halbina Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Dropsiku, cały czas przesyłamy pozytywne myśli i najlepszą energię! Quote
gdgt Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 o, nareszcie sie tu odnalazłam! Witokret napisał(a):Dropsik wrabal juz cala puche zarelka dla szczeniorow i probuje juz sam dreptac :multi:. Jest jeszcze strasznie slabiutki i ma niska temperature ciala - glowka leci jeszcze na boki, ale ma coraz wieksze szanse. wcale nie żarełko dla szczeniaczków, tylko dla kotków, ale mu bardzo smakuje. jeszcze jest bardzo słaby i ciągle mu zimno, więc trzeba go trzymać na kolanach i wygrzewać. Mam nadzieję że jutro będzie mógł wrócić do domu, bo tam śpi sam w kontenerku. Quote
ko_da1 Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 jaki on cudny , będzie dobrze czuje ze wyzdrowieje ;) ja mam za to od 2 godzin innego szczeniorka , sunie jakieś 2-3 miechy ktoś wywalił i 2 dni po osiedlu biegałą , na klatce bałagałą o pomoc i wkońcu trafiła na kogoś kto zadzwonił do mnie no i mam ją teraz :razz: ludzie widzieli ze biega ale każdy myślał że jest czyjaś ......jakoś nie dziwne co :( straszne to jak mozna potraktować tak bezbronne stworzenie , jutro mam nadzieje znajdzie dom na dniu psa jaki sie odbywa w Katowicach, jak sie naładują baterie pokaze ją Wam , czarna z uszami jak nietoperz , śliczna:loveu: Quote
halbina Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Ko da1, a Ciocia jak? przeżywa bardzo... :roll: Quote
ko_da1 Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 ciocia od środy milczy ........nie mam odwagi dzwonić :-( musze jej dać kilka dni na pogodzenie sie z tą tragiczną sytuacją , nie łatwo pogodzić sie ze śmiercią bez względu na to czy istota ktorą utraciliśmy była z nami 1 dzień czy 1 rok :roll: Quote
Witokret Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 Strasznie nam przykro z powodu tego, co spotkało ciocię :shake: Nikt się tego nie spodziewał... Martwiłysmy się o Ziomalka i dlatego byłysmy takie upierdliwe z tym obserwowaniem, ale w głębi miałysmy nadzieję, że jego to nie dotknie :-( Quote
ko_da1 Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Witokret nikt tego nie przewidział a tym bardziej nie chciał , stalo sie i już sie nie odstanie , strasznie żal każdego życia i napewno nikt tu nikogo za to nie wini :shake: pokaże Wam sunie która jest u mnie na tymczasie ,psina probuje zapoznawać sie z moimi kotami ale z ich strony ciekawość wychodzi tylko od Bonusa ktory jest na zdjęciach a reszta okupuje wszelkie szczeliny i schowki w mieszkaniu :razz: tak patrze na nią to widze małego Kubusia :( ,ech trzeba żyć dalej i starać sie robic to co do tej pory , pomagać , nie można sie załamywać bo nie ma na to czasu ...... Acha...... prosze odemnie wytulić Dropsika i pozostałe kuleczki :) Quote
Dorothy Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Witokretki poswiecily czas, ogrom energii, zaangazowania, serca- jestescie kochane :calus: i pewnie nie jest Wam lekko. Ale gdyby nie Wy- odeszlyby pewnie wszystkie !! Tak ze- uwazam ze uratowane zycie pozostalych maluchów - kolejny plusik w niebie dla Wasn:iloveyou: buziaki Quote
Witokret Posted March 15, 2008 Author Posted March 15, 2008 Dropsik wytulony i już zabrany z lecznicy :lol: Nie wiem co byśmy zrobiły gdyby nie GDGT - Aga - WIELKIE DZIĘKI, że tak wspaniale się zajmujesz tym maluszkiem !!! :loveu: Psiulec jest strasznie słabiutki, ale jego wilczy apetyt pozwala nam mieć nadzieje, że będzie dobrze !!! Quote
Witokret Posted March 15, 2008 Author Posted March 15, 2008 Ko_da1 ta sunieczka jest bardzo podobna do Zosieńki [*] i Dropci [*] Na zdjęciach wyglada na jakieś 3 m-ce :lol: Mam nadzieję, że dzisiaj się spotkamy i zobaczymy ją na zywo :razz: - niedługo wybieramy się na Dzień Psa do Silesii ;) PS koniecznie przy okazji sprawdź, czy malutka nie ma przypadkiem chipa !!! Ostatnio znalazłyśmy 4-miesięczną sunię terierka i po wizycie u weta okazało się, że psiak ma chipa z chorzowskiego schroniska ! Własciciele "olali" sprawę i nawet jej nie szukali :angryy:, a suńcia ma już nowy wspaniały domek :loveu: Quote
Witokret Posted March 15, 2008 Author Posted March 15, 2008 :loveu:Dorothy napisał(a):Witokretki poswiecily czas, ogrom energii, zaangazowania, serca- jestescie kochane :calus: i pewnie nie jest Wam lekko. Ale gdyby nie Wy- odeszlyby pewnie wszystkie !! Tak ze- uwazam ze uratowane zycie pozostalych maluchów - kolejny plusik w niebie dla Was:iloveyou:buziaki Dorothy - każdy dogomaniak tak by pewnie zrobił na naszym miejscu ;) Nie sposób zostawić jakiekolwiek stworzenie w potrzebie :shake: Strasznie jednak boli nas, że nie udało się (nie miałysmy jak i dokąd) zabrać od razu wszystkich maluszków - pewnie nie doszłoby do tego cholernego zatrucia, ale... nie ma gdybać co by było gdyby... Teraz najważniejsze żeby Dropsio doszedł do siebie, a pozostałe (dwa) maluchy znalazły wspaniałe domki !!! Dorothy - wielkie dzięki, że oferowałaś maluszkom swój dom Quote
halbina Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Ko da1, maluch fajnisty! a koty sie przekonają na pewno do niej... wątek jej założysz? Maluchy Witokretków, zbierać sie w sobie, zdrowieć i koniecznie znajdować najwspanialsze domki! Quote
gdgt Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 my tu mamy niezłe przejścia z dropsikiem. Pani doktor dała mu płyny dożylnie z witaminą b, która szczypie niemiłosiernie. Dropsik rzuca się, wyrywa, krzyczy, że tym razem już naprawdę umiera, i nie daje sobie nic wstrzyknąć. A potem dostaje glukozowej euforii i biega (!) za zulą i próbuje dosięgnąć zębami jej ogona! Quote
pidzej Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 gdgt, dziękuje za opiekę nad Dropsem. Bardzo się cieszę, że jemu się udało. Quote
Neris Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 NIech ta Zulka wolniej biega, żeby Dropsio miał możliwość ją dogonić!! Zulka to taka wysportowana sunia... Quote
gdgt Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 nie ma za co. My tez się dropsikiem cieszymy, chociaż będzie z niego rozbestwiony potwór, już teraz to widać...:painting: Quote
Witokret Posted March 15, 2008 Author Posted March 15, 2008 gdgt napisał(a):będzie z niego rozbestwiony potwór, już teraz to widać...:painting: Jakoś za specjalnie póki co nas to nie martwi :evil_lol: Quote
Witokret Posted March 15, 2008 Author Posted March 15, 2008 :loveu:halbina napisał(a):Ko da1, maluch fajnisty! a koty sie przekonają na pewno do niej... wątek jej założysz? Po dzisiejszym "Dniu Psa" w Silesii chyba nie będzie to juz konieczne :razz:, ale o tym juz napisze Ko_da1 :lol: Ja tylko napiszę tyle: cudowna, śliczna i kochana sunieczka z dziewczyny :loveu: Quote
gdgt Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Melduję posłusznie, że u Dropsia wszystko dobrze. Wczoraj mocowaliśmy się przez cały dzień z wenflonem, ale okazało się, ze mały go sobie wyjął. Dziś ma na tylniej łapce, trochę trudniej mu się do niej dobrać, ale bardzo się stara.:angryy: Apetyt ma wilczy. Chłopak ma zaniki mięśni w tylnich łapach, więc mamy je masować. Masaż jakoś nam nie wychodzi, więc biegamy sobie po pokoju i to mu się bardziej podoba. Jeszcze nie rozumie, o co chodzi z piłeczką, ale na cmokanie przybiega jak szalony... No i wytłumaczcie mi, skąd on wie, że w lodówce jest żarcie, skoro jeść dostaje zawsze w łazience? :razz: Quote
Witokret Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 Wspaniałe wieści :multi: mały spryciarz z Dropsia :razz: - on po prostu jest szalenie inteligentny - ma to po swojej mamusi ;) Pewnie nasłuchał sie od kumpli z lecznicy o tej lodówie - w końcu trochę czasu tam spędził więc miał chwilkę na pogaduchy :evil_lol: Gdgt wyściskaj od nas Dropsiulca :loveu: Quote
zonia Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Witokretki, mój mail do Was nie doszedł(dostałam zwrot...)więc nowe zdjęcia Wici wstawię tutaj;) Quote
Reno2001 Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Wicia jest po prostu śliczna. Wystawiałyscie ją na allegro??? Strazsnie smutny ten wątek. Własnie go przeczytałam i...nie ma słów... Quote
Reno2001 Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 zonia napisał(a):Tak...są na allegro;) To bardzo dobrze. Będę miała oczy i uszy otwarte, jakby ktoś chciał malucha. Quote
Recommended Posts