Jump to content
Dogomania

Libra u mnie na DT!Gronkowiec w uszach, egzema na skórze,uśmiech na pysku-Libra za TM

Recommended Posts

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Serduszko z tego co wiem nie jest jakies najgorsze, jest troche powiekszone, niestety z racji wieku i zlego trybu zycia, i na to wplywu nie mamy.
Gorzej z Morgana ona ma wade serca i w tych upałach boje sie o nia, ledwo dyszy, dzis robilismy EKG Morganie, nie jest zbyt dobrze..

Posted

Dorotko, mamy nadzieję,że jak zrobi się chłodniej to Liberka odżyje, nabierze ochoty na spacerki z Tobą.Wystarczy,że martwisz się teraz o Morganę.Liberko, Ogon w górę i do przodu po pagórkach i górkach...

Posted

niestety Libra wyraźnie cierpi,
zwymiotowala dzis po 18 tej... wczorajsza niestrawiona karme!!!
taka papkę.
Ma wyraźne objawy bólowe brzucha. Chodzi z grzbietem sztywnym, przy próbie dotykania kurczy się, spina brzuch i ucieka albo sie przewraca i przylega do ziemi.
Jestem poważnie zmartwiona, widac ze BARDZO ją boli. Nie tknęła jedzenia.
Probowalam dac jej no-spe w kawalku kilelbasy- nie tknela.
musialam wsadzac jej ta no-spe na sile do pyska.
Lezy zwinieta z podkulonymi lapami. Cierpi. Jutro zaraz rano jedziemy do lecznicy:-(

Posted

Dorotko, co z Librą? Jak minęła Wam noc? Poprawiło się jej samopoczucie? Byłyście u weterynarza? Napisz, proszę choć jedno słówko, cokolwiek...

Posted

przepraszam, dla odmiany mnie scielo, grypa jelitowa, ledwo zyje
wiec z Libra lepiej, dostala zastrzyki, lekarz stierdzil stan zapalny zoladka, najprawdopodobniej zmiana karmy (od 3 dni psy dostaja cos innego niz przedtem, i ogolnie rzecz biorac niechetnie to jadly) ktora spowodowala podraznienie zoladka.
Dzis Libra dostala tylko porcje gotowanego ryzu, jutro to samo i w poniedzialek do kontroli. I w sumie lepiej z nia, bo juz chodzila troche a nawet poszla ze mna na pastwisko poraz pierwszy od dwoch dni. Mysle ze moze w tej karmie bylo cos uczulajacego, ze az tak zle zareagowala, bo przeciez inne tez dostawaly to samo.
Musze ta karme wywalic, to jakas hiszpanska jest czy wloska, i kupic to co przedtem.
Ide leczym MOJ brzuch dla odmiany...;]

Posted

O rety, Wy obie potrzebujecie troskliwej opieki:loveu:. A tu widzę, że robota wre! Dorotko, trzymaj się ciepło, wspaniała góralko. Szybko wracajcie do dobrej formy! Dzięki za wieści!

Posted

dzieki :-)
Libra łazi na chwiejnych łapach ale poszła ze mna wyprowadzić konie, obie lazłyśmy jak sieroty ledwo przebierając kończynami i wspierając sie mentalnie. W dodatku upał niemożliwy więc wróciłam mokrzuteńka a Libra zziajana.
dzis robimy sobie wolne od roboty i leżymy na kanapie oraz w cieniu ;)

Posted

[quote name='Dorothy']dzieki :-)
Libra łazi na chwiejnych łapach ale poszła ze mna wyprowadzić konie, obie lazłyśmy jak sieroty ledwo przebierając kończynami i wspierając sie mentalnie. W dodatku upał niemożliwy więc wróciłam mokrzuteńka a Libra zziajana.
dzis robimy sobie wolne od roboty i leżymy na kanapie oraz w cieniu ;)[/quote]

Dorotko, kup sobie coca-colę, wlej do wielkiej szklanicy i odstaw. Jak się odgazuje to wypij. Tym wyleczyłam moją córcię z grypy żołądkowej. Cały dzień się męczyła, w nocy nie mogła zasnąć. Dopiero po odgazowanej coli wszystko się uspokoiło i rano było już w porządku.
Zdrowiejcie szybciutko :loveu::loveu::loveu:

Posted

to cudownie!!!
a Libra dzis lepiej juz, odpoczynek plus gotowany ryżyk zrobily swoje, wieczorem zwawo dreptala za mna na pastwisko :-) a przedtem dwie godziny wiernnie kibicowala mi jak sprzatalam stajnie. Znaczna poprawa:-)

Posted

Uff... Dzięki za wiadomości bo oczyma wyobraźni już widziałam same nieszczęścia i horrory... Cieszę się, że u Libry lepiej natomiast przykro mi, że sama się rozchorowałaś i to na tak zwalające z nóg pakudztwo. Wracajcie wszyscy do zdrowia.

Posted

Dobrze,że z Liberką lepiej.Miód na serce:lol:.Ale Ty chyba siłą woli działasz, Dorothy? Miałaś odpoczywać dzisiaj i co? Stajnie sprzątasz! Tak wiem, wiem, kto to za Ciebie zrobi?.Wiesz, że dobrzy ludzie powinni dbać o siebie, bo są w mniejszości niestety? Mają ciągle dużo do zrobienia/:loveu:/ więc muszą dłuuuugo żyć.Prawda, jakie to oczywiste?

Posted

nie ma nawrotu tylko jestem slaba strasznie i tak sie snuje, parno duszno goraco wcale nie ulatwia egzystencji :-)

Libra zrobila dzis włam do domu,zwiedzila pietro glosno trzaskajac pazurami (ona tak troche wlecze lapy, chyba z powodu reumatyzmu, i strasznie tymi lapskami lomocze po panelach) po czym poszla na gore, wlazla na lozko, zwiedzila je, zlazla, weszla pod deske do prasowania, wywalila ja na siebie, niezrazona niczym poszla do lazienki, przeszukala wanne, zajrzala do pralki, powachala mydlo na polce, a potem za Chiny ludowe nie chciala dac sie sprowadzic na dol. Normalnie musialam ja wlec za obroze po schodach

Posted

A to ciekawska pannica. Może pierwszy raz miała okazję zwiedzić normalny dom, więc jak już się tam dostała to musiała obejrzeć i wypróbować wszystko. Dobrze, że nie wykąpała się w Twojej wannie i nie przespała w Twoim łóżku :-)

Posted

Liberka chce awansować na domowego pieska:evil_lol:.Twoja "chatka", Dorothy, pewnie jej się spodobała! A i Ty sama w zasięgu ręki i wzroku.Czyż może być coś lepszego? W stare kosteczki cieplutko i wyleniałą skórę też miło na pokojach rozwalić.Pańcia do zdrowia wracaj i sił nadludzkich do roboty!

Posted

[quote name='Lidan'](...) Dobrze, że nie wykąpała się w Twojej wannie i nie przespała w Twoim łóżku :-)[/quote]
...ale jeśli zauważysz Dorotko, że zaczyna używać Twoich perfum i kremu to czuj się zaniepokojona! ;)

Posted

[quote name='majqa']...ale jeśli zauważysz Dorotko, że zaczyna używać Twoich perfum i kremu to czuj się zaniepokojona! ;)[/quote]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: