Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Każdy by był szczęśliwy, jakby go w końcu ktoś odwiedził. Zawsze odwiedzacie go nocą?

Jestem najdalsza od spiskowych teorii dziejów Stefana, ale zaczynam być, delikatnie mówiąc, nieufna. Mogę odwiedzić Stefana? I porozmawiać z panem Markiem?

Posted

Ja tez regularnie czytam watek Stefana, jakis czas temu probowalam znalezc mu dom, niestety nie udalo mi sie :( ale caly czas pytam i czytam, czy cos sie dzieje. Przeszlam z tego watku rowniez na watki innych psow np Mirabelki, czy to jej watek zostal zamkniety, bo Olgaj sie obrazila? Przeciez to skandal! Jedyna osoba, od ktorej mozna sie cos dowiedziec to Ciapus. Pewnie ma tyle serca do tego psa, ze pilnuje, zeby napuszone kolezanki z fundacji i jego watku nie zamknely. To jest niedorzeczne, zeby nie moc sie dowiedziec, gdzie jest pies, co je, ile to wynosi itd Uwazam, ze psim obowiazkiem fundacji jest informowanie osob, ktorym lezy na sercu los Stefana, na biezaco, co sie dzieje! Wcale nie chodzi tu o codziennie robienie zdjec, ale na prosbe zainteresowanych, udostepnianie waznych informacji na Jego temat! Bo tu Olgaj nie chodzi o Ciebie tylko o psa, ktorego kocha wielu ludzi! Wydaje mi sie czasem, ze o tym zapominasz i czytam watek robiac coraz wieksze oczy!

trzymaj sie Stefciu kochany !!

Posted

Jako osoba regularnie wplacajaca co nieco dla Stefka, poprosze o krotka informacje gdzie (nie adres dokladny, ale ogolnie, np w jakim miescie) przebywa pies, czy jest to platny DT, ile wynosi miesieczne utrzymanie psa. Deklarowalam kwote na utrzymanie psa w hotelu i choc moja darowizna jest mala, mysle, ze powinnam wiedziec co dzieje sie z pieniedzmi, ktore nie spadaja mi z nieba, lecz na ktore pracuje. Dopiero po takiej informacji wznowie wplaty.

Posted

Wiedzę, ze fundacja swoja arogancją, brakiem udzielania odpowiedzi na zadawane pytania zraża skutecznie nie tylko mnie, ale i osoby wpłacające na psiaka.
Możecie być z siebie dumne.
Widać naprawdę macie na uwadze dobro tego psa.

Posted

kessi napisał(a):
Ja tez regularnie czytam watek Stefana, jakis czas temu probowalam znalezc mu dom, niestety nie udalo mi sie :( ale caly czas pytam i czytam, czy cos sie dzieje. Przeszlam z tego watku rowniez na watki innych psow np Mirabelki, czy to jej watek zostal zamkniety, bo Olgaj sie obrazila? Przeciez to skandal! Jedyna osoba, od ktorej mozna sie cos dowiedziec to Ciapus. Pewnie ma tyle serca do tego psa, ze pilnuje, zeby napuszone kolezanki z fundacji i jego watku nie zamknely. To jest niedorzeczne, zeby nie moc sie dowiedziec, gdzie jest pies, co je, ile to wynosi itd Uwazam, ze psim obowiazkiem fundacji jest informowanie osob, ktorym lezy na sercu los Stefana, na biezaco, co sie dzieje! Wcale nie chodzi tu o codziennie robienie zdjec, ale na prosbe zainteresowanych, udostepnianie waznych informacji na Jego temat! Bo tu Olgaj nie chodzi o Ciebie tylko o psa, ktorego kocha wielu ludzi! Wydaje mi sie czasem, ze o tym zapominasz i czytam watek robiac coraz wieksze oczy!

trzymaj sie Stefciu kochany !!

Cztery dni temu rozmawiałem telefonicznie z Panią Hanką m.in. ws Stefana. Uzyskałem obietnicę osobistego przedstawienia aktualnej, pełnej sytuacji Stefana włącznie z podaniem powodów przeniesienia Go w nowe miejsce. Informacja miała być uzupełniona o aktualne fotografie. Przekazałem Pani Hance zgłoszone mi zapytania i obawy przez osoby czytające wątek Stefana z Niemiec.

W dalszym ciągu liczę na te informacje oraz na udzielenie odpowiedzi na zadane pytania przez innych userów na tym wątku. Zdumienie moje budzi niejasność co do sposobu płatności i wysokości zapłaty za obecny DT dla Stefana. Kolejne wypowiedzi usera Olgaj, niezależnie od funkcji jaką sprawuje w fundacji budzą wyłącznie niesmak, a może właśnie dlatego.

Posted

Wolny Psie masz nadzieję, że otrzymasz jakiekolwiek info?
Ja już nie liczę na jakiekolwiek informacje.
Chociaż w sumie masz racje, bo Hania jako fundator fundacji powinna zając stanowisko w sprawie.
W tym wszystkim najbardziej mi szkoda samych psów i to zarówno Stefana , jak i Mirabelki. Nie zasłużyły sobie na to wszystko.

Posted

UWAGA! Otrzymałam informację, iż przy drodze DK 8 Warszawa - Piotrków Trybunalski, (km 364+700 po prawej stronie przy zjeździe do lasu) w okolicy miejscowości Emilianów, koczuje od kilku dni pies. Ma obrożę, jest niewielki i wygląda na młodego. Pierwszy raz widziany był w ostatni piątek, ale w poniedziałek, gdy pan, który go dostrzegł pierwszy raz, jechał tamtędy ponownie, pies nadal przebywał w tym samym miejscu. Dziś ten pan pojechał do niego z karmą i smyczą, ale nie udało mu się go złapać - pies się spłoszył, a on nie chciał by wpadł pod samochód, dlatego tylko wysypał mu karmę. Poszukujemy osób z tamtych okolic, które mogłyby pomóc w złapaniu tego psiaka - on tam od kilku dni moknie i czeka... Proszę, pomóżcie! Ten pan założył wątek - ktokolwiek może w jakikolwiek sposób pomóc - proszę wejdźcie tam i przekażcie dalej!

http://www.dogomania.pl/threads/185757-Pies-błakający-się-przy-quot-Gierkówce-quot

Posted

Pies Wolny napisał(a):
Cztery dni temu rozmawiałem telefonicznie z Panią Hanką m.in. ws Stefana. Uzyskałem obietnicę osobistego przedstawienia aktualnej, pełnej sytuacji Stefana włącznie z podaniem powodów przeniesienia Go w nowe miejsce. Informacja miała być uzupełniona o aktualne fotografie. Przekazałem Pani Hance zgłoszone mi zapytania i obawy przez osoby czytające wątek Stefana z Niemiec.

W dalszym ciągu liczę na te informacje oraz na udzielenie odpowiedzi na zadane pytania przez innych userów na tym wątku. Zdumienie moje budzi niejasność co do sposobu płatności i wysokości zapłaty za obecny DT dla Stefana. Kolejne wypowiedzi usera Olgaj, niezależnie od funkcji jaką sprawuje w fundacji budzą wyłącznie niesmak, a może właśnie dlatego.

Podobnie jak Pies Wolny obserwuje, poczytuje i rozpytuje w sprawie Stefana po obu stronach granicy. I u mnie rowniez pojawiaja sie ciagle pytania od ludzi, ktorzy ze swej strony probuja znalezc chlopcu dom... Przykro, ze musza pozostac bez odpowiedzi.

Posted

nie dośc ze nie informuja o sytuacji psa to jeszcze na złość odrzucają pomoc - wizyte fryzjera, a do tego nie podejmują żadnych kroków by zbliżyć Stefana choć o troche do wymarzonego domu
no bo jak inaczej interepretować uparte obstawanie przy tym, że ogłoszenia w necie maja wystarczyć, choć przez tyle czasu był 1-2 telefony? na żadnym z zaprezentowanych fotek nie widze żeby Stefan był przytulony, głasakny, czy on wogóle ma kontakt z człowiekiem, na jaki zaśługuje? czy w schronisku wiedza o tym, w jakich warunkach przebywają byli podopieczni schroniska?
ja się dziwię, że nadal są wpłaty skoro nie wiadomo ile wynosza koszty utrzymania

wtedy były juz takie kałuże a co jest teraz?

Posted

Pies Wolny napisał(a):

No wiec czekamy....

Posted

watpię żebyście sie doczekali uzytkownik haka456 była na dogo ale bardziej interesują ja sprawy psów ze schroniska

ja się nawet zastanawiam czy Stefana i Mirabelkę zastanę na miejscu :/