Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 962
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o, nareszcie sie tu odnalazłam!

Witokret napisał(a):
Dropsik wrabal juz cala puche zarelka dla szczeniorow i probuje juz sam dreptac :multi:. Jest jeszcze strasznie slabiutki i ma niska temperature ciala - glowka leci jeszcze na boki, ale ma coraz wieksze szanse.

wcale nie żarełko dla szczeniaczków, tylko dla kotków, ale mu bardzo smakuje.
jeszcze jest bardzo słaby i ciągle mu zimno, więc trzeba go trzymać na kolanach i wygrzewać. Mam nadzieję że jutro będzie mógł wrócić do domu, bo tam śpi sam w kontenerku.

Posted

jaki on cudny , będzie dobrze czuje ze wyzdrowieje ;)

ja mam za to od 2 godzin innego szczeniorka , sunie jakieś 2-3 miechy ktoś wywalił i 2 dni po osiedlu biegałą , na klatce bałagałą o pomoc i wkońcu trafiła na kogoś kto zadzwonił do mnie no i mam ją teraz :razz: ludzie widzieli ze biega ale każdy myślał że jest czyjaś ......jakoś nie dziwne co :(
straszne to jak mozna potraktować tak bezbronne stworzenie , jutro mam nadzieje znajdzie dom na dniu psa jaki sie odbywa w Katowicach, jak sie naładują baterie pokaze ją Wam , czarna z uszami jak nietoperz , śliczna:loveu:

Posted

ciocia od środy milczy ........nie mam odwagi dzwonić :-( musze jej dać kilka dni na pogodzenie sie z tą tragiczną sytuacją , nie łatwo pogodzić sie ze śmiercią bez względu na to czy istota ktorą utraciliśmy była z nami 1 dzień czy 1 rok :roll:

Posted

Strasznie nam przykro z powodu tego, co spotkało ciocię :shake: Nikt się tego nie spodziewał... Martwiłysmy się o Ziomalka i dlatego byłysmy takie upierdliwe z tym obserwowaniem, ale w głębi miałysmy nadzieję, że jego to nie dotknie :-(

Posted

Witokret nikt tego nie przewidział a tym bardziej nie chciał , stalo sie i już sie nie odstanie , strasznie żal każdego życia i napewno nikt tu nikogo za to nie wini :shake:

pokaże Wam sunie która jest u mnie na tymczasie ,psina probuje zapoznawać sie z moimi kotami ale z ich strony ciekawość wychodzi tylko od Bonusa ktory jest na zdjęciach a reszta okupuje wszelkie szczeliny i schowki w mieszkaniu :razz:

tak patrze na nią to widze małego Kubusia :( ,ech trzeba żyć dalej i starać sie robic to co do tej pory , pomagać , nie można sie załamywać bo nie ma na to czasu ......

Acha...... prosze odemnie wytulić Dropsika i pozostałe kuleczki :)

Posted

Witokretki poswiecily czas, ogrom energii, zaangazowania, serca- jestescie kochane :calus: i pewnie nie jest Wam lekko.
Ale gdyby nie Wy- odeszlyby pewnie wszystkie !! Tak ze- uwazam ze uratowane zycie pozostalych maluchów - kolejny plusik w niebie dla Wasn:iloveyou:
buziaki

Posted

Dropsik wytulony i już zabrany z lecznicy :lol:

Nie wiem co byśmy zrobiły gdyby nie GDGT - Aga - WIELKIE DZIĘKI, że tak wspaniale się zajmujesz tym maluszkiem !!! :loveu:

Psiulec jest strasznie słabiutki, ale jego wilczy apetyt pozwala nam mieć nadzieje, że będzie dobrze !!!

