyle osób pomogło. Dobrze się człowiekowi robi na sercu, że są ludzie przez duże L.

Szarlotka chodzi ciut lepiej, chociaż tylne łapki ciągle się plączą.
W czwartek jedziemy na zdjęcie szwów, to pokażę doktorowi jakiś taki dziwny guzek, który zrobił jej się na boku. Nie jakiś ogromny, tylko takie zgrubienie.
Ale sprawdzić trzeba koniecznie. Poza tym jest pogodna, żarłoczna i rozpieszczona :).

Posted

hihi tej to sie powodzi
jestem taka szczesliwa ze ona jest u Was ze normalnie nie mam slow
jestescie kochani :calus:
poczochrajcie ja tam od niedoszlej ciotki:cool3:

Posted

Wyczochrana od ciotek, wygłaskana po brzuszku (uwielbia) też.
Z łapki opuchlizna zeszła niemal całkiem. Jutro wizyta u doktora i zdjęcie szwów, a za miesiąc wszystko od nowa:flaming:

Posted

Będzie poważniejsza o tyle, że rozwalamy naprawdę stary (ortopedycznie) uraz. Mnie tylko serce boli jak sobie pomyślę, że Szarlotka znowu będzie cierpieć. Wiem, że po tym będzie już tylko dobrze, ale ona znosi pierwsze dni po operacji z dużym trudem, chociaż jest bardzo dzielna.

Posted

Szwy wyjęte z dużym płaczem:shake:, ale poza tym wszystko ok. Rana ciut się paprze i mamy antybiotyk do spryskiwania, na szczęście to ostatnie lekarstwo w najbliższym czasie.
Następna operacja wstępnie wyznaczona na 12 maja. Na razie Szarlotka ma łazikować ile chce, a za dwa tygodnie może zacząć (powinna!) chodzić na dłuższe spacery. Żeby nie zapeszyć, to cichutko powiem, że z resztą dziewczyn (moich suk) może jeszcze nie rzucają się sobie na szyję, ale do gardła też nie ;).

Posted

Chyba będzie zabezpieczona lekami przeciwbólowymi, lekarze tak zwykle robią.
Ale pamiętam jak Szajbuska płakała to będzie z Szarlotką, jak była rozważana eutanazja... a tu taki CUD...

Posted

Dzisiaj zrobiłyśmy akcję "czochranie". Jako, że Szarlotka podrapać za bardzo się nie może, to została przeze mnie wydrapana do upadłego, łącznie z uszami. Jakie figury łapała :). Wąż boa to przy niej sztywniak.