Witokret Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 Zonia :loveu: Wicia była śliczna juz jak ją zabierałysmy, ale teraz :crazyeye: :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: CUDEŃKO !!! Odbieramy telefony z allegro w sprawie psiaków, ale jakoś cały Lublin się na nas uparł :cool3: - ciagle szukamy super domków dla dziewczyn !!! Dropsio musi jeszcze do końca wyzdrowiec i dopiero wtedy go poogłaszamy. Quote
gdgt Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Podobno kolejny maluch jest chory :-( Dropsio jednak zdrowieje z minuty na minutę, dokazuje, biega po całym mieszkaniu i bawi sie gałgankami. Quote
Neris Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Może to tylko coś drobnego, mam nadzieję że po takim czasie to nic groźnego... Quote
ko_da1 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 dostałam smsa od Wandy , chory jest Brysio ktory jest u jej sąsiadów wczoraj zaczoł sie dusić tak jak Kubuś i inni :-(.............dostał surowice i walczy mam nadzieje ze wygra jak Dropsik:-( Sunieczka jak narazie oki ale jeden z kotków Wandy w tej chwili prawdopodobnie odchodzi z TM :-(:-(:-( Wanduś tule Cie mocno i wysyłam moc dobrych myśli , trzymaj sie dziewczyno .... a moja sunia wróciła z adopcji zanim zaczełam sie cieszyc ze ma dom :-( teraz jest w schronisku nie mogłąm jej zabrac ani nikt kogo znam :-(........szukam od wczoraj kącika dla niej chociazby malusiego , ma juz alegro i inne ogloszenia .........ja jestem totalnie zdołowana to był jeden z jangorszych dni w moi życiu ..... Quote
Witokret Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 Wczoraj w nocy "na sygnale" pędzilismy z Bryśkiem (teraz Snoopciem) do lecznicy - psiak zaczął sie dusić :placz: zwariować można... Psiak dostał leki na zbicie gorączki - ponad 40 stopni - i kroplówę z całą masą płynów, w tym na odwodnienie. Po kilku godzinach temperatura spadła do 38. Płuca są kompletnie zawalone :shake: Dzisiaj od rana znowu w lecznicy - maluszek dostał antybiotyk - gra mu w płucach jak nie wiem co i do tego dołączył sie katar :cool3: Przestraszyłysmy się, czy nie ma wody w płucach więc zrobiysmy USG - na szczęście nie ma ! Zrobiłysmy badania krwi - znowu powtórka :-( - bardzo złe wyniki... Natychmiast zamówiłysmy krew i po godzinie mały miał zrobioną transfuzję. Wszystko bardzo dobrze zniósł więc powinno być lepiej. Mamy nadzieję, że dzisiejsza noc będzie spokojna - jutro znowu lecznica, kroplówy i antybiotyk - oby tylko BYŁO DOBRZE !!! :shake: Całe szczęście, że nasz Brychol ma tak wspaniały domek - jego pani natychmiast zaalarmowała, że coś jest nie tak i dzięki temu psiak ma ogromne szanse ! Quote
Witokret Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 Przy okazji odwiedziłysmy dzisiaj Wandzię i Kruszynkę :loveu: Mała jest genialna !!! Nieco później wrzucimy zdjątka. Quote
zonia Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Witokret napisał(a):Wczoraj w nocy "na sygnale" pędzilismy z Bryśkiem (teraz Snoopciem) do lecznicy - psiak zaczął sie dusić :placz: zwariować można... Psiak dostał leki na zbicie gorączki - ponad 40 stopni - i kroplówę z całą masą płynów, w tym na odwodnienie. Po kilku godzinach temperatura spadła do 38. Płuca są kompletnie zawalone :shake: Dzisiaj od rana znowu w lecznicy - maluszek dostał antybiotyk - gra mu w płucach jak nie wiem co i do tego dołączył sie katar :cool3: Przestraszyłysmy się, czy nie ma wody w płucach więc zrobiysmy USG - na szczęście nie ma ! Zrobiłysmy badania krwi - znowu powtórka :-( - bardzo złe wyniki... Natychmiast zamówiłysmy krew i po godzinie mały miał zrobioną transfuzję. Wszystko bardzo dobrze zniósł więc powinno być lepiej. Mamy nadzieję, że dzisiejsza noc będzie spokojna - jutro znowu lecznica, kroplówy i antybiotyk - oby tylko BYŁO DOBRZE !!! :shake: Całe szczęście, że nasz Brychol ma tak wspaniały domek - jego pani natychmiast zaalarmowała, że coś jest nie tak i dzięki temu psiak ma ogromne szanse ! :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: Jeju moje biedne psinki....loby szybko wyzdrowiał... Quote
Witokret Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 NIestety stan Brysia/Sznupcia bardzo sie pogorszyl... psiak nie moze oddychac, jest w klinice. Niewiel nam juz brakuje, zeby sie zalamac :-(:-(:-( Quote
wandul 66 Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Witokret napisał(a):Brysio nie zyje... :-(:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: Quote
Reno2001 Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Kurczę, po prostu....:placz::placz::placz: Quote
Witokret Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 Własnie wróciłam z lecznicy... Nie było innego wyjścia - musiałam podjąć taką decyzję :placz: To maleństwo po prostu udusiłoby się w strasznych męczarniach... Oddychał jedynie przez rurkę, miał straszny obrzęk gardła, nie miał szans... :placz: Quote
ko_da1 Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 za co to wszystko :-( co te maluszki winne sa ..........:-( trzymam kciuki za sunieczke mocno ......... czasem człowiek jest bezsilny a to najgorsze co może być [*] :-( Quote
maggie1971 Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 :placz::placz::placz::placz:. To naprawdę straszne, biedne maleństwa. Quote
Jola_K Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 :placz: ogromnie mi przykro :placz: mam nadzieje, ze to koniec czarnej serii, tak duzo smierci osttanio... :-( jestem zdolowana Quote
Witokret Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 Najgorsze jest to, ze zaden z wetow nie wiedzial co maluchom dolegalo, a my nie bylysmy im w stanie pomoc :shake:. Wsrod psiakow byly dwa rodzaje objawow: czesc miala problemy z oddychaniem i sie dusila, a 2 mialy objawy nerwowe - m.in. odratowany Dropsik. Wszystkie mialy zle wyniki watrobowe i fatalne wyniki krwi. Zostaly nam 3 maluszki: Dropcio - dochodzi do siebie u gdgt oraz Wicia w DT u Danusi i Kruszynka w DT u Wandzi - obydwie suczki sa w doskonalym stanie, zdrowiutkie i wesolutkie. Na pocieszenie (musimy sie pocieszac przeciez....) zamieszczamy nowe zdjecia Kruszynki - przekonana z niej psineczka! :loveu: Quote
ko_da1 Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 jest cudowna , śliczna ............ Boże ochron ją ... Quote
wandul 66 Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 na tej fotce widac , że obie z moją córką są na tym samym etapie rozwoju umysłowego Quote
Recommended Posts