Posted

Ko_da1 ta sunieczka jest bardzo podobna do Zosieńki
[*] i Dropci
[*]
Na zdjęciach wyglada na jakieś 3 m-ce :lol: Mam nadzieję, że dzisiaj się spotkamy i zobaczymy ją na zywo :razz: - niedługo wybieramy się na Dzień Psa do Silesii ;)

PS koniecznie przy okazji sprawdź, czy malutka nie ma przypadkiem chipa !!! Ostatnio znalazłyśmy 4-miesięczną sunię terierka i po wizycie u weta okazało się, że psiak ma chipa z chorzowskiego schroniska ! Własciciele "olali" sprawę i nawet jej nie szukali :angryy:, a suńcia ma już nowy wspaniały domek :loveu:

Posted

:loveu:

Dorothy napisał(a):
Witokretki poswiecily czas, ogrom energii, zaangazowania, serca- jestescie kochane :calus: i pewnie nie jest Wam lekko. Ale gdyby nie Wy- odeszlyby pewnie wszystkie !! Tak ze- uwazam ze uratowane zycie pozostalych maluchów - kolejny plusik w niebie dla Was:iloveyou:buziaki

Dorothy - każdy dogomaniak tak by pewnie zrobił na naszym miejscu ;) Nie sposób zostawić jakiekolwiek stworzenie w potrzebie :shake:
Strasznie jednak boli nas, że nie udało się (nie miałysmy jak i dokąd) zabrać od razu wszystkich maluszków - pewnie nie doszłoby do tego cholernego zatrucia, ale... nie ma gdybać co by było gdyby...

Teraz najważniejsze żeby Dropsio doszedł do siebie, a pozostałe (dwa) maluchy znalazły wspaniałe domki !!!

Dorothy - wielkie dzięki, że oferowałaś maluszkom swój dom

Posted

Ko da1, maluch fajnisty! a koty sie przekonają na pewno do niej... wątek jej założysz?

Maluchy Witokretków, zbierać sie w sobie, zdrowieć i koniecznie znajdować najwspanialsze domki!

Posted

my tu mamy niezłe przejścia z dropsikiem. Pani doktor dała mu płyny dożylnie z witaminą b, która szczypie niemiłosiernie. Dropsik rzuca się, wyrywa, krzyczy, że tym razem już naprawdę umiera, i nie daje sobie nic wstrzyknąć. A potem dostaje glukozowej euforii i biega (!) za zulą i próbuje dosięgnąć zębami jej ogona!

Posted

:loveu:

halbina napisał(a):
Ko da1, maluch fajnisty! a koty sie przekonają na pewno do niej... wątek jej założysz?

Po dzisiejszym "Dniu Psa" w Silesii chyba nie będzie to juz konieczne :razz:, ale o tym juz napisze Ko_da1 :lol:

Ja tylko napiszę tyle: cudowna, śliczna i kochana sunieczka z dziewczyny :loveu:

Posted

Melduję posłusznie, że u Dropsia wszystko dobrze. Wczoraj mocowaliśmy się przez cały dzień z wenflonem, ale okazało się, ze mały go sobie wyjął. Dziś ma na tylniej łapce, trochę trudniej mu się do niej dobrać, ale bardzo się stara.:angryy:
Apetyt ma wilczy. Chłopak ma zaniki mięśni w tylnich łapach, więc mamy je masować. Masaż jakoś nam nie wychodzi, więc biegamy sobie po pokoju i to mu się bardziej podoba. Jeszcze nie rozumie, o co chodzi z piłeczką, ale na cmokanie przybiega jak szalony...
No i wytłumaczcie mi, skąd on wie, że w lodówce jest żarcie, skoro jeść dostaje zawsze w łazience? :razz:

Posted

Wspaniałe wieści :multi: mały spryciarz z Dropsia :razz: - on po prostu jest szalenie inteligentny - ma to po swojej mamusi ;) Pewnie nasłuchał sie od kumpli z lecznicy o tej lodówie - w końcu trochę czasu tam spędził więc miał chwilkę na pogaduchy :evil_lol:
Gdgt wyściskaj od nas Dropsiulca :loveu